Superlig Formula: Galatasaray Son Gün Liderliği Ele Geçirdi

yazar:

kategori:

Galatasaray sürücüsü Alessandro Pier Guidi Vallelunga’daki testlerin son gününde en hızlı tur zamanını elde eden isim oldu. Pier Guidi’yi Borussia Dortmund sürücüsü Davide Rigon ile takip ederken, AS Roma sürücüsü Enrico Toccacelo da üçüncü sırayı aldı. İlk iki günü lider kapatan Milan sürücüsü Robert Doornbos ise dördüncü sırada kaldı.

İlk yarışa sadece 23 kalan tüm takımlar 750 hp’lik bu V12 motorlardan nasıl en iyi verimi alabilecekleri konusunda çalıştılar.

Testlerin ardından Pier Guidi "Vallelunga’da her gün daha da geliştik. Farklı setuplar denedik ve şimdi araçtan en iyi verimi elde etmek için elimizde daha çok veri var. Bu Barselona’daki testlerin ardından güzel bir adım oldu. Yakıt tüketiminde biraz sorun yaşadık ama üzerinde çalıştık ve şimdi durum daha iyi görünüyor. Bu aracı kullanmaktan gerçekten zevk alıyorum. Frenleme harika ve yol tutuşu mükemmel. Donington’daki ilk yarış için çok iyi durumdayız." diye konuştu.

1 Galatasaray, Scuderia Playteam Sarafree 35 1:22.798
2 Borussia Dortmund, Zakspeed 21 1:22.824
3 AS Roma, Fisichella 41 1:22.933
4 AC Milan, Scuderia Playteam Sarafree 40 1:23.218
5 Flamengo, Astromega 23 1:24.237
6 FC Basel, GU Racing 27 1:24.982
7 Olympiacos, GU Racing 14 1:26.223
8 Glasgow Rangers, Team West Tec 13 1:31.112


Yorumlar

  1. ama tabı gs de tek turk olduğu için desteklıyorum ve sevındım yanı

  2. ah kartalım sende sahalarda göklerde uçtuğun gibi şu pistlerdede uçsaydında izleseydık ah bı kartal olan alonso pıstlerde ama sen yoksun kartalım yha

  3. kenanın superbike ta henüz ilk sezonu.gelecekte ordada şampiyon olacağından eminim kenanın.peki ya tahinci ne yaptı.bu ülke şuan motorsporlarında birine destek çıkacaksa o kişi kenan olmalı.tahinci ise kendini negatif anlamda kanıtladı zaten.

  4. sinan ergin yazına bayıldım:)))))

  5. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bizden olan herseye neden bukadar dusmanız halen anlayamıyorum. Jason gibi baska bir pilotumuz var mı ? Ove ove bitiremediğimiz kenan sofuoglu superbike da cok ıyı durumda degıl. Tıpkı jason gıbı. Bence ınasanlara bıraz daha sans tanımak gerekıyor boyle hıncal uluc tarzı yorumlar bıze ustelık f1 severlere hıc yakısmıyor.

  6. ehueu Sinan olayı özetlemişsin tebrikler euheuheu

  7. püfff v12 motorlar deyince içim gitti.
    zannedersem en son 90 lı yıllarda kullanılmıştı v12 motor f1 de. daha sonra v10 lara geçildi. 2006 dan sonrada v8 e geçildi. max mosley amcamız sağolsun.
    yakında kademeli olarak
    v6
    v4
    v2
    en son "v" şeklinde sapandan bozma v ağaç çatalı, ortasında fare bantta yürüyüp tekeri döndürüyor felan. tam mosleyin istediği gibi olucak, maliyet denen bişi kalmaz, fareye yem parası harcar takımlar sadece. mosleyin meşhur kırbacıyla da vurunca fareye, şahlanır ferrari mclaren 🙂

    ah mosley ah. ne vardı v10 ları bıraksaydın ya, geliştirseydi herkes

  8. süper. ya takımımla gurur duyuyorum.

  9. Erdi Bostan avatarı

    Jason birinci olsa ben de şaşırırdım zaten.

  10. ogun savaş avatarı

    Şuan için tüm takımlar eşit gbi görünüyo olsada zaman geçtikçe en çok çalışan takım en çok arabayı tanıyan pilotlar fark yaratıcaklardır.V12 motorun limitleri kesinlikle zorlanacaktır.Şuan bi benzetme yapmak gerekirse henüz emekle evresinde takımlar 😀

  11. Glasgowda Jasondan daha kötü pilotlar var herhalde 🙂 Galatasaray 2 günde derecelerini 0.5 sn geliştirdi, aracı daha çabuk öğreniyorlar galiba.

  12. glasgow küme düşmüş yav 🙂

  13. suana kadar en iyi dereceyi biz yapmısız..harika bir olay gercekten..superligin mclareni biziz 🙂

  14. tr nin tanıtımı icin cok iyi bir organizasyon olacaktır…. cimbombom.. çıldırın çıldırııııınnnnn:)

  15. süper ya:)

  16. ahaha helal aslanım benim 😀

  17. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Gp2 de yarışırken genelde takım tarafından 2. plana atıldığından şikayet ediyordu. Galatasarayda böyle bir mazereti olamayacak. Bakalım nasıl performans gösterecek takım arkadaşına göre.

  18. Alessandro yarışsın hep:D

  19. jason u düşününce, tahin yiyesim gelmiyo. yemekden soğudum senin yüzünden

  20. Bu yarışları verecek bir kanal çıkacak mı acaba? GP2 gibi herşey eşit, tabi araçlar daha güçlü, iş pilotlara ve setuplara bakıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir