Brawn, Yeni Birliğin Teknik Koordinesi için Hazır

yazar:

kategori:

Honda Racing patronu Ross Brawn, Formula 1 takımlarının üzerinde çalıştığı yeni kuralların ve yapılacak yeni düzenlemelerin teknik yönünü koordine etme sorumluluğunu üzerine alabileceğini söyledi.

FIA başkanı Max Mosley, 2011 yılından sonra geçerli olmak üzere, maaliyetlerin düşürülmesi ve sporun daha çevreci bir görünüm alması için takımlardan yeni düzenlemeler yapılmasını istemişti. Eğer takımlar bu yıl ekim ayına kadar düzenlemeleri yapmazsa FIA kendi radikal kurallarını uygulamaya başlayacak.

Bu tutumun ardından, bir araya gelen F1 takımları, Formula 1 Tkımlar Birliği’ni (FOTA) kurarak, FIA ve F1’in patronu BErnie Ecclestone’la işbirliği içinde sorunları tartışmayı planladılar.

Brawn da, eğer rakip takımlar bundan memnun olursa birliğin teknik koordinesi konusunda göreve hazır olduğunu söyledi.

FOTA’ya önderlik eden Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, on takımdan yedisinin desteğinin alındığı takdirde yeni kuralların kabul edileceğini söylüyor.

BMW motorsporları direktörü Mario Theissen ise takımların yapacağı düzenlemelerin FIA’nın istekleriyle benzerlik gösterip göstermeyeceğini öğrenmek için çok erken olduğunu söylüyor. Theissen ayrıca motor teknolojisinin özgür bırakılması gerektiğine inanıyor ve bu sporda bağımsız takımlara ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir