Valensiya'da Wurz ve Conway ile Bir Tur

yazar:

kategori:

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Avrupa Grand Prix’si önümüzdeki haftasonu İspanya, Valensiya’da yapılacak. Hermann Tilke’nin tasarımı olan 5.440 km’lik pistte yarış 57 tur üzerinden gerçekleştirilecek.

Alex Wurz Valensiya cadde pistini anlatıyor:

"2000 yılında Valensiya’da yaptığım ilk F1 testini hatırlıyorum. O zamanlar küçük bir şehirdi ve şimdi innılmaz şekilde büyüdü ve çok güzel bir şehir oldu. Şehir, futbol ve Amerika Cup ile gerçekten sporun içinde. Şimdi Formula 1 ile de iyi bir şov sunacaklar. Bana kalırs pist hızlı bir şekilde favori grand prixler arasına adını yazdıracaktır."

"Bir cadde pistinde, ekstra yetenek gerekir ve yeni pisti öğrenmek sürücüler için gerçekten zorlu olacak. Başlangıçta tozlu olacak. Bu yüzden hızlarını düzenli ve dikkatli olarak artırmaları gerekecek çünkü bariyerler affedici olmayabilir. Cadde pistlerini gerçekten çok severim ve haftasonu orada yarışmak harika olurdu!"

Bir de Mike Conway’den dinleyelim:

"Macaristan Grand Prix’sinden bir hafta önce Valensiya’da GT spor aracı ile yarıştım. Yüksek bariyerler Monako’daki gibi farklı bir his uyandırsa da mücadeleci bir pist."

"İlk viraj sağa eğimli ve F1 aracı ile tam gaz geçiliyor. Sonra ikinci varijda frenlere iş düşüyor, burası ikinci viteste geçilen sağa dönümlü bir viraj. Üçüncü viraj, beşinci ve altıncı virajlar gibi dördüncü viteste geçiliyor. Araç sekizinci virajdaki fren noktasına gelmeden önce muhtemelen yedinci vitese kada çıkacak. Burası köprü bölümünün başlangıcı."

"Astilleros köprüsüne girerken küçük bir tümsek var. Burası yağmurda araçların düzenini bozabilir. Sonra uzun düzlük öncesinde 90 derecelik sağa viraj var. Yavaş araçlar sıralamalarda burada problem olabilir. Bu yüzden gaza yüklenmeden önce gözünüz pist görevlilerinde olmalı."

"On ikinci virajda gerçekten sert bir fren noktası var. Burası gerçekten cadde pistinde olduğunuzu hissettiğiniz yer çünkü trafik ışıkları görülüyor ve binaları görebiliyorsunuz. Sırada iki sol viraj var ve ekndinizi aniden on dördüncü virajda buluyorsunuz, dördüncü vites, 90 derece sağa. Ardıdnan diğer bir uzun düzlüğe ulaşıyorsunuz. Magny-Cours’taki Adelaide’a benzemeyen bir şikan var. Burası geçiş için iyi bir fırsat olacak."

"Şimdi pistin son bölümndesiniz, burası hızlı ve geniş virajları barındırıyor. Sizi sola dönülen son viraja taşıyorlar. Çıkış çok önemli olacak çünkü start-finiş düzlüğüne girerken bir başka tura başlamak için hıza ihtiyacınız var."


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Renard link için teşekkürler ama rapidshare yeni bir yöntem bulmuş dosyayı şuan çok fazla kişi indiriyor diyip yarım saat bekletti.

  2. Bu köprü çok güzel olucak kamera açılarıda güzel olur umarım.

  3. pilotların yorumlarını okuyunca pekde ferrari adına ümidim kalmadı açıkcası.çünkü ortalama sürati pist yapısı sanki daha bi mclarene uyuyor.ama belli olmaz inşallah en iyisini yapar bizim takım.

  4. teşekkürler Özge heyecanlı olucak yarış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir