Marko: “RB10’un Arkasını Yeniden Tasarlamak Sinir Bozucu”

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, 2014 F1 araçları RB10’un arka bölümünün yeniden tasarlanmasının sinir bozucu olduğunu kabul ediyor.

Son 4 senenin şampiyonu Red Bull, geçen hafta Jerez’de gerçekleştirilen testlerde özellikle RB1’un arka tarafının çok agresif tasarlanması nedeniyle ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Yaşanan sorunlar kapsamında Adrian Newey, tasarım ofisinde çalışmalara başlamak için Jerez testlerinin 3. gününde ayrılmıştı.

Marko “Belli şeyleri yeniden tasarlamamız gerekiyor. Bu sinir bozucu ancak 2010’da da ilk testlere katılmadığımızı hatırlıyorum.” dedi.

Auto Bild’in haberine göre bu sene işler daha karmaşık olabilir. Haberde Newey’in sorunların çözüleceğinden emin olmadığı iddia edildi.

Marko ise öyle düşünmüyor. Marko “Adrian’ın konsepti prensipte iyi. Aracımız çok zarif ve güzel araçlar genelde hızlı da olurlar.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “RB10’un Arkasını Yeniden Tasarlamak Sinir Bozucu”” için 18 yanıt

  1. Bu yeni kurallarda istediğin kadar konuş marko daha kimse bir şey görmüş değil siz ısınma sorunu yaşıyorsunuz ve newey bunu çözmek için sabahlıcak sen anca çene patlat ,motor konusu çözülür ama hızlı olurmu bilinmez motor konusunda mercedes ve ferrari kapışır bence renault sorunu çözse bile ısınma sorunu kendini yine gösterecektir .. Şahsi fikrim. Çünkü her yeni bir şeyin illaki kusuru vardır bu ferrari ile mercedes içinde geçerli ilk yarış aksiyon dolu olacağı hatta 10 araç dan fazlası yarış dışı kalabilir..

  2. Alparslan Türkoğlu avatarı
    Alparslan Türkoğlu

    Fotoğraf çok anlamlı olmuş :)))

  3. Sinir bozucuymuş hahahahaha 😀 Göz var nizam var ne vardı da o kadar dar yaptınız arka kısmı 😀 Kendiniz kaşınmışsınız işte

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu sezon işlerinin zor olacağını tahmin ediyorum. belki sezonun ilk yarısında geride kalacaklar. şu aracın arka tarafını toplayıp şampiyonluk savaşına girseler de, son 3 sezon olduğu gibi sıkıcı olamayacaklar. sıkıcı olamayacaklardan kastım öyle çok büyük farkla şampiyonluk yarışında olamazlar.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Olmasınlar zaten yeter sıkıldık.Ama Merco Ferrari Ve Mclaren’e yakın olurlarsa iyi olur zevkli yarışlar izleriz 😀

  5. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    aslanım marko koçum benim gereken cevaplar verilecektir vettelimiz gene şampiyon olacak malum zihniyet gene ters köşeye yatırılacaktır

  6. Webber’in de sevdiği,yabancıların bir sözü vardır.”Şişman kadın daha şarkısını söylemedi”:)

  7. Kocaman bir yanlış yaptınız ve bu sinirinizi bozuyor.geri kalanı biraz mezarlıktan geçerken şarkı söylemeye benziyor.

  8. kopyala yapıştır varken sauberin arkasını kopyalayarak başlamıştı newey bey..

    malum artık o devir bitti.takke düştü yani.

    marko sahne almış,ve akabinde lobi çalışmasıda başlar işler iyi gitmese reno motoru şöyleydi böyleydi..

  9. Bırak arka kısmı Newey tasarlasın sen dert etme. Tek bildiği mızmızlanmak. Sırf bu adam var diye Red Bull’a gıcık oluyorum. Yoksa Newey, Horner, Mateşitz dayı filan sessiz sedasız işlerini yapan adamlar. Vettel de Marko’nun gazına geliyo.

  10. Yusuf Hitay avatarı

    sitenin manşet kısmı daha kötü olmuş bu arada. sitenin önceki halindekine benzetilse sorun çözülebilir.

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bu aslında Redbull için iyi bir olay en azından bütün şasiyi yeniden planlamayacaklar.Arka taraf biraz agresif olduğundan biraz genişletme yapacaklardır ısınma sorununa karşın yani testlere daha 2 hafta var bence halledebilirler.Komple şasi olsa aylar sürerdi heralde çözümü.Ayrıca güzel arabaların hızlı olması teorisine ben de katılıyorum ve bu sene de W05 ile RB10 en güzel 2 araç.

  12. FerrariFanTR avatarı

    rbrnin tasarımda değişkliğie gitmesi renault motorunun sorunları olmadıgı anlamına gelmez. sorun sadece araçta olsaydı caterhan ve toro rossodan güzel test seansları görebilrdik. ama bu takımlarda aynı dertten muzdarip. Isınma. hadi toro rossoyu da geçelim caterham da mı çok dar paketlemiş arkayı. resimlerden gördüğümüz kadar asla rbr kadar dar değil. sipeodlar da daha büyük.

    sorun renoda

  13. güzel araçların hızlı olduğu konusunda haklı. nasıl bir bağlantı var bilmiyorum ama böyle olmuştur genelde.

  14. ahaha markonun aklı gitmiş, ee mekanikten anlamayınca sorunlar yaşarsan böyle afallarsın. Haydi geçmiş olsun, bol bol egzoz yutmalar 😀

  15. Komple şasi tasarımına gitmemeleri kendileri için iyi bir durum 🙂
    Belirttiğim durum orataya çıkıcak haberdede belirtilmiş esasında ortada ciddi bir sıkıntı yok ufak sıkıntılar var.Bunlar birleşince ortaya bu tip durumlar çıkabiliyor.Newey bu konuda yapıcaklarını zaten planlamıştır.Arka şasi biraz genişletilicek.Hava aralıkları büyütülücek yani esasında motora daha fazla soğutma imkanı vericek model üretilip 2.Testlerde 1.Testlerin simulasyonu yapılıcak.

    Arada 1 Test kaçtı diye sevinmemek lazım çünkü Reklam çekimleride yapabilirler (Bu da ilginç bir durum gerçi) Redbull için motorunuzu hızlandırın reklamı olur herhalde olursa 🙂

    Jerezde Renault un testlerinde de motor ve şasi tasarımları ile ilgili büyük ihtimal ordaki verilerde değerlendirilicek.100 km test 100 km testtir nihayetinde.

    Bakalım 2.testleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

  16. Sende çok sinir bozucusun Marko 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir