Honda'nın Valensiya Hazırlıkları

yazar:

kategori:

Avrupa GP’si  2008 F1 Dünya Şampiyonasındaki 12. yarış olacak. Hermann Tilke tarafından inşa edilen pist 5.440km uzunluğunda ve pistte toplam 57 tur yapılacak.

Valensiya pisti her biri minimum 14 metre genişliğinde olan 25 viraja sahip. Güvenlik açısından diğer pistlerle eşleşebilcek bir pist ve daha önemlisi 300kmh ve üstü yüksek hızla geçilen yerlerde yeterli kaçış alanları var.

Honda Racing Formula 1 Takımı Avrupa Gp’sine en iyi şekilde hazırlanmak için bir çok kaynak ve datadan yararlandı. Temmuzun son haftası boyunca yarış için ilk toplantılar yapıldı. RA108’in ayarlarını en iyi şekilde optimize etmek için takım mühendisleri Valensiya pistinin F3 araçlarından alınan onboard görüntülerini ve telemetri bilgilerini bu sene F3 araçlarının İspanya Catalunya pistindeki dataları ile karşılaştırmalar yaptı.

Bu datalar pistin simülasyonu, vites aralıkları ve aracın downforce seviyesini öğrenmek ve optimize etmek için kullanıldı. İlk belirtilere göre pistin teknik istem olarak Hockenheim pistine benzediği tespit edildi.

Araçlar Valensiya’ya vardığında asfaltı ve tutuşu gibi bazı konularda cevaplanmamış teknik sorular olacaktır. Bunların cevabını sadece Cuma günü 1.antremanlardan itibaren pilotlardan alınnan geri dönüşlerle ve bunun sonunda aracın balansında yapılcak ayarlamalarla öğrenebilme imkanına sahip olacağız.

Tam Gaz: 68%
Fren Aşınma Değeri: Yüksek
Tutuş Seviyesi: Yüksek – 7/10
Lastik Bileşenleri: Yumuşak / Süper Yumuşak
Lastik Aşınma Değeri: Orta
Ortalama Sürat: 200kmh (124mph)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir