WRC: Galli 5 Ay Boyunca Spordan Uzak Kalacak

yazar:

kategori:

Almanya Rallisi’nde yüksek hızda giderken talihsiz kaza geçiren Gigi Galli’nin 5 ay boyunca spordan uzak kalacağı açıklandı.

İtalyan sürücü kazanın ardından ralli merkezinin yakınında olan Barmherzige Hastanesine kaldırıldı. Sol uyluk kemiği çatlayan İtalyan sürücü bu akşam operasyondan geçecek.

Stobart Ford sürücüne yakın bir kaynak, "Doktorlar, tekrar mücadeleye dönmesi için 5 ay gibi bir sürenin geçmesi gerektiğini söylediler. Gerçekten şanssız bir durum Gigi için." diye konuştu.

Eğer Galli’nin iyileşme süresi 5 ayı bulursa, 2009 yılının açılış yarışı olan İrlanda Ralli’sine yetişemeyeceği anlamına geliyor. Ayrıca Stobart takımının, Almanya Rallisi bittikten 11 gün sonra yapılcak olan Yeni Zellanda Ralli’si için Galli’nin yerine kimin yarışacağı konusunda çabuk karar vermesi gerekiyor.

Galli’nin Kuzey İzlanda Rallisine yetiştirilmesi mümkün gözükmüyor. Henning Solberg Munchi takımına geçerken, Matthew Wilson çoktan Stobart takımının potansiyel puan kazandıran sürücüsü olarak listeye alındı.

Francois Duval ve aynı şekilde İngiliz Barry Clark da olası sürücüler arasında yer alıyorlar. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir