Turbo Motorlu Yeni Araçların Maksimum Hızının Artması Bekleniyor

yazar:

kategori:

Son açıklamalara göre bu seneden itibaren Formula 1’de kullanılacak yeni V6 turbo motorların düzlük hızı eski motorlara göre daha yüksek olacak.

Şu ana kadar yeni araçların yavaş olduğu yönünde bazı endişeler vardı. Ancak Force India’dan Andy Green, yeni motorlarla birlikte düzlükteki maksimum hızın artacağını söyledi.

Green “Downforce kaybı çok büyük. Ancak bu sefer aynı zamanda pistteki drag etkisi de azaldı. Geçmişte bu tip durumlarda downforce düşerken drag etkisi aynı kalıyordu.”

“Bu araçların düzlükte 15 km/sa daha hızlı olur.” dedi.


Yorumlar

“Turbo Motorlu Yeni Araçların Maksimum Hızının Artması Bekleniyor” için 3 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    sezon başlasın onboardlarda görürüz farkları turbo ile bence top speed yada acceleration kesinlikle artacaktır

  2. Eğer dogruysa güzel haber. 2009’da arka kanatları küçültmeleri falan da hep downforce’u düşürmek içindi. Viraj çıkışlarında aracı takip etmek daha kolay olabilir böylece. DRS’nin kaldırılmasına yol açabilir diye umuyorum bu kadar kolaylaşırsa geçişler , 2015 sezonu öncesinde. Tabi bunlar hep temenni . Mühendisler gene bi yerlerden DF kazanmayı başaracaklardır gerçi şimdiden bunları konuşmak ne kadar dogru olur bilemiyorum. Hamilton’ın kazasında 300km/s hızla gittigini okumuştum bi yerde. Bu dogruysa gerçekten umut var diyorum çünkü Jerez’in düzlügü o kadar uzun değil.

    Site ile ilgili de bir kaç şey belirteyim. activity butonu pek düzgün çalışmıyor. En son yapılan yorumlar en üstte olmuyor ve ne zaman yapıldıgı da dogru yazmıyor. 2-3 saat önceki yoruma bir süre önce falan diyor. İkincisi de 2014 Jerez Testleri 2.günde tüm yorumlar okunmuyor. Sadece ilk sayfadakiler gözüküyor. Öncekine tıklayınca tek yorum çıkıyor. Bunlara bi çözüm bulunursa sevinirim.

    2014 sezonu çok acayip bir şey olacak gibi duruyor. Şimdiden sabırsazlanmaya başladım.

  3. Bunu duymak çok güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir