Button: “Şu Ana Kadar Sürdüğüm En Güçlü Motor Gibi”

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü Jenson Button, yeni motorlarla ilgili olumsuz yorumlar yapılıyor olmasına rağmen eleştiri yapmaktan kaçındı.

Dünkü testleri ilk sırada tamamlayan Button “Mercedes gücü güzel. Çok torklu. Şu ana kadar sürdüğüm en güçlü motor gibi hissettim.”

“Açıkçası görünen güç olarak öyle değiller ancak yarış pilotu olarak torku ve düşük hızlardaki gücü hissediyorsunuz. 300 km/sa hızda giderken farkı zaten hissetmezsiniz.”

“Bu kadar fazla tork varken virajlardan çıkış çok heyecanlı. O alanda araçta çok şey gelişecek ancak elimizdeki cihazlarla bunu yapabileceğimizi biliyorum.”

“Boşlukları dolduracak ERS ünitesinin olması olumlu bir şey. Motorun şu aşamada çok sürülebilir olduğunu söylemeliyim.”

“Virajda hafif gaza bastığımız yerler oluyor ve o anda her şey devam ediyor. Devirlere, vites düşürmeye alışkınız ancak bu çok farklı.” dedi.


Yorumlar

“Button: “Şu Ana Kadar Sürdüğüm En Güçlü Motor Gibi”” için 7 yanıt

  1. ERS + turbo + 8 vites = tork canavarı 🙂

  2. Turboşarj’lı motorların ürettiği tork daha fazla olabilir.

    1. turbonun olayı tork zaten. gecikmeyi de ERS-H ile çözüyorlar, misss.

      1. canbundy (spa2000) avatarı
        canbundy (spa2000)

        Mercedes yol araçlarında turbo yerine kompressör kullanıyor.
        gecikme olmamasından dolayı. f1 de de bunu kullanıyor mudur?
        Kaldı ki turbolarında devreye girmesi gereken min. devir var. f1 de araçların belli devrin altına düşmediğini düşünürsek bu araçlarda da gecikme olmayacağını düşünebilir miyiz?

        1. Mercedes fakiranlıktan yol araçlarında da turboya döndü. Son birkaç senedir sc gitti tc geldi. SC güzel, o sürekli tıslama, her devirde tork ve sıfır gecikme güzel ama çok yakıyor.

          F1’de kurallar turbo olacak diyor. Az yakıt için zaten o mantıklı. Turbo’daki gecikmeyi ise MGU-H dedikleri turboya bağlı motorla çözecekler gibi görünüyor. Geçenlerde burada bir teknik makale vardı, onu bul oku derim.

  3. Bg olarak en güçlü motor olmasına imkan yok tabi bunu kullanan kişi daha iyi bilir ama Tork olarak kariyeri boyunca en güçlü motor olabilir.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Button 2000 yılında spora dahil oldu.En güçlü motor buysa yok artık derim 😮

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir