Vettel: “Ricciardo Beni Zorlayacaktır”

yazar:

kategori:

Son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel, Red Bull’daki yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun kendisine zor anlar yaşatacağını düşünüyor.

HRT ve Toro Rosso ile bu seneye kadar 50 yarışa çıkan Ricciardo, gelecek sene Red Bull’da Mark Webber’in yerine yarışacak.

Vettel “Açıkçası bu sene öğrenmemiz ve adapte olmamız gereken çok şey var. Ancak Ricciardo’nun hızlı bir şekilde kendi yolunu çizeceğinden eminim. Tavsiyede bulunmak çok zor çünkü herkesin kendi stili var.”

“Mark’ın deneyimi kadar deneyimi yok ancak Formula 1’de kendisine yer edindi ve bana zor zamanlar yaşatacağından eminim.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Ricciardo Beni Zorlayacaktır”” için 31 yanıt

  1. bu yetenek israfı çocuğu fazla gaza getirmişler, bu sene bol bol egzoz gazı yutarken görelim bakalım marifetlerini neler yapabilecek. Malum altında en hızlı araç varken bile geçiş özürlü olduğu için geriye düştüğünde afallayan, başkarını biçerek yarışlarını bitiren kasap moduna giriyor 😀

  2. kaldıkı çok sevdiğim ve saygı duyduğum Schumacher in aldığı şampiyonlukları nasıl unutursunuz siz , aynı vettelde oldugu gıbı değilmiydi nasıl başladıysa öyle bitmezmiydi yarışlar ?.. ama tabiki her zaman dediğim gibi ,, değil 4 şampiyonluk 14 şampiyonlukta alsa vettel asla Schumacher mertebesinde olmaz benim gözümde , en önce karakterli olacaksın vettel efendi …

    1. aaahhhhaahahahahahahahaha :D:D schumacherle vettelin yarıslarını kıyaslıyor yetmiyor schumacherinde yarısları basladıgı gibi bitmiyormudu diyor yahu aaahhhhaahahahahahahahaha :D:D yahu kardesim bir kere o zaman rekabet vardı pilotaj vardı araç motorları yarısırdı vs. neyse anlatmaya gerek yok schumacherin yarıslarınıda vettelinki gibi avantadan bilmeye devam et. spor 2009 ‘Da öldü kardeş. 2010 dada defnettik. 4 yıldır izledigin formula 1 degil yani onu anlatmaya calisiyorum

      1. anlaşılan herkes izlediğini farklı yorumluyor , hangi rekabet yahu, rekabetmi vardı … schumacher’le baricello alıp giderdi .. demekki kuralları keyfi değiştiler … schumacher kırılmadık rekor bırakmadı , boşuna dememişler , sen ne kadar anlatırsan anlat , karşındakinin anlatığı kadar anlatırsın .. hahhahahhahah

      2. Şimdi de rekabet var? Aerodinami var. Çok takılmaya gerek yok. Schumacher’in kazanamadığı yarışların kaç tanesini Barrichello kazanmış, ona bakmak bile yeterli.

  3. sırf vettel e laf atmak için webber gibi işe yaramazı bile kullanırsınız siz .. bu sene görünene göre hersey lehinize , ama netice hüsran olduğunda bu defaki bahaneniz ne olacak acaba ? eminim şimdiden çeşitli senaryolar vardır aklınızda, kibirli alonsonun önünden kuş geçse vettelden bileceksiniz yahu el insaf .. takım tutmuyorum pilotum rai .. saygılar …

  4. yaw he he araç takoz bende diğer vasat pilotlardan biriyim işte üstelik araç takoz oldugu için beni kollayamayacaklar artık bu yuzden ricciardo beni ezecek demiyorda kem kümde kem küm multi 21 ci seni .. 4 yıldır mark webbere red bull zülmu yaptılar yetmedi 2 saniye hızlı araç ile hiç yarısmadan rekabete girmeden 1. siradan baslayıp avantadan sampiyonluklar aldılar falan filan bunları saymakla bitmez

  5. siz bi düldülü yürütünde zorlamak kısmına sonra kafa patlatırsınız

  6. multi 21 ler ne güne duruyor
    zorlama ne kelime ama merak edilen bu sene yes baby mi o my good tipinde mi geçecek

    biz onu görelim.

    yeni yorumcumuz hayırlı olsun

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      o my good 😀

  7. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Efendiler haddinizi bilin sizin karşınızda 4 kez dünya şampiyonu olmuş kırılmadık rekor bırakmamış bir pilot vardır

    pısırık ne demek ben alonsoyu hiç sevmeme rağmen bu tarz ifadeler kullanmıyorum

    diğer yorumlarda çok beter nasıl zihniyetiniz siz be

    vettel 4 senedir nasıl gereken cevabı veriyorsa bu sezonda verecektir bu böyle biline

    1. Biraz Türkçe de mi öğrensek artık ne yapsak, pek saygıdeğer Rambo ?

      1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
        Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

        türkçem gayet iyidir HyperioN ama ortada büyük bi haksızlık var bu alonsocuların vettel haberlerine sürekli saldırmaları patavatsızca yorum yamaları pilotumu hakaretler yağdırmaları bedi delirtiyor çıldırtıyor

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        TA TA TA öldün ÇIQ

      2. eskiden bende hastaydım buna sinan reyiz:)

  8. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Webber gibi birini yedin bitirdin hatta F1’den gönderttin, ricciardo mu beni zorlayacak diyosun? Pısırık tam işine göre bir 2. pilot buldun, gene iyisin….

  9. Sen ne yapar eder horner efendiyle anlasip onuda webber gibi 2.pilot yaparsin sahte sampiyon seni 🙂 5 . 6. YARISTA ricciardo dan 2.pilot icin hic fena degil diye telsiz konusmasi duyarsak sasirmam

    1. bence hornerden ziyade marko denen zattan alıyor.ve yine marko varken vettele bir şey olmaz.

      1. aynen marko denen dingil varken vettel hep 1. pilot olucaktır

    2. Webber ne zaman iyi pilot oldu veya 1.pilot oldu takımlarda hatırlayan varmı?

      Minardi zamanından Williams a kadar geçen sürede hatta 2007-2008 Redbull un orta sıralarda yarıştığı zamanlarda aracın limitlerini zorlayıp çok üstün başarı elde edip(onuda bıraktım) takımı sürükleyip en azından ilk 5 istikrarı veya takıma çok büyük katkıları oldu damı 2.pilot olması zorunuza gitti.

      Hani adam müthiş yeteneklidir hakkı yenilmiştir eyvallah derim.Ama zaten ortalama vasat bir pilottu Webber F1 deki lakabı tank tı zaten Truliden sonraki en fazla treni yaptıran pilotlardan biriydi 🙂

      Yapmayın 2.pilot olmuş Alonso Massaya neler yaptı Ferrari Massaya neler yaptı onlarada bakmak lazım bunların %50 si Redbull da yaşansa Webber kendini asardı.Redbull ona yine töleranslı davrandı.

      1. adama vetteli geçme fırsatı yaratmassan nasıl 1.pilot olsun ki?

        1. Mantık hatanız var

          Webber Coultard la Takım arkadaşı iken Redbull da o zamandamı şans verilmedi.

          Willams tada yarıştı ordada mı şans verilmedi?

          Jaguarda yarıştı ordada mı şans verilmedi?

          Tonla şansı vardı yararlanamadı.Yapmayın gözünüzü seveyim Webber ile Vettel hiç bir zaman aynı klasmanda olmadı.Nasıl zamanında bütün takım Schumiye çalıştı ise nasıl Alonsoya çalışılıyor ise zamanında Mclarende Hamiltona yatırım yapılıp çalıştı ise Redbull da Vettele çalışıyor bunda yadırganıcak veya acıların çocugu emrah moduna giricek bir durum yok.

          Kaldıki Newey Vettel gelmeden önce takımdaydı.Webber ve Couldart da aynı takımdaydı ama başarı gelmedi o zamanda motorlar donduruşmuş aero etkisi ortaya çıkmıştı ama pilotlarınız zorlamıyorsa ve takım içerisinde uyum sağlayamıyorsa zaten başarı gelmez.Couldart emeklilik hayallerinde iken Webberde kariyerini sonlandırma planları yapıyordu.Yoksa Webber şampiyonluk şansı olan bir pilot olsaydı F1 Camiası şampiyon olabilicek yeteneğe sahip olduğunu düşünseydi Redbull a mı giderdi?

          Dua etsin Redbull onu himayesine aldı yoksa takımsız pilotların içerisinde dolanıp durucaktı.

      2. bpşa konuşuyorsun.en basit örnek 2010 da son yarışta weber puan olarak öndeyken vettelin şampiyonluk tişörtleri hazırlanmıştı.daha yeni 2013 sezonun başı multi 21 le adama yapmadığınız kalmadı.weber günündeyse ve aracı hızlıysa değil vettel feriştahı durduramaz.2010 istanbuldaki kazayı bile webere yamamaya çalıştınız.adam sadece sola çekmedi diye.vetel efendi biraz zorladı kaza oldu oradada weber suçlu değilmi.vetelin takıma karşı yaptığı saygısızlığın (talimatları uygulamama ,hızlı tur atmamalısın vs) onda birini weber yapmadı.

        1. Takım emirleri sadece Redbull damı olmakta.
          Ferrari zamanında Schumi ile Baricello arasında olanlar neydi veya Alonso Massa arasında olanlar bunlar Multi 21 in farklı versiyonları değilmiydi.Mclarende Alonso ile Hamilton arasındaki pist üstü rebakette veya Hamilton ile Button arasındaki rebakette ön tarafta tutulan pilotlar kimlerdi bir araştırın isterseniz.

          Şunu kabul edin Webber şampiyon olabilicek bir yeterliliğe sahip pilot değildi.Ha Massanında puan puana kaçırılmış şampiyonlukları vardı hatta Schumide o kadar destek aldığı 2006 senesinde japonya gp deki motor aksamındaki çıkan sorun nedeni ile 8.şampiyonluğu kaçırmıştı.

          Webberin Vettelin şampiyon olmamasını dilemesi bunları basın önünde Alonso ile samimi pozlarla geçirmesi ve her ne hikmetse her aracı bozuldugunda alonsonun aracını pist kenarında bekleyip gitmeside saygısızlığın alası olmuyor demekki.

          Vettelin talimatlara uymaması onun hırsından kaynaklanıyor bunu zamanında bir çok pilot yapmıştır en basit örnek zamanında Schumide Alonso ile rekabetinde Monacoda frenleme yaparak bazı şeyleri yapmıştı veya Hamilton pist üzerinde Raikonen e pit kenarında 10 km hızla arkasına bodoslama girmişti.Trulinin Schumi kini herkezce malum ALonsoya yol verirken Schumiye inanılmaz defans yapıyordu.Yani her pilotun hataları veya hırsı yüzünden bazı şeyler olabilirki bu rekabete dayalı bir spor.

          Hani boşa konuşan kim bilmem ama Vettel hakkındaki söyledikleriniz boş bir kutuda ibaret adam gayet güçlü bir araçla şampiyon oluyor.Zamanında Brawn Gp de Button ile 1-2 saniye hızlı giderek şampiyon oldu bu Buttonun kofti pilot olduğunumu gösterir hayır.Artı Vettel geriye düştüğü çoğu yarışta gayet başarılı yarışlar çıkardı.Ama insaf etmek lazım F1 gibi oldukça kelle koltukta gezilen takımların pilotları bozuk para harcar gibi harcayarak maliyetleri kısmak uğruna gözünün yaşına bakılmayan yeteneklerin 1-2 adımla ayrıldığı bir ortamda bu çocuga fazla yüklenmeyin.

          Ben bu arada Renault taraftarıyım ama vicdanım ve adalet anlayışım bu takıma ve bu pilota yapılan eleştirileri kabul etmemekte.Nihayetinde her pilot F1 e girebilmek için az uğraşıp emek vermiyor.Vettel yerine Alonso olsa onuda savunurum.Schumi olsa onuda Hamilton olsa onuda çünkü holiganlıkla yapılan yorumlar başka cahilce yapılan yorumlar başka en önemlisi nefretle yapılan yorumlar başkadır.

      3. bak spagetti 🙂 kardeşim savunduğumuz ezler farklı.takım emirleri bu sporun vazgeçilmezi.bunda hemfikriz .ammavelakin sen son yarışa puan olarak takım arkadaşının önünde gireceksin ama takım, takım arkadaşına öncelik verip buda yetmediği gibi seni yem olarak kullanıyor.hadi yem olarak ibaresi biraz duygusal olduğunu varsayalım çünkü weberin bariyerlere ufak bir teması vardı orada.

        gelelim 2013 malezya yarışı sezonun kaçıncı yarışıydı; zannedersem daha ikinci yarıştı değilmi. peki daha sezonun ikinci yarışında adamın kazanabileceği bir yarışı niye takım arkadaşına versinler.weber kabiliyetsiz olduğu içinmi.2011 ingiltere yarışında weber kabiliyetsiz olduğu içinmi vettele atak yapmaması konusunda uyarıldı.daha bunun gibi epeyce sayabilirim sana.

        şimdi gelelim alonso ile massa bölümüne hangi yarışta massa alonsoya atak girişimde bulunduda takım buna izin vermedi.

        1. Bir kere kardeşim canım yavrum gibi kelimeler kullanılmaz konuşurken bu birincisi.

          İkincisi ez nedir bilmem ama tezler diyorsan konuştuğumuz konuda aykırı bir nokta olduğunu sanmıyorum.Zaten başlangıçta benim tezimi kabul etmen gayet normal takım emirleri bu sporun doğasında var ve bunun olması sadece Redbull un karar mekanizması ile ilgili değil.

          Yarış içerisinde Webberin şampiyonluk şansını kullanamaması onun taktiridir.Bariyere sürtmesinie takım istemedi sanırım.Bakın ben ne diyorum altınızda en hızlı araçta olsa şampiyonluk katsayınız yoksa bunu başaramazsınız.Madem Webber çok iyi idi o zaman Vettel ile arasındaki farkı açıp pitlerdeki saniye farkınıda hesaplayıp ona göre yarışı birinci bitirseydi.Buna mani olan birileri olduğunu sanmıyorum.

          2013 Malezya yarışına bakarsak orda Vettel ve Takımın hatası olabilir ama aynı şeyin 1982 yilinda didier pironi – gilles villeneuve cekismesinde yasanmisti. didier pironi takim emrine uymayip, son turda one gecmisti. bir sonraki yarista gilles villeneuve hirs yapmis ve siralamalarda yaptigi kaza sonucu hayatini kaybetmisti.

          Koca 4 yılda verebileceğin örnek sayısı 5 i geçmez buna eminim onca dediğin şeylerinde altı doldurulan şeyler olmadığını bilmemek mümkün değil.

          Tabi burda Ahlak abidesi Webberin Alonsonun şampiyon olması için Vetteli ne kadar sıkıştırdığınıda söylemeden olmaz.

          Ferrari tarafındaki Atak yapılmasına izin verildimi ki Massaya Alonsoya karşı şansı olduğunu düşünebilsin.Tabiki yapamaz şampiyonluğu kıl payı kaçıran pilotun son 3-4 sene takımın test pilotu muamelesi gördüğünü unutmamak lazım sen nasıl Red bull ile ilgili bir kaç örnek verebiliyorsun bende sana Ferrarideki Alonso-Massa yarışlarındaki örnekleri verebilirim bolca hani araştırmak istemezsen tabi.

          Tabi ben video vereyim bol bol izle daha çok var bende her takımın neler yaptığı ile ilgili ama bunlardan bir kaç taneside yeter sanırım.

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/34477-ferrari-takim-emri-yuzunden-massa-ya-ceza-vermeyecek.html

          https://www.facebook.com/video/video.php?v=417572623787

          Balık hafızalı olup konuşmak zordur çünkü unutmayanlar her zaman hatırlatır.

      4. ahahahaha makarnaya bak ya neler oturmuş senin içine öyle heryere birşeyler yetiştirmeler falan 😀

        neyse gerçekler acıdır 😉

        1. Hangi gerçeklerden bahsediyorsun Eset söyle bilelim
          Hani testlerin başında beri şampiyonluğunu ilan ettiğiniz Ferrarimi?
          Son 10 yılda 6 defa Renault motorunu önünüzde görerek geçirdiğiniz dönemin hayal olmasımı ?
          Yoksa kin ve nefretle bilgisiz yorumlarla tatmin ettiğiniz egonuz mu?
          Gerçeği söyle bilelim eset sırf laf yarıştırma ile yorumcu olunmaz biraz alt yapı lazım yorum ve analiz lazım.

  10. riccardo webber kadar cesaretli biri değil o yüzden takım emirlerine sorun çıkarmadan uyacağını düşünüyorum

  11. ForzaFerrari avatarı

    Dua et de sadece ricardo zorlasın. En iyi aracın olmazsa seni zorlayacak çok pilot var gridde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir