Schumacher Komadan Uyandırılıyor mu?

yazar:

kategori:

Son iddialara göre yaklaşık 1 aydır komada tutulan Michael Schumacher, önümüzdeki günlerde yavaş yavaş komadan çıkarılabilir.

Geçtiğimiz sene aralık ayının sonunda Fransa’da kayak kazası geçiren Schumacher, kafasında oluşan ağır yaralanma nedeniyle ameliyat edilmişti. Schumacher ilk günden beri komada tutuluyor.

Fransa’nın L’Equipe gazetesi, Schumacher’in iyileşme sürecine girdiğini ve doktorların düzenli bir şekilde koma durumuna son vereceklerini iddia etti.

Michael Schumacher’in menajeri Sabine Kehm bu iddiaları yalanlamazken yorum yapmayacaklarını açıkladı.

Kehm “Michael’in sağlığıyla alakalı medikal kibi ya da menajerleri dışında yapılan her türlü açıklama spekülasyondur.”

“Bu tür spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağımızı tekrarlıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Schumacher Komadan Uyandırılıyor mu?” için 11 yanıt

  1. spor konuşun, din propagandası yapmayın. nere burası furkan vakfı mı?

  2. Kötü bir şey mi söyledik,bu kadar yorum yapmışsınız.Sadece temennilerimizi belirttik.Yoksa kimseye zararı olmayan birinin, ister müslüman olsun ister değil kötülüğünü istemek müslümana zaten yakışmaz.Alın size Allah ne buyuruyor;
    “Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de birisinin hayatını kurtarırsa, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur” (Maide Sûresi: 32)

  3. inşaallah kendisine gelip musluman olur.

    1. kimi müslüman, schumi iyileşince müslüman olacak, kızılderililer de türk 🙂

      hatta kimi’yi geçen sultanahmette gördüm. naber kimi dedim, nasıl olduğumun bir önemi yok ama ne gelecekte ne olacağını da bilemeyiz dedi. tamam dedim.

      1. Finlandiya da müslümanı geçtim hristiyanı bile parmakla arayarak buluyorlar. Tek hristiyanlıkları bayraktki haç.

        Din tabii ki onu yaşayan insanlar için önemli fakat bir adam sırf hristiyan diye bu musibetlere maruz kalıyorsa ve müslüman olmadan bu müsibetlerden kurtulamayacaksa orada doğanın adaleti sorgulanır.

        Schumacher iyi niyetinin kurbanı oldu. Bir insana yardım etmek isterken kendi canını riske attı. Bunun dinle alakası yok. Eğer adil bir din var olsa idi bu yardımsever adam bu kadar hayat mücadelesi vermezdi bugün.

        Ha bu dünya da herkes bir şekilde ölecek. kimi zamanlı kimi zamansız. Schummacher tabii ki eminim mücadele edecek ama ölürse iyilikseverlik için öldü denilecek hep güzel anılacak. Bu Dünya da iyi bir şekilde anılarak ölmek yaşamak kadar güzel bir olgu’dur. Schummacher içki içip yüksek hızda kaza yapmadı, ya da kötü bir iş başında kalp krizi geçirmedi. Bir insan kurtarmak uğruna kendini riske attı ve eminim bir din olsa da olmasa da onun bu iyi niyeti hep iyi anılacaktır.

        Bizlerse din uğruna ötekileştirmeler, aşağılamalar, ayrımcılıklar yapıyoruz. Vay bu kafire yaradı zındık kafir gebersin diyoruz. Vay gayrimüslüme ölüm Allahuekber diyoruz. Kurtulan adam müslümansa kurtulur diyoruz, kafirse cehennemin zımını boylar. İşte bu insanlığın bittiği noktadır. Herkesin dini kendine başkasının yaşam alanına ve yaşam biçimine müdahale etmediğin taktirde herşeyinle serbestsin. Kimse zorla müslüman olmaz. Adam Hindistanda doğduysa Hinduist olur, Biraz daha güneydoğu asyaya gidersin Budist olur. Bunlara doğru yolun müslümanlık olduğunu söylersen adamlar sinirlenir kendi dinini korumak uğruna cahilce kıyım yapar. Bakınız Myanmar olayları. İki tarafta cahil olunca kitlesel kıyım kaçınılmaz oluyor.

        Dünya da dili de dini de yaşanılan coğrafya belirler, aktif konuşulan 700 dil, aktif yaşanılan ilkel, kutsal, bölgesel en az 400-500 din var. Kimseye tek bir doğruyu dayatamazsın herkes istediği yolu seçer varsa sonucuna katlanır.

        Evet eğer kendi olumlaman din üzerineyse buyur dinsel ritüellerle sen duanı et. Çoğunluk azınlık farketmez bir tek kişinin samimiyeti bile bir etkendir. Buyur duanı et kimse etme diyemez. İyileş ama müslümansan iyileş demek bu iyi yürekli Schummachere bir hakarettir. Bu yönden Royali kutluyorum.

        1. Çok kasmıssın be kardes:)

        2. Şimdi senin o kadar yazdığın yazıya yazık.İşgal ettin ortalığı.
          Senin kullandığın cümle:İyileş ama müslümansan iyileş demek bu iyi yürekli Schummachere bir hakarettir. Bu yönden Royali kutluyorum.
          Benim kullandığım cümle:inşaallah kendisine gelip musluman olur.
          Be müslümansa mı iyileşsin demişim yoksa,iyileşip te müslüman mı olsun demişim.Aradaki farkı anlamayacak durumun yoksa boşa entel takılma derim.Kötü niyetli olmadığını ümit ederim.Yoksa bu cevap sana değil diğer arkadaşlaradır.Okuyan da bilgili biri sanır seni be.Şuraya bak:Dünya da dili de dini de yaşanılan coğrafya belirler, aktif konuşulan 700 dil, aktif yaşanılan ilkel, kutsal, bölgesel en az 400-500 din var. Kimseye tek bir doğruyu dayatamazsın herkes istediği yolu seçer varsa sonucuna katlanır. Şu cümleye gülmedim bile 400-500 din demişsin hani nerde?:)tek bir doğru olduğunu kendi ağzınla söylemişsin.Daha çok yolun var.Belki de yok gidebileceğin yol sınırlı.Bir daha yazmadan önce defalarca düşün derim sana.

  4. mercedes amg f1 team avatarı
    mercedes amg f1 team

    inşallah kalkacaksın ayağa shumi tüm dualarımız senin için

  5. hadi be shumi kalk ayağada göster bize yine federer vari roars larını.

  6. ForzaSchumi avatarı

    iyi hoş diyon menejer de , bi açıklama da yapmıyonki , adam gibi açıkla da millet de spekülasyon yapmasın

  7. ForzaFerrari avatarı

    Başaracağını biliyoruz. Dualarımız seninle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir