Renault Sorunları Gece Çözmeye Çalışacak

yazar:

kategori:

Renault, batarya enerji deposundaki ısınma sorunlarını Jerez testlerinin 3. günü öncesinde çözeceğinden emin olduğunu söyledi.

Jerez testlerinde geride kalan 2 güne baktığımızda 3 motor üreticisi içerisinde en büyük sorunların Renault’da olduğu göründü. Geride kalan 2 günde Mercedes 248, Ferrari 138 tur atarken Renault sadece 38 tur atabildi.

Renault’un Pist Operasyonları Başkanı Remi Taffin, Red Bull ve Toro Rosso’nun enerji depolarından kaynaklandığını kabul ederken Caterham’ın paket entegrasyonunda sorun yaşadığını söyledi.

Renault’nun motorlarında gereken düzenlemeleri yapabilmesi için gerekli olan yedek parçalar Jerez’e gönderildi.

Taffin “Bizim açımızdan bir sorunumuz olduğunu biliyoruz. Onu açık bir şekilde bulduk ve çözmek istiyoruz.”

“Bu sabah sorunu çözemedik bu yüzden yarına çözüm bulabilmek için elimizden geleni yaptık. Özellikle Red Bull ve Toro Rosso’yu sabah 9’da piste çıkarabileceğimizden eminiz.”

“Yarın sabah 3 aracın da pistte olacağından eminiz.” dedi.

Taffin sorunlar konusunda fazla detaylı konuşmadı ancak bir sistemin çalışmamasının diğer sistemleri etkilediğini söyledi.

Taffin “Motorun bir sürü alt tamamlayıcı parçadan oluştuğunu unutmamalısınız. Bu yüzden sadece bir şeyin çalışmaması gibi bir durum yok.”

“Tüm sistemlerin entegrasyonunda açık bir sorun var.”

“Özellikle bu sorunda, enerji deposundaki sıkıntıyı çözmek zorundaydık. Sistemimizin mimarisi nedeniyle çok fazla detaya inmeyeceğim.”

“Değiştirmemiz gereken bir sorun olduğunu açık bir şekilde anladık.”

“Parçalarımız ve burada çalışanlarımız var. Bunu yapabiliriz ve hazırlıklıyız.”

“Burada böyle şeyler yapmak istemezdik ancak bunlar oldu ve gerekeni yapacağız.” dedi.

Taffin ayrıca Red Bull aracı garajdayken araçtan çıkan dumanların enerji deposu kaynaklı olmadığını söyledi.


Yorumlar

“Renault Sorunları Gece Çözmeye Çalışacak” için 11 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Halletmişe benzemiyorlar an itibariyle

  2. ah şu renault nasıl kötü bi şirket, yol araçları gibi f1 motorlarıda kalitesiz. Hadi bu işten anlamıyorsunuz bari size güvenen takımların emeklerine yazık etmeyin.

    Dünya pazarında yeri olmayan şirketsin zaten, bari o ufak pazarında imajını zedeleme. Hiç müşterin kalmayacak.

    Bide kendileri motor yapmayı beceremiyor rakiplerin motorları için fia’ya ağlıyor. Nasıl bir politika bunlarınki. Ben beceremiyorum rakiplerde yapamasın mantığıyla nereye kadar, rakipleri yakalamaya çalışacağına onları kendi seviyesine çekmeye çalışıyor. Renault gibi güç ve düzlük özürlü motorlar f1 imajına zarar veriyor. Kalitelerini yükseltmezlerse zaten Honda’nın girişiyle müşterileri kalmayacak, tek reklam alanlarını kaybedip iflas edecekler.

    1. sen kendine bukadar der etme.
      son dört sezon sana güzel bir cevaptır.
      çamur atmayıda bırak.

      1. F1de arabayi duvara carptirma,rakiplerin verilerini calma ve motorum gucsuz diye aglayip tasarimini degistirme disinda basariniz yok.uc yilda calisan bir motor gelistjremediniz.yarin fiaya obur takimlarin motorlarida calismasin diye giderseniz sasirmam.

  3. Reno hile yapmadan bir şey kazanamaz.Önce çalışan bir güç ünitesi yapın.

    1. Hoşgeldin üstat. Mercedes konusunda ne düşünüyorsun?

  4. Çok komple bir motor ve ciddi anlamda parçalar oturduğunda V6 serisindeki en iyi iş çıkaran motor Renaultunki olabilir.Zaten bu kadar komplex bir yapıdaki motorda sıkıntı çıkmaması soru işareti sayılabilirdi.

    Mühendislerimizin bu sıkıntıyı bulmaları oldukça sevindirici zaten diğer companent lerde bir sorun yok şu ısınma problemi çözülürse yine ön sıralarda Renault markasını görmeye devam edebiliriz.

    1. En iyi çözümleri siz buluyorsanız neden en çok sorunu siz yaşıyorsunuz.

      Renault hiçbir zaman motor konusunda ne Ferrari nede Mercedes kadar iddialı olmadı.Renault ne zaman motor dondurulur o zaman kafaya oynuyor gibi gözükebilir, ama gözükebilir diyorum.Şu motor dondurulması olmasa herşey çok farklı olurdu son 5 senede…

      1. Renault Motor konusunda o kadarda fazla sorun yaşadığını sanmıyorum.
        2005-2006 da motor dondurulmamıştı yanlış hatırlamıyorsam ve en dayanıklı motor ve hız kategorisinde ferrari ile zirveyi paylaşıyorduk.

        Bu kadar bütçe kesintisi ve kısıtlı mühendis kadrosu ile bence gayet iyi işler çıkarıyor Renault bunuda zaten tedarikçileri sayesinde görüyoruz son 13 yılda 6 şampiyonluk ve bu şampiyonluklarda kullanılan motor Renault Motoru.

        Biz iddalı değiliz tabiki en hızlı en güçlü motor olmak yetmiyor yetseydi bugün Honda bu spordan çıkarmıydı veya Mclaren 2000-2005 senelerinde en iyi sezonlarında motor konusundaki sıkıntılarını yaşarmıydı?

        O yüzden motor dondurma konusu Renault cephesinde pekte etki yaratmadı serbes kalması Renault un işine dahi gelir neticede işin ticari kısmı binek otomotiv sektörü ve motorların gelişmesi bütün tedarikçilere kazandıran bir durum.

        1. Motor dondurulmasaydi bir yaris bile kazanamazdiniz.Sadece dondurulmadi.size uc kez motor gelistirme izni verildi.hondA motoru sizi ki gibi 50-70 hp gucsusdu.Mercedes motoru takilinca sampiyon oldu.

  5. Hadi aslanlarım size güvenim sonsuz halledin şu sorunları test şampiyonu olalım sevinelim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir