TRF1 Karting Ligi: Autodrom Yarışını Sermet Yanardağ Kazandı

Autodrom karting pistinde bu haftasonu yapılan yarışa Teyyari4Eva Team ve Sermet Yanardağ damgasını vurdu. Son yarışlarda araçlarda ve dayanıklılık sorunlarıyla boğuşan Sermet şanssızlığını kırarak 2 yarışı da kazandı. Pistin neredeyse tamamının tam gaz dönülebilmesi nedeniyle araçlarda dayanıklılık problemleri yarışlara etki etti. toplam 5 kez pilotlar araç değiştirdi.

A gurubundaki mücadelelerde ilk yarışı Brabi Team’dan Serdar Kaya son virajda rakibi Onur Doğankaya’ya yaptığı atakla finişi salise farkıyla önde geçti ve Karting ligindeki ilk yarışını dramatik bir biçimde kazanmış oldu. İkinci yarışlarda ligin yeni pilotlarından Mustafa Aydınalp yeni takımıyla ilk yarışını kazandı. A grubunda yer alan Fatih Küskü iyi bir haftasonu geçirmese de iddialı rakiplerinin de kaybettiği puanlarla bu yarışın ardından şampiyona liderliğini aldı.

A grubundaki sıralama: 1-Serdar kaya 2- Mustafa Aydınalp 3-Safa Yanardağ şeklinde oluştu.

B grubunda şampiyonanın iddialı isimlerinden Fatih Gülmez ve Orhan Doğankaya istedikleri sonuçları alamadılar. 2 yarışa da damgasını vuran Sermet Yanardağ 30’ar dakikalık yarışlarda 2. olan rakibine dahi tur bindirdi. Bu sonuçla bir haftasonunda double yapmayı başaran 4. pilot oldu.

B grubunda sıralama: 1-Sermet Yanardağ 2-Fatih Gülmez 3-Sertuğ Ünal şeklinde oluştu.

Haftasonunun podyumunun zirvesinde Sermet Yanardağ,Serdar Kaya,Mustafa Aydınalp yer aldı. Takımlarda birinciliği ise ilk yarıştan sonraki kötü gidişe dur diyen Teyyari4Eva takımı aldı ve bu kupayı 2. kez alan ilk takım olmayı başardı.

Bu sonuçların ardından ligin zirvesi kızıştı. Fatih Küskü 1 puan farkla zirveye otururken, Orhan Doğankaya kötü geçen bir haftasonunda 3. lüğe gerilerken, rakiplerinin de hatasıyla zirveden sadece 3 puan geride yer aldı. Böylece Fatih Küskü,Fatih Gülmez ve Orhan Doğankaya zirvede 3 puan farkla son 3 yarışa girmiş oldular.

A Grubu 1 Yarış Sonucu B Grubu Grubu 1 Yarış Sonucu
Pilotlar Puan
Pilotlar Puan  
1 Serdar Kaya
12
1 Sermet Yanardağ
12  
2 Onur Doğankaya
8
2 Fatih Gülmez 8  
3 Fatih Küskü
6
3 Sertuğ Ünal 6  
4 Safa Yanardağ
4
4 Hasan Yazıcı
4  
5 Yusuf Erdal 3
5 Özay Özdemir
3  
6 Mustafa Aydınalp (retire)
2
6 Orhan Doğankaya
2  
7 Enes Güven (retire)
1
7 Çağatay Biçen 1  
A Grubu 2 Yarış Sonucu B Grubu 2 Yarış Sonucu
Pilotlar Puan   Pilotlar Puan  
1 Mustafa Aydınalp
12   1 Sermet Yanardağ
12  
2 Safa Yanardağ 8   2 Çağatay Biçen
8  
3 Onur Doğankaya 6   3 Sertuğ Ünal
6  
4 Fatih Küskü 4   4 Fatih Gülmez 4  
5 Serdar Kaya
3   5 Orhan Doğankaya
3  
6 Enes Güven
2   6 Hasan Yazıcı
2  
7 Yusuf Erdal (retire) 1   7 Özay Özdemir (retire) 1  

Pilot Puan Toplam
1 Sermet Yanardağ 12+12
24
2 Serdar Kaya 12+3 15
3 Mustafa Aydınalp 12+2 14
4 Onur Doğankaya 8+6 14
5 Fatih Gülmez 8+4 12
6 Safa Yanardağ 8+4 12
7 Sertuğ Ünal 6+6 12
8 Fatih Küskü 6+4 10
9 Çağatay Biçen 8+1 9
10 Hasan Yazıcı 4+2 6
11 Orhan Doğankaya 3+2 5
12 Yusuf Erdal 3+1 4
13 Özay Özdemir 3+1 4
14 Enes Güven 2+1 3
15
   

Takım Puan
1 Teyyari 4 Eva 36  
2 Brabi-Faster 27  
3 Utkum 20  
4 Utku
19  
5 Ferr-Ad 15  
6 McQuick
14  
7 Jamborjini
13  

 


Yorumlar

  1. Necati ÜNAL avatarı

    Vaavvvv. Sermet ne iş ya?Sezonun henüz başında Teyyari 4 Eva takımının başarılı olacağını söylemiştim. Sermet pilotlar klasmanında üstünlüğü ele geçirmiş ama yine kapatılacak bir fark.Tedbiri elden bırakma.

  2. enes 13 numaralı aractaki hırs yükü bana ait :D:D haftanın geçişini yaparkenki hırstan olsa gerek sende teklemeye başladı:)

  3. valla fatih abi ister inan ister inanma 13 nolu araçla o pisti tam gaz döndüm çünkü o aracın tam gaz yemiş hali o virajları dönecek kadar yavaştı. şunu söyleyebilirim ki araçlar gittikçe kötüleşiyordu bizim hırsımız ve hızımızdan ötürü 🙂

  4. fatih küskü avatarı

    sermet çok iyiydi ve tam istedigi gibi hafiflik avantajını maximumda kullanabilecegi bir pist buldu ve ustune de hiç fena olmayan araclarla yarıstı ve bu kadar şey biraraya gelince dogal olarak hakettigi galibiyetleri alarak 1. oldu..zaten kendisi hızlı bir adamdır,şampiyonadan önceki karma yarısında da bunu gostermişti,kemerde de ama ondan sonra biraz fazla sanssızlık yasadı..tebrik ederim kendisini buradan..serdarı da tebrik ederim,her ne kadar ben izleyemesem de guzel bir finish olmus onun için ve bu bir ilk hatırladıgım kadarıyla,son virajda liderligin değişmesi olayı..tabii basıma gelsin istemem bunun:DD ama o bilir bırak son virajı butun yarıs gecirmedigimi:DD
    bnm acımdan guzel bir yarıs degildi ama yine de eglendim,tabi bunda rakiplerimin de cok basaralı olmamasının payı var..ilk yarısta mustafa abi biraz fazla hırpaladı beni:DD ondan kurtulup onumdekilere konsantre olamadım,bir de start anında eskisi kadar agresif davranıp onumdekilere cok yaklasmadım(olgunlastım mı ne:DD) ve guzel bir ilk virajın olomaması nedeniyle gec fren yapıp gececegin kimse de olmayınca onumdekilerden koptum,son turlarda safayı gecip anca 3. olabildim..
    2. yarıs ise daha beterdi.arac kurası cektik ve diger grupta orhan abinin herhangi bir kaza bela yasamadan 6. oldugu arac denk geldi ve biraz bozuldum acıkcası.sonucta orhan abi gidemediyse ben de gidemem diye dusundum..yine startta pek asılmadım cunku hızlı gidildigi için en ufak bir temasta onundeki adamı çimlere yollama ihtimali yuksekti,ancak gorebildigim kadarıyla bariyerde kalıp 15 saniye kaybeden tek kişi ben oldum koca pistte:DD
    neyse ilk turlarda safayı bir virajda geciyorum,duzluge cıkıyoruz,bir bakıyorum 15 nolu aracın ultra mercedes motoruyla(:DD) yanımdan tren gibi geciyordu..enesi gordum onumde ve daha 2. tur olmasına ragmen hemen gecmek istedim ve bu biraz pahalıya patladı bnm için:DD
    tam gaz donulen virajda,enes biraz gaz kesmiş olmalıki,arkadan ufak bir dokunmam oldu ve dengesini kaybettigi içinde gazı bırakıp gecmesine izin verdim,o anda tam piste donerken arkadan gelen safa beni bariyere yolladı,ama bir sucu yoktu cunku arkadan hızla geldigi için ben de durdugum için normal olarak bana carptı ve bariyerde kaldım 20 saniye ve neredeyse hiç bir fark yaratamayacagın pistte 20 saniye kaybedince yarıs da bitiyor tabii.aracı piste sokan gorevli cocukta''abi yarısın bitti'' dedi:DD
    ama ben azim ettim ve cok da kotu olmadıgını dusundugum aracımla 3 kişiyel farkı kapatıp gectim ve sampiyonada lider konuma cıkabilecegimi bildigim 4. luge ulastım ve daha fazlası mumkun degildi..herkese teşekkürler iyi bir haftasonuydu,hatta en sorunsuzuydu belki de..hep boyle olması dilegiyle..

  5. tebriklere teşekkürler tam gaz geçilen bi pist olması sebebiyle akıcı bi yarış oldu ilk yarıştaki onurla mücadeleden bende baya bi haz duydum çok iyiydi centilmence bitii son 4 tur izlenmeye deger estanteneler ve süper bi finiş oldu .ikinci yarış performans alamadıgım bi araç gelince anca 5. tamamladım yarış içersinde birde arac deiştim güzel bi hafta sonu oldu sermet haftaya damgasını vurdu tebrigi hak etti.

  6. Bende gaz kesmeden dönerim fakat o zaman hız kaybediyorsun kayarak dönmek bana göre değil onu ben şov kısmında yapıyorum 😀

  7. tebrikler kardeşim sende bu azim olduktan sonra kazanmıcağın yarış yok 😛 Fatih abi sen niye kazanmadın kötü araba düşmüştür sana şimdi :P:DD

  8. Harika bir haftasonuydu, arı sokması sonucu performansım arttı 😀 Sermet'i tebrik ediyorum adete uçtu 😀 Safa'nın yarış sonundaki galibiyet sevinci çok uzun sürmedi. Haftanın mücadelesi Serdar Abi Onur arasında yaşandı. Son 3-4 tur sürekli liderlik el değiştirdi son viraj öncesi Serdar Abi avantajlı girince Onur'u geride bırakmayı başardı. Çok zorlu bir pist değildi araçların dayanıklılıkları ön plandaydı. Pilotlara sadece gaza basmak düştü.

  9. Fatih Gülmez avatarı

    Frene basacak kadar hızlıydıysa hızlıdır heralde :p pist tam gaz dönülüyor fakat iki virajda gaz kesmeden dönersen araç kendinden geçiyor haliyle biraz zaman kaybı oluyor. 2. ve 3. virajlarda çok az gaz kesmeyle virajdan daha iyi çıkabiliyorsun.

  10. Nesi tam gaz 😀 ben frene basıyordum 2 veya 3 yerde 😀 Araba mı hızlıydı onu mu demek istiyorsunuz yani 😀

  11. Fatih Gülmez avatarı

    Evet 5. yarışıda geride bıraktık. Korktuğumdan daha az kırıcı geçti yarış. Pistin tamamı tam gaz geçilecek kadar hızlıydı. Pist mücadele edebilecek birini bulabilirseniz güzel oluyor. Araçların biraz daha hızlı olması daha iyi olurdu. Mevcut araçlar birkaç arkadaşımız pistin en iyi zamanlarında ilk 10 a girmiş.

    Benim grubun ilk yarışında Sertuğ ile uzun süre 2. lik mücadelesi verdik. Daha sonra baskıyı artırıp ataklar yapmaya başladım. Ama Sertuğ biraz fazla sert savunma yapıyordu. Son denemede araçlar yanyana geldi bir sürtüşme oldu ayrılamadık birbirimizden arkdakilerde iyice yaklaştı. Bir sonra ki virajda dışta kaldım ama yanyana çıktık Sertuğ ile sonraki virajda avantaj bendeydi ve sonunda geçmeyi başardım. Sermet de ön tarafta uçuyordu neredeyse 😀 yarışın geri kalanını aracımı koruyarak gitmeye çalıştım. Aslında zor olan direksiyonu tutabilmekti. Yarıştan önce parmağımı arı sokmuştu. Özay abiden aldığım eldivenler direksiyonu hiç tutmuyordu ve ortaki keskin demirler sayesinde direksiyonu döndürebliyordum. Ama sonunda ikincilik iyi bir sonuçtu. İkinci yarıştada sermetin önünde en arkda başlıcaktık ön taraf kalabalıktı virajın en dışı boştu oradan şansımı denedim çağatayın arkasında ikinciliğe kadar tırmandım. Sanırım 2. turda Sermet yanımdan uçarcasına geçti yine. Çağatayı yakaladım bir kaç atak denedim son atağımda fazla zorladım sanırım araca birşeyler oldu. Çağatay hızla farkı açmaya başladı tam 3. lüğe razı olmuşken birden Sertuğ önümde bitiverdi 😀 Son turlarda biraz yaklaştım ama atak yapacak kadar değil. Aynı grupta yarıştığımız orhan abide oldukça şanssızdı her iki yarıştada geride kaldı. Diğer grubun ilk yarışında Serdar ve Onur harika mücadele ettiler sık sık liderlik el değiştirdi son tura kadar. Son tur Onur liderliği ele geçirdi ve son virajda Serdar düzlüğe avantajlı çıktı ama finişe kdar mücadele sürdü yarım bor farkı ile serdar ilk yarışını kazanmayı başardı. Diğer yarıştada Mustafa abi çok rahat kazandı. Safa Sermetin kazandığı araçla kendini lider sanıdığı için pek zorlamamış ama gerçeği araçtan indiğinde öğrendi 😀

    Genel klasmanda şampiyonluk mücadelesi iyice kızıştı. Aslında ilk üç bu yarışta pek varlık gösteremediler ve puan kaybettiler. Küskü liderliği ele geçirdi bende küskü ile puan farkını 1 e indirdim orhan abide kötü sonuçlarla 3. sıraya düştü ama liderle arada 3 puan farkı var. Aynı zamanda orta bölümde de müthiş mücadele devam ediyor. Takımlar klasmanında serdarın forma girmesiyle liderliği ele geçirdik sanırım. Utku racing yeni transferi ile iddealı görünüyor ama yenilmez değiller. Sezonun bitimine 3 yarış kala daha hiç bir şey belli değil iyi sezon oluyor :))

    Haftaya damgasını vuran Sermeti tebrik ediyorum ilk yarıştan sonra havlu atmış gibi göründü ama burada iyi bir geri dönüş yaptı.

  12. Güzel bir haftasonu oldu benim açımdan devamlı baş gösteren dayanıklılık ve araç problemlerinin hiçbirini yaşamaık bu hafta. Takım olarak Safa'da son yarış 1.lik bekliyordum ama olmadı. Bir dahaki yarışlarda inşallah. O sıcağın altında vallahi tulumlar beni çok serin tutuyor neden anlamadım kafam daha çok terliyordu zaten :D. İlk yarış 5. başladım çağatay ve hasan abinin startta sağa ve sola açılmalarıyla aralarına girdim ve sanırım 2. tur sonunda liderliği aldım ve farkı açmaya başladım. 15-20 dk açabildiğim kadar farkı açtım sonra başıma gelen olayalrı düşündüm ve rölantide gittim. Araç bozulması en korktuğum olay 😀 2. yarış Gülmez ile sondan başladık. Sağ taraf girecektim baktım herkes sağa gidiyor Gülmez ile virajı dıştan alalım dedim ki iyi yapmışım 😀 bir anda 3. idim. Özay abi ağırlığın etkisiyle yavaş kalmıştı gülmez solundan geçerken ben ikisinin arasına daldım ve ilk virajdan sonra aldığım 1.liği kaybetmedim. son turlarda Çağti ile biraz çekişelim dedim o da korkmuş çarpıcam diye 😛

    Haftasonunda diğer başarılı arkadaşları tebrik ederim. Özellikle Serdar geçen yarıştan sonra 1 birincilik hakkediyordu.

    İkinci Teşekkür Dost takımdan Sertuğ ve Meytime 😀 Manevi desteklerinden dolayı.

    Son Teşekkür ise tebrik edenlere. Bu arada TRF1 üyeleri sanırım 5-6 kişi Pistte ilk 10 içinde yer alacak onu da takip edelim. Safa, Mustafa abi, Fatih Küskü, Ben sanırım 1 kişi daha vardı.

  13. Tebrik ederim Sermet yakışır :)) Sertuğun performansta baya bir yükelişmi olmuş sanki ne :)) Serdarada bir tebrik..

  14. ne güzel başarılar hepinizi çok seviyorum tebrikler trf1 saygılar

  15. meytime tebrikler 🙂 üstün bir yarış çıkardı ve hak ettiği dereceyi aldı 😉 şampiyona da epey kızıştı bakalım neler olucak 🙂 ilk 3 kendi arasında, ondan sonrakiler ise 4. lük mücadelesinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir