Formula Legend Oyunu

Codemasters’ın vasat F1 oyunlarını oynadık da oynadık. Ama orada pist üzerindeydik, peki pit duvarına el atmaya ne dersiniz?

Formula Legend bir PC oyunu değil. Sanırım Apple iOS ve Android’de oynanabiliyor.

Oyunda bir pilot olarak Formula 1’e giriyoruz ve Caterham veya Marussia gibi takımlardan birinde yarışmaya başlıyoruz. Takımların ve pilotların isimleri gerçek değil, komik şekilde benzetilerek yazılmış, muhtemelen lisans sorunları yüzünden. Oyunun ücretsiz sürümünde bunları değiştirmenize izin verilmiyor. 4 dolara satın alabileceğiniz PRO sürümünde bir editör var ve takım adlarıyla takımlardaki pilotların adlarını değiştirebiliyorsunuz. Fotoğraflarda da görülüyordur, ben 2014 sezonunun takımlarını ve pilotlarını yazdım.

Screenshot_2014-02-09-20-21-32

Yarış için araç geliştirmeyi buradan yapıyoruz. Alttan Race Engineer’i level atlatmadan üstteki geliştirmeleri yapamıyoruz.

 

Screenshot_2014-02-09-20-22-15

Yarışa buradan başlıyoruz ve bu ekrandan kontrol ediyoruz. Lastiğin üzerine basarak yarışa hangi lastikle başlayacağınızı seçebiliyorsunuz.

 

Screenshot_2014-02-09-20-22-44

Yarışa kendi parmağımızla başlıyoruz ve ışıklar sönünce pedala basıyoruz.

 

 Screenshot_2014-02-09-20-23-29

Evet yarışın ortasındayız. Lastiklerimizin ve yakıtın durumunu görebiliyoruz. Driving Style’dan ayar çektikçe yakıt ve lastik kullanımını ayarlayabiliyorsunuz. Strateji de burada başlıyor. Stili en sona çekerseniz agresif sürüp geçişler yapabiliyoruz, ancak yakıt ve lastikler hızla tükeniyor. Bu şekilde asla yakıt yarışı bitirmeye yetmiyor.

 

Screenshot_2014-02-09-20-22-20

Pite girmek istediğimiz zaman lastiğe dokunuyoruz ve bu ekrandan takacağımız lastiği seçiyoruz.

 

Screenshot_2014-02-09-20-24-21

Lastikleri değiştirmek de bizim işimiz. Yeşil görünen alanlara dokunarak hızlıca değiştiriyoruz. Işıklar rasgele çıkıyor ve işler karışıyor.

 

Screenshot_2014-02-09-20-23-42

Yarış esnasında bize şikan veya keskin dönüş çalışması da yaptırılıyor. Bunları ayarlar sayfasından kapatabiliyorsunuz (Driving Challanges). Buradaki performansınız yarışta +1 saniye gibi fayda sağlayabiliyor.

 
Oyunda takım emirleri de var ve oldukça komiş şekilde işlemişler. İlgili ekran görüntüsünü aşağıdaki galeriden görebilirsiniz. Sezon bitince farklı takımlardan istediğinize geçebiliyorsunuz. Ferrari, Mclaren ve Red Bull gibi büyük takımlar sizi kabul etmek için yarış zaferi istiyor.

Ücretsiz sürümde sarı bayrak durumları ve ıslak zemini kullanamıyorsunuz. Sürücü ve takım adlarını da değiştiremiyorsunuz. 4 dolar bir mobil oyun için çok sayılmaz, bence kesinlikle verdiğiniz paraya değecektir.

Oyun henüz yeni sayılacağı için sürekli geliştiriliyor ve muhtemelen yepyeni özellikler eklenecektir.

İyi oyunlar.

xtrabit racing

 


Yorumlar

“Formula Legend Oyunu” için 23 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    iyi oyun bu.

  2. emrecanzilfi avatarı

    Bluestacks programı ile bilgisayarımda sanal bir android kurdum, her gün 4 5 yarış yapıyorum iş yerinde. Oldukça eğlenceli zaman geçirtiyor insana kerata 😀 Eklenebilecek, geliştirilebilecek oldukça alan var, bu haliyle de oldukça eğlenceli. Hele ki pro’sunu alırsanız ooohh değmeyin keyfime 😀

  3. mustafagemici avatarı
    mustafagemici

    Arkadaşlar ben F1 oyunları hastasıyım 10 yıldır bu oyunları oynuyorum koltuk almak istedim ama bu Playseat hiçbiryerde yoktu. bende çinden alıyorum isteyen varsa onada geitirebilirim. bana mustafagemici07@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz. 1600 lira

  4. pole positionda var bir kaç oyun ile

  5. reklama girmesse ben soyleyeyim bu tarz oyunlar arayanlara ..2009 dan beri ” gpro.se ” adresinden online F1 menejerlik oynuyorum tavsiye ederim

  6. MSC GELSENE SENİDE bekliyoruz 3 kişi olduk hadi yarışçılar 57 tur ilk yarış bahreyn skypeden irtibata gecin

  7. şimdiye kadar oynadığım en güzel menajerlik oyunu f1 manager 2000di. 1999 ve 2001 de var diyorlar ama aynı oyun ve o sezona ait bilgiler galiba.

    kötü yanı, sadece xp’de çalıştırabildim 7 ve 8’de çalışmadı. uyumluluk modu falan hak getire.

    bir de web tabanlı olarak f1competition.com vardı ama malesef kapandı. süper gerçekçi diyemeyiz ama zaman geçirtiyordu. sırf onun için haftada 2 kere internete girdiğim zamanlar olurdu.

  8. bekliyorum arkadaslar beni skypeden ekleyin skype adım breet6 F1 2006 için gerçek yarışlar ilk yarış bahreyn tam 57 tur bekliyorum……

  9. yazıyı hazırlayan arkadasa tesekkurler hemen yukledim ve oynadım . müthiş. oynadıkca inceligini kapıyorsunuz oyunun. herkese tavsiye ederim

  10. F1 2006 oynamak isteyen varsa herşeyi temin edebilirim sezon yapabiliriz PC de Beni ekleyin Skypeden
    skype adım breet6 Bekliyorum….

    1. Oynayalım bnde f1 2006 var

    2. F1 2006’yı hala oynarım arada sırada,bence en iyi sürüşü olan oyun buydu F1’de ..Oyun italyanca yalnız bende tabi orjinal falan değil ama multi seçeneği var mümkünmüdür acaba yapabilirmiyiz bilmiyorum

  11. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Biraz yarış biraz menajerlik oyunu olmuş, ortaya karışık ama telefonda eğlendirmeye yeter.

    Peki gerçekten bir takım alıp yönetmek isteyenler ne yapmalı? Ben de buna cevap vereyim o zaman; 2 tane F1 menajerlik oyunu tavsiye ederim ancak özellikle F1’i çok uzun süredir takip etmeyenler için biraz garip gelebilir her şey, çünkü bu 2 oyun da eski oyunlar.

    F1 Manager, 2000 yılı oyunu. 1999 gibi efsane bir sezonla başlıyor oyun. Yapımcı şirket EA. Oldukça eğlenceli ve çok karmaşık olmayan bir oyun. Karmaşık değil çünkü her şeye çok kolay ulaşabiliyorsunuz ve özellikler çok açıkça belli. Ancak oyunun yine de çok fazla özellik içerdiğini belirtmek gerekiyor, oyunu tam olarak çözmem 1 yılımı almıştı, gözünüzden kaçan bir şeyler her zaman olabilir.

    Diğer oyun ise 1998 yılında başlayan Grand Prix World. F1 Manager’e açık ara iyi olduğunu söyleyebilirim ancak yarışları izlemek ve pit duvarından F1 Manager kadar net talimatlar vermek mümkün değil, ancak olayın mühendislik birimleri, üretim birimleri, sponsorluk ilişkileri vs gibi alanlarına baktığımızda yorucu diyebilecek kadar çok detay var. Örneğin yarışta hangi sponsor şirketleri garajınızda ağırlayacağınız, kaç kişi onlara rehberlik edecek, kaç kişi onların otel ve yemek işlerine koşturacak, kaç kişi yeni anlaşma kovalayacak, kaç kişi ürün satışı yapacak, her şeyi en ince detayına kadar belirleyebiliyorsunuz.

    Acaba bir F1 takımı yönetmek nasıl bir şeydi diye merak edenler varsa 2 oyun da çok keyiflidir. İlk zamanlar biraz zorlar ama sabredin, oyunu anlayınca çok eğleneceksiniz.

    1. EA’ın yaptığı F1 Manager gerçekten zevkli bi oyun.
      Orijinal olarak almıştım zamanında ve hala da bilgisayarlarıma yüklerim hep. Şuanda da yükle ve arada açıp 1,2 sezon yapıyorum sıkılmadan. O kadar eski bi oyun olmasına rağmen hala zevk verebiliyor oldukça.
      Tavsiye ederim herkese o oyunu. 🙂

  12. f1 2013 ps3 te oynayan varsa gelebilir

  13. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    F1 2013 oynayan birileri varsa pc sürümünde beraber oynaya biliriz.

    1. avanti sen misin? 😀

  14. bi düzgün oyun bulamadık. bu ne 😀 flash oyun bu.. bir de fazla strateji odaklı heralde 🙂

    senin victory’e baktım yazıyı görünce, steam’a geçmiş. oyunda pek gelecek yok ama uğraşıyor adamcağızlar 🙂

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      rfactor oynadınmı hiç ?

      1. fazla olmasa da oynadım, ama onun 2. si çıkmış ve 1in topluluğu 2ye geçmiş, o yüzden pek oynayan yok, 2. nin demosunu indirdim hiç beğenmedim. fiziklerini farkedecek kadar oynamadım, ancak arayüzü berbat. hiç geliştirmemişler, kalitesiz duruyor.

        codemasters serilerini ise hiç sorma, teklif bile etme 😀 adamlar 4 senedir aynı oyunu yapıp satıyorlar, gram gelişme yok, ayrıca zevkli de değil, en azından benim için. 1 kez aldım, ona da pişman oldum.

        1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
          Fer.Alo|Yavuz|

          Açıkcası benim rfactor oynama imkanım olmadı. Ama çevremde oynayan insanların baya bi övdüğü gördüm oyunu. Dediğim gibi oynamadığım için hiç arayüz’le ilgili net bişey söyleyemem ama bu tarz oyunlarda oyunun fizik kalitesi daha bir göz önünde oluyor diğer faktörlere göre.

          Codemasters oyunları simülasyon tarzı oyun oynamak isteyenlere göre değil zaten. Arcade bir yapısı var oyunun. Oyunun yapısı dışında 4 oyunuda oynamış 3’ünü orjinal edinmiş biri olarak oyunda çok çok büyük değişiklikler olmadığı söyleyebilirim. Her sene araçların sürüşünde belli şekilde bi değişim oluyo bunlarada 5-10 saat gibi bi sürede alışıp gelişimi sürdürebiliyosunuz. Bunlar dışında bir çok hatası var oyunun yani say say bitmez ama en göze batanları kesinlikle ai’ler ve online sistemdeki eksiklikler.

        2. rfactor arayüz olarak hep berbattı zaten. Yenisinin demosunun da setupları berbat, düzeltene kadar canım çıktı, ondan sonra aracı yolda tutabilmeyi başardım. Fena değil.

    2. Victory biraz formatı değiştirdi, fazla karmaşık geldi bana bıraktım 🙂

      Bunu sevdim ama.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir