A1GP: Yeni Sezon Öncesi Kurallarda Değişiklik Yapıldı

yazar:

kategori:

4 eylülde başlayacak sezon öncesi İtalya’nın Mugello kentine gidecek olan A1GP Motorsporları Dünya Kupası ulusal takımları üzerinde hiç olmadığı kadar baskı olacak.

Değişiklik serisine bir yenisini daha eklemeyi düşünen yetkililer Sportif Yürürlülükler’e zorunlu ekstra pitstop’u ekleyerek yarışları şimdiye kadar olandan daha da heyecanlı kılmayı düşünüyorlar. A1GP Sprint Race’de ekstra pitstop dört ve sekiz tur arasında yapılması öngörülüyor.

Serinin başkanı Tony Teixeira konu ile ilgili olarak şunları söyledi: " Pist üzerindeki hareketin, heyecanın artması için asla durmayı düşünmüyoruz. İki pitstop yapmak Feature Race serisinde gerçekten olaylar üzerinde yüksek baskı oluşturduğunu kanıtladı. Bir tane daha ekstra yapılabileceğini Sprint Race’te bir diğerinin olmayabileceğini düşündük fakat bununla birlikte çalışanlara tkım çalışmasını gösterebilecekleri bir fırsat sunuyoruz."

Şu anda kullanılan sıralama formatı seyirciler açısından popülaritesini, yarıştaki olayları ve tansiyonu arttırdığını ispatladı. Dört seanstan oluşan format 15 dakikadan 10 dakikaya düşürldü ve her seans arasında 5 dk ara verilmesi kararlaştırıldı.

Burada pilotlar üzerindeki ekstra baskı, Sprint Race gridi birinci ve ikinci seansta her bir pilotun elde ettiği en iyi zamanlarıyla belirleniyor ve Feature Race gridi ise dört ve beçinci seanslarda oluşuyor.

Ülkeler cuma günü genç ya da daha az tecrübeli pilotlarını Rookie and Developing Nation Sessions (Çaylak ve Gelişen Uluslar Serisi)’da kullanabiliyor. Bu popüler değişiklikler devam edecek fakat şu anda bir yaş sınırlaması yok ve 30 dakikalık seanslar arasındaki süre beş dakikadan 20 dakikaya çıkarıldı.

Sprint Race’in süresi startı ile birlikte bir tur eklenerek 19 dakikadan 24 dakikaya çıkarıldı bununla birlikte Feature Race kalan 69 dakika ve artı bir tur olarak belirlendi. Bütün bunların yanında kısa yarışta dağıtılan puan cetvelinde de değişikliğe gidildi ve yalnızca ilk sekize puan verilmesi kararlaştırıldı. Bu değişiklikle puan sistemi 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 şeklini aldı. Feature Race’te ise ilk on pilot alacak şekilde oluşturuldu ve 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 şeklini aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir