Mateschitz: Şampiyonluk Melbourne’de Kazanılmayacak

yazar:

kategori:

Dietrich Mateschitz Red Bull’un Jerez’de yaşadığı sorunları önemsemiyor ve şampiyonaya yavaş bir başlangıcın şampiyon ümitlerinin sonu olduğu anlamına gelmediğini söylüyor.

Red Bull sezon öncesindeki ilk testte büyük sıkıntılar yaşamıştı ve anca 21 tur atabilmişti. Mercedes ve McLaren gibi takımlar Jerez’de büyük adımlar attılar ve Bahreyn’deki bir sonraki testlerde de avantajlarını yükseltmek için çalışıyorlar.

Ancak takım sahibi Mateschitz Red Bull’un Renault motoruyla sorun yaşamasından dolayı panik yapmıyor ve 19 yarışlık takvimde yavaş bir başlangıcın felaket olmadığını düşünüyor.

“Sezonun başındaki zararlar otomatik olarak şampiyonluğun kaybedildiği anlamına gelmez. Arkalardan gelseniz bile hala bir şansınız vardır.”

Avusturyalı iş adamı sorunun RB10’da değil, Renault motorunda olduğuna inanıyor.

“Mevcut sorunlarımız takımla ilgili değil, motor bölümü ile alakalı. Takımın mükemmelden daha öte bir bilgi düzeyi var.”

“Bunlar yeni bir motorla yaşayabileceğiniz şeyler ve henüz ilk kez pistte test edildi. RB10 çok olumlu yönleri olan bir araç ve detaylardan anlaşılabileceği gibi bir sanat eseri. Melbourne’de gerçeği göreceğiz.”


Yorumlar

“Mateschitz: Şampiyonluk Melbourne’de Kazanılmayacak” için 24 yanıt

  1. abi 4 semedir vasat bir pilotla 2 saniye hızlı araçla bedavadan şampiyonluklar aldınız . vefalı ve cefakar gerçek formu 1 fanlarının buyuk ahını aldınız siz bir daha iflah olmazsınız . ki insallah olmazsınız. mclaren ferrari rekabeti izleyelim artik yahu …

  2. arkadasim burası siyaset yeri degil. söz ettigin sahısın sevenleri falan vardır burada olmaz yani . boyle alay etmek yakısmaz. alay edeceksen baska siteye siyasi figürleri burada malzeme edip tartısma cıkarma . site yonetiminin bu tip yorumlara müsammaha göstermedigini biliyorum . ama yinede seni uyarmak isterim .

  3. Kurallar redbullun lehine yorumlanip daha sezon basinda sampiyon olacaginizi biliyorken araclariniz esneyen on kanatlarla illegal motor yazilimlari ve diger takimlara taninmamis inca ayricalikla en onemlisi Berni amcanin destegi ve lobi faliyetleriyle neredeyse sezonun tum yarislarini kazanip dunyanin en iyi pilotlari ve markalari ve f1 tutkunlariyla dalga gecerken bu denli hirsli bir serzenis duymamistik kendilerinden.Acgozluluge bak daha daha daha yok mu diyor adam paranin da yapacaklari bir yere kadar.bakin berni amcam rusvet sikandallarina inza atip yargilaniyirken redbulun durumu berni amcayi rahatsiz etmis olacakki testlere maskaralik diyebiliyir.Acidi mi canim …

  4. Redbull kendinden çok emin konuşuyor hız konusunda, haklılarda.Newey çoğu zaman hızlı araçlar tasarlamiştir, dayanıklı dayanıksız hep limitte olmuştur araçları.Bu kadar değişkenin olduğu bir sezon özellikle eskiye nazaran çok az şey bilinen motorlar yine Newey’in kucağında patladı.Tesadüf değil geçmiş senelerde bile en çok problem yaşayan araç Redbulldu taş gibi motor ve diğer ekipmanlara rağmen.Zaten kurallar spora tekrar rekabeti getirmek içindi şuan için operasyon tamam gibi.

    Ancak zaten doğru olan buydu saçma motor kuralı şişme şampiyonlar çıkardı, burası uçak yarışı değil, motorlar her zaman için herşeyden önemli olmalıydı.Saçma kurallar biraz olsun değiştirildi, yeni dönem testlerde bile büyük heyecan ve rekabet vadediyor…

  5. Red Bull ve Renault’un sıkıntıda olduğu doğru, ama özellikle bu yıl, gelişim oranları o kadar büyük ki, sorunları çözebileceklerine inanıyorum. Kesinlikle bu ilk sorunlar onlara performans kaybettirecek, ama aracı 1 saniye kağıt üzerinde hızlı tasarlamış olsalar, ama bu sorunlar yüzünden 0.5 kaybetseler bile 0.5 ilerde kalabilirler ( iyimser bir örnek)

    Ortada performans verileri yok henüz hiç, belki de araçları çok hızlı ve biraz hızdan ödün verip sorunları çözecekler 🙂 ama hem yavaş hem böyle sorunları varsa, geçmiş olsun, sezon içi gelişimle iş işten geçene kadar ancak yakalarlar

  6. BurakBilgin avatarı

    Nedendir bilmiyorum içimden bir ses Red Bull un orta sıralara döneceğini söylüyor, Vettel e bakınca tekrar dan adam akıllı yarış kazanamayacak gibi geliyor, 2014 sonunda da Ricciardo nun Red Bull a geçtiği şanssız dönemden bahsedilecek sanki 😀

  7. Ya bu redbull ne yapar eder yine sampiyonluga ortak olur herkes bi havaya girmis İnsallah durumlari gorundugu gibidir ama bi punduna uydurup geri kalmayacaklar gibide bir his var icimde.

  8. ForzaFerrari avatarı

    Anlaşılan newey bütün havayı difüzöre gönderen değil motora gönderen bir araç yapacak:) Seneye redbull mercedes motoruna geçebilir. Renault motorunun yeni sistemde redbulla uymayacağı beli oldu.

  9. Yani belçikayı bekleyin ve yeni illegal parçaları görün demek istiyor 🙂

  10. redbull melbournede yavaş kalabilme ihtimaline rağmen moralleri yüksek tutmaya çalışıyo anlaşılan

  11. Başkanda kabul etmiş geride kalacakları başta artık tartışacak bir şey yok bence avrupaya gelmeden düzeltirler işi ama o zamanda farkı açan açar

  12. Eğer Renault ısınma sorununu çözemezse ki bence asla çözemez, Renault kullanan araçlar soğutma sistemlerini büyütmek zorunda kalacaklar. Bu radyatörlerin, batarya vs gömleklerinin genişlemesi demek. Aracın aylardır tasarlandığından daha büyük olması ve alt üst olan rüzgar tüneli verileri demek.

    Caterham biraz tur atabilmiş, çünkü temkinli yaklaşıp fazlaca iyi soğutmayla gelmiş ki testlerde sıkıntı yaşamasınlar, daha sonra ihtiyaca göre küçültebilsinler. Ancak Red Bull zaten sıkı paket ve tolerans zorlamasıyla fark yarattığı için fena patlamış gibi görünüyor.

    Özetle Red Bull aracı tasarlandığına göre daha yavaş olacak ve sezonu plansız bir şasi ile geçirecek gibi görünüyor.

    1. Neden asla çözemez? Herhangi bir teknik bilgi mi var elinde? Yanlış anlama bir kaç arkadaş vardı ciddi teknik bilgisi olan ondan soruyorum. Bilgi paylaşıyorlardı bol bol. Nickleri de karıştırmış olabilirim. Hatta bir arkadaş Renault motoru ile ilgili bir dosya paylaşmıştı, bulamadım HDD de.

      1. Çözemez, çünkü geçenki açıklamayı okuduysan Renault’dan adam verileri yanlış anlamışız, dinamometre bizi yanıltmış gibi bişi dedi. Yani takımlara normalde olduğundan daha az ısındığını söylemişler başta. Bu rakamları performansı düşürmeden düşürmek mümkün mü? Yol aracında yaparsın. Ama F1 aracı gibi yerin ve ağırlığın bu kadar kısıtlı olduğu bir yerde tasarımını kafana göre değiştiremezsin. Buna dayanarak konuşuyorum. Detay açıklamıyorlar ama benim anladığım, sorunları bu.

        1. Teşekkürler cevap için. Bir kaç yedek planları vardır mutlaka, senin de dediğin gibi geri dönüşün imkansız olduğu bir mücadele söz konusu. Alternatif yollardan devam etmeleri kaçınılmaz gibi duruyor. Buda ne olursa olsun geride kalmalarına neden olacak. Ancak bunlar çok büyük takımlar ve üreticiler. İçeriği bilmiyoruz elbette ancak belki de mevcut paketin üstünden gidip halledecekler.

    2. Önce şunu ayırt etmemiz lazım ısınma sorununu çözücek olan Renault değil her motor ısınır.Fabrika testlerinde kıpkırmızı moda gelene kadar da test edilir.Fakat burda ısınma sorunu aracın tasarımı ile ilgili bir sorun yeterli derecede aero kazanımı sağlayamazsanız ve hava akışını kordine edemezseniz bulunduğu hacim bakımından motor boğulur ve ortaya sıkıntı çıkarır.Soğutma sistemleri bu yüzden önemli zaten.Araçlara bakıldığında geçen seneye göre bütün takımlar hava aralıklarını (sidepot) genişlettiler(Redbull biraz daha az bu hava aralığını genişletti).Zaten sıkıntı bundan kaynaklanmıyor dar paketlenmiş araçta enerji yolunu bulamıyor.Bu yolu bulamadığı içinde direk motor ve diğer elektronik sistemler etkileniyor.

      Bu arada her takımında bu tarz aksaklıklara karşı A ve B şasileri vardır.B şasileri genelde pek gün yüzüne çıkmaz ama takımlar herhangi bir ciddi soruna karşı bu şasilerin planlarını hazır bulundurur.Üretimi kolaydır sıkıntı çıkarmaz ama tabi B şasi sinin testleride biraz uzun sürer ama eğer takım Bahreyn testine B şasi si ile gelmeyi başarırsa (ki zor neticede kolay dedik ama 2 haftada da pek öyle çıkmaz )arada 1 testlik zaman farkı kalırki onuda reklam çekimleri ile halleder zaten.Veya yapıcakları arka tarafın motor bloğunun bulunduğu yer genişletip daha fazla hava akışı sağlanmasıda olabilir.Tabi bu şasiyi asıl etkiler orası ayrı konu.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    5ebastian ile beşinci şampiyonluğu da alacağız Allahın izni ile

    1. böyle saçma sapan holiganizmana allahı neden karıştırıyorsun.

      1. Bunda bişey yok, ayrıca, bir tek o mu?

        1. onda olan ağzının suyunu akıtarak ortalıkta onu bunu tahrik edip sataşan biri zaten tiksindirilmiş rekbet olmayan bir sezondan sonra utanmadan çıkmış daha daha diyor.kızgınlığım buna.sonundaki dilek ise karaktere yakışmamış.her türlü nefreti tetikleyipte sonrada gelip burada hocalığa kalkışmanın alemi yok.gidin egonuzu o vittel kazandığında evinizin duvarına tırmanarak yapabilirsiniz.özellikle me günaydın.2012 brezilya yarışından itibaren kullandığın profil resmi ne demek istediğini anlatır nitelikte.bir pilotun düştüğü durumla alay edecek kadar zavallıca.

      2. Allah izin vermese kazanabilirmi sence 🙂

        Kaderinde 5.şampiyonluk varsa yaşar yoksa yaşamaz bunda kötü bir düşünce yok.

        Bu kadar korkmayın Vettel den oda kendi inancına göre Tanrının izni ile kazanacağını düşünüyordur kim bilir.

        Önce iletişim ve anlama sonra kavrayıp yorum yazmak bunlarıda Allahın izni ile yapabilirsek sıkıntı olmaz.

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Eyvallah kardeşim

        2. tabiki herşey allahın izni ile.ama adil olmayan tasarımla 2 saniye farkla alınan bu kupalar insanın gücüne gidiyor.aynı araçla sıkıyorsa çıksın bir yarışsın,ama yemez raikkonenden bile korkup kabul etmeyen biri nasıl rekabette yarışabilirki.birde çıkmışsın korkmaktan bahsediyorsun ayrıca belli kimin korktuğu. kömür makarna aynı makara.alttaki eyvallah kardeşim demeside sivilceleri çıkan bir ergenin kendini başkaları tarafından haklı çıkarma gayretinden başka birşey değil. ayrıca rekabetin olmadığı bir sporu niye izleyelimki spadan sonraki gibi 2 saniye hızlı bir araç yine olacaksa diğer takımlar hiç avustralyaya gitmesin masrafta yapmasınlar.bizde bloglarda boşa gezinmemiş oluruz.sonrada o soğan şampoyanı hayalet mod yarışlar şampoyanı turlayıp dursun kızgın damızı ile.

      3. Adil olmayan tasarım nedir onu anlamadım?
        Newey isterseniz hiç araç tasarlamasın kuralları yorumlamasın hatta traktör çıkarsın yarışsın ne dersiniz içiniz rahatlayacakmı?
        Ferrari 2000-2004 yılları arasında şampiyon olurken onunda mı adil olmayan şasi si vardı ne çabuk geçmişi unutuyorsunuz.Veya Renault 2005-2006 yıllarında aldığı şampiyonluktamı adil değildi.2008 de raikonenin aldığı şampiyonluktamı adil olmayan şasi ile kazanıldı
        Kuzum burası F1 biri sana Futbol arenasımı dedi 90 dk hakem hatasımı var.

        Rekabet sadece pilotlarla değilki kazanmak istiyorsan mühendisinden tasarımcına kadar komple bir bütünsündür Senin takımın rekabeti yapamıyorsa sıkıntılar varsa onu düzelticeksin.Başkasına çamur atarak kendi takımını kurtaramazsın.Alonso-Raikonen-Schumi-Hamilton-Button bunlar araçları kendi tasarlayıp pitte kendi lastiklerini kendi yakıt ikmallerini kendi stratejilerini ve kendi araçlarını tasarlayıpmı yarışıyorlar sanıyorsunuz 🙂
        Hemen kişisel sataşmaya girmişsiniz.Bunun nedeni zaten endişe ve korku tamam haklı olabilirsiniz korkabilirsinde neticede son yıllarda baskınlık ve izleme zevkini öldüren bir durum var ama bunun devamının olup olmayacağını bilemeyiz ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir