Domenicali: Güçlü Bir Başlangıç Yaptık

yazar:

kategori: ,

Takım patronu Stefano Domenicali’ye göre Maranello kökenli takım sezonun ilk testinde her şeyi bir araya getirmekte hiçbir zaman harcamadı. Yeni kurallardan dolayı Jerez testlerindeki iş yükü hiçbir zaman bu kadar büyük olmamıştı.

“Jerez’deki günler Maranello’da bize birşeyler vermek için çok önemliydi. F14 T’nin teknik parametreleri ve pistte gördüğümüz aerodinamik doğrulamalar umduklarımızı karşılıyor ve güçlü bir şekilde başlıyoruz. Artık çok fazla gelişim sağlamalıyız.”

“Yeni sistemlerimiz üzerinde ince ayarlar için çalıştık ve yeni güç ünitesinin tüm bileşenlerinin çalıştığından emin olduk. Ayrıca sürücülerimizin uyum içinde çalıştığına ve aracın gelişimi için mükemmel dönütler verdiğini de görebildim.”

“Şu an performans seviyelerini değerlendiremiyoruz, ne F14 T’nin, ne de rakiplerimizin. En önemli olan şey atabildiğiniz kadar tur atmak ve mühendislerimize ihtiyaçları olan verileri sağlayıp gelişimi devam ettirebilmelerine imkan vermek.”

“Nerede olduğumuzu söylemek için çok erken. İşe yarayacak olan şeyler yapmamız gereken parlak fikirler ve gideceğimiz yönleri belirlemek ki Melbourne’e geldiğimizde en iyi halde olalım.”

Domenicali’nin bahsettiği bir diğer şey de Formula 1’in durumu. “Bu sporda yeni bir çağın başındayız. Böyle radikal değişikliklerde olduğu gibi acele karar vermemek ve yargılamalar yapmamak gerekiyor, yeni teknolojiler gerçekten büyüleyici. Bunlar bir otomobil üreticisi olan Ferrari için bir mücadele teşkil ediyor ve şirketimizin temel görevi teknoloji transferi.”


Yorumlar

“Domenicali: Güçlü Bir Başlangıç Yaptık” için 18 yanıt

  1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Hadi bakalım iyi gaza getiriyosunuz bizi. Bir çok şeyide düzeltmişken getirin artık şu şampiyonluğu.

  2. Bu siteye çok kaliteli bir Ferrari tutkunu arkadaşımız transfer olmuş gördüğüm kadarıyla. Burak Karaküdük arkadaşımız ilk günden bu yana çok tutarlı yorumlar yapıyor. Oversteer üstatla geçmişte ufak bir polemiğimiz olsa da kendisi çok donanımlı bir insan. Tebrik ediyorum. Ferrari tutkunu dostlarımız güzel yorumlarla siteye renk katıyorlar.

    Valla Ferrari’nin fake olduğu ilk araç tanıtımında hafiften belli oluyordu. Özellikle Allison’un olduğu bir takımda ön kanatlar bu şekilde olmaz. Ferrari aerodinamik fakeliklere ve eksiklere rağmen sadece motorunun gücüyle ilk testlerde gayet rekabetçi oldu. Aracın özellikle dıştan görünüşü ve ön kısımdaki tümsek diğer tüm araçlardan farklı.

    benim şahsi kanaatimi sorarsanız Ferrari şu an en çirkin görünümlü son 2-3 araçtan biri. Fakat ne derler, ya serden ya yardan.. estetik uğruna çarpışma testinden zor geçen ve sezon içinde ne ceza yiyeceği belli olmayan bir araç tasarlamaktansa, her parselinde Allison ve Bryne geometrisi göze çarpan çirkin ama taş gibi bir araç ortaya çıkarmak önemliydi nitekim son derece çirkin ama bir o kadarda rekabetçi olmaya namzet bir araç tasarlanmış.

    Rüzgar Tüneli pist uyumu için konuşmak erken olsa da bir ton para harcanan, sonradan yapıldığı ve son teknolojiler kullanıldığı için son derece modern ve başarılı bir Rüzgar tüneli karşımıza çıkıyor. Biliyorsunuz geçmiş yıllarda Ferrari sezon öncesi Köln’de Toyota Rüzgar Tünelinde çalışır, nispeten sezona rekabetçi gibi başlasa da test kısıtlığı ve kendi fabrikasındaki rüzgar tüneli problemi nedeniyle sezon ilerledikçe geride kalırdı. Şimdi bu sorun ortadan kalkmış gibi görünmekte ve bu da sezon boyu gelişim için müthiş bir umut vaadediyor.

    Artık sadece işe ehemmiyet vererek çalışma kalıyor. Bahane edecek dış faktörler de hemen hemen bitti. Başkalarının ne yaptığına bakmadan en iyi aracı ortaya koymalı ve başkasının bizi yakalamasını beklemeliyiz. LotusT’an bir çok mekaniker kattık, teknik ekibe başka takımlardan 1-2 transfer yaptık bu noktadan sonra herkesin iş yönetimine bilip ona göre davranması gerekiyor.

    Ferrari motorunun hikmetini Marussia’dan anlayın. Sauber biraz temkinli davransa da her sene testlerde son 2 sırada kalan Marussia, soğuk bir günde 1.32 yaptı. Adamlar motorun dayanıklılığına güveniyor ki 25 tur attığı bir günde 1.43’ten 1.32’ye iniyorlar. Marussia’nın durumu beni Ferrari motorunun görünenden de hikmetli olduğu konusunda heyecanlandırıyor. Bu kadar hikmetli ve en yüksek deviri çevirmesi beklenen bir motoro da artık şampiyonluk yakışır. Yetreki aerodinamiyi motor uyumuyla beraber geliştirmeyi beceren bir Ferrari görelim. Yolumuz açık bahtımız aydın ola. Aracı geliştirirken vermeyelim fazla mola.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Sağol eksik olma Memo Ferrarioğlu 🙂 ben yıllardır burdayım farklı nicklerde yazdım en son rocco junior idi.Belki siteye 3000 yorum bırakmışımdır hehe.Ferrari mini forumu vardı mesela orayı çekip çevirirdim tek başıma.Yerli yabancı pek çok forumda yazdım sonra yoruldum.Bugün resmi olarak P.tesi ve ben Salı akşamı askere gidiyorum.Yani 6 ay kadar hiç yazamayabilirim.Hatta sezonun ilk yarısını kaçırıyorum.28 yaşında askerlik baya zor olacak ama yapacak bir şey yok.Ben yokken artık oversteer,Demir,Ahmet abi vs gibi isimler yokluğumuzu hissettirmez.Karşı taraftarlarda da çok sağlam adamlar var aslında.Bazıları ile ben de polemiğe girsem bile donanımlı elemanlar var.1-2 kişi de yeni üye gördüğüm kadarıyla.Ne diyelim;artsın inşallah sayımız 😀

      1. Burak abi ben Fermat.. abi yine seni bekliyoruz biz ya… Arada el at. Burak abi gelsede bize aerodinami anlatsa biraz diye bekliyoruz 😀 “MassAlonso”‘yu özledik 😀

    2. Yoksa sen beni begenmirmisen ? 🙂

  3. AMuS’un haberine göre Ferrari , Jerez testinde hiçbir mekanik sorun yaşamamış. Sadece yazılımsal hatalar ve hasar görmüş algılayıcılardan dolayı telemetri sorunları yaşanmış. Çekiş gücünün %80’i kullanılmış ve motor haritalamasını maksimum esneklikte yapmışlar (sanırım sorun çıkartıp çıkartmayacağını görmek için her türlü sınırları zorlamışlar).

    Birinci Bahreyn testinde Ferrari özel modifiye edilmiş bir motor ünitesi kullanacakmış , bu sayede motor gelişimi durdurulmadan önce alabildikleri maksimum motor datasını almayı amaçlıyorlarmış. Yani ilk bahreyn testlerinde iyi dereceler göremeyebiliriz.

    İkinci Bahreyn testinde ise yeni aerodinami paketi + tam kapasite motor getirilecekmiş. Yeni paketle birlikte yeni bir Soğutma sistemi geliyormuş. Bu sistem diğer takımlara göre aracın arka tarafında %15 oranında alan kazandıracakmış. Sanırım bu sayede daha dar sidepod’lar mümkün hale geliyor. Soğutma sistemi hakkında ferrari tarafından resmi bir açıklama bulunmasa da “Özel bir şey” yorumu yapılmış.

  4. ne iğrenç bir burundur bu yahu.süpürgeden farkı yok.artık yarışlarda pistin kenarında oluşan lastiklerden dökülen kauçukları somurur.

  5. Ferrari nin başaramadığı şeyler olan ön kanat,arka kısımdan kazanılan DF, aero sistem ve yenilikler yanında aeroya bağlı güncellemeler,arka kanat ,az yakıt harcayan ve az ısınıp daha aktif kullanılabilinir bir motor, lastik performansı konularında ilerleme sağlamalıdır.Ferrari bu sene RBR e inat senelerdir başaramadığı daha az kirli hava sunan bir motor üzerinde çalışmışa benziyor. RBR in aero sistemini bu münasebetle daha aktif olarak kurması bu etkenin kontrolü ile daha iyi yapıyordu.Bahreynde herşeyin sonu değil ama herşeye yeni bir başlangıç olabilir.RBR ninde asla vazgeçmeyeceği aşikar.

  6. Bazı sitelerden okuduğum kadarıyla ferrari’nin frenlemede diğer araçlardan farklı şekilde sesler çıkardığı söyleniyor. Bunu bende bir kaç videoda fark etmiştim , ıslık çalıyor gibi demiştim hatta bir haberde.

    Diğer araçlar vites düşürme esnasında daha keskin ve sert sesler çıkartırken , ferrarinin çok daha yumuşak ve pürüzsüz sesler çıkardığı söyleniyor. Yeni araçların vites yükseltirken tork kaybı yaşamadığı ancak vites düşürürken bunu yapabilen takım yokmuş. ERS arka tekerlekten yeniden şarj olduğu için fren esnasında vites düşürmek gerekiyormuş. Ferrari buna özel bir teknoloji geliştirmiş olabilirmiş..

  7. Ferrari’nin testlerde yaptığı oldukça mantıklı, şu ön kanat yorumları ise geçmiş senelerde ki hayal kırıklıkları ve tabi ki takımın ne yapmaya çalıştığından haberi olmayan insanların ürünü…

    Ferrari’nin sorunu yaratıcı olmamak falandan ziyade adamların simulasyon ve rüzgar tünelinde çalışan parçalarının pistte çalışmamasıydı. Rüzgar tüneli yenilendi, simulatör geliştirildi, bu ilk testlerde de data korelasyonuna bakmaları oldukça normal.

    ve tabi ki özellikle büyük takımların bazen son testlere, bazen ise ilk yarışlara kadar son kullanacakları paketi ortaya çıkartmazlar, bu bilinen bir gerçek… Ferrari’nin geçen yıl 6-7 elementli karmakarışık ön kanatlarını da gördük, çalışmadıktan sonra karmaşık olmuş falan boş muhabbetler bunlar

    1. Peki… bu kadar düz bir araçla piste çıkmanın pek çok açıklaması vardır ki en baştaki sebeplerinden biriside rüzgartüneli ve pist arasında sağlanması gereken korelasyondur.Bu değerlerin örtüşdüğüne dair haber varmı?

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Ahmet abi pek çok haber okudum hem Jerez testlerinin verilerinin örtüştüğüne hem de genel manada bir rüzgar tüneli düzelmesine dair.yani sonuçları hep pozitif olarak değerlendiyor takım.rüzgar tüneli pist korelasyonunda cesaret verici sonuçlar elde etmişler yani kısaca;artık pist-tünel verileri tutuyor.o yüzden bu temel araç önümüzdeki testlerde epey değişecektir diye tahmin ediyorum.

        1. Sizin takımın tasarım ve sonraki gelişim seramonisi adına iyi bir haber…

        1. Allison also said to be quite interested in McLaren’s butterfly rear suspension, while noting that for the first time in recent years, Ferrari’s on-track results show good correlation with the wind tunnel measurements, providing a good base for developments in the next months.

        2. McLaren delisi attı kuyuyabir taş… uğraşında çıkarın bakalım.Allison inceleyeceğinden bahsediyordu ki sanırım iyi sonuçlar elde etmiş olsalar gerekki üzerine çalışma yapmaya gerek duymuşlar.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bahreyn için yeni kanatlar,daha gçlü bir motor ve karoser için farklı aerodinamik parçaları içeren büyük bir güncelleme pakedi getiriyormuş takım.

  9. Ön kanadı bir değiştirin de sonra konuşursun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir