Martin Whitmarsh'la Soru-Cevap

yazar:

kategori:

McLaren Mercedes’in CEO’su Martin Whitmarsh Valensiya caddelerinde yapılcak olan Avrupa Grand Prix’ine gözünü dikti.

Valensiya gibi bir pistin takıma beraberinde getirdiği zorluklar nelerdir?

"Araç ayarları açısından, Monako gibi bir pist olduğunu hatırlamamız gerekiyor.Pist, ilk antremanlarda hem yeşil hemde tozlu olacaktır. Dolayısıyla aracın kaymasına karşı aracın ayarlarında daha çok oynama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Simülasyonlarımız Hockenheim’dakine benzer bir downforce seviyesini kullanıcağımızı gösteriyor,f akat pistin kendine özgü özellikleri bazı değişiklikler yapmanıza sebep olabilir. Son olarak onboard görüntülerle pisti çalışanlar belli bölgeler ve bariyerler konusunda daha düşünceli olucaklardır -açıkça,bir çok yedek parça geticeğiz, fakat bunları kullanma gereği duymayacağımıza inanıyorum!"  

Takım ilk defa yarışacağı piste nasıl hazırlanıyor?

"En önemli şey dikkatli, yöntemli ve yinelemeli olmak. Yeni bir piste büyük kapsamlı araştırmalar ve fazlaca data ve bilgilerle gelmemize rağmen, gerçek olan bunların mühendislik ekibi için sadece başlangıç noktası olmasıdır. Diğer pistlerde olduğu gibi Cuma günü antremanlara başlayacağız, fakat burada antremanlar sırasında pilotlardan gelecek geri dönüme ve aracın ürettiği verilere özellikle dikkat etmemiz gerekecek. Önemli olan çok çabuk karar vermemek. Verileri doğru şekilde değerlendirmek hayati öneme sahip, çünkü sıralamalar öncesinde araç ayarlarını yapmak için sınırlı bir süreniz var."

Spor için bu yarış ne kadar önemli?

"Açıkçası, İspanya son beş yılda Formula 1 piyasasında çok büyük öneme sahip bir ülke konumuna geldi-ve ek olarak  Avrupa GP’si takvimin İspanya’da geçilecek ikinci yarışı, bu da, direkt olarak F1’in İspanya’daki başarısını ve popülaritesini gösteriyor. 2007’de burada Vodafone McLaren Mercedes olarak bir sponsorluk başlattık ve şehir organizasyon için harikaydı"

"Şehir hakkında gördüğümüz her şey ve bu organizasyonun düzenlenmesi, yarışın müthiş şekilde başarılı olacağına ve Formula 1 için yeni bir standart getireceğine inanmama neden oldu."

"Daha da önemlisi, Valensiya yeniden bir yarış şehri oldu -aynı şekilde- aynı şekilde buna Singapur’da ve de Abu Dhabi’de de tanık olucağız. Bu insanları,fanları büyüleyen bir şey.Bu sporun gelişmesinde,büyümesinde  önemli bir an ve Vodafone McLaren Mercedes’teki herkes hafta sonunda hem  takımın kendisinden hemde spordan bütün olarak  yüksek başarı bekliyor."
 


Yorumlar

  1. Sen kesinlikle sorunlusun.Kendin sataşıp duruyorsun cevap alınca da.
    Ama ben bişey yapmadım ki " naraları bize sataşıyolar lafları. Bize fia- ferrari diyolar şöle böle diyolar.Söyleyen yok ama sen o yerinden hepsini uydurabiliryosun

  2. alırsınız alırsınız kesin heikiyle de alırsınız bu yarışı..tabi sevgili hami nin problemi olmaz da heikiye fırsat kalırsa

  3. ben heikki yi merak ediyorum.1.liğin ardından nasıl çıkacak.Glock piqu kazadan sonra iyi yarışlar cıkarmıslardı.Heikki de bunu göremedik.Galibiyetten sonra ne olucak bakalım.

  4. size güveniyoruz bu hafta alıcaz yarışı inş 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir