Howett, Toyota'nın 2005'teki Başarıya Ulaştığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Toyota takım başkanı John Howett, Japon takımın 2005’te ulaştığı rekabetçilik seviyesine ulaştığını ve  2009 yılında büyük sıçrama yapacaklarını söylüyor.

Jarno Turlli ve Timo Glock ile aldığı iki podyum finişiyle Toyoya bu yıl gridin en güçlü dördüncü takımı olarak görülüyor. Cologne kökenli takım şimdiye kadar 35 puan topladı ve en yakın rakibi Renault’nun dört puan önünde dördüncü sırada yer alıyor. Eğer Toyota sezonu böyle bitirirse 2005’te elde ettikleri başarıyı tekrarlaşmış olacak.

Howett, takımın üç yıl önceki gibi güçlü performans sergilediğini düşünüyor ve 2009’daki kural değişiklikleriyle büyük bir sıçrama gerçekleştirebileceklerini söylüyor. Geçmişteki başarıya tekrar ulaşıp ulaşamayacakları sorulduğunda Howett "Evet. 2005’e güçlü bir başlangıç yaptık çünkü kural değişiklikleriyle 2004 yılını gözden çıkarmıştık." diye cevap veriyor.

"Aslında geçen yıl da sonuçların gösterdiğinden daha iyi bir sezon geçirdik ama şimdi iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum."

"Gelecek yıl büyük bir fırsat olacak ama aynı zamanda büyük bir de risk. Eğer doğru çalışırsanız yıldız olursunuz ve eğer yanlış yaparsanız da tüm yıl boyunca sorun yaşarsınız. Bu yüzden bu konuda çok dikkatliyiz."

"Herkes gibi biz de uzun süredir 2009 aracı üzerinde çalışıyoruz. Ama 2008 aracını da hâlâ zorluyoruz. Üzerinde dokuz aydır çalışıyoruz ama bunu herkes yapıyor. İyi olduğumuzu düşünüyoruz fakat başkaları bizden daha iyi olabilir. Biraz paranoyak olmalısınız."

Ayrıca Howett bu yıl dördüncülük mücadelesinin çok sıkı olduğunun da farkında ve istikrarlı olan takımın başarıya ulaşacağına inanıyor.

"Her yerde güçlü olmaya çalışıyoruz Araca daha fazlasını eklemeye çalışıyoruz. Ama gelecek yıl aerodinami seviyesi olarak büyük değişiklikler olacak ve bu konuda dikkatli olmalıyız."

"Bu yüzden herkes bir ikilemde. Renault ve Red Bull’la aramızda mücadele var ve gelecek yıla odaklanmaya devam ederken, son haftalarda kimin daha fazla başarı göstereceği bir soru işareti."


Yorumlar

  1. yok ya kısa bir pist ondan böyle oldu yoksa olmaz

  2. 2005ten daha iyiler bunu kesinlikle söyleyebilirim. 2005teki başarıyı da Mike Gascoyne sayesinde yaptılardı. Ayrıca R.Scumacher ve Trullinin katkısı tartışılmazdı o sezon. RSC tüm yarışları tamamlamış 2 3.lük almış…

  3. BMWde orta sıraya düştü artık. Puan olarak çok rahat ama hız olarak yetiştiler galiba.

  4. orta sıranın mücadelesi de önden farksız sayılmaz seyir zevki var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir