Rakipleri, Mclaren’in Süspansiyonunu Kopyalamaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Mclaren’in rakipleri, 2014 aracının yenilikçi arka süspansiyon tasarımını kendi araçlarına uyarlamanın yollarını aramaya çoktan başladılar.

Mclaren’in Jerez’de aracında olan arka süspansiyonları, bir çok takımın ilgisini çekti ve bu tasarımın Mclaren’in “gizli silahı” olabileceği iddia edildi.

Autosport, bir çok takımın bu tasarımın yasal olup olmadığı konusunda FIA’dan bilgi almaya çalıştığını yazdı. FIA’ya yakın kaynaklar ise federasyonun bu tasarımın yasallığından emin olduğunu söylüyorlar.

Ferrari’den James Allison, fikrin ilginç olduğunu ve detaylı bir şekilde inceleyeceklerini söylemişti.

Williams’tan Rod Nelson da sistemi kendi araçlarına uyarlayacaklarını işaret etti. Nelson “Diğer takımlarda olan ve rüzgar tünelinde denemek istediğimiz bazı şeyler var.”

“Mclaren’in arka süspansiyonları bu konuda öne çıkan bir örnek. FIA sisteme onay verirse ve biz de onu rüzgar tünelinde denemezsek o zaman savsaklamış oluruz.” dedi.


Yorumlar

“Rakipleri, Mclaren’in Süspansiyonunu Kopyalamaya Hazırlanıyor” için 9 yanıt

  1. Diğerleri kopyalasa bile umarım Mclaren kadar iyi kullanamazlar, hatta ellerinde patlasın :))) Çok büyük konuştum be …

  2. bence bu kopyalama işi haksızlık. doğru, diğer takımların arka tarafı tekrar elden geçirmesi gerekiyor, ve mclaren kadar belki etkili olamayacak sıfırdan yaptıkları için ama, kopyalama bence mühendisleri tembelliğe sevk ediyor. en az yarım ya da 1 sezonluk patent gibi birşey olmalı, ondan önce başka takımın ürettiği sistemi kopyalamak yasak olmalı. böyle bir yasak olursa her takım farklı çözümler düşünür ve çeşitlilik olur.

    1. Noktasına kadar katılıyorum.

  3. Çok erken gösterdik rakiplere bu sistemimizi.

    1. ForzaFerrari avatarı

      hehehe yaşasın kötülük:)))

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Emin ol McLaren, hemen kopyalanabilecek bir sistem olsaydı ilk testte göstermezdi. Gary Anderson’ın da dediği gibi sistem aracın bütünüyle çalışıyor olabilir ve rakiplerde aynı etkiyi göstermeyebilir. Yani arka tarafı komple elden geçirmeleri gerekebilir.

      Buda kolay birşey değil. 🙂

      1. Umarız öyledir

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Benim düşüncem bu yönde.

          Red Bull’un EBD’sini hatırlarsan neredeyse herkes kopyalamıştı ama en iyi kullanan Red Bull olmuştu. Çünkü otomobil o sistem entegre edilmiş şekilde tasarlanmıştı. Yani aracı o sisteme göre dizayn ettiler.

          Diğer takımlarda da yararlı olmuştu ama sonradan eklendiği için Red Bull’daki kadar başarılı bir sistem değildi.

          Yada yine McLaren’in F-Kanal sistemini düşün. Diğer takımlar da kopyalamıştı ama McLaren aracı o sistemle bütün olarak tasarladığı için en iyi kullanan yine McLaren olmuştu.

          Bu sistemde buna benziyor bence. McLaren aracı bu sistemle bütün tasarladığı için diğer takımlar kopyalasa bile McLaren kadar fayda alamayabilirler. 🙂

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        f-kanal 2010 araç lansmanında direk çıkarıldı ortaya.bu lansmanda yoktu bu sefer biraz daha akıllıca davrandılar ama yine de ilk testte ortaya çıktı.belki tam olarak yasallığı hakkında emin olmak istediler.hemen vize almak isremiş olabilirler.bu seferki evet biraz daha zor çünkü aracın komple arka kısmını etkiliyor.ama yine de takımlar ilk yarışlara kadar hazır edebilirler.zaten halihazırda benzer fikirleri varmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir