Ricciardo: “Red Bull’un Hızlı Çözüm Bulması Mümkün Değil”

yazar:

kategori:

Red Bull’un çiçeği burnunda sürücüsü Daniel Ricciardo, takımının yeni aracında yaşadığı sıkıntıları kısa sürede aşma şansının olmadığını kabul ediyor.

Hafta başından beri Jerez’de bulunan Red Bull, çeşitli sıkıntılardan dolayı doğru dürüst piste çıkamadı ve çıktığı anda sorunlar yaşadı.

Takım Patronu Christian Horner ve Teknik Patronu Adrian Newey, bugün Jerez’den ayrılarak Milton Keynes’e durumu kurtarma planı yapmaya döndüler.

Ricciardo “Fabrikaya gidip orada çözmeleri gereken bir şey olduğunu düşündüler.”

“Ancak aynı zamanda aracı yarına hazırlamaya çalışacağız. Neler olacağını göreceğiz.”

“Yaklaşık 36 saat boyunca aracı tekrar piste çıkarmak için uğraştılar. Şu anda tam olarak ne olduğundan emin değiliz.”

“Adrian kesinlikle çizim tahtasına döndü. Pistte yapabileceklerinden daha fazlasını fabrikada yapabilirler.”

“Adrian Milton Keynes’teki ofisinde çalışmaktan çok mutluluk duyuyor. Sıradaki sorunu çözmeye çalışacaktır.” dedi.

Yaşanan sorunlara rağmen Ricciardo, Red Bull’un bunları aşacağından emin.

Ricciardo “Daha çok zamanımız var. Zaman henüz bizim yanımızda.”

“Melbourne’e gitmiş olsak bile sezon uzun.”

“Bu ekip nasıl kazılacağını biliyor. Bu önemli bir şey. Çok geçmeden sorunları çözeceğimizden eminim. Şu anda gerçekten daha ilk günlerdeyiz.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Red Bull’un Hızlı Çözüm Bulması Mümkün Değil”” için 3 yanıt

  1. Şasinin değişmesi gerekiyor olabilir. Görünen o ki kelaj yine çok sıkı tasarım yapmış ama bu kez yaptığı Renault’nun ihtiyaçları ile uyuşmamış. Bir şeylerin beklediklerinden çok daha fazla ısındığı açık.

  2. Newey Milton Keynes’de çalışmayı eminim seviyordur ama bütün bunca zaman çalışıp ta çıkarttığı 2014 aracı daha 10 küsür turu zor tamamlıyorsa ve bunu çözmek için apar topar çizim masasına dönmek zorunda kaldıysa eminim kahvesini yudumlayarak keyif içinde tasarım falan yaptığı yoktur.
    Renault motorunun yanı sıra şasi ile ilgili sıkıntıların olması RBR için hiç iç açıcı değil açıkçası. Böyle anlamsız ve politik yorumlar ile günü kurtarabileceklerini sanmıyorum. Kimse yemez bu saatten sonra bu lafları.
    Lotus’u da burdan tebrik ediyorum açıkçası, en doğru öngörüyü yapıp buraya gelmemenin en doğru tercih olduğunu çok iyi tespit etmişler. Renault motorlu araçlarda genel bi sorun varsa, şu an bunu çözmede en avantajlı takım Lotus olmuş olabilir bu verdikleri kararla.

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Bence lotus’un jerez’e gelmemesi muhteşeme öngörülerine güvenmelerinden kaynaklanmıyo.Çok büyük dar boğazdalar sıkıntı içindeler bu sıkıntıdanda kolayca çıkacak gibi de gözükmüyorlar.Dediğim gibi lotus’un buraya gelmemesinin ana sebebi bana göre maddi kaynaklıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir