“Hamilton – Rosberg İkilisi Alonso – Raikkonen İkilisinden İyi”

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, pilot kadrolarını oluşturan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ikilisinin Ferrari sürücüleri Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso ikilisinden daha güçlü olduğunu düşünüyor.

Gelecek sene öncesinde özellikle Ferrari pilot kadrosu yıllardır Formula 1 dünyasının istediği ikiliden; Raikkonen ve Alonso’dan oluşuyor.

Wolff “Bizim kadromuz daha iyi! Diğer ikili (Alonso ve Raikkonen) güçlüler ancak şu anda Rosberg ve Hamilton’u kimseyle değişmem.” dedi.

Yeni motorları için Wolff “Yeni güç üniteleri beklediğimizden iyi başladı. Ancak yine de temkinliyiz.” dedi.


Yorumlar

““Hamilton – Rosberg İkilisi Alonso – Raikkonen İkilisinden İyi”” için 30 yanıt

  1. motive etmek istemiş çocukları ve Mercedes patronlarını….

    tabii şunu da keşke biri sorsaydı bu iki pilotunun toplam fan sayısı bir kiminin veya alonsonun fan sayısının ne kadarı eder? bunlar madem daha iyi neden kıyasladığın pilotları tüm dünyada daha çok seviyorlar? bu iki pilotun 1 pilot şampiyonluğu var kıyasladığın pilotların 3 pilot 4 markalar şampiyonluğu var…hem daha çok zenginler…

    yaani…

    1. bu iki pilotun 1 pilot şampiyonluğu var kıyasladığın pilotların 3 pilot 4 markalar şampiyonluğu var

      vettel’in de alonso+hamilton+kimi kadar şampiyonluğu var, o daha mı iyi?

      örnek olarak twitter’a bakalım yoğun kullanan alo ve ham arasında kaç fan farkı var;

      alonso 1.930 milyon, hamilton 1.880 milyon. bariz bir fark göremedim, engin F1 bilginle yaptığın çözümlemeler yanlış çıktı.

  2. abartmaya gerek yok! sadece güvendiğini belirtmiş zengin başkan

  3. Nebi kardesime.
    O yazadigim yorumu begenmedigin cok belli.birsey yazmana gerek kalmamis zaten.Ha yazanlarin hic biri kafadan sallamasyon degil tipki senin ezbere konustugun gibi.Ac f1 de yakin tarihte neler olmus bi bak.Fanatiklik yapacam diye olmus bitmisi degistirmeye kalkma.Bu yil da Alonso sampiyon olamazsa ne ilacagini gorursun.

  4. Yakup ERCAN avatarı

    Evet kendi pilotlarını övecek. Ama neden iyi olsunlar ki?
    Alonso ve Kimi nin yaptıklarını bir yana koyalım diğerlerininkini de bir yana.

  5. Arkadaslar buna felsefede CİKARİM deniliyormus.Bu konuya uygulayinca ortaya bu sonuc cikti.Kimse gucenip darilmasin.

  6. Arkadaslar.adam pilotlarini motive edici yonde bir aciklama yapmis.
    Ancak ortada bazi gercekler var.
    1.Fanatiklige gerek yok.
    2.Alonso Ferrerideki kredisini bitiriyor.
    3.Raikonen heyecanini yitirmis tam bir direksiyon pilotu.ferrarinin sampiyonlugu falan umurunda degil aldigi paraya bakar.
    4.Ferraride Sumiye taninan ayricaligin hakkini Sumi ferrariye odedi.Alonso geride kalan sezonlarda onun yerini dolduramadi.
    5.Efsane Sumiyi calistiklari sezonda gdnc rosberg puan olarak gecmeyi basardi.Malup etti soyle yada boyle.
    6.Ayni rosberg kendisi icin uretilmis mercedes araci ile bile Hamiltona malup oldu.Soyle yada boyle.
    7.Alonso Hamiltonla ayni takimdayken Hamiltona malup oldu.soyle yada boyle.
    8.ferraride 2 horoz var.bir coplukte ikisi ne olur gorecegiz.
    9.Hamiltona kafasina gore arac verlirse yukardaki pilotlarin hepsinin canini okur soyle yada boyle.
    10.rosberg ve hamilton bssariya ac ve tutkulu araci gelistirmek icin cok calisiyorlar.faydadini goreceklerdir soyle yada boyle.
    SONUC
    TOTOWOLF AKİLLİ ADA VESSELAM.

    1. NesetAydın avatarı

      Şimdi kusura bakma ama Alonso’nun altında 2002’deki gibi 2004’teki gibi çok hızlı dominant bir araç yoktu..Burda Schumacher’e laf atıyormuşum gibi anlamayın doğru zamanda doğru yerdeydi efsane tıpkı şu an Vettel’in RedBull’da olması gibi..Alonso’nun Ferrarideki en kötü sezonu bana göre 2013 sezonu..İstikrarsız bir sürüş çıkardı..Bana göre Ferrari Alonso’daki kredisini bitirdi kusura bakmasın adam geçen sezona kadar hiçbir şey söylemedi biraz takımı azarladı yer yerinden oynadı..Bu sene Ferrari şampiyon olabilecek araç yapamazsa Alonso gider..Ferrari’ye ne olur bilinmez..

      1. O şampiyonluklar için 5 yıl bekledi Schumacher. Mücadele etti. Çalıştı didindi.

        Tasarım hatası Ferrarisi ile insan üstü sürüşler yaptı, yavaş aracıyla şampiyonluğa oynadı bu süreç boyunca.

        Alonso’da aynı dönemi geçiriyor.
        Schumacher’in 96-00
        Alonso’nun 10-14

        Benzerlik kurulabilir.

    2. bende birşey yazmış diye okuyacaktım tam,alonso kredisini bitirdi şuminin yerini dolduramadıdan sonra okumayı bırakıp cevap yazdım.

    3. bende birşey yazmış diye okuyacaktım tam,alonso kredisini bitirdi şuminin yerini dolduramadıdan sonra okumayı bırakıp cevap yazdım.

  7. Force india daki ikiliyede dikkat etmek lazım

  8. Alonso ve Raikkonen anlaşabildikleri sürece ( ki anlaşamamaları için hiçbir sebep yok ) kimse bu ikisini yenemez.

    Ütopyada yaşamayın,
    Dönüşünden sonra ki kusursuz Raikkonen & Ferrari kariyeri boyunca inanılmaz Alonso,
    ”Hiç kimse tarafından durdurulamazlar”.

  9. kargaya yavrusu..

    ayrıca rosberg ayrı bir hüsran

  10. Gro-Mal ikilisine ne dersin…Bomba

  11. En güçlü ikililer ama hangisi daha iyi konusu gereksiz tartışma.Ama Toto burada yanlış bir şey söylememiş,muhtemelen Ferrari ikilisiyle alakalı bir soru sorulmuş o da böyle bir şey söylemiş.Sakin olun 🙂

  12. En ne diyecekti ki? Hamilton ve Rosberg geçen sene patlamadı, iyi anlaşıyorlar gibi göründü ama bu sezon şampiyonluk mücadelesi filan olursa sanki Rosberg çamura yatar gibime geliyor. Hamilton’un üstünlüğü olacak mı, olursa ne derece olacak bilmek lazım. Ama Rosberg kendini kanıtladı bence, bana laflarımı yedirdi.

  13. e toto ne dicek alo-rai bizden iyimi diyecek. ovucek kendi adamlarını.

  14. ya ne kadar uğraşır oldular rai-alonso ikilisiyle arkadaş. İşin güzel tarafı da ne rai nede alonso tarafından bi cevap rakip yorumu yok işlerine bakıyolar

  15. soyle bir durum var ferrari istedigi zaman ikisini birden alabilecek durumda… yapacak bisey yok..

  16. Ham&Ros ikilisinin tek iyi yani yaşlarıdır, diğer türlü konuşulacak konu bence değil!

  17. saf hız konusunda bir taraf tecrübe konusunda ise diğer taraf ağır basıyor, yeni bir sezon olduğundan sene içinde hangi ikilinin daha iyi olduğunu göreceğiz. ama kağıt üstünde bence de aralarında çok fark yok. ham ve ros ikilisi biraz uçukken alo-rai ikilisi daha oturaklı. ferrari’nin araç sorun çıkarmadığı sürece her yarış bol bol puan alacağı belli gibi.

  18. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    adam’ın hangi söylediği battı anlayamadım , adam raikonen ya da alonso kötü değil demiyo , elimdeki pilotlardan memnunum onlara bile değişmem diyo burda yeni sezon için güç gösterisi ve pilotlara motive amaçlı birçok demeç verebilir takım patronarı , okuduğunuzu anlayamama kabiliyeti zaten bir tek bu site üyelerinde var sanırım anlaşılan bu sene rambo ve mehmet günaydın’ı arayacağız ..:D

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      “kötü değil ” demiyo yazmışım kusura bakmayın , KÖTÜ DEMİYO olacaktı

  19. NesetAydın avatarı

    Bu açıklamayı yaptıktan sonra eline ne geçti merak ediyorum..

  20. bu adam kendini şaşırmış

    1. Bence gayet mantıklı öncelikle sizler şunu anlayamadınız.

      Hamilton ve Rosberg bu takımda Schumide dahil olmak üzere Mercedes takımını adım adım yukarı çekerek başarıları alma üzerine kurulu.Yani hemen geldiler her altyapı hazır hepsi mükemmel iş şampiyonluk olayında mezusu ile gelmediler direk.

      Takım Mercedesin spora girdiği günden itibaren 3 pilottan istediği belirli seviye ye gelene kadar geliştirme çalışmalarını sürdürmesi.Bu konuda illa şampiyonluk lazım hadi artık takım taraftar sabırsız modunda değil.Dolayısı ile Hamilton ve Rosberg takım içerisinde Mercedesin gelişimini ön plana alarak şampiyonluk veya iyi bir derecede bitirme savaşı veriyor.

      Gelelim Ferrariye 2008 den beri yaklaşık bu sene de dahil 5.5-6 senedir takım şampiyonluk beklemekte.Özellikle başarıya alışmış ve lider görünmeye başlamışsanız geriye düşmek her zaman sıkıntıdır.Ferraride önemli olan takımın gelişmesi değil (en azından ön planda o yoktur)başarıdır.İtalyanların klasik özelliğidir.Onlara göre her şey mükemmel olmadıdır.Bekleme süreci gereksizdir.Bizim biraz farklı ama herkesin anlayabileceği bir örnek olması açısından türk futbolundaki gibi yıldızlar gelir antrenör gelir herkes başarı bekler gelmeyince malum 1 sabredilir 2 sabredilir 3.cüde gönderilir yeni yıldızlar aranır.Ferrari için paralel bir örnek esasında farklı spor dalları için ama durum budur.Tabiki Alonso bir çok defa başarılı mücadeleler vermiştir.Ama ferrari için bu yeteri değildir.Alonso ve Kimi bu konuda her ne kadar takım için çalışıcaklarsada nihayetinde gelişim sürecinde değil yarış sürecinde olan pilotlardır.Bunu zaten Pisttede bol bol göreceğimizden emin olabilirsiniz.

      Mercedes takımı gelişim ve sonunda şampiyon olmak üzere kuran bir takım buda pilotların üstünde ekstra bir baskı yaratmıyor.Ama Ferrari tarafı başarı odaklı bir takım 2.cilik hatta 1 puanla dahi kaçsa şampiyonluk bunun bir önemi yoktur.Önemli olan Şampiyon olmaktır.O yüzden takım ekipleri arasında en uyumlu Mercedes ekibi gözükmekte.

      1. Öncelikle senin bakış açınla haber içeriği arasında hiçbir bağlantı yok. Wolf, pilotların yeteneğinden bahsetmiş, evet Alonso ve Raikkonen güçlü pilotlar ama ben bizimkileri tercih ederim demiş. Bu kendi pilotlarını motive etme amaçlı politik bir demeç sadece, emin ol kendisi de biliyor kimin daha iyi olduğunu.
        Adım adım gelişme hedefi diyorsun, hatırlatırım Mercedes F1’e şampiyon bir takımı satın alarak girdi. Adım adım gelişmek isteyen bir takım 41 yaşındaki birini koltuğuna oturtmaz, madem tecrübelerinden faydalanmak istiyorsun koy teknik ekibe yap uzun vadeli anlaşmanı ya da test pilotun yap.
        Bir takımın gelişmesi kaç yıl sürer? Hamilton takıma katıldığında kendimi ispatlamaya, Mercedes’i geliştirip şampiyonluklar yaşamaya gidiyorum dedi. E sen 3 yıl Michael ile yarıştın hani gelişim.
        Adım adım gelişmek isteyen sabırlı takımın gidip de gridde alacağı son pilot Hamilton’dur bunun sebebini yazmama gerek olduğunu düşünmüyorum.
        Mercedes’e, Schumacher’e veya Hamilton’a karşı herhangi bir kinim yok aksine Alonso’dan hiç haz etmem ama sezarın hakkı sezara.

        1. Biraz bakabilirsem bağlantıyı görebilirsin.Takım içerisindeki uyum ve sıkıntı babında en iyi tolare eden takım Mercedes gözükmekte.

          Hatırlatman için teşekkürler ama tespitin yanlış Brawn Gp şampiyon bir takım olabilir ama Mercedes Honda Gp yi aldığından itibaren takım ve sistemi değiştirmeye yönelik yapılanma içerisine girdi yani şampiyon takımı alıp onun temelinde gitmedi zaten gitmeside beklenemez nitekim araçtan tutunda kadro ve yönetim bazında Mercedesin takımı alması 2-3 seneyi buldu.Shcuminin oraya gitmeside zaten Mercedesin F1 içerisinde gelişimini sağlamak olduğu amacının şampiyonluk olmadığını defalarca belirtmesine rağmen gelişmeyi beklemeyen bir takım yorumu ne kadar gerçekçi olabilir 🙂

          Bir takımın gelişmei ve şampiyonluk potasına girmesi kolay iş değildir.Redbull dahi çok yüklü paralar ve transferler yaparak başarıyı sağlayabilmiştir.Zira Ferrari olsun Mclaren olsun Honda olsun Bmw olsun Williams olsun bunlarda senelerce gelişim tecrübeleri ile şampiyonluk potasına girmiştir.Hamilton saf hız ve rekabetçilik açısından oldukça iyi bir pilottur.Bu konuda sadece olgunlaşması ve sürüş stilini yeniden değerlendirmesi gereklidir.Bunuda Mercedes de yaparak zaman içerisinde oldukça rekabetçi bir şampiyon pilot olacağından eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir