Red Bull: “Sıkıntıların Çalışanların Gitmesiyle Alakası Yok”

yazar:

kategori:

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz, 2014 Formula 1 sezonu öncesinde Jerez testlerinde yaşadıkları sıkıntıların başka takımlara giden personellerle bir alakasının olmadığını söyledi.

Son 4 senenin şampiyonu Red Bull, geride kalan 4 gün boyunca Jerez testlerinde büyük sıkıntılar yaşadı. İlk gün arka süspansiyon bağlantılarında sıkıntı çıkarken sonraki günlerde Renault motorunda, kontrol sisteminde ve motorun kurulumunda bazı sıkıntılar ortaya çıktı.

Red Bull’un Aerodinami Şefi Peter Prodromou Mclaren ile, Araç Dinamikleri Bölümü Başkanı Mark Ellis ve Simülasyon Bölümü Başkanı Giles Wood Mercedes ile anlaşmıştı.

Mateschitz “Şu an yaşadığımız sorunlar motorla alakalı, takımımızla alakalı değil ve üst düzey bilgi gerektiriyor.”

“Bu sorunlar bizde şaşkınlık yaratmadı. İlk testlerin zorlu olmasını bekliyorduk ve artık bu sorunları Bahreyn testleri öncesinde düzeltmemiz lazım.”

“Ancak tüm gerçekler Melbourne gridinde ortaya çıkacak.”

“Bu sorunları aşıp hazır olmak bize ve Renault’a bağlı.”

“Şu an için endişe edecek bir durum yok.”

“Sezon başında geride olmak çoktan şampiyonluğu kaybettiğiniz anlamına gelmez.”

“Başlangıçta geçireceğiniz bir kaç kötü yarışın ardından yine de şansınız olur.” dedi.

Mateschitz ayrıca Adrian Newey’in Red Bull RB10’un kendisinin bir sanat eserinden daha fazlası olduğunun garantisini verdiğini söyledi.


Yorumlar

“Red Bull: “Sıkıntıların Çalışanların Gitmesiyle Alakası Yok”” için 12 yanıt

  1. bedavadan alınan şampiyonalar için artık diyet vakti

    yes baby ve 2 sn hızlı turlarda hayal oldu

    bu sporun delikli kevgir esasına göre değil sözde aero

    bir motor sporu olduğu gerçeğini kavramaları zaman alacak kanımca.

  2. Yani koca ferrarinin ve şuminin egemenliği bitmez dedilerde bittide şimdi redbull ve vettelmi bitmiycek hamilton alonso raikonen simdi bu vettele pisti dar etmiycekmi redbul 4 yıl önce neydiki mazisi varmı tarihi vasat bir takım olmaktan ibaret o yüzden gençler o eski günlere mclaren mercedes ferrari çekişmelerine hazîr olun redbull THE END…

  3. Hayir ben esas sorunun ne oldugunu ya da olacagini soyleyeyim.
    Berni Amcanin skandallari ile yavas yavas f1 uzerindeki etkinligini yitirmesi ve daha da yitirecek olmasidir.Redbull ruyasinin esas bitis nedeni bu olacaktir.Su an yasadiklari sorunlar daha evvel yasamadiklari sorunlarin diyetidir.Vettele neredeyse evlat gozuyle bakip acikca onun sampiyon olmasina herzaman sevinecegini siyleyen bir f1 idarecisinin golgesinde gecmis kirli yillar.
    İs sadece buyuk sermayedar Redbull firmasinin Berni amcam ile olan tatli isbirlikteligi ile bitmiyor.Malesef motor sporlarinda yillardir bitmeyen TOPRAKCİLİK anlayisi F1in de icinde .Kenan Sofuoglu bu sikintilari dupersportda ve tutunamadigi bir ust katagoride epeyce yasadi.İtalyanlar ingilizler ispanyollar japonlar ben veya biz kazanamiyorsak en iyi diger vatandasimiz kazansin zihniyetindeler.Yaris muhendisleri dahi milliyetcilik yaparak pilotlar icin herzaman farkli kalitede isler cikarmistir.Kenan bir ust kategoride de sampiyonlugun en guclu adayi iken tutunamadi sebebi ise kendinden bir berni amcasi veya TURK bir ekiple hicbir zaman bir ortadamda bulunmayacak olmasidir.Bu yuzden kendisine negatif ayrimcilikla en az yuzyuze kalabilecegini dusundugu musluman uzak dogu takimlariyla calismayi tercih ediyor.
    SUMAYERİN emekliliginde yeni ALMAN yerel kahraman olarak hem devletinin hemde halkinin destegi ile VETTEL redbull icin ayri bir stratejik degerdir.Boyle bakildiginda Redbulun sadece siradan birvv f1 takimi huviyetinde olmadigini anlamis oluruz.Malesef pistte ulasilan ve kazaniliyormus gibi gorunen her yaris ayni anda aslinda bir cok politik cabaninda ortak urunu olmaya baslamistir
    Veberin geride rakibindenyani takim arkadasindan geri kalmadiginnda bile takim onu yavaslatmak icin elinden geleni yapmis hatta bu bazi yarislarda ona karsi aracu durdurmak suretiyle takim ici sabotajlara maruz kalmistir.Araci surekli olarak hicbir sorun cikarmayan Vettel aracinin avil yedek parca deposu olarak kullanilmis

  4. Sanırım… Renault motor ve güç sistemi eski versiyon kadar az ısınıp çok iş yapan bir sistem olmadı.RBR senelerdir bu az ısınan motordan yeterince aero sistemini destekledi ve son pozisyondada ona göre tasarım yapınca biraz zora düşmüş olabilirler. Motorun evsafında yine az ısınma varsa güç ünitelerindeki zorlama mekanizmalarıyla oynaşarak bu işi kısmen düzeltebilirler. Isınmayı düzeltselerde düzeltmeselerde RBR kendisine yeni bir arka kısım dizayn düzeltmesi yapacaktır ve bunu oldukça rantabl ve hızlı olarak ortaya çıkarabileceklerdir.

    Renault iyi bir destek verirse yeni düzenlemeyi RBR in ne kadar hızlı çıkaracağını iyi biliyoruz.Gerisi kendilerine kalmış.Birde aklıma gelmiyor değil… RedBull, RBR e daha az bütçe vermişken ‘bu sorunlarımızı halletmek için daha fazla paraya ihtiyacımız var’ diyerek daha fazla talep etme oyunuda oynayabilirler.20 milyon dolara motorunu satan Renault un basit hatalar yapacağıda pek aklıma yatmadı yada gerçekden önceden çok az ısınma yapıyordu ki buna göre tasarımı hazırlayan Newey ekibi hata yapmışda olabilir.

    Eskiden araç başarı sağlayınca Newey,’ Fabrikada çocıklar iyi iş çıkardılar ‘ diyordu ama son iki senedir pek öyle bir açıklama duyamadım. Newey aracın ne yapabileceğine dair bilgileri olan birisi olsada bilhassa aero sistemde Prodmou nun hakkını kimse yiyemez. Bu sezonki araçdaki etkinliği eskiden olduğu gibimidir diye sormak içimden geliyor.

  5. an itibariyle redbull fabrikasındaki durum 🙂 http://inciswf.com/leyhanımheyhanımey.swf

    1. Ferrari_team avatarı

      Çok güldüm yaa :))) ellerine sağlıkk

  6. Ferrari_team avatarı

    evinize gidin çocuklar ve votka redbull yapın. kendinize gelirsiniz…:))

  7. mp4-19 demeyin bana 🙂

    1. görüntü olarak muhteşem bir araç mp4/19.ama dayanıklılık olarak berbattı.

  8. Yılın ismi “Purplebull” 😀

  9. Mp4 19un kardeşi Olacak sanırım Rb10.

    Ikiside dahi Newey tasarımı…

  10. yar sacların lüle lüle red bull sana güle güle ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir