"Ferrari'deki Sorun, Yönetim Kadrosu ve Pilotlar"

yazar:

kategori:

İtalyan takımının eski patronuna göre Ferrari’nin sorunları en tepede yani pit duvarında oturanlar ve F2008’in kokpitinde yer alanlar.

Jean Todt’un Maranello takımında ultra başarılı yıllarda saltanat sürmesinden öne takımda bulunan cesare Fiorio, Macaristan’da Felipe Massa’nın aracı arızalanmasa yarışı kazanacak performans sergilemesine rağmen Ferrari’nin temel sorununun teknik departmanda olmadığını söyledi.

İsviçre’nin Motorsport Aktuell’e konuşan İtalyan patron şunları söyledi: " Ferrari’nin hala en iyi araç olduğundan şüpheliyim fakat komuta birimlerinin ve pilotların yaptığı hatalar sonucu bozulmaya başladı."

Son olarak 2000 yılında Minardi’de yeralan 69 yaşındaki Fiorio 80’lerin sonu ve 90’ların başında takımın danışmanlık rolünden birisiydi.

" Ferrari parayı kime koyduysa Massa ya da Raikkonen, karar vermesi gerekiyor."

2008 sezonunun bitimine yedi yarış kala takımın birinci pilotunu tayin etme kararı oldukça zor bununla birlikte Kimi Raikkonen takım arkadaşı Felipe Massa’nın 3 puan önünde yeralıyor.

İtalyan günlük gazetesi La Gazetta dello Sport’un yaptığı araştırmaya göre okurlar % 56 oranla Ferrari’nin Fin pilot üzerine odaklanması gerektiğine inandığı sonucuna varıldı.

Bununla birlikte son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen hala F2008 ile sorunlar yaşıyor özellikle de sıralama turlarında.

80’li yıllarda Grand Prix pilotluğu yapan ve şu anda yorumculuk yapan Marc Surer konu ile ilgili şöyle konuştu: " Kimi, Heidfeld’in sıralama turlarında yaşadığı tek turda en hızlı turu elde edebilme sıkıntısına benzer bir sorunla karşı karşıya gibi görünüyor."

Surer ayrıca 28 yaşındaki Raikkonen’in motivasyon konusunda yaşadığı sıkıntı karşısında da şaşkın olduğunu dile getirdi.

" O şu anda son şampiyon. Bazen yarışmak yerine yarışı izlemeyi tercih ediyormuş izlenimi veriyor."

Bununla birlikte Brezilyalı Massa, Raikkonen’in 2008 aracını tek turda ara sıra çalıştırabildiği gerçeğini dile getirdi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Massa: " Dört kez aracımın lastikleri doğru sıcaklık seviyesinde çalıştırmayı başardım. Kimi bunu beş kez başardı. Bunu yaptığında O gerçekten hızlı oluyor." şeklinde açıklamada bulundu.


Yorumlar

  1. Sorun kesinlikle pilotlarda değil. Çünkü biri dünya şampiyonu, diğeri potansiyel şampiyon olmak üzere 2 pilotları var.

    Sorun Ferrarinin eskisi gibi stratejiler yapamaması. Geçen seneye kadar güzel stratejiler yapıyorlardı. Bu sene işi bozdular. Ferrarinin İngilteredeki hatası mesela…

  2. burak yüksel avatarı

    çok doğru bir tespit boşuna kimiyi savunmayın bütün suç belki onda değil ama büyük çoğunlukta onda onun ilk önce kafasını düzeltmesi lazım massaya laf ettirmem 1. pilot bence massa istkrarlı bir pilot

  3. kimi ye 4 tur az benzin koysunlar

  4. müslüm ULUCAN avatarı
    müslüm ULUCAN

    Bana göre sadece bu hem politik, hem de pilotlardan kaynaklanan bir düşüş. Düşüş zaten geçen yıldan bu yana vardı. Bu kadar bariz olmasa da. Sadece mclarenin iç karışıklığından ve hamiltonun çaylaklığından dolayı kazanılan şampiyonluk bunların üzerini örttü. Markalar şampiyonası da ayrı bir tartışma konusu. Sonuçta pilotlarda ve markalarda gelen şampiyonluğu kimse eleştiremezdi. Fakat şimdi durum farklı. Mclaren tek bir pilot üzerinde yoğunlaşıyor, karmaşa yok ve artık hamilton çaylak değil. Ferrari de ise işler tamamen tersine döndü. poitik olarak bir güç savaşı var pilotlarda da durum farklı değil. Bana soracak olursanız yönetiminiz ve stratejiniz iyi olursa takım içindeki rekabet ferrariye avantaj sağlar. Ama şu durumda dezavantaj. Bu saatten sonra kalkıpta 1.pilot 2 pilot ayrımını takım yapamaz. Yapmamalı da. Bir pilot diğerine kurduğu üstünlükle bunu göstermeli. Tıpkı hamilton, kovalainen, Alonso, Piquet, kubıca,heidfeld gibi.

  5. saol kardeş uyardığın içinn

  6. hakan sınır ve onun gibi yazanlara buradan da duyuru olsun. lütfen pilot ve takımlara kendi isimlerinde hitap edelim. sadece örnek amaçlı yazıyorum "lemis, ba.lonso, ferroş, çumi vs vs " tarzı yorumlara hiç bir şekilde izin verilmeyecektir.

    İlginiz için teşekkürler

  7. LEWIS kim alla arkadaşlar yok şöyle yok böyle şunu yaptı bunu yaptı arkadalar ferrari daha ölmedi massa ve kimii massa dada hırs çok ne olacaksa

  8. takmayın kafanıza lewise gecis yaparken birisi gecirir ve digeri sampiyon olur. bu kadar basit.

  9. jean todt yerden göğe kadar haklı.bu saatten sonra ferrari hangi pilota odaklanırsa odaklansın işi çok zor çünkü lewis geçen seneden daha tecrübeli daha hızlı ve geçen seneden ders almış vaziyette.+ frtrari pilotlarından daha aç ve hırslı

  10. forzaferrari avatarı

    ben görkem yılmaz ve sertuğ ünala katılıyorum.bence sezon sonuna doğru bir pilot arayı diğerinin kapatamayacağı kadar açarsa 1.pilota önem verilmesine karşı değilim, ama şu anda çok yakınlar, doğru değil bence.

  11. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari'deki sorun sadece yönetim kadrosunda bence montezemolo takımı italyanlaştıracam diye dağıttı. şampiyon olabilecek otomobil ve pilotlarımız var (şampiyon olamazsak yazık olacak) kaybettiğimiz yarışların çoğunluğunu yanlış strateji sayesinde baştan kaybettik.

  12. Takımın bu halde olmasının tek sebebi Montezemolo. Çünkü geçen sezondan bu yana takımı bir İtalyanlaşma havasına soktu ve çalışan görevlileri değiştirmeye başladı. Haliyle takımın eski havası kalmadı. Daha önce birlikte bu denli ciddi sorumluluklar altında yarışan bir takım yok karşımızda. Şu anki yönetim yıllarca Jean Todt ve Ross Brawn'ın yanında çalışan elemanlar. Fakat bunca yıl birlikte çalışıpta taktik anlamda bu kadar yetersiz olmarı da çok ilginç gerçektende. Şu anda birinci pilot tayin etmek hem her iki pilot için haksızlık hem de takım içinde huzursuzluk yaşanmasına neden olur. Nasıl karar verilebilir ki aralarında sadece 3 puan var. Kimi'nin birinci pilot seçilmesine de anlam veremiyorum hala sıralamalarda sorunlar yaşıyor. Massa bu kadar istekli yarışırken gidip Kimi'yi birinci pilot yapmak çok anlamsız. Anlaşılan son yarışa kadar bu tartışma devam edeceğe benziyor.

  13. takımda rekabetten hoşnut değildir.Ama tam bir denge söz konusu oldugu için ses çıkmıyor.Kimi arkalarda gezinirken kimse 1. pilot sen ol massa 2.olsun diyemez.Geçen senede aynı olabilirdi ama massa erken koptu.Takımın yaşadığı asıl sorun
    İtalyanlaşma dönüşümü
    iç çekişmelerin oyunların sonucu bu olsa gerek

  14. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Benim anladığım kadarı ile sorun takımda yada pilotlarda değil.Tamamen politik.Yani içeride birileri iktidarı ele geçirme,güce tek başına hakim olabilme adına takımın bir kısmını rahatça harcayarak kendisini haklı çıkarmaya,daha yukarılarda bir koltuk edinmeye çalışıyor.Aklı başında hiçbir yönetici gridin en iyi pilotları için bu kadar hatalı demez.Takım olarak eksiğimiz var,hatamız var der.

  15. aynen öyle ecrin.neden kimiy yogunlaşmalı ki takım.biri bana tek tek nedenlerini yazarsa bende tamam doğrudur derim.saygılar

  16. 1.pilot , 2. pilot ayrımı yapabilmek için birbirlerine üstünlük kurmaları gerekir ve bence şu anda 2 pilot arasında bariz bir üstünlük gözükmüyor.

  17. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    Stefano Domenicali geldiğinden beri takımda ciddi bir ivme kaybı yaşıyoruz.
    birinci pilot-ikinci pilot uygulamasına da tamamen karşıyım.her pilota eşit şans verilmeli.ayrıca kimi 3 puan önde şu anda belki ama F2008'e massa daha iyi hükmediyor,ilgilterede ve sezon başında sıkıntı yaşamış olsada puan açısından geri olmasına rağmen massa daya iyi durumda.

  18. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    bence ferrari kimi ye yoğunlaşmalı kiminin tek sorunu sıralamalarda lastikleri iyi çalıştıramaması buna rağmen gene iyi yerde kimi 2007 ye göre daha mükemmel yerde 2 yarış kazanmış olması bişey değiştirmes bence 2008 şampiyonu kimi olucak inşallah

  19. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ferrari bir piloy üstüne yoğunlaşmak ne kadar doğru bilmiyorum…
    ancak ferrari'de bütün bir sorun olduğu ortada…

  20. ben 2pilotta birden sorun olduğuna inanmıyorum.ancak kimi ile ilgili diğer tespit doğru olabilir.artık herkes bunu söylüyor.madem öyle bu kadar perfonmansı düşmüşken italyanlar neden %56 kimi demiş.seçim çok dikkatli yapılmalı.sonra bak ben demiştim lafı ortaya çıkarsa anlamsız olur.ham şampion olduğunda bu sefer keşke massa1 olsaydı demesinler.(bana göre yüksek ihtimal hamilton şampiyon olur)yeni puanlama sisteminde herşey cabucak değişebiliyor.kiminin şansı son yarış hamin önünde bitirmesi.ayrıca bu kadar istikrarsız sonuçlara rağmen 8yarış zafer alamamasına rağmen 5puan uzakta olması.tabi buda bi lastik birde motor patlaması sonucunda oldu.yoksa onunda dediği gibi 6.başlamakla olmaz bu işler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir