Lotus, E22 İle İlk Testleri Sorunsuz Tamamladı

Lotus takımı, geçtiğimiz hafta Jerez’de film çekimi kapsamında gerçekleştirilen testlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını açıkladı.

Renault’nun Jerez testlerinde yaşadığı büyük sıkıntıların ardından tüm gözler Lotus’un yapacağı testlere çevrildi.

İki gün süren testlerin ilk gününde Lotus sadece tek tur atabildi. Ancak testlerin ikinci gününde Lotus 100 km’lik hakkını tamamlamayı başardı.

Jerez pistinin büyüklüğüne göre bu 22 tur anlamına geliyor. Bu da Red Bull’un 4 gün boyunca attığı toplam tur sayısından 1 tur fazla olduğu anlamına geliyor.

Autosport’a konuşan Lotus sözcüsü “Hem şasi hem de güç ünitesi büyük bir sorun yaşamadan çalıştı.”

“Pastor çok hızlı bir şekilde alıştı ve çoktan takımla iyi vakit geçirmeye başladı.” dedi.


Yorumlar

“Lotus, E22 İle İlk Testleri Sorunsuz Tamamladı” için 8 yanıt

  1. Lotus’un yenilikçi burnu’nu çok beğendim. Allison gitmiş olsa bile Lotus tasarım ekibi her daim dahiyane bir fikir üretebilmekte.

    Testlere katılmama fikri de gayet makul bir karar oldu. Fakat benim yıllardır anlamakta güçlük çektiğim husus Lotus veya Renault eskiden başarılı ve kazanan takımlar olmalarına rağmen neden sürekli maddi bir darboğazdalar?

    Baktığımız vakit V8’lerin tozunu dumanına katan Renault maddi sıkıntılar nedeniyle dar bir kadroyla V6 Turbo motor üretmek durumunda kalıyor. Kazanan, maddi manevi anlamda kazanan olmalıdır. Yoksa bu geçen 8 sezondaki başarılı performanstan payı Red Bull mu aldı da Renault bu kadar sıkıntı çekiyor?

    Parasızlıktan dolayı gemi’yi terk eden terk edene. Pdvsa gelmesine rağmen Boulier bile gitti.Mühendislerden birazı Williams’a birkaçı Mclaren’e ve Allisonla beraber 1-2 kişi de Ferrari’ye geçti. Bu zor ortamda böyle yenilikçi burun tasarlamak takdir edilesi bir olgu.

    Lotus çok köklü bir ekip, açıkçası başarılı ve rekabetçi olmaları beni memnun eder. Hele ki dar bütçelerde iyi iş çıkaran takımlar her zaman beğenimi çekmiştir. O yüzden Renault kullanan ekipler arasında Lotus’un başarılı olması beni çok memnun eder.

    1. Lotus Renault ekibi esasında maddi sıkıntı çekmiyorlar.Yanlızca üretici firmalar F1 teknolojisinin üretici teknolojisinden sürekli uzaklaşmaları dolayısı ile bütçelerini kısıyorlar.Zaten Motor teknolojisinin geliştirilmesine olanak sağlayan kuralların ortaya çıkmasının sebebi bu.Mercedes ve Ferrari üretici konumda genellikle ar-ge ye dev bütçeler ayıran lüks sınıfa hitap eden şirketler olduğundan burdaki teknoloji onların standartlarında üretilen normal binek veya spor otomobillere fayda sağlayabiliyor(aero konusunda).Ama Renault ve Lotus için durum çokta böyle değil Renault genelde dar-orta ve sınıfı biraz daha yükselterek lüks araç segmentine göre pay dağılımı yaptığından ötürü ve 2 segmentin gelişimine motor odaklı tasarımla girdiğinden (dar-orta)genellikle binek tarafına motor teknolojisini entegre etmekte.Yani Renaultun tasarımlarına bakılırsa normal ortalama bir araç tasarımı görürsünüz.Ama bir Mercedes veya Ferrariye bakıldığında tasarım aero üstünde motor teknolojisi ve hız görürsünüz.Renaultun felsefesinde bunlar olmadığından (çünkü üretimlerin dağıldıgı nokta farklı) Bu spor için gerekli maddi imkanı pek fazla vermemekteler.Zaten Honda nın BMW nin ayrılması Motor teknolojisinin kendi üretimleri paralelinden uzaklaşması çok fazla yatırım gerekmesi ve yatırımların F1 dengesinde üreticilerin lehine dönmesinden dolayı olmuştur.Esasında Renault da spordan çekilmeye hazırlanırken Lotus ortaklığı yetişmiştir.

      1. Son cümlede Lehine değil alehine olucaktı pardon.

  2. Hadi canım e arkadan vurdurup çalıştırmayı düşünen arkadaşlara ayıp olmadımı sayın Lotus ve Renault?

    Hani F1 araçlarını binek araç kategorisinde sanıyorduk biz ne ilginç vay teknolojiye bak arkadaş.

    2.Testlere kadar aman bozulmadan gitmeyin yoksa bazıları kalpten gidebilir 🙂

    1. Vay be 100 kilometre yol yapmışlar.Hemde iki günde.Bu çok büyük bir başarı gerçekten.Duydupuma göre ilk gün arkadan vurdurmayı denemişler.Ama çalışmamış:Ö)

      1. Arkasında siz varsanız olmaması normal 🙂
        En azından aradaki açığı kapatma noktasında oldukça sıkı çalışılıyor.İlk testlerde 1 tur atamayan motor bugün 100km lik parkuru gayet güzel tamamlayabiliyor.

        Testlerin bunun için olduğunu bilmeden yorumlamamak lazım.Nihayetinde her test sürecinde çok iyi performans gösteren aracı motoru daş gibi olan ama yarışlarda dökülenleride biz çok gördük.

        Siz kendi işinize bakın dikkat edin testlerde sağlam gibi gözüken araçlarınız sezon sonu Kaplumbağa tavşan hikayesi gibi bitmesin.

        1. İki günden 100 kilometre yapabildiklerine dikkatinizi çekmek isterim.
          Yok ben zaten Reno motorlu araçlara tur bindirmezlerse bunu başarıdan saymam.

    2. sorun olsa da sorun yaşadık demeyecekleri için gerçeği bahreyn de göreceğiz diyebilirim… ayrıca bazı haber kaynakları da ilk gün aracın pitten zor çıktığını, 2. gün ise 20-25 tur arası onu da çok düşük tempoda zor attığını yazmış, tabi bunun da asparagas olma ihtimali var…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir