Massa: "Daha Fazla Hataya Yer Yok"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari’nin Macaristan Grand Prix’sinde olduğu gibi puan kaybetmeye artık tahammülünün olmaması gerektiğini söylüyor.

Brezilyalı pilot kariyerindeki en iyi performanslarından birini sergilediği yarışta finişe 3 tur kala motor sorunu nedeniyle yarış dışı kalmıştı. Massa, yarış dışı  kalmış olmasına inanmanın zor olduğunu kabul ediyor.

"Macaristan GP’sini unutmak istemiyorum çünkü o kesinlikle Formula1’de geçirdiğim en iyi yarışlardan biri. Ama diğerleri gibi, zaferler sonlanmadı. Yazık oldu çünkü benim ve takımın bu başarıyı gerçekten hak ettiğini düşünüyorum."

"Şampiyonanın çok önemli bir noktasında harika bir yarış çıkardık. Ama ne yazık ki avucumuzun içinde olan 10 puanı eve getirmeyi başaramadık. Gerçekten sinir bozucu ama böyle şeyler motorsporlarında bazen olur."

"Motor bozulduğunda, çok farklı hissettm. Kabus gibiydi ve uyanmak istedim ama yapamadım. Çünkü zaten uyanıktım. Bu inanılmaz bir hayal kırıklığı. Bu spor bazen gerçekten acımasız olabiliyor."

Massa yarış dışı kalmasına rağmen hâlâ şampiyna mücadelesinin içinde yer alıyor. Brezilyalı, şampiyona şansı konusunda rahat lduğunu ama Ferrari’de artık daha fazla hataya yer olmadığını söylüyor.

"Klasmana bakarsanız hâlâ sakin kalabilirim, çünkü Lewis yarışı kazanamadı. Ama puanları bu şekilde kaybedemeyiz. 10 puan kaybettik ama olumlu olan nokta güçlü bir performans sergilememeizdi."

"Takım haftasonu boyunca stareteji ve İngiltere ile Almanya’da yaşanılan sorunları aşmak konusunda mükemmel bir iş yaptı. Tekrar rekabetçi olmak için çok sıkı çalıştık ve bu geri kalan yarışlar için çok iyi. Ama kalan problemleri çözmek zorundayız: Budapeşte’deki gibi rekabetçi olmalıyız ve dayanıklılığımızı artırmalıyız. Bu hataları tekrarlayamayız. Artık bahanemiz yok."


Yorumlar

  1. Massa şu anda Hamilton'dan sonra en iyi sezon performansı gösteren pilot. Kovaleinen kazandı ama hala rakiplerinin gerisinde. Raikkonen zaten Allah'lık!! Son 15-20 tur gaz basıyor, cuma yok cumartesi yok pazar da son 15 tur!! Hamilton ve Massa bu yıl şampiyon olmayı hakediyor, en üst düzey performanslarını sergiliyorlar hatta o kadar zorluyorlar ki biri lastik diğeri motor patlattı :)) gene de ikisinden biri olur bence.

  2. ben son yarışın başını izleyebildim ancak massanın startından sonra bu yarış felipenin diye düşündüm devamını izleyememiştim ama gazetede heikiyi görünce şok oldum resmen üstelik 3 tur kala.umarım massa bu durumu hemen atlatır ve performansına kaldığı yerden devam eder tabi ferrarinin de kendine gelmesi gerek Massa'nın dediği gibi:
    "Budapeşte'deki gibi rekabetçi olmalıyız ve dayanıklılığımızı artırmalıyız. Bu hataları tekrarlayamayız. Artık bahanemiz yok."

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ALLAH yapisi deyil insan icadi tekerde patlar motorda iflas eder abartmasak

  4. ibrahim bekar avatarı
    ibrahim bekar

    gerçekçi olmak gerekirse sezon başında ben ve benim gibi birçok kişinin de düşüncesi massanın ferrariye yakışmaması çünkü takım arkadaşı ile aradaki fark biraz fazlaydı şimdi ise tam tersi
    ne olduda böyle oldu sorun kiminin formunun düşüklüğümü yoksa massa kendini epey geliştirdimi veya ferraride sorunlarmı başladı yoksa mcleren daha fazlamı gelişti bu kadar çok sebep olmasına rağmen halen iki ferrari pilotuda şampiyonluk için bende varım diyorsa ve şu an görünen massanın kimiye göre daha fazla istekli olması sanki massanın daha fazla takımda kalacağını gösteriyor ( schummerin dediği bir şey vardı massa için )

  5. Aslında Massa'nın ruh halini o anda en güzel şu kelimeleri açıklıyor : "Motor bozulduğunda, çok farklı hissettm. Kabus gibiydi ve uyanmak istedim ama yapamadım. Çünkü zaten uyanıktım. Bu inanılmaz bir hayal kırıklığı. Bu spor bazen gerçekten acımasız olabiliyor."

    Daha ne denilebilir ki..

  6. massanın motoru iflas ettiğinde ferrari garajındaki şu gözlüklü adamı göstermeleri lazımdı, o adamın yüz ifadesini göremedim ya içimde kaldı, ne biçim bi yayıncılıktır bu yaa, gerçi adam saklanmıştır hemen kameralardan fln:)

  7. tamam da motor dondurma kuralı motoru büsbütün dondurmuyor dayanıklılığı için yeni parçalar geliştirip fia ya gösterdikten sonra tüm takımlar motora uygulayabililer istedikleri gibi, tek şart performans artışı(hız açısından) göstermicek:)

  8. ferrari motorunda istikrardan artık kimse bahsedemez ferrari 06 japonya da ilk motor sorununu yaşadı ve şampiynluğu kutlamaya başlarken şampiyonluktan olmuştuk schumi ile .uzun yıllar sonra ilk defa motor sorunu ve ardından motor dondurma kuralı geldi bu konuda bi atılım beklenemez ferrariden böyle sorunlar daha fazlaca başımıza gelebilir

  9. ferrari motoru bu yıl 2kez sorun yasadı.acıkcası bu alanda ıstıkrar dayanıklılık dıınce akla ılk onlar gelırdı.2000-2005arası en azından böle.ust uste podyumlar puanlar zaferler.sımdı o takım epey formundan uzak.tabi garantısı yok motorun patlamamsının ama ferrari artık bı dur demelı bu hatalara arızalara.böle gıtmez.yoksa şampıonluk gıdıcek.

  10. bence massa macaristan dakı gıbı devam etsın kesın şampıyon olsunkı bi alonsocu olarak bu sene onun şampiyon olması taraftarıyım ama yınede forever alonso :d

  11. ogun savaş avatarı

    İyi hoş süper hatasız gidiyosunda yarış tamamlayaman bir ferrari olduktan sonra nolcak ? bi daha motor ya patlarsa

  12. bravo massa.bu perfonmansını böyle sürdür.zaten gerisi gelir.güvenini yitirme inşallah sene sonuna kadar çekişmenı iddaanı sürdüreceksin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir