Alonso, Sürüş Stilinde Pek Değişiklik Olmadığını Söyledi

yazar:

kategori:

Ferrari’nin 2014 aracını ilk defa bugün kullanan Fernando Alonso, turbo motorlara rağmen sürüş stilinde pek değişiklik gerekmediğini söyledi.

Bugün Ferrari F14 T’yi ilk kez kullanan Alonso sabah bölümünde aero çalışması yaparken öğleden sonra ayarlar üzerinde çalıştı ve 58 tur attı.

Alonso “Araç 3 gün önce piste indi ve henüz aracı anlama sürecinin ilk dönemlerindeyiz. Bu testlerde mümkün olduğu kadar fazla tur atmalıyız. Aynı şekilde Bahreyn’de de çünkü bu tür değişikliklerin olduğu dönemlerde her tur değerlidir. Sürekli olarak bilgi ediniriz.”

“Bazı potansiyel sorunlar keşfettik ve yeni şeyler bulduk. Bugün iyi bir gündü, tekrar direksiyona geçtim ve seyirciler önünde sürüş yaptım. Simülatördeki sürüşten daha çok keyif aldım. Bir kaç ay bu araçları süremiyoruz. Simülatörler fikir veriyor ancak asla aynısı olmuyor.”

“Dürüst olmak gerekirse aracı kullanırken büyük fark yoktu. Araca bindiğinizde sürüş stilinde ya da işlerin idaresinde büyük fark yok. Bu değişiklikler hakkında çok fazla şey konuşuluyor ancak sürüş stili geçen seneye göre çok farklı değil.”

“Sadece geçen seneye göre daha fazla kontrol edilecek parametreler var ancak günün sonunda bunlara çok çabuk alışıyoruz. Tek bir bataryayı kontrol etmemiz gerekiyor ve geçen sene de durum aynıydı. Ancak daha fazla özelliği olduğu için bu sene daha büyük bir batarya var. Sürüş stili açısından ise 2014 aracını sürerken büyük fark yok.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Sürüş Stilinde Pek Değişiklik Olmadığını Söyledi” için 5 yanıt

  1. Bak Alonso’cum bu sene son şansın. Az laf çok iş bekliyoruz senden bu sene. Ufukta seni engelleyecek bi Redbull+Newey yok gibi duruyor. Daha sonra ne olur bilmem. Fırsatı iyi kullan bizi hayal kırıklığına uğratma..
    With All my love,

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Araç sürüş tarzı pek değişmediyse Massa ve Alonso’nun sezon bitmeden 2014 aracı hakkındaki görüşlerine ne oldu?Bu araçlar buz pistinde gidiyor,tutunma çok az denilirken diğer ekiplerden özellikle McLaren nerdeyse eski hızımıza geldik diyecek.Pek zorlamadım demesi de cabası.2009daki gibi yanlış bir downforce seviyesi mi hesaplandı,yoksa bu kapasiteye sezon başlayana kadar mı ulaşmayı hedefliyorlar?

    Bunun dışında biz 13.000 devir üzerine çıkıyorsak bu daha fazla zorladığımız manasına mı gelir Mercedes 13.000 civarında sürüyorsa kasmadan da bu kadar iyi olduklarını mı anlamalıyız?Bir fikri olan?Keşke sana sorabilsem Fernando 🙂

    1. benim de kafamı karıştırmadı değil

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Charlie Whiting araçlar 1-1.5sn yavaşlayacak demişti tee ne zaman ancak Ferrari 3-4sn bir düşüş beklediklerini belirtmişti.Tabi aradan bir kaç ay geçti ama kafam halen karışık

        1. ForzaFerrari avatarı

          Rahat olun beyler çok teknik detayları anlamaya çalışmayın. Bi takım mühendisi bile diğerine bakıp bi yargıya varamıyor. Tur zamanları hiç önemli değil. Testte hızlı olmaları sezonda da hızlı olacaklarını göstermez. Geçmişte bunun örnekleri çok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir