Donington Pistinde Yapılacak Değişiklikler için Planlar

yazar:

kategori:

Damon Hill önümüzdeki yıldan sonra İngiltere GP’sinin Silverstone’dan ayrılacağına şüphe ile yaklaşan haberleri ciddiye alıyor.

Donington Park 2010’da Silverstone GP’sinin yerine alıcağı duyurulduğunda bazı kesim bunun sadece F1 patronu Bernie Ecclestone ile Silverstone pistinin sahibi ile İngiliz Yarış Sürücüleri Kulübü arasında olan politik bir çatışmadan kaynaklandığına inanıyorlardı.

Aslında,İngiliz Yarış Sürücüleri Kulübü tarihi Northamptonshire pistini yeniden inşa etmeye adamıştı ve son söylentilere göre tüm öykü Ecclostone’un Silverstone’u kendi hükmüne alıp İngiltere GPsini korumaktan ibaretti.

Fakat 1996 dünya şampiyonu İngiltere Sürücüler Federasyonu Başkanı Hill’in yaptığı resmi açıklamada Hill, Donington’ın planlarının gerçek olduğunu ve işlediğini söyledi.

Dahası, İngiliz gazetesi The Guardian, Donington’ın tekrardan yapılanmasının gerekli olduğunu, önümüzdeki haftalarda yerel mahkemede bazı değişikliklerin ele alınacağını ve büyük olasılıkla onaylanacağını yazdı.

Hill ise şunları söyledi: "İngiltere GP’sinin 2010’da Donington’a geçeceğini öğrendiğimizden beri endişeliyiz."

"Şimdi yapmamız gereken işe koyulmak ve Silverstone’nun İngiltere Motor Sporlarnın en iyi merkezi olarak devam ediceğinden emin olmak için çalışmak."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir