2014 Jerez Testleri 3. Gün – McLaren Magnussen İle Lider

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_text_separator title=”Canlı Anlatım” title_align=”separator_align_center”][vc_column_text]


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][td_ad_box spot_name="Adsense spot -- 160 dik"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

18:30 - GÜNÜN LİDERİ MAGNUSSEN

Mclaren'in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen, yeni aracı MP4 29 ile katıldığı ilk test seansını zirvede tamamladı.

Jerez testlerinin 3. gününde öğleden sonra Mclaren aracını devralan Magnussen, 1.23.276'lık derecesi ile bugünün en hızlı ismi oldu ve Formula 1 pilotu olarak katıldığı ilk test seansını zirvede tamamladı ve bunun yanında şu ana kadarki en iyi dereceyi elde etmiş oldu.

Williams ile yeni kariyerine başlayan Felipe Massa, 1.23.700 ile ikinci olurken onu Mercedes'ten Lewis Hamilton takip etti.

Bugün 4 kez kırmızı bayrakla seans durduruldu. Ferrari'den Fernando Alonso, Red Bull'dan Daniel Ricciardo ve Force India'dan Nico Hulkenberg pist üstünde durdukları için kırmızı bayrak sallanırken Sauber pilotu Adrian Sutil kazası sonrasında da kırmızı bayrakla seans durduruldu.

Mclaren'in sabah çalışan sürücüsü Jenson Button günü 4. sırada tamamladı. İngiliz sürücü sabah bölümünün en hızlısıydı.

Ferrari'de görevi devralan Fernando Alonso bugün ancak 5. hızlı zamanı kaydedebildi. Böylece bugünkü ilk 4 sürücü Mercedes motorlu araçların sürücüleri oldu.

Mercedes motoru bugün de oldukça fazla tur atarken Renault sorunlarla boğuşmaya devam etti. Renault motorlu araçlardan en hızlı olan 1.29.914 ile Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne oldu. Red Bull yaşadığı sorunlar nedeniyle ancak 2 tur atıp günü kapatırken Caterham da bir türlü hızlı tur kaydedemedi.

Ferrari motorlu Marussia aracı sonunda görücüye çıktı. Max Chilton ile Marussia 3 keşif turu atabildi.

Poz Pilot            Takım                  Süre        Fark     Tur
 1. Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes      1m23.276s            52
 2. Felipe Massa       Williams-Mercedes     1m23.700s   +0.424s  47
 3. Lewis Hamilton     Mercedes              1m23.952s   +0.676s  62
 4. Jenson Button      McLaren-Mercedes      1m25.030s   +1.754s  40
 5. Fernando Alonso    Ferrari               1m25.495s   +2.219s  58
 6. Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes  1m26.096s   +2.820s  17
 7. Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault    1m29.915s   +6.639s  30
 8. Adrian Sutil       Sauber-Ferrari        1m30.161s   +6.885s  34
 9. Robin Frijns       Caterham-Renault      No time           -  10
10. Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault      No time           -   3
11. Max Chilton        Marussia-Ferrari      No time           -   5

BUGÜNDEN KARELER

 

14:20 - SABAH BÖLÜMÜNÜN LİDERİ BUTTON

Mclaren pilotu Jenson Button, Jerez testlerinin 3. gün sabah bölümünde de en hızlı isim oldu.

Dünkü testleri ilk sırada tamamlayan Button, bugün günün ilk bölümünde Mclaren kokpitinde çalışmaları yürüttü. Button 1.25.030 ile günün ilk yarısının lideri oldu. Öğleden sonra Mclaren kokpitine Kevin Magnussen geçecek.

Ferrari'de görevi devralan Fernando Alonso şu ana kadar en hızlı ikinci isim olurken onu Mercedes'ten Lewis Hamilton takip etti. Alonso bir ara pist üstünde kalarak kırmızı bayraklara sebep oldu. Hamilton ise 45 tur atarak Mercedes'in dayanıklılığını göstermiş oldu.

Henüz testlere doğru dürüst başlayamayan Red Bull'da durum bu sabah da farklı değildi. Daniel Ricciardo piste çok geç çıktı ve çıkar çıkmaz aracından yükselen dumanlar nedeniyle kırmızı bayraklara sebep oldu. Ricciardo daha sonra yine piste çıkmayı başardı.

Felipe Massa, bugün Williams ile ilk sürüşünü gerçekleştiriyor. Brezilyalı sürücü şu anda 4. sırada.

Sabah bölümü dereceleri

P Pilot Takım Süre
1  Button McLaren-Mercedes  1m25.030s
2  Alonso Ferrari  1m25.495s  +0.465
3  Hamilton Mercedes  1m25.973s  +0.943
4  Massa Williams-Mercedes  1m26.435s  +1.405
5  Sutil Sauber-Ferrari  1m30.161s  +5.131
6  Hulkenberg Force India-Mercedes  1m34.475s  +9.445
7  Vergne Toro Rosso-Renault  1m45.525s  +20.495

 

08:30 - Jerez Testlerinde 3. Gün

2014 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez testlerinin 3. günündeyiz. Jerez'de ilk 2 gün çalışmaları geride kalırken takımlar yavaş yavaş yeni araçlarına ısınmaya başladılar. Şimdiye kadar özellikle Mercedes ve Ferrari motorlu araçlar, Renault kullanan araçlara göre daha stabil ve dayanıklı bir görüntü çizdiler. Bunun yanında dün yağmur lastikleri de test edilebildi.

Özellikle Mercedes dün Rosberg ile art arda sürüşler gerçekleştirdi ve Rosberg gün sonunda 97 tur atarak çok iyi bir iş çıkardı. Geride kalan 2 güne bakarsak Mercedes 248, Ferrari 138 tur atarken Renault sadece 38 tur atabildi.

Ferrari ve Mercedes ilk günkü çalışmaları ikinci gün daha da arttırmayı başarırken ilk günü kaçıran Mclaren, kendisi için ilk gün olan ikinci günde nispeten iyi bir gün geçirdi. Hem sorunsuz turlar atıldı hem de Button günü lider tamamladı.

İlk gün arka süspansiyon bağlantılarında sıkıntı yaşayan Red Bull, ikinci gün batarya deposunda sıkıntılar yaşadı ve günü erken kapattı. Red Bull dün sadece 8 tur atabildi. Renault, akşam yaptığı açıklamada tüm müşteri takımlarının bugünkü testlerde çalışabileceğinden emin olduğunu ve sorunun gece çözüleceğini söyledi.

Testlerin ilk 2 gününü kaçıran Marussia takımı bugün piste çıkmayı planlıyor.

Testlerin 3. günü bazı sürücülerin yeni araçlarını ilk kez kullanmaları açısından da önemli olacak. Ferrari'de Fernando Alonso, Williams'ta Felipe Massa eni araçlarını ilk kez kullanacaklar.

Bugünkü test kadrosu şöyle olacak:

  • Ferrari - Fernando Alonso
  • Mclaren - Jenson Button ve Kevin Magnussen
  • Red Bull - Daniel Ricciardo
  • Mercedes - Lewis Hamilton
  • Force India - Daniel Juncadella
  • Force India - Adrian Sutil
  • Williams -  Felipe Massa
  • Toro Rosso - Jean Eric Vergne
  • Caterham - Robin Frijns
  • Marussia - Max Chilton

Yorumlar

“2014 Jerez Testleri 3. Gün – McLaren Magnussen İle Lider” için 167 yanıt

  1. Geçen sene ki tur zamanları ile kıyas yapmak yanlış olabilir belki ancak ben daha yavaş turlar atılacağını düşünüyordum nedense çok şaşırdım. Daha da potansiyel var belli ki. Çok çabuk hızlanacaklardır haliyle çok keşfedilecek şey var ortada. Renault ciddi sorunlar yaşıyor gibi ve Renault motoru kullananlar tur bile atamadıkları için hiçbir şey öğrenemiyor. En pahalı motor da Renault sanırım. 😀 Daha bunlar ilk testler fakat hiç parlak gözükmüyor Renault için. Ancak şu var her ne kadar zaman kaybetmiş gibi görünüyor olsalar da gelişime de çok açık bir ortam var farkı kapatmaları daha kolay olabilir. Çok özlemişim F1’i :D. 1 aydan fazla zaman var. Kaliteli, makul ve mücadele dolu bir sezon umuyorum. Geçen sene de söylerdim bu sene mclaren çok hırslı ve radikal geliyor. Eski günlerine, en azından önde mücadele edeceğini düşünüyorum. Ferrari ve mercedes ise isimleri yetiyor heyecanlanmak için. Lotus ve Redbull da sorunları hallederse çok takım görebiliriz önde. En azından bunları umuyorum. Lotus’un tasarımı çok ilginç, çok radikal. Bakalım ya patlayacak ya da fırlayacak. 🙂

  2. Mustafa Sar avatarı

    Abdullah Çelik usta eleştirilere fazla kafayı takma…
    sitenin yeni dizaynına alışamadım henüz…
    Ferrari ile ilgili bir değerlendirme yapsan da
    durum nedir görsek ya..

  3. Mustafa Sar avatarı

    ya arkadaşlar FERRARİ bir kaç hızlı tur atsaydı rahatlasaydım ya..
    FERRARİ hızlı mı.. bu sorunun cevabını almak için kaç yıl daha geçecek

  4. bugün bizim haberciliğimize Twitter üzerinden laf atan arkadaşlara “selam” olsun. habercilik öyle twitter üzerinden bir mesaja maksimum 140 karakterlik mesaj yazmayla olmuyor. bugün içerisinde ekip arkadaşlarımla gün boyu canlı anlatım yapmanın ve fotoğrafları eklemenin dışında 25 içerik girmişiz. İnat olsun diye değil, önceki günlerde de hemen hemen aynı sayıda içerik girmişiz. bu duyguyu onların anlaması çok güç tabi.

    Günlük haberleri kaçırmayalım lütfen. Aşağıda yer alan takvimden her günün haberine ulaşabilirsiniz. Başka bir kazancımız yok en azından faydalı olduğunu bilelim.

    İyi geceler herkese

    1. Abi bırak konuşuyorlar . Söylesinler bakalım başka bir sitede bu kadar rahat takip edebiliyorlarmı ? Siz takmayın abi haberçiliğinize laf eddemezler . Emeğe saygıları yok daha bazılarının ne beklersiniz ki .

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Meyve veren ağaç taşlanır. Siz takmayın bence. Gün boyunca takip ettim, Sık sık bilgi ve haber paylaşıldı Twitter’dan. İnanın parayla bile olsa herkes yapamaz. TRF1.net Türkiye’de işinin en iyisidir ve bu siteye 7 yıldır üye olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Varol TRF1.net. 😀

    3. Ben hergün giriyorum testler başladığından beri, habet kaynağı olarak yeterli bence.
      Yaptığınız işin bi üstü belki canlı chat gibi bişey yapmak onun içinde pistte konumlanmış birine soru sormak fln gerekirki oda biraz maliyetli bi iş malum bizim ülke için.

      Twitter olayınıda beğendim.

      Bana tek bu site yetiyor teşekkür ederiz, tek isteyebileceğim şey biraz daha video paylaşmanız kolay değil test sezonunda gerçi ama.

  5. Mclaren-Mercedes-Ferrari güzel izlenimler bıraktılar. Red Bull için sıkıntılı bir test oldu gibi.Önümüzdeki testler onlar için yeniden başlangıç sayılabilir. Ama yaşadıkları sorunları çözme adına iyi bir deneyim de sayılabilir. Ben bir şeyler gizlediklerine falan inanmıyorum. Malum çok ciddi yenilikler var pistte denemediğin bir şeyi gizleyemezsin .
    2009 da ki gibi bi baskın araç çıkarsa ortaya ilk yarışlarda şampiyonanın kaderi oluşabilir.Takımlar çok fazla öğrenme sürecinden geçecekler.Red Bull 09-13 sürecini harika ötesi yönetti.Adamların böyle bi cv si var.O yüzden küçümsememekte fayda var.Motor ön planda olsa bile sağlam temelleri olan aynı kadrolu bir takım.
    İnş sendelerler bu sene sonrasına bakarız 🙂

  6. Admin kayıt olduğum halde girişte sürekli hata veriyor sebebi nedir? Bir cevaplasanız çok güzel olacak.

    1. İletişimden bize ulaştınız mı?

  7. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    Teşekkürler TRF1

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Kimin lider olduğu pek umrumda değil.Biz fanlar olarak elbette sürekli lider olarak her seansta adımızı görmek isteriz.Cuma antremanı olsun,test olsun…Ama bu kadar köklü değişmenin olduğu bir yerde takımların %90ı piste çıkarken olabilecek herşeyi gözden geçirip bekliyor.Sistemler oturmuş mu,uyumlu çalışıyor mu,araçta sorun var mı?Gibi…Bir tek Mercedes direk olarak piste hemen çıkıp hiçbir sorun yokmuş gibi sürebiliyor.Ferrari araç ve motor olarak mekanik olarak yani bir problem yaşamadı sadece 1 pist dışı ziyareti 2 de telemetre hatası yaşadı.Allison ve Kimi’nin açıklamalarına bakarsak;takım,program dahilinde gidiyor ve şu an durum makul.Pilotların geribildirimleri veya edindikleri bilgiler yeterli olsa gerek ki çok fazla tur atmıyorlar ancak görüldüğü üzre az tur da atmadılar.Bugün Fernando 1 tam yarış mesafesi kat etti.2 günde Kimi toplam olarak 1 yarış mesafesi gitti desek bence ilk testler için gayet iyi.

    Bunun dışında sorun yaşayan takımlar sorun yaşamasalardı ne kadar hızlı olurlardı veya şuan iyi durumda sanılan ekipler ne kadar hızlı?Bunu kimse bilemez ama herkesin bir tahmini yorumu var elbet.Bana göre de çoğu kişiye göre de Mercedes “şimdiye kadar” en hazır araç konumunda.McLaren de ilk gün dışında iyi görünüyor.Ancak unutmamak lazım,Ferrari 2011 de deli gibi stintler yapıyordu sonra 1sn fark yemişti.

    Test seansları ilerledikçe takımlar dayanıklılıktan ziyade,lastik ve aerodinamik gelişime daha fazla odaklanacak.Takvimde olan pistlerdeki veriler herzaman daha gerçekçidir.Bu sene Jerez yok mesela değil mi?Pek çok takım Barcelona veya Bahreyn gbi pistlerdeki duruma göre güncelleme getirir yada güç dengesini görür.Hatta bu pistlere daha çok uyacak araçlar tasarlıyorlar bildiğim kadarıyla.

    Son olarak Bahreyne geçince derecelere daha iyi bakabiliriz.Bu sezon tur atmak geçmişe göre çok daha mühim.O yüzden Lotus ve tur atamayan takımlar 1-0 geride şu an.Tabi bu kısa bir süre içerisinde değişebilir.Bekleyip göreceğiz

    -Water is my only Drink.
    -Love is my only Drug.
    – Ferrari winning the World Championship and doing Donuts to celebrate is my only Smoke.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      http://www.formula1.com/news/interviews/2014/1/15443.html

      Horner eğer başarısız olurlarsa Renaultu sorumlu görüyor.Ne kadar itici bir adam.Renaultcu arkadaşlarımız hakikati anlasınlar

  9. Kevin adamım bu soğukta içimizi ısıttın vallahi helal.

    Eskiden bazı arkadaşlar peş peşe atılan turları paylaşırlardı. Elinde böyle bir bilgisi olan paylaşabilir mi yine.

    Bu arda McLaren ın yine bulduğu yenilikle alakalı bir kaygı var mı diğer takımlarla ilgili yada bir protesto gibi bir durum oluşur mu ilerde.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sabit bir parça olduğu için yasallığı ile ilgili bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

    2. msfree.gr geçen sene stintleri yayınlıyordu ama bu sene sadece en hızlı zamanlar yazıyor.

      Mclaren’in dizaynıyla ilgili illegal olduğu konusunda yorumlar yapılıyor ancak şuana durum netleşmedi. Netleşince diğer takımlar muhtelemen kopyalayacak zaten.

      gary anderson’a göre kopyalanması kısa vade de biraz zor ama çokda zor değil. Bu tasarım, aracın arkasındaki bazı parçaların çalışma parametlerine göre etkili oluyor. Onları ayarlamak gerekiyormuş. Jerez testlerinden sonra fia’ya soran takımlar olacaktır muhtemelen, belkide sormuşlardır.

  10. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    Güzel yorum 😀

    1. live.autosport.com ‘daki canlı anlatımda güzeldi.

      15:45 Good news for Toro Rosso, as Jean-Eric Vergne heads out.

      saniyeler sonra :
      15:46 Make that bad news – he doesn’t even make it to the pit exit before pulling to a halt. Red flag.

      ahahaha, renault olmasa şu test günlerinda nasıl eğlenicez 😀

      1. Icemanraikkonenf1 avatarı
        Icemanraikkonenf1

        Şimdi bizi güldürüyor ama inşallah sonra başımızı ağrıtmazlar 😀

  11. mclaren toplamda 92 tur attı bugün ve testlerin en hızlı iki zamanını da Magnussen yaptı. Zamanlar şu aşamada hiçbirşey ifade etmese de işler fena gitmiyor gibi 🙂

  12. Alonso ve Ferrari yatışlarda. Bugün de mi Raikonen olsaydı acaba !!!!

    1. Ohooo adamlar bizi şimdiden batırdılar abicim test diyoz siz Q3 gibi yorumlar atıyorsunuz …

  13. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Seans bitti. Magnussen 51 turu geride bıraktı ve seansı liderlikle noktaladı. McLaren toplamda 91 tur atarak en çok tur atan takım oldu. Umarım bugün çok şey öğrenmiştir takım. McLaren umut vaadediyor gibi. Hadi hayırlısı. 🙂

  14. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bazı arkadaşlarımız da geçen yılki gibi yine ilk birkaç günden şampiyonu belirlemeye çalışmışlar. Her yıl aynı şeyleri okuyoruz ama hiç kimsenin dediği çıkmıyor. Geçen yıl Mclaren zirvede bitirdi benim hatırladığım.Sene boyu puan almaya oynadılar. Tabiki tur atmak ve aracı tanımak iyi ve bir avantaj ama demek istediğim daha yolun çok başındayız.

    Örnek vereyim mesela RedBull’u şuan orta sıra takımına hatta alt sıra takımına koymuş arkadaşlar had safhada.Arkadaş nerden biliyosun sorununu çözüp bahreynde bomba gibi dönmeyeceğini veya sezon içinde ve yaz tatili arasında klasik geri dönüşünü yapıp belçikadan itibaren galibiyet serisi yapamayacağını ? ya da en kötü son yarış x2 puan sistemli yarışı kazanamayacağını ?

    Her sene diyoruz AVUSTRALYA Q3 sonucu belirlenmeden kimsenin ne kadar hızlı olduğunu göremeyiz.Yorum yapabiliriz tabiki dersin mesela bu sene Mercedes hızlı olur falan diye ama şampiyonluğa oynaması kimsenin kesin değil şu an.

    Son olarak İnşAllah rekabetçi bir sezon olur da motor seslerini unuturuz.

    1. Pos. Driver Team Time Laps
      1. N. Rosberg Mercedes Grand Prix 01:22.616 54
      2. K. Raikkonen Lotus Renault 01:22.623 44
      3. F. Alonso Ferrari 01:22.952 110
      4. S. Vettel Red Bull 01:22.965 66
      5. P. Maldonado Williams 01:23.733 86
      6. D. Ricciardo Scuderia Toro Rosso 01:23.884 73
      7. S. Perez McLaren 01:24.124 77
      8. P. di Resta Force India F1 01:24.144 82
      9. E. Gutiérrez Sauber 01:25.124 68
      10. M. Chilton Marussia 01:26.747 65
      11. C. Pic Caterham 01:27.534 49

      Geçen sene Katalunya’nın 1. günü. Ve emin ol Mclaren bir tek test gününü dahi lider bitirmedi geçen sene. Lotus testler boyu hep ilk 3’te yer aldı sezona galibiyetle başladı. Sözüm sana değil de bazı kişiler araştırmadan testler bir şey ifade etmez diyor. Testler ilk 4-5 yarış için bir şey ifade eder. ve hatta bu sene yeni bir temel atıldığı için sezon boyu bir anlam ifade eder yaşayıp göreceğiz.

      1. Testlerin ilk gününde Button lider bitirmişti sadece

        1. Bir de Perez bitirmiş ama o günler millet genel de fazla tur atmamış senin de dediğin gibi başlangıçta ve 20 şubatta Perezle lider bitirmişler de istikrar yokmuş. Mesela Lotus çok istikrarlıymış, Mercedes’te öyle. Red Bull genelde 3-4 olmuş ama istikrar varmış. Ferrari de pek istikrar yokmuş.

        2. Ben de Button mı Perez mi olduğunu tam hatırlayamadım ama Jerez’de 1.18 civarında bir turdu bu testlerde zamanlardan ziyade üst üste atılan istikrarlı turlara bakmak lazım dediğin gibi

      2. Bir düzeltme geçen sene Mclaren Perezle 1 tek gün lider kapatmış milleti yanıltmayalım ama 1 tek gün.

      3. Testler bişey ifade etmez diyen yok ama daha testler başlayalı 3 gün olmuşken 100 150 tur atmış araçlardan, yok şu çok hızlı yok şu hızlı değil ama istikrarlı, öbürü de hem istikrarlı hem hızlı. Süper süper, şahane bi sezon bizi bekliyor denmez. Madem bunlar hep net bilgiler sezonu izleme o zaman, nası olsa kim şampiyon kim ikinci her şey 3 günde belli etti kendini. Sonucunu bildiğin sezondan nasıl zevk alabilirsin ki artık bu saatten sonra. İşin zor.

  15. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu arada Avustralya’da ilk antrenmana 42 gün kalmış. Zaman su gibi akıp gitti valla. 🙂

    1. en son brezilyada 117 gün var diyordeu serhan acar 😀

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Zaman su gibi akıp gidiyor. Bir bakmışsın Sıralamalar için alarmı kuruyoruz. 😀

  16. Kimse Williamsı hesaba katmıyor ?

  17. massa 1.23.7 williams’da zorladı. Demekki mercedes ve ferrari de adam gibi zorlarsa geçen seneki dereceler hiçde uzakta değil. Güzel haberler.

  18. Oww Massa’dan 1.24 geldi. Umarım rekabetçi olur. Bize rakibe lanet etmek düşmez tabii. Bizle zamanında dalga geçilse de biz Red Bull ile dalga geçmeyeceğiz. Kimseyi küçümsemeyeceğiz hakkıyla motor üreten kazansın.

  19. Vergne tekrar piste çıktı ve durdu sorun çok büyük gibi.

  20. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vergne yine yolda kalmış. Kardeşim olmuyorsa olmuyor. Sürekli yolda kalarak diğerlerinin de planlarını sekteye uğratıyorsunuz!

  21. Tur atmayı geçtim.Adamlar pit yolundan çıkamıyor 😀

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sesli güldüm. Allah iyi versin hocam. 🙂

  22. Magnussen umut vadediyor Mclaren için ikinci Kimi Raikkonen vakası olur inşallah 🙂

  23. Marko sorunun Renault da olmadığını söyledi ama ne olursa olsun başarı şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir. Halen çok zaman var elbette bu sorunlar çözülecektir çözeceğimize inanıyorum ilk yarışta görüşmek üzere.

  24. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Son 16 dakika. Magnussen yeniden piste çıkıyor. Bir 10 tur daha atarsa 91 turu bulacağız bugün.

  25. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu seneye Mercedes motorlu araçlar damgasını vuracak gibi. Özellikle McLaren ve Mercedes. 🙂

  26. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    1.23.256 derecisiyle Magnussen liderliğe oturuyor. 😀 Go McLaren Go 😀 😀

  27. Açıkçası gönlümden geçen Alonso’nun son yarım saatte millete gözdağı verecek bir derece elde etmesi. Hamilton 1.23’e indi darısı Alonso’ya inemeyeceğinden değilde zorlarsa hızlı koşanın şeyi seyrek düşer gibi olur o yüzden pek riske girmek istemeyecektir. En azından günü 2. tamamlarsa bir parça seviniriz.

  28. magnussen 1.23.2 yaptı mclaren devirleri biraz yükseltti galiba motorun. Böylece takımların düşük devirlerle çalıştığı net belli oluyor. İyi haberler bunlar, demekki o kadarda yavaş olmayacak araçlar.

  29. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    vettel: geçen seneki gibi sürersek yarışları tamamlayamayız. demişti.

    3.vitesten yukarı çıkma bitirirsin anam

  30. olmuyor işte renaultçuğum, bozuk motorlarınız yüzünden rakiplerin işinide engelliyorsunuz.

  31. Vergne devir artırıp hızlı tur denedi ve bu hızlı turunun ardından motorda sorun çıktı. Şu an da Renault motorunun yüksek devirleri kaldırması olası görünmüyor. Toro Rosso çok düşük devirlerde de olsa bugün 24-25 tur atmıştı en azından bir önsezi olsun diye ama tabii yarış korelasyonunu da başlatmaları gerektiğinden hep düşük devirde çalıştırmanın faydası olmayacağından hızlı bir set-up denediler. Yolda kaldılar. Lotus gerçekten çok zekice bir karar vermiş.

  32. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vergne pist çıkar çıkmaz aracı hemen kenara çekmiş. Renault S.O.S veriyor gibi.

  33. En pahalı motoru sat millete 3tur at yolda kal

  34. Lotus buraya gelmemekle çok akıllılık etmiş

  35. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    yorum sayfalarında çok büyük sorunlar var tıpkı renault motorunda oldugu gibi. diğer yorum sayfasına tıkladğımda sadece bir tane yorum gösteriyor.

  36. ZaganiPanda avatarı

    Bu sene Renault motorlu araçlar nal toplayacak gibi. Ferrari-McLaren-Williams kapışması izleyelim 😀

  37. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Vergne yine yolda kalmış. Renault’un sorunlarının sanılandan daha büyük olabileceği endişesi varmış.

  38. Yine kırmızı bayrak yine Renault motoru

    Araç gitmiyor işte neyi zorluyon adamlar kendileri tur atamadığı gibi tur atanlarıda engellemeye çalışıyor.

  39. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Pist bomboşmuş. Son 40 dakika. Önümüzdeki dakikalarda pist çok yoğun olacak gibi.

  40. Biraz önce Skysports F1’in geçtiği habere göre, Red Bull teknik ekibi Milton Keynese dönebilirmiş. Newey ile Horner 1 saat önce pistten ayrılmışlar, Jerez’den ayrılıp ayrılmayacakları bu gece kararlaştırılacak galiba.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      olay sadece renault motorundan kaynaklanmıyor belli ki.newey in tasarımda ciddi hatası olabilir.arka tarafın çok dar oluşu,soğutma elemanlarına yeterli yeri bırakmamış olabilir.eğer öyleyse bir de üzerine burun tasarımlarının değişmesi istenirse baya işi olacak.aracı harıl harıl hem kurallara hazır hem de dayanıklı hale getirmesi gerekebilir.henüz tabi çok erken.2011 de mclarenin hali neydi mesela.ancak burdaki fark olay motor üreticisi ile beraber şasinin sorunu.mclaren sadece dayanıksızdı kullandığı sistem çalışmadığı için.ahtopot sistem miydi öyle bir şey sonra redbull tarzı egzoza yönelince hem uçuşa geçtiler hem de araç takır takır çalışıyordu

  41. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Pist tekrardan yeşil bayrakla açıldı. Magnussen hemen piste çıktı. Muhtemelen gün sonuna kadar 100 turu bulacağız.

  42. MyN1Fernando avatarı
    MyN1Fernando

    yeniden mclaren ferrari ve bunlara ek olarak mercedes kapışması görsek ne güzel olur. lewis vs button vs kimi vs fernando 10 numara kapışmalar olur 🙂 mercedes motor olarak en iyi firma gibi gözüküyor şu an ferrari de onları zorlayacak gibi sanki. Umarım RB toparlanamaz.

  43. Sevgili site yönetimi, şu fotoğrafları ayrı bir foto galeri sayfasında yayınlamanız mümkünse lütfen başka bir sayfada paylaşın. Site kasmaya başladı. İç sunucu hatası veriyor, sayfalar geç yanıt veriyor. Zannedersem database depolama kotası aşıldı. Fotoğrafların boyutu WordPress kotasını doldurmuş olabilir. Reklam koyun tıklayalım falan da şu kotayı artırıp sitenin sunucu sorununu çözün.

  44. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Salı günü en güzel araç Mercedes demiştim ama pistte en güzel görünen araç McLaren MP4-29 gibi. 😀

    1. Cidden ya araç pistte harika görünüyor 🙂

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Kesinlikle. Tanıtımda ön taraftan dolayı pek beğenmemiştim ama pistte çok agresif duruyor MP4-29. 🙂

        1. Aynen birde sony ile anlaşırsak inş. araç bu şekil olabilir 🙂

        2. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Görüşmeler hala devam ediyormuş. Umarım anlaşırlar. McLaren’in sidepodlarını bomboş kalması pek güzel durmaz. SONY’de yakışacaktır. 😀

  45. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Sutin kaza yapmış ve günü noktalamış.

  46. Yeni aldığım bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Helmut Marko yani Red Bull motor sporları başdanışmanı Jerezden ayrıldı. Red Bull’un yarın piste çıkmaması ve aracı fabrikaya göndermesi gündeme gelebilir.

  47. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton 61 turla en çok tur atan pilot, McLaren’de 64 turla en çok tur atan takım.

    İlk 5 sırada 4 Mercedes motorlu takım var.

    Red Bull henüz piste çıkamamış. Özellikle Renault motorlu araçlar için durum hiç iç açıcı değil. 😉

  48. sitenin emek veren insanlarına seslenmekteyim

    şu an eleştiri mealinde görüşümü aktardığım haberdeki test fotoğraf sayısının abartılı bir şekilde fazlaca olduğunu düşünmekteyim

    kaldıki bu durum haberin içeriğinin çok kasılmalara meydan verdiğini görüyorum

    sizlerden ricam az ama öz fotoğraf sunmanız

    örnek verirsek bir limit koyun bu 25 test fotoğrafı olur 30 olur

    haberi içeriğini mutlaka biz takip edenler için refah tutun anlatabildim mi TRF1.

  49. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Mercedes vanaları açtı.. 1.24’ün altına inildi.. Bakalım Jerez testlerinin sonunda en hızlı derece nasıl olacak..

    1. Arabalar 11.000 devirde 1.23’e indiyse 14.000 devir çevirildiği vakit neler olmaz neler? Bence V8’leri yakalayacaklar sene içinde.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Araçların ERS ile birlikte düzlükte V8’lerdan daha hızlı olacağı söyleniyor.

        1. Icemanraikkonenf1 avatarı
          Icemanraikkonenf1

          Haklısın üstelik şuan ki motorlarda tam olarak yarış motoru değil diye biliyorum yani bir sürü ayarlamalar motor haritalaması felan çok değişiklik olabilir ilk yarışta.

  50. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    HAM 1:23.952’lik derecesiyle ilk sırayı almayı başardı. En yakın rakibinden 1 saniye daha iyi bir tur.

  51. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren toplamda(Button+Magnussen) 59 turu geride bıraktı. Açıkçası bugün toplamda 100 turu bulmamız lazım. İlk günün acısını çıkartalım. 🙂

  52. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Sonunda Ferrari motorlu son araç Marussia da piste çıkmış.

    http://live.autosport.com/commentary.php/id/693

  53. magnussen ile Mclarenin cok işi var, Perezi arayacaklar

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Nasıl vardın bu kanıya? Daha adam 16 tur attı ve hemen Perez’i arayacaklar diyorsun!

  54. ForzaFerrari avatarı
    ForzaFerrari

    Caterham tezgahı kapatmış darısı redbull a

    1. Icemanraikkonenf1 avatarı
      Icemanraikkonenf1

      +1 :))

  55. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    bastır sebastian bastır red bull

    1. Ne oldu beceremedinizmi Purplebull’mu oldunuz hayırdır 😀 o dalga geçme gibi galibiyetlerin acısı daha çok çıkacak 🙂

      1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
        Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

        hacı ne vetteli ne red bullu kimse durduramaz siz umudu kesin bu sene vettel 5 . kez şampiyon olacak o kadar forza vettel forza red bull

    2. batuhan engin avatarı
      batuhan engin

      Yav sen bırak kes ümidi jerezden.

  56. Hadi arkadaş bir buçuk saatir tur atan olmadı ne öğle yemeğiymiş.

    Geyik mi avlamaya çıktınız 2 tur atın artık

      1. Yusuf Hitay avatarı

        f1 içindeki en acayip diyolag. 😀

  57. Tsi 15.00 Lokal 13.00 de pistteyiz. Kalan 3 saatlik dilimde 1.23 bekliyoru Alonso dan gün sonuna doğru.

  58. amus’taki habere göre fia rbr ve mercedes’ten burun yapılarını değiştirmesini isteyecekmiş. Çok kırılgan ve güvenlik zaafiyeti varmış. Yeniden kaza testine girebilirler.

    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/fia-ueberprueft-nasen-zwei-teams-muessen-zittern-8017161.html

    inşallah etkilenmeyiz fazla.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      bizimle ilgili bir şey göremedim.Red Bull,Lotus ve Mercedes’in adları geçiyor

  59. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari’deki sorun yine telemetreden kaynaklanmış.Telemetre yanlış bilgi verince Fernandoyu pist üzerinde tıpkı Kimi gibi durdurmuşlar.Yani araçla ilgili bir sıkıntımız yok maşallah 3 gündür.Sistem arızası 😀

  60. Bizim yeni yetenek magnussen çıksaydı artık piste.

  61. Mustafa Sar avatarı

    Schumacher uyandırılmış…
    her şey şampiyon için yolunda gitsin artık…

  62. Mustafa Sar avatarı

    Geçen yıllarda ki motor seslerini bir daha duyamayacağız anlaşılan..
    şu anki motor sesleri boğuk geliyor bana..
    daha sert ve tiz olsaydı iyi olurdu..
    sesin ne önemi var diyenler olabilir..
    ama ses f1 de her şeydir..:))

  63. Mustafa Sar avatarı

    Red Bull’un ne yaptığı bir tifosi olarak çok da umurumda değil.. Benim için önemli olan rakip Mc Laren ne yapıyor. Mc Laren’de işler yoluna girmiş gibi bir hava var.. Button geçen yıl antrenmanlarda çok sızlanmıştı… Sonra çok haklı olduğu ortaya çıktı. Bir iki gündür araçtan iyi sinyaller aldığını söyleyip duruyor.. Benim Formula 1 de en büyük korkum; Mc Laren yarış kazanırken Ferrari’nin nal toplamasıdır. Red Bull yarış kazanırken Ferrari’nin nal toplaması bana üzücü gelmiyor. Ama Mc Laren olayı başka… Belki de Red Bull’u önemsemiyoruz… Geçen yıl ilginçtir Mc Laren’in nal toplaması beni üzdü. Tamam Ferrari sevgimiz tartışılmaz. Ama Mc Laren’de güçlü olsun… Çünkü güçlü rakip seni de güçlendirir. Rekabet böyle bir şey sanırım..

  64. Ricciarddo piste çıktı. 3 turu tamamladı. Bakalım bugün 10 tur atmayı başarabilecekler mi?

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      3.5 attılar , bir tur yarıda kaldıya 😀

  65. Batuhan Engin avatarı
    Batuhan Engin

    link var mı izleyen var mı arkadaşlar ?

    1. Testlerin genel izlenme reklam payı düşük olduğu için hiçbir kanal yayınlamıyormuş. Yerel olarak bazı gazeteciler fotoğraf ve video yayınlayabiliyor. Dereceleri ve tur sayılarını da Fia’nın resmi sitesinden pazarlayan bazı siteler sunuyor.

  66. Seni çok özlemiştim memedim 😀

  67. ferrari öğle yemeği arasına girdiklerini açıkladı, mercedes ve mclaren’de yemek molasındalar sanırım. Uzun süredir turlamıyoruz.

  68. Mustafa Sar avatarı

    sitenin yöneticilerine bir iki not yazalım..
    öncelikle yeni tasarımın kullanılması bana zor geldi…
    eskiden günün haberleri diye ayrı bir başlık vardı
    direk günün haberlerine girebiliyorduk..
    ipad den giriş sorunu yok ama iphone den girmek bayağı bir zaman alıyor…
    site eskiden çok daha seri açılıyordu…

  69. Şu ana kadar ki analiz:

    Mclaren en hızlı ama en dayanıklı değil?

    Mercedes en dayanıklı ama en hızlı değil?

    Ferrari bu ikisinin ortası. Ne en hızlı ne en dayanıklı ama hız+dayanıklılık kombinasyonu en uygun araç.

    1. Böyle bi analiz falan yok. Daha 3ncü günden böyle bi analiz yapılmaz.
      Bu söylediklerinden en mantıklısı Mercedes’in en dayanıklı araç olduğu sanısıdır ama o bile tamamiyle gerçek dışı olabilir.
      3 günlük Jerez testinde takımlar hız saklasa da saklamasa da ne yaparlarsa yapsınlar böyle analizler gerçeği yansıtmaz. Sürekli bu tip mesajlarına cevap veren ben oluyorum ama vermeye de devam edeceğim açıkçası gördüğüm zaman. Çünkü aşırı derecede saçma. Bi takım 90 tur atabildi diye en dayanıklı takım olmaz, diğer bi takım da diğerlerinden 0,5 saniye daha hızlı tur attı diye en hızlı takım olmaz 3 günlük test sonucuna göre.
      Şurda 3 günde takımlar 300 tur attı diye bişey belli olmaz. Daha sezon boyu atacakları 3000den fazla tur var önlerinde. Üstelik daha sezonun başlmasına 40 gün var. O hiç istemediğimiz ve sorunlu gibi gözüken Red Bull bişey yapar yine en üst sıraya yerleşirse Avustralya’da hiç şaşırmam açıkçası. Üzülürüm, ama şaşırmam.

    1. Abi bu be yav? Sinek mi vızıldıyor nedir? 2013 ile aradaki ses farkının barizliğine bakar mısınız? Bizim modifiyeli şahinler doğanlar bile daha iyi ses çıkartıyor yeminlen.

    2. Renault motoru neden cıngıraklı yılan gibi ses çıkarıyor bir garip.

    3. Motoru bilmem ama turbo sesi beni heyecanlandırmaya yetti…

  70. Az sonra Mclarenin yeni prensi Magnussen sahne alacak. Bakalım tur derecesini geliştirebilecek mi?

  71. Bu neyin nesi ? McLaren aracı kuralara uygun mu arkadaşlar ???
    Bu seneki kapışacak takımlar : Mercedes Ferrari Mclaren (?) ve Wiliams olacak gibi 😀

    1. ölçüm cihazı, bi sorun yok. Arka kanattaki hava akımını ölçüyorlar.

      1. Teşekürler bu konuda bilgim yoktu görünce ilgimi çekti 🙂

    2. Yusuf Hitay avatarı

      bence değil, arıyorum şimdi. yarına düzeltirler.

  72. Mustafa Sar avatarı

    İlk antremanlarda ki derecelerin önemli olmadığı yolunda çok sayıda yazı okuyorum…
    bunun doğru olmadığını düşünüyorum..
    2009 yılında Brawn Gp Olayını unutmayalım..
    İlk testten ilk antrenmana kadar ulaşılmaz bir istikrar ve hız sergilemişlerdi…
    yani adam olacak çocuk …
    anlarsınız ya işte..
    Ferrari’den umutlu değilim..

    1. Totem yapıyorsun herhalde. Ferrari ilk günün lideri, 2. günün 2.si belki de 3. günün 3. sü olur. ☺ O zaman sezon bitene kadar 11.liğe doğru yolumuz var demektir.

      Brawn Gp iyi bir temel atmıştı ama Mercedes kendi takımıyla o temeli evrimleştiremedi. Bunun için 2. en iyi temeli atan Red Bull sivrildi, her sene araca evrim geçirttiler. 2013 de artık evrimin son noktasına ulaştılar, bir düşüş olacağı muhakkaktı bu seneye kısmetmiş.

  73. Redbull ve Renault’un durumuna çok erken seviniyorsunuz çok !! dua edinde sezon içinde yine bizi ağlatmasınlar.

  74. ferrari’nin stop etme sorunu dünkü gibi ufak bi sorunmuş. Telemetri verileri kaybolmuş, alonso’dan aracı durdurmasını istemişler. — >Team lost telemetry and asked Fernando to stop the car.

    Mercedes uzun sürüşlerle dayanıklılık testlerine devam edecekmiş, ferrari’de ayar ve aero testleri ile verileri analiz etmeye devam edecekmiş. Uzun sürüşler gelebilir akşama doğru.

    1. O zaman Ferrari dayanıklılığına güveniyor demektir. Alonso şöyle bir 1.22 yapsa da heyecanlansak Tsi saat 17.00’a doğru. ☺

  75. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    bir diğer atasözü de derki ; önceden yediğiniz hurmalar …. gerisini anladın sen zaten 😀

    1. Bir aslan gibi kükrüyodun şimdi ne oldu sana REDBULL 😀 😀

  76. Günün 2. yarısı Ferrari adına yoğun geçebilir. Alonsonun hedefi öğleden sonra en az 45 tur atmak.

  77. kurtarma kamyonu bile renault motorlarından daha fazla yol katetti, o da renault motorlarının sürekli bozulması nedeniyle 😀

  78. williams f1 team avatarı
    williams f1 team

    eskiye dönüldü genelde newey tasarımı araçlar mtor arızası verıyordu yine öyle olucak gibi,

  79. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    şükürler olsun , FORZA SCHUMACHER

  80. ForzaFerrari avatarı
    ForzaFerrari

    Alonso’nun neden durduğu konusunda bilgisi olan var mı? Umarız raikkonen gibi önlem amaçlı durmuştur. Renault motorları böyle giderse tam bir fiyasko olacak. 2-3 gece çalışmalarına rağmen hala sorunları çözebilmiş değiller. Bu da rakiplerle olan farkın yavaş yavaş açılmasını sağlıyor. Jerez testleri Renault motorlu araçlar için bence bitti. Bahreynde bu sorunları çözemezlerse beyaz mendiller Renault için sallanacak. Mc laren ve Mercedes iyi görünüyorlar. Sanki mercedes motoru bi adım önde gibi ferrari motorundan, henüz ciddi bir sorun yaşamadılar ve pilotların açıklamaları da oldukça iyimser. Raikkonen ve Alonsonun aracı durdurması bizde de ufak tefek sorunların olduğunu gösteriyor. Ama ferrarinin bu sorunları çözeceğine eminim.

  81. Batuhan Engin avatarı
    Batuhan Engin

    Arkadaşlar izleyen var mı? link falan varsa atabilir misiniz ?

  82. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    çıkarın abicim şu köfte arabalarını pistten de test yapalım adam akıllı duman ata ata gidiyolar bu nedir yaa 😀

  83. Fernando_Alonso_Diaz_2005 avatarı
    Fernando_Alonso_Diaz_2005

    Arkadaşlar resimlerden anladığım Ferrari diğer takımlar gibi dayanıklılık testi yapmıyor şuan aero testi yapıyor bu motor konusunda kendilerine güvendikleri izlenimi uyandırdı bende

  84. Şimdi Redbull’a gelde gülme. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  85. Red-bull 100 metre gidip stop etmiş yine 😀

    Jerez testleri Renault motorlu takımlar için biter.Sezonun ilk yarışlarında önde olmaları mucize olur.

    Ecclestone da neden son 3 yarışta çifte puan verilsin diye bir taraflarını yırtıyor anlamış olduk.

    1. Jerez testleri Red Bull için biter, muhtemeldir ki S kanal zorluyor. Newey ya onu değiştirecek ya da bu sezonu çöpe atacak.

      Toro Rosso düşük devirde de olsa çok güzel turlar atıyor. Sorun Red Bull aerodinamisinin motorla uyusuzluğundan kaynaklanıyor muhtemelen. Hemen suçu Renault motoruna atmayalım adamların adı Hıdır ellerinden gelen budur. Buna bilerek araç tasarlayacaktı Fuat Newey abim.

    2. williamsf1 avatarı

      bizim takım renoyu bırakıp mercedese geçmekle iyi etmiş. anaaammm şimdi düşündüm de renoyla devam etselerdi kıyamet gibi olurdu.

  86. Ricciardo’nun piste çıkış turunda araç duman çıkarmaya başladı ve pistin ortasında durdu.

  87. Reanaultun bazı ısıtma ve soğutma sorunlarından dolayı motoru çok düşük devirde çalıştırdığı konuşuluyor. Zaten Toro Rosso 1.45’li tur atmış.

    Red Bull’un motoru görmeden aerodinamiye soyunması muhtemelen motordaki harareti artırıyordur. Hava ve hidrolik karışımları bu s kanal zorluyor olabilir. O yüzden bugün ve hatta yarın Red Bull piste hiç çıkmazsa şaşırmam. Fuat abim yanıyor.

    Korkarım Red Bull’un piston aşağıya indi kaçın.

  88. Memo nerelerdesin yorumlarını bekliyoruz

  89. Marussia tanıtıldı mı? bilgisi olan var mı?

  90. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Toro Rosso turlamaya başlamış,peki ya diğerleri?Yine aynı sorunlar mı?

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Kırmızı bayrak Alonso 😮 aman tanrım yoksaa 😮

  91. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    mercedes bu sene çok sağlam… mclarende dayanıklılık sorunları yaşamazsa, motor faktörü ferrari, mercedes ve mclareni ön plana çıkartacak gibi duruyor bu sezon

  92. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    RESMİ : rambo ve mehmet günaydın , bilgisayarlarına virüs girmesi sonucu jerez teslerine katılamayacakarını bul… gazetesi aracılığıyla duyurdu 😀

    1. Merak etme vettel lider yazısını duyar duymaz üşüşürler 😀 pusudalar

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        siz öyle bir yazı göreceğinize inanıyormusunuz ? 😀

  93. Renault motor sağladığı takımların başını yaktı bune abi adamlar doğru düzgün teste çıkamadılar çıkanlarda iyi gözükmüyor Toro rosso 17 tur atmış hiç iç açıcı sonuçlar elde edememiş.

  94. beyler neweyin s ducku ne oldu haber alabilen var mı 😀

  95. Arkadaşlar uzun zamandır Mehmet günaydın ve Ramboyu göremiyorum öldülermi kaldılarmı ? 😀

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      bana kalırsa onların ikisi de aynı kişilerdi 😀 , redbull’u farklı spor dallarında destekleme kararı almış olabilirler , ya da F1 le çok alakalı oldukları için testleri kaçırmış olabilirler :D:D:D:D:D:D:D:D

      1. Aynı kişilerdi ama redbullu başka kategorilerde desteklemeye karar verdi “-ler” 😀 ?

    2. Bu adamlar başarı nerdeyse ordalar mclaren mercedes yada ferrari fanı her an olabilirler böyle giderse :))

  96. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    lastikler ne durumda acaba ?

  97. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    rbrden tur yok hala

  98. Lan Ferrari 4 senedir insanlara ne çektirmişsin abicim insanlar biraz hızlı olduğunu görse hemen seviniyor melbournede pole alsan site yıkılır herhalde 🙂 Yıkarız yani 😀

    1. Aynen. Yıkarız 🙂

  99. Alonso motor açıyor 🙂

  100. MyN1Fernando avatarı
    MyN1Fernando

    ferrarinin solunda yer alan mekanizma ne işe yarıyor ? tur hızına etki eder mi ?

    1. pitot tüpü onlar, havanin basincini olcer. Aracin hizini o sekilde takilan her sey etkiler tabi ki. Ama takimlarin yaptigi bu tarz sensorleri takarak, duzluklerde sabit hizla test yapmak (yaklasik 160 km/s hiz ile). Ardindan toplanan verileri de simulasyon ve ruzgar tuneli sonuclari ile karsilastirirlar. Boylece simulasyondan ve ruzgar tunelinden elde ettikleri verilerin ne kadar dogru oldugunu test ederler

      pitot tüpü icin daha fazlasi;
      http://tr.wikipedia.org/wiki/Pitot_t%C3%BCp%C3%BC

      son olarak Alonso sabah 3-4 tur bu cihazlarla tur atarak aerodinami testlerini tamamladi sabah icin, suan hizli turlari bu cihazlar olmadan atiyordur.

      1. MyN1Fernando avatarı
        MyN1Fernando

        eyvallah bilgi için

  101. MyN1Fernando avatarı
    MyN1Fernando

    Alonso oldukça hızlı gözüküyor,daha da önemlisi art arda sorunsuz ve hızlı turlar atabilmesi

  102. cgdsny_Ferr avatarı

    Hacı Alonso 🙂

  103. admin sabahtan beri ses seda yok saat kaçda başlıyor testler 2-3 saat tir bekliyorum.

    1. test saat 10da başladı sitede yazmıyor bilmeyenler için yazayım yarında erkenden kalkıp beklemeyin.

  104. FerrariFanTR avatarı
    FerrariFanTR

    Herkese Günaydın. Alonso’dan yoğun ve sorunsuz bir program bekliyorum. Biraz devir yükseltmenin zamanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir