MotoGP: Rossi, Stoner'ı Geçebileceğine İnanıyordu

yazar:

kategori:

Çek Cumhuriyeti Grand Prix’sinin galibi Valentino Rossi, Casey Stoner kaza yapıp pist dışına çıkmasaydı, onu pist üzerinde geçebileceğine inanıyordu. İtalyan pilot, Stoner kaza yapmadan önce ikinci sırada yer alsa da Ducati’yi yenecek hıza sahip olduklarını söyledi.

"Casey ilk turda çok zorladı, Laguna Seca’dakinden daha fazla. Çünkü atak yapmamı bekliyordu ve ben ilk turu ikinci sırada geçebildim. Ancak bir tur sonra bugün kazanmanın mümkün olacağını gördüm."

"Harika bir hızım vardı ve lastik seçimim doğruydu. Isınma turunun ardından motorda bazı gelişimler elde ettik ve Stoner kaza yapmadan önceki turda 1.3 saniye kazandım, onu geçebileceğime inanıyordum."

"Yarış uzundu. Bu yüzden ‘Yapabilirim, yapabilirim yapabilirim.’ diye düşünüyordum. Sonra kırmızı motorun önümde kaydığını gördüm ve ‘Daha kolay oldu.’ diye düşündüm."

Rossi şu anda şampiyonada 50 puanlık bir avantaj elde etmiş durumda. Ancak yedi kez dünya şampiyonluğu elde eden sürücü, rahatlamak için henüz çok erken olduğunu söylüyor.

"Büyük bir avantaj ama henüz çok erken. Daha önümüzde altı yarış var. Bu şekilde devam etmek zorundayım. Onu yenmeye çalışacağım. Ama eğer mümkün olmazsa da ikincilikten daha kötü bir yerde bitirmeyeceğim."


Yorumlar

  1. yarış sıkıcı sayılabilir aslında ama stoner düşmeseydi şampiyon bir çaylak gibi rossi yarışı heyecanlı hale getirecekti ufak ufak geliyordu arkadan sıkıcı olan son 10 turu bize eğlenceli hale getirebilirdi.

  2. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    tekrarı ntv de gece olması gerek tam saatini bilmiyorum ama eğer varsa 00,00 dan önce olamz genelde

  3. arkadaşlar yarışın tekrarı varmı bilen varsa yardımvı olabilirmii

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir