Raikkonen: "Sadece Kazanmak İstiyorum"

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu pilot Kimi Raikkonen, kazanma isteğini kaybettiği konusundaki iddiaları yalanladı. Ferrari pilotunun yıl sonunda emekli olma planları yaptığı ve bu yüzden de motivasyonunu kaybettiği yorumları yapılıyordu.

28 yaşındaki Raikkonen, Alman Bild gazetesine Fromula 1’de hâlâ başarılı olmayı amaçladığını söyledi.

"Ben hâlâ aynı insanım. Eğer yarışıyorsam, kazanmak isterim. Beşinci ya da altıncı olmak asla eğelnceli değil, üçüncülük bile artık çok iyi hissettirmiyor. Sadece kazanmak istiyorum."

"Tabii ki daha fazlasını istiyorum. Şimdi mutlu olduğumu ya da yorulduğumu düşünenler tamamamen yanlış düşünüyorlar."

"Eğer sezon sonunda her iki şampiyonluğu da alamazsak, hayal kırıklığına uğrayacağız."

Raikkonen şu anda sürücüler klasmanında Mclaren pilotu Hamilton’un beş puan gerisinde takım arkadaşı Massa’nın ise 3puan önünde ikinci sırada yer alıyor.


Yorumlar

  1. tartışma çıkarmak gibi bir niyetim yok benim senin deyiminle takımdaşım 🙂

    ferrarinin başarısız olduğu gibi bir kanıya da varamadım ben bu sezon başarısız olan bir takım nasıl takımlar şampiyonasında lider olabilir?ya diğer takımlar çok zayıftır ya da bu takım kötü değildir.

    ama nedense bazı kişiler sataşmaya çok istekli ferrariye karşı.onlar sataştıkça bazı şeyler önlerine çıkacaktır doğal olarak her ne kadar istemesekte..

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Scuderia-Ferrari-Marlboro takımdaşım(çok garibime geldi bu kelime olsun 😀 )bence bu kadar sataşma veya tartışma yeter herkes burada kimin ne olduğunu senin veya benim veya diğerlerinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu az çok biliyor o yüzden bence bu konu burada bitsin. Çünkü buradaki her bir taraftar veya bende dahil olmak üzere tifosi kendi takımının başarısızlığını takımını sevdiği için bir şeyler bahane ederek kapatmaya çalışır. Ama azınlık bir grup AŞIRI sevgiden saygının sınırını istemedn aşabilir bunlar her yerde ola şeyler… O yüzden lütfen habere yoğunlaşalım. Burayı karıştırmaya çalışan kişilere kimse cevap yazmazsa zaten bir tartışma çıkmaz.

    Herkese iyi geceler…

  3. bizim yazdığımız en ufak şey de üyelik silerler.ama bazı Mc Laren ve Mclaren-Mercedes taraftarları istediğini yazabilir bu sitede.

  4. benim yotumlarım neden siliniyor anlamadım gitti valla

  5. onlar bunu anlasalar bi gün zaten herşey daha güzel olucak ama sataşmaktan başka işleri yok

  6. Duygu Çörtebaşı avatarı
    Duygu Çörtebaşı

    kimse mclaren e bir şey demediği halde olay çıkartan arkadaşlarımız lütfen insanların sevincine gölge düşürmeyin…

  7. Şener  SALİH avatarı

    Arkadaşlar güzel yazmışlar fakat bir noktaya değinmek isterim acizane ,biz toplum olarak tarihimiz boyu hep yöneticiler tarafından yönlendirilmek istendik ,çözümleri hep onlardan bekledik fakat şunu hiç düşünmedik (lafım meclisten dışarı hiç kimse alınmasın tüm tarihimize aittir) yöneticiler ne kadar doğruyu biliyor ne kadar bizim ideallerime dönük hareketlerde veya düşüncelerde bulunuyorlar ,bu da kendimize güvensizlik veya özgüven sorunu ve mesuliyet alamamaktan kaynaklanıyor ,buranın sorumluluğu sadece adminlere veya yöneticilere ait olmamalı burayı paylaşan veya paylaşmak isteyen herkes sorumlu olmalı bu da objektifliği gerektiriyor ,siteye üye kaç kişi var bilmiyorum fakat yorum yazan 100 kişiyi geçmez diye tahmin ediyorum bu 100 kişi kendi seviyesini belirliyemiyormu da birkaç kişi belirleyecek herkes kendine hakim olsun veya parmaklarına ,konuşmayı bilmeden anlaşamayız düşünmeyi bilmeden de konuşamayız ,doğru bilgilere hakim değilsekte doğru düşünemeyiz hepsini geçtim hiçbir şey bilmesek bile insana saygıyı bilmek zorundayız ,belki biraz ağır olacak kusura bakmayın 3kuruşluk haberlerden sebep karşımızdaki kişileri kırmaya rencide etmeye gerek varmı ;bilgisayar kullanmayı bilen en az klavyede yazı yazmayı bu siteye üye olmayı becerebilen kişileriz fakat yukarıda yazmaya çalıştıklarımı beceremeyen kişileriz bana göre (topluluğun görüntüsü topluluktaki her bireyi alakadar eder çünkü o kişi o topluluğun içindedir) ;
    Anlaşmak ,doğru olana eyvallah demek bu kadar zormu ….

  8. doğru söylüyorsunda huylu huyndan vazgeçmezmiş.işte bu sayfadaki yorumlarda çıkan olayları görüyorsun.yani aynı olayın yuzlerce örnegini ben 100tane sitede forumda gördüm.burdan farklı bi forumda takımların sayfaları var herkes kendı fanlarıyla ıle bılgı paylasıor ancak onun dısınca ortak yorumlarda var.

  9. Neden takım forumu ya da takım sayfasına gerek olsun ki. Tüm takımların taraftarları, seviyeli bir şekilde tartışmayı öğrense daha iyi olmaz mı?

  10. kimi raikkonen kazanmak istiyorum dmeiş konu nerden nereye gelmiş.aslında site çok güzel hemde gayet hızlı güncelleme var.tek eksiği bana göre takım forumu yada aynı takım taraftarlarının sayfası.belki size doğru gelmeyebilir sadece fikrim.onun dışında en çok okunan yada yorumua acık ortak yorumların oldugu bi bölum olsaydı burdakı tartısmalar en aza inerdi die dusunuyorum.cunku farklı goruste olan bız türk toplumu çoğu zaman tartımayı bılmıyoruz.admin lütfen alınma site gayet guzel ben buda olsa ii olurdu die dusuncemı belırttım.

  11. gurcan hezer avatarı

    Ben kişisel bir yorum yapmıyorum ,ama özellikle son yapılan malum dizi senoryasundan alıntı yorunları görünce,bunların f1 izleyicisi olmadığını düşünüyorum,
    bu sporu anlamayabilirsiniz ama seviyesini düşürme hakkınz yoktur !!!

  12. Gürcan, Basın sözcüsü lafını bana mı söyledin bilmiyorum ama ben üzerime alınmadım.Burda da kimsenin mclaren ferrari veya başka bir takım taraftarının basın sözcüsü niteliğini kendine yakıştırarak yorum yaptığını düşünmüyorum. bu sporla ilgilenen tüm bireyler kendi takımının başarısızlıklarını birşeylere bahane bularak kabullenmeye çalışıyor. Söylediklerimiz hemen hemen aynı. Lütfen bu sporu da futbola benzetmeyelim. Burdan bunları söylemek bana düşmez, bazı arkadaşlar sen kimsinde böyle yorumlar yapıyorsun diyebilir. Bu sadece benim nacizane fikrim ve bu yorumların bu şekilde olması beni f1 e gönül vermiş biri olarak üzüyor.

  13. gurcan hezer avatarı

    Neden ferrari taraftarı olmakla bu takımın basın sözcüsü olmak arasındaki farkı kavrayamayan bağzı arkadaşlarım , fırsat bulduklarında her zaman mclarene yada şampiyonluklarına farklı anlamlar yüklemeyi kendilerine görev bilirler anlamam…
    Şampiyonluklar irdelenecekse bu konuda ferrarinin etik veya teknik kuralar ve fia gibi bileşenlerden oluşan bir paketle şampiyon olduğu varsayımını savunabilirim ama yapılan yorumlara baktığımda bunların f1in kapsamından çok dizi film replikleri olduğunu görünce üzülüyorum.
    F1 bir kültürdür ve bunu temsil eden yakımlar ve sürücüler kadar seyircilerde bunun içerisindedir , lütfen yarumları bu çerçeve içerisinde spora yakışan şekilde yapalım , bayağı ifadelerle yapılan basit ağızlarla değil ..
    F1 in seviyesine yakışır şekilde yorum yapan herkese saygılar….

  14. Bizler burda yaptığımız yorumlarla f1'i biraz olsun tanıtmaya yeni nesillerin f1 i öğrenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz.Arkadaşlar bakarmısınız durumumuz içler acısı. F1 türkiye ye ne umutlarla geldi. Ama geldiğinden bu yana topladığımız seyirci macaristanın 1 sezonda topladığı seyirciden daha az. Bakın burada arkadaşlar belkide türkiyenin en iddialı f1 sitesini kurmuşlar. Ben burdan tüm tifosilere sesleniyorum, diğer taraftarlara bişey diyemiyorum.(çünkü hemen mclaren rumuzlu arkadaşımız atlar şimdi. Bunları yapan sizsiniz fia=ferrari, mclaren şöyle meclaren böyle)lütfen burda yazdığımız yorumları f1 kalitesine uygun olarak yapalım ve kendi bilgilerimizi buradaki genç arkadaşlara aktararak f1 kültürümüzü geliştirelim. Bizim bile f1 den öğreneceğimiz çok şey var. Bu kadar güzel bir sporu diğerlerine alet olarak kirletmeyelim. Saygılar….

  15. Burada bunları tartışmak ne kadar doğru bilmiyorum ama bir tifosi olarak keşke tüm rakiplerimiz mika gibi olsa. Gerçekten ben o dönemlerden aldığım zevki hiç bir yarıştan alamıyorum. Beleş veya değil gerçekten iyi bir oilottu schumi (bunları koyu bir schumici olarak söylüyorum) Burdan mclaren rumuzlu arkadaşımıza sesleniyorum. Ya sen nasıl birisin. Herşeye muahalefet. Adam burda kimiye olan hayranlığından bahsediyor hemen atlıyorsun mclaren de şöyleydi böyle oldu diye. Ya arkadaşım kim sana mclarenle ilgili laf etti sen tartışmayı başlatana kadar. Senin dışındaki tüm mclarenciler daha düzeyli konuşuyor. Hatta alonso taraftarları bile. Burda çıkan haber ne olursa olsun, yazılan ne olursa olsun herşeyi mclarene söylenmiş bir söz gibi düşünüp ona buna sataşıyorsun. Sonra da kalkmış yok siz f1 den anlamıyorsunuz, yok hiç birşey bilmiyorsunuz. Merak etme arkadaşım sen burda f1 le ilgili ne sorarsan sor tüm tifosiler sana gerekli cevabı verir.Denemesi bedava…

  16. Şener  SALİH avatarı

    Arkadaşım Scuderia-Ferrari-Marlboro ( sigara reklamı serbestmi? ) aslen sana cevap yazmayı istemiyorum çünkü konu uzayacak cevap yazmadığım takdirde de kendini haklı zannedip cevap yazamadılar şeklinde bir düşünceye kapılmandan korktuğum için bunları yazıyorum çevresinde dostu veya rakibi veya düşmanı olmadan hiçbir varlık yeryüzünde yaşamayaz senin düşüncene yapılan eleştirileri makul ve mantıklı bir şekilde karşılayıp bertaraf edemezsende çevrende hiçkimse kalmaz öyle herşey benim dediğim benim istediğim gibi olacak bize kimse laf söyleyemez söylerse ağzının payını alır gibilerden yola çıkarsan sadece antipati kazanırsın ;dikkat ettim her yazında birilerine hadlerini bildirir vari bir tutum içerisindesin unutmaki tepki tepkiyi doğurur karşındakine nasıl yaklaşırsan aynı yaklaşımı görürsün bence sen sen ol aşırı reaksiyonda bulunma ki karşındakilerde senin savunma anlayışınla saldırıda bulunmasın ….

  17. birileri gelip başkalarının sevdiği takıma iftiralar atıp saçma saçma şeyler söylüyorsa hiç olmadık yere pilotlarına acımasız eleştiriler yapıyorsa dava ne kadar kapansa da iki takım arasından burda gündeme gelir ve birileri bize fia=ferrari dedikçe onların karşısına da hırsızlık çıkacaktır.site kimin yeri bilemem kim hazırlıyorsa ellerine ve yüreğine sağlık fakat birileri gelip sataşırsa kendi yazdıklarına normal başkalarının yorumlarına f1den anlamamak olarak bakarsa imzanızı da atsanız ne yaparsanız yapın cevabını alacaktır

  18. imzamı atarım bu yoruma 😀

  19. Şener  SALİH avatarı

    Yazmışsınız yazmışsınız fakat aynı noktanın etrafında dolanıp durmuşsunuz ,dolanırkende hoşlanmadığınız yorumları yazanları küçük görmüşsünüz ve hatta tuttukları takımları hiç yerine koymuşsunuz soruyorum kimsiniz siz ya kendinizi FERRARİ mi yoksa McLAREN mi zannediyorsunuz onların kavgalarında bile bir seviye var karşısındakini kabullenme var ;

    Kişiler sizin düşündüğünüzü düşünmek sizin sevdiğinizi sevmek zorunda değil ,yok bu haber ferrari haberi bu haber mclaren haberi yapmayın ya bakın siz işe bunların hepsi f1 haberi kendinize gelin safınız olsun fakat saflarınızı cepheye çevirmeyin ,sonunda kazananı olmaz çünkü ;

    En sevdiğim sözlerden biri olan ''azdan az çoktan çok gider'' mantığında iş yapıyorsunuz buralarda ve f1 mantalitesi yerine türk futbol mantalitesini burada uygulamaya çalışıyorsunuz ,isteyen istediği habere karşı düşünceyi benimseyenleri rencide etmeden hakaret taşımayan her yorumu yazsın burası (yanlış değilsem) f1 severlerin takip ettiği bir site yoksa ferraricilerin yerimi veya mclarencilerin mi ;

    Ben yazdım yorumumu bir mclarenci olarak itirazı olan buyursun ne kadar veya nereye kadar buyurabiliyor unutmadan daha evvel yazdım yine yazıyım mclaren ve ferrari uzlaştı fakat bazı arkadaşlar hala hırsız muhabbetinden devam ediyor ve bunu yazan arkadaşlar yazdıklarındaki inandırıcılığı kaybediyorlar ….

  20. Arkadaşlar bazı yorumlar silinmek zorunda kalınıyor. Lütfen daha sakin, Formula 1 izleyicisine yakışır şekilde davranalım.

  21. onlar macca taraftarı değildi çoğu Kimi taraftarıydı kendi sevdikleri pilotları övüyordu aynı şimdi fErraride olduğu gibi..Başka takımada gitse yine orada övücekler..

  22. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kimi sauber de de aynıydı mclaren de de aynıydı ferrari de de aynıı!!!!!!
    aynı soğukkanlı vurdumduymaz monaco'da motor patlatıp araçtan inip yata geçebilen son turda lider giderken kaza yapan ve hiçbirşey olmamış gibi yürüyerek pite dönebilen 300 km hızla son turda zor bi viraj da araç geçebilen yarış dışı kaldıktan hemen sonra helikoptere atlayıp ülkesindeki hockey maçını izlemeye gidebilen… nadir bir pilot….

    yani aynı kimi aynı iceman
    ama bazı mclarenci arkadaşlar kimi yi kaybettiklerinden dolayımıdır nedir hep dokunur yorumlarda buluyorlar
    kınıyorum!!!

  23. mike shinoda avatarı

    McLaren arkadaşım F1 tarihini benim nekadar iyi biliğimi diğer site içindeki arkadaşlar bilirler ama eski nickimi kullanmadıgım için hatırlamıyor olabilirler bu ayrı. Gelelim F1 tarihine daha tr de F1 yayını yokken ben prost- senna kapışmalarını izlerdim Mclaren Honda yılalrında bdie macca cıyım die geçinme bu bir … ayrıca kimi sizde cebelleşti oakdar 2005 aracınız iidi ama yine şampiyon yapamadınız niye Ferrari gibi olamaz F1 deki hiç bir takımdieğer arkadaslarda hiç alınmasınalar ama Ferrari = Formula1 Çünkü diğerleri araba satmak için yarışır Ferrari yarışmak için araba satar adanmışlık budur işte önce yarışçı ruhu olmalı…

  24. tunç ayoğlu avatarı

    hadi kimi geçen sene son 10 yarışın beşini kazanmıştın ve öncesinde aynı yorumları yapmıitık kimi şamp olamıcak gibi bende dahil olmak üzere senin hakkında bütün yapılan kötü yorumlara cevabını gene en iyi bildiğin yolla ver ne olursa olsun biz senin arkandayız umarım valenciada kazanırsın ve yeni pistlerin adamı rolünü devam ettirip kazanma hasretine son verirsin ispanyada sorunsuz bir yarış çıkarmıştın şimdi yine neen olmasın ICEMAN

  25. o zaman kazan ama malesef %99 lewis %1 de massa sampiyon olucak malesef 2007 deki kimi yok

  26. mike shinoda avatarı

    teşekkür ederim melda acr ben bu adamı taa sauberden beri takip ederim… ozaman da oyleydi… birinci giderken yarış dışı kalsa sanki en buyuk problemi pazarda domates bulamamış gibi sağına soluna bakıo bu adam… bide fransada ikinci oldu eksoz arızasıyla espri yapıo "aslında bu problem benim için yavaş kalmam dışında bi avantaj sağladı. viraj çıkışlarında sanki aracımda çekiş kontrolü var gibiydi" dedi ve aynı zamanda gülüodu basın toplantısında :)) iceman, jokeman, kiddy man 😀

  27. F1 tarihini ne zamn bitirdin.Onun kadar soguk kanlısı yokmus.Ferrariye geçtikten sonra başladı dimi bu şey.ama soğuk kanlılık başka birşey.
    McLaren deyken iyi pilot.Ferrarideyken süper şahane tek.Aşık olunacak adam oluyor.Bunun açıklaması insanların takımlarına bakış açısı.

  28. mike shinoda o kadar dogru yazmıssınki warya:D hayran kaldım ciddiyim:D duyguların tercumanı olmak buna mı denır kı ya:D:D

  29. Habere değil de fotoya yorum yapıym 😀 Schumi'nin pozun aynısı :d

  30. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    şükür bir tepki gelmiş.inşallah her yarışı kazanırsın aynen bende güveniyorum sana.

  31. fransada aynı bu sekılde konusmustu cok ıyıde gıdıordu ama olmadı.o hafta ferrari epey gucluydu.o gunden berı ılk kez kımıyı bu kadar ısteklı goruyorum.aman Allah nazar değdirmesin.8yarıs oldu bea:)

  32. ferrariye şampiyonluk getirsinler gerisi hikaye.

  33. mike shinoda avatarı

    ya ben bu adama cidden hastayım :)) şaka bir yana F1 de onun kadar soguk kanlı adam yok Kanada da iyi bi sonuç alabilecekken Hamy gitti carptı arkadan o sadece kırmızı ışığı gosterdi. Sanırım Schumy olsa kaskına vururdu bitane kormusun der gibi :)) Belçika 2005 de satoya yaptığı gibi :)) sonra solenen hiç bir sozu kaale almayıp işi ne bakıyor bu da ayrı bir ozellik… Ve F1 in efsane pilotu bile olsa kimsenin başarıları umrunda değil I was having a shit :)) diyebiledek kadar da umursamaz bu adamın bu tavırlarından dolayı coğu kişi aslında ona sinir olmuyor ona özeniyor ama onun gibi olmaya çalıştıkları halde olamadıkları için sinir oluyolar…

  34. Raikkonen şu anda sürücüler klasmanında Mclaren pilotu Hamilton'un beş puan gerisinde takım arkadaşı Massa'nın ise 3puan önünde ikinci sırada yer alıyor.

    bu adamın yarışmaktan sıkılmış hali buysa ya da ferrarinin çok kötü bi dönemde olduğunu iddia edenler varsa markalarda lider olmamıza rağmen bizim iyi olduğumuz yılları geri istiyorlar sanırım.ama sabredin yakındır o günler

  35. "Eğer sezon sonunda her iki şampiyonluğu da alamazsak, hayal kırıklığına uğrayacağız" işte bu cümle kiminin kazanma ve şampiyon olma arzusunun en üst seviyede olduğunu gösterir.Bence kesinlikle 2011 den önce emekli olmayacak.Forever KİMİ !

  36. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kimicim sana güveniyoruzz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir