Takımlar, McLaren'in Motor Avantajı Olduğuna İnanıyorlar

yazar:

kategori:

Alman dergisi Auto Motor und Sport’a göre McLaren’in 2008 aracı Mercedes-Benz motoruyla birlikte üstün performans sağlıyor.

Habere göre Honda ve BMW’nin Macaristan’da yaptığı burun kanatçıklarını da içeren, son şasi gelişimleri, aracın hava akımından verimli bir şekilde yararlanarak daha iyi bir performans sağlamasına izin veriyor.

Rakip takımlar Mercedes’in V8 motorunun diğer 2.4 litrelik motorlara göre fazladan 25 beygirlik güç ürettiğine inanıyorlar.

BMW Sauber Teknik Şefi Willy Rampf, "Eğer bu rakamlar doğruysa, 25 beygir güçlük bir avantaj aynı hava direnci ile tur başına 0.4 zaman kazandırır." diyor.

McLaren’in MP4-23 aracı son üç yarışı kazanmıştı.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    Buraya yazayım dedim ;
    BMW sever arkadaşlara üzücü 2 haberim var M3 CSL ve M1 modellerini üretmeyi planlayan BMW bu planlardan vazgeçmiş ;
    Bilgilerinize ….

  2. Tartışma bitti mercedesçi arkadaş. 🙂 Başka konularda devam ederiz artık:):)

  3. Şener  SALİH avatarı

    Gürcan arkadaşım biz konuyu başka tarafa almaya çalıştık sen yine başa döndüreceksin bu sefer kesin sitede iç savaş çıkar fakat seni anlıyorum biraz ara vermiştin arayı kapatıyorsun fakat boşver isteyen istediği ile kıyaslasın salla ne zamanki biz bir ''otomobil'' yaparız araba değil o zaman hepsiyle kıyaslayalım olmazmı ;
    Sinan arkadaşım yeryüzünde yapmak istediğim birkaç şeyden biri o kaplanların küçük modeli olan kaplancıklardan 2 tane almak ,bayağı bir zaman önce tanesi 10.000$ civarında idi birde yasal izin çıkartmak lazımmış onun için askıda fakat düşünce olarak her zaman aklımda ….

  4. gurcan hezer avatarı

    Arkadaşlar BMW ,MERCEDES tabiki rakip firmalar ve kıyaslanmaları da doğaldır fakat BMW kısıtlı ürün yelpazesine sahip OLDUĞU İÇİN karşılaştırmalarınız gerçekçi olmamaktadır..
    SL ,CL ,CLS sınıfı SLR MODELİ ile ilgili karşılatırma yapmayalım ,bmw de böyle bir model yada sınıf bulunmamakta…
    İç tasarıma gelince ,BMW 3,5,6,7 serilerinin tasarımları aynı ve sönük yapıda ,barok bir görünüm sunmaktadır.
    Chiris Benglenin bu tasarımı yoğun eleştiri almıştır…

  5. ah o kaplan yokmu kaplan ömrümü yedi Şener ömrümü 😀 bitirdi beni körolmayasıca 😀

  6. Şener  SALİH avatarı

    En güzel kaplan tasarım ve çizgiler olarak şaheser güç desen onda hükümranlık desen onda hele hele küçük modelleri çok sevimli fakat yakıt yönünden sıkıntısı var çok tüketiyor 🙂 ….

  7. hayyyır uleeeyn en güzel BMW… :D:D:D

  8. Artık valencia ya dönebiliriz.

  9. Şener  SALİH avatarı

    Sen nerelerdesin be kardeş yarış arası uzayınca ortalıktan kayboluyorsun ….

  10. vay be ilk defa böyle bir şey görüyorum. sitede bir haber kaç gün geçmesine rağmen hala okunuyor ve yorumlanıyor. ilginç doğrusu. tüm yorumları okumadım ama bu senin takımın benim takımımı yenemez, benimki daha büyük gibi söylemleri hiç sevmiyorum açıkçası. hele hele takım sözcülüğü görevini üstlenilmesini. bırakın yarışsınlar araç üretsinler sizlerde izleyip keyif almasına bakın.

  11. Şener  SALİH avatarı

    Onlar bir aksilik olmazsa dünya dönmeye devam ettiği sürece bu savaşa veya rekabete devam edecek fakat biz bunun ne kadarını görürüz orası muamma dedimya bu zevk işi sen E46 M3 CSL seversin ben sevmem ben kaplanı severim sen sevmezsin fakat yazılarında hep bir üstünlük kurma anlayışı olduğu için ve bu üstünlük kurma anlayışı zevkler konusunda olunca bir yerde bırakmak gerekiyor ve bence de bu yer olayın tadı kaçmadan kişilerin kişileri üzmediği kırmadığı yer olmalı ben o üstündür bu üstündür diye buradaki yazılarımın hiçbirinde belirtmedim genelde de yazıları hep cevaben yazdım misal BMW uçak motoru üretiyor denildi cevaben 2.nci dünya savaşında Mercedesin Alman avcı uçaklarının motorunu ürettiğini yazdım ,Maybachın zeplin motoru ürettiğini yazdım bunlarda bir üstünlük kurmak yok sadece BMW üretmedi demek istedim fakat olmadı bu arada ben şu anda Mercedesin SL65 AMG Black olayını seviyorum sebebide motoru değil arka spoylerin bagaj kapağına entegre olması ve yanlış değilsem isteğe bağlı hareketlendirilmesi motoruda güzel hoş fakat o güç fazla be hem nerde kullancaksın sadece otoyolda kullanmak içinde o araba alınmaz ha kullanmayıp yanında yatılacaksa o ayrı bakışır bakışır dururuz 🙂 ….

  12. Bitiriyormuyuz BMW-Mercedes savaşlarını 🙂

  13. Şener  SALİH avatarı

    Biliyormusun ne zevklere ne de renklere karışırım fakat sen çok boşa kürek çekiyorsun küllenen alevleri ateşlendirmeye çalışıyorsun ve bu küller alevlenirse göz gözü görmez , burun kokuyu almaz ,ten hissetmez ve de beyin düşünmez bence tadında bırakalım ….

  14. Bir E46 M3 CSL alacaksın bağlayacaksın Vorsteiner body kiti üzerine bir de Eisenmann egzost. Offfff dünyanın en güzel varlığı.

  15. Mükemmellikle neyi kastediyorsun arkadaşım anlat bakalım. Mükemmelin kelime anlamı kusursuza denk gelir. Her arabanın kusurları vardır. Vede ben kusursuz bir mercedes görmedim. Hatta şuanki E serilerindeki sorunlar hat safhaya varmış durumda çok sorunlu bir kasaydı şuanki e serisi. İstediğin araştırmayı yap. Autocar ve bir kaç dergide daha okumuştum Mercedes e serisiyle kaybettiği saygınlığını yeni e serisinde bulmak istiyor diye. Sen mükemmel dersen bende BMW için süper mükemmel derim.

  16. Şener  SALİH avatarı

    MERCEDES-BMW savaşlarında 80.nci yıl ….

  17. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yalnız MERCEDES-BMW savaşlarında 6.gün'e girildi. dikkatinizi çektimi :))

  18. Şener  SALİH avatarı

    Meseleye fikir değiştirmek olarak bakarsak hata yaparız burada maksat muhabbet fakat kimileri muhabbeti anlamayarak olayı üstünlük savaşına çeviriyor ,aralarda Mercedes BMW AUDİ kıyaslamalarına baktım modeller olarak gayet hoş şeyler çıkmış ortaya sanki markaların sloganları yerini bulmuş gibi tabi araya VOLVO da katıldı;
    BMW=Sürüş
    VOLVO=Güvenlik
    MERCEDES=Mükemmellik
    Bazı arkadaşlar Mercedesteki Mükemmellik kavramına itiraz edeceklerdir fakat mükemmellik her zaman için en üstte olmayı gerektirmiyor ortalamalarda olmak yetiyor gerçi onlar ortalamaların biraz üzerinde fakat olsun ve şuna inanıyorumki hiç birimiz bize bir BMW 3,Mercedes C veya AUDİ A4 verilse hayır demeyiz sevsekte sevmesekte onun için bizim yazışmalarımız sadece burada onu sevmem bunu binmem peki verelim sana sevmediğin bir Mercedes veya BMW de görelim seni biniyormusun binmiyormusun herkese hayırlı geceler ….

  19. Evet orada A6 yazmışım A4 olacaktı. Avrupa da yedek parça sıkıntısı hariç tüm sorunlar aynen devam ediyor.
    Sorun oysa eğer BMW'nin Amerika'ya satılan modelleri de Güney Amerika'da üretiliyor ama böyle bir sorun hiç yaşanmadı. Böyle bir olayın olması bile Mercedes markasına yakışmadı. Amerikan yasaları gereği aracını belli bir süre sınırı içerisinde iade edebiliyorsun ama verdiğin paranın %70ini alabilmen hiç hoş değil.
    TopGear programında BMWden tam 40hp güçlü olmasına rağmen pisti 4sn yavaş dönebilmesi herşeyi açıklıyor. Üstelik inanmayacaksın ama bunu daha fazla konfor vererek yapıyor.

    Haber neydi yorumlar nereye vardı. Zaten söylenecek herşey söylenmiş uzatmanın manası yok. Nasılsa ikimizinde fikirleri değişmeyecek 🙂

  20. Şener  SALİH avatarı

    Erhan F1 arkadaşım Mercedesin Amerikada sıkıntı yaşadığı model ML lerdi ki onunda sebebi üretiminin Amerikadaki fabrikaya bırakılması idi ve müşteriler kalitesiz işçilikten şikayet etmişti ve konuya Almanya fabrikası el atmıştı ,tıpkı Türkiyedeki 0403 otobüslerin bizim tarafımızdan hatalı üretilmesi gibi ve o model sebebiyle ondan çok iyi olan 0404 Türkiye de tutulmamıştır ….

  21. Şener  SALİH avatarı

    Erhan F1 arkadaşım o yazılana sen inandınmı ALLAH aşkına Mercedes C serisi için Almanyadan parça beklenecek yapmayın gözünüzü seveyim üstelik Amerika gibi bir pazarda tüketicilerin TOYOTA yı HONDA ya tercih ettikleri ve sebebinin sadece HONDA motorsiklet üreticisidir diye ,adamın fabrikası var orda üstelik C serisi Türkiyede parça sıkıntısı çekiyormu ki Amerikada çeksin Mercedes üretimden kalkmış kasalarının bile hala yedek parçalarını üretiyor tabi araca bir şey olduğunda aracın yedek parça fiyatı yeni serinin fiyatıyla hemen hemen aynı ;C serisinin rakibi doğru 3 serisi fakat AUDİ A6 değil A4 DTM dende akılda kalabilir ;5 serisiyle E serisini kıyaslamam demişsin doğru sen kıyaslamayabilirsin fakat durum öyle yapabileceğimiz birşey yok kusura bakma ;kısaca bu olay zevk meselesi onun için tartışılmaz ancak muhabbeti edilir mesela tip olarak en sevdiğim CHRYSLER 300C bence gayet hoş olmuş ve sağolsun yollarımızda da tüketicilerimiz kullanıyor ….

  22. Mercedes C sınıfı özellikle Amerika kıtasında adeta hayal kırıklığı. Ucuz işçiliği (çok yoğun plastik kullanılmış), sürekli başgösteren elektronik arızaları, kaymak gibi yolda bile otomobilin içinde inanılmaz bir ses olması, yedek parça eksikliği (Almanya'dan gelmesini bekliyorsun ve bu işlem en az 2 ay sürüyor), sürekli kırılan kapı kolları, ve tüm bunların üzerine otomobili iade etmek istediğin zaman otomobilin bedelinin %30 oranında değerinin düştüğünü görmek hayal kırıklığından başka birşey değil. Benim söylediğim şey tüm otomobil dergilerinde görebileceğin birşey. C sınıfı, BMW 3 serisi, Audi A6, Lexus IS400 gibi rakipleri arasında en zayıf olanı. Kabul etmek istemesenizde durum bu. Tek güzel yönü tasarımı.

    5 serisini E serisiyle kıyaslamam bile kusura bakma. Bu benim görüşüm. Otomobil dergilerinin, eleştirmenlerinin %90 ınında benim gibi düşünmesi tesadüf olamaz tabi.

  23. Şener  SALİH avatarı

    Padokman arkadaşım oraya gelirsek burada Mercedes lehine yazı yazanlardan hiç kimse de araçlar hiç bozulmuyor demedi ,Erhan F1 arkadaşımızda konu biran önce kapansın gibilerinden ilk yazısının sonunda olayı bağladı fakat unuttuğu nokta hakaretler BMW ye değil Mercedes e yapıldığı idi ;yazmayacaktım fakat sen yazdın (iştahımı kabarttın 🙂 ) ben de ilave edeyim dedim ayrıca evet sağolsunlar 1,7 milyon euroluk hurda yapmışlar biraz pişkinliğe vurayım hurdası 1,7 milyon euro ne yaparsın 2 veya 2,5 verseymişte tam gidenini alsaymış ;
    C serisi beğenileri karşılayamamış kimin acaba merak ettim ayrıca satış rakamları neden arttı öyleyse onu geçtim piyasadan konuşalım yollarda eskiye nazaran daha fazla C serisi var ;5 serisi E serisinden ancak güç olarak üstün olabilir o olayda yavaş yavaş eskide kalıyor ,3 seriside eskiden veya bundan önceki kasada C serisinden iyiydi şu anda o farkta yavaş yavaş azalıyor ;Tanrı muhabbetini bilmem sadece şunu bilirim ''gökte bin yıldız yerde tek'' haa hiç hata olmayacakmı olacak tabi ALLAH yapısı değil bunlar kul yapısı fakat asıl sıkıntı yukarıda da değindiğim gibi Mercedes severlerin BMW yi kabulü değil BMW severlerin Mercedes i kabulü ve asıl meselede şu yazı v8 lerin anası babası Mercedestir ondan sonra konu koptu fakat keyifli bir muhabbet oldu fakat biraz daha iyi olabilirdi o da bir dahaki sefere hayırlısıyla ….

  24. gurcan hezer avatarı

    Her otomobil firmasının tarihinde ,olağan durumlardan bi tanesidir ve hemen hemen hepsini etkilemiştir….
    http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/08/01/160218.asp

  25. motoru daha güçlü yapan demedim iyi oku

  26. Taş gibi hiç bozulmayan araçlar üreten Mercedes dimi? Hani daha iyisini sadece Tanrı yapabilir diyen Mercedes.

    http://www.milliyet.com.tr/2006/06/15/son/sonyas09.asp

    Yani neymiş, "tek rakibimiz Tanrı" demekle olmuyormuş bu işler. Hiçbir kişi veya firma kusursuz değildir. Gözünüzte bu kadar büyütmeyin BMW veya Mercedes'i (veya diğer markaları).

  27. BMW gibi her yıl motorları "yılın en iyi motoru" ödülünü alan bir firmaya demediğinizi bırakmamışsınız. Hatta McLaren F1 aracında kullanılan altının elektrik iletiminin kusursuz olması (malum altın elektriği en az kayıpla ileten maddedir) için yapıldığını bilmeyip motoru güçlü yaptığını sanan bile çıkmış. BMW'nin pervane şeklindeki ambleminin ürettiği uçak motorlarından geldiğini bilmeden atıp tutanlar bile çıkmış.
    CLK-GTR gibi bir LM aracını M3 GTR gibi bir GP2 aracıyla (ikiside GTR ile bitiyor ya) karşılaştırarak komik duruma düşenler bile çıkmış.
    15 yılı geçen BMW görmeyen arkadaşlara hala çatır çatır çalışan E32 kasa M3 leri işaret ediyorum burdan. Üstelik aile otomobili Mercedes gibi değil, tuning yapılıp performanslı kullanılarak ayakta kalan otomobiller hemde. Tofaş-Şahin ler bile 15 yılın ardından çalışabiliyorsa kimse çıkıp BMW çalışmaz demesin komik duruma düşer.

    Mercedes kötümü demek istiyorum? Kesinlikle HAYIR. Ama herkesin bildiği gibi Mercedes daha konforlu ve lüks otomobiller üretirken BMW tam aksine sürüş keyfine ve performansa yönelir üstelik bunu yaparkende çoğu üst sınıf otomobilden daha konforludur. Doğal olarak genç kesim BMW derken daha yaşını başını almışlar Mercedes der.
    Doğal olarak S sınıfı (yani en yüksek sınıf) 7 serisine göre konfor yönünden daha başarılıdır. Ama 5serisi ve 3serisi Mercedes'in E ve C serilerine göre çok çok daha iyidir. Zaten yeni C serisi bütün dünyada hayal kırıklığı yarattı.

  28. Herkes öyle arkadaşım. herkes kendi bildiğini kesin olarak söylüyo biz de ona göre konuşuyoruz. Belki bazı mercedesçiler çok saygılı yorum yapıyo ama bazıları da uçtukları için ben de bu şekilde yorum yapıyorum.

  29. birde mantıklı yapsan süper olucak.ilk yorumlarına bak son yorumalarına bak aynı şeyleri bir tersten bir düzden yazıp durmuşsun.Başka hiçbirşey yok.Cevap verebiliyorum o zaman korkmuyorum biliyorum varım modundasın.

  30. Arkadaşım diye hitab edersin. Ben araba markaları yüzünden kimseye düşman olmam tartışmamızı yaparız biter gider.

  31. bu adam derken işaret zamiri kullandım arkadaşım hakaret olarak algılama….

  32. ben kimseye hakaret etmiyorum burdan kimse de etmesin. Herkes saygı sınırlarında eleştirisini yapar. Bunlar da markadır seven sever sevmeyen sevmez.

  33. m3 gtr cabriodan mı türedi daha kasa ayrımı yap da öyle gel saçma sapan şeyler yazmışsın okumuyorum bile. Cabrio üstü açılan arabadır. Coupe mi cabrio mu m3-gtr. İlla iki marka tam birbirine karşılık gelen araçlar mı üreteck biri yarışır americam lemansta diğeri yapar yarışır başka seride. BMW mercedesi kaile alıp araba üretmez. Biz verimin en iyinin peşindeyiz.

  34. Şener  SALİH avatarı

    M3-GTR tam olarak CLK-GTR a karşılık gelen model değil sebebi CLK-GTR tamamiyle yani bir şasidir M3-GTR sa 3 serisinin cabriosunndan geliyor M3-GTR olsa olsa C-DTM veya eski CLK-DTM lere karşılık geliyor ROLLS-ROYCE MAYBACH EXELERO ya karşılık gelemez çünkü onun segmentinde araç üretmiyor belki PHANTOM fakat o da tam karşılık gelmiyor ancak BENTLEY CONTİNENTAL o da sizin değil ne yazıkki bu arada EXELERO modelinin ne olduğunuda bilmediğini öğrendiğim iyi oldu BMW nin ve MERCEDES in ciğerini bilmediğin ortaya çıktı ;ayrıca Mercedesin A serisine sizin 1 serisi karşılık geliyor bunu BMW kabulleniyor fakat senin kabullenmemende çok şeyi değiştirmiyor ;
    Gelelim yaşlı arabalarına eeeeeeee dünyanın gidişatına kim karar veriyorsa biz onlara hitap ediyoruz merak ediyorsan dünya ülkelerinin makam otomobillerine bakarsın % kaçı BMW 7 serisi kullanıyor diye ;sanırım açıklayıcı olmuşumdur ayrıca biz otobüste üretiyoruz minivan da ve VIP konukları Vito lar veya V serisi taşıyor bu kadar da yetmediyse Amerikadaki FORD kamyonlarının sahibi de biziz ,KIA yı satın alan HYUNDAI ile ortak olan kurumda biziz ,İngiliz JAGUARı satın alan Hintli TATA firmasınında ortağıyız biz evet yük taşıyoruz doğru fakat kişilerin yüklerini taşırken diğer taraftan o yüklerin sahibi olan para babalarınıda taşıyoruz şimdi yeni C serisi ilede sizin hitap ettiğiniz kitle olan gençleri elinizden alacağız ….

  35. beni bu tartışmanın birdaha içine girmeden aradan sıyrılp şöyle bi link vereyim sadece.
    http://otomobil.ntvmsnbc.com/haberler_080409_SLR.asp

  36. gurcan hezer avatarı

    clk-gtr —–> m3-gtr
    maybach——> rolls royce
    mclaren slr—–> mclaren f1
    bu kıyaslamayı yapan çocuk zihniyeti olamaz ,cünkü çocuklar bile böyle bir kıyaslamanın olmadığını bilir…
    SLR mclaren üretimi diyorsun MCLAREN F1 i bme modeli olarak görüyorsun ,körü körüne bi konuyu savunmak bağnazlıktır ve konuya hakim kişilere de saygısızlıktır ,lütfen yazdıklarının selameti için araba modellerini ,sınıflandırılmalşarını ,kategorilerini bi oku anla sonra yorumla…

  37. American Le Mans Series'de yarışan E46 M3 GTR 2001 Sezonunda ilk 3 yarışı kaçırdıktan sonra sezona dahil oldu ve geriye kalan 7 yarışın tamamını 4double ile beraber önde bitirdi. 350hp gücünde M3 GTR Street Version adında cadde versiyonu üretilen arac, Porsche 911 GT, Ferrari Modena 360GT gibi rakiplerine büyük üstünlük sağladı.

  38. Kusura bakma kamyonlara karşılık gelen arabamız yok olmasın zaten istemiyorum a sınıfına karşılık gelen arabamız da yok. Hilkat garibesi gibi küt burunlu arabalarımız da yok tarihimizde. Çocuk muhabbetlerden de sıkıldım. Mercedes bariz herkesin de bildiği gibi yaşlı arabasıdır. Orta yaş ve üstü bu gerçeği kimse silemez.

  39. clk-gtr —–> m3-gtr
    maybach——> rolls royce
    mclaren slr—–> mclaren f1

  40. Şener  SALİH avatarı

    Sadece sessiz harflerden oluştuğu içinmi isminiz ,karizma oluyorsunuz ;MRCDS-BNZ şimdi biz daha mı bir karizma olduk güldürmeyin insanı bir kaç kişi hariç konuya başka açılardan yaklaşan yok belirlemişsiniz bazı kelimeler veya öğrenmişsiniz 3/5 kelime kim öğrettiyse onuda yanlış öğretmiş ;bak arkadaş yazıyor kaç tane süperspor ototmobiliniz var diye yazabildinizmi cevap Mercedes SLR Mclaren ortak üretim olsun yapsanıza bir tane CLK-GTR veya MAYBACH EXELERO (bunlar Mercedesin kendi üretimi) madem çok iyi motor üretiyorsunuz kenarlarına 4 tane de lastik takın alın size araba veya 4 lastikli faytona 500 tane at bağlayalım daha hareketli olur ;size (herkes üstüne alınmasın) makul ve mantıklı ,seviyeli yazı yazmaya gelmiyor illaki asıp kesmekli bitirim vari yazı yazılacak o zaman anlıyorsunuz ;hala tutturmuşsun bi ///M GMBH ,AMG de aynısı artık MERCEDES-AMG nefarkı var birbirlerinden ;bu at gözlüğü ile bakma sevdasından vazgeçin ki değer göresiniz yoksa sadece bazı kişilerin sadece antipatisini kazanırsınız ;
    Evet ilk kamyon ne oldu bir sıkıntınızmı var biz f1 yarışlarına kendi tırlarımızla gidiyoruz başka firmalarla lojistik için anlaşma imzalamıyoruz ;ayrıca Mercedes üretim politikası gereği o araçları hatta onlardan zarar dahi etse üretmek zorunda örnek :A ve B serileri fakat siz ROWER ın sadece jip modelini elde tuttunuz neden çünkü araçlarını kar ettiremediniz oysaki Mercedes Chrysleri sattığında (ki %20 si hala elinde) 1950/1960 lardan sonraki en büyük atılımı yaptırarak (en azından)Türkiye pazarındaki satışlarını arttırarak bunu yaptı ;ey gidi ey ancak yazın fakat aynı şeyleri yazmayın farklı kelimeler faklı cümleler üretin yazının başında BMW severler hangi cümleleri kurduysa sonunda da aynı cümleler var BMW kendini geliştirdi model çizgilerini değiştirdi açılır tavanlarında hardtopa yöneldi bence sizlerde kendinizi değiştirin ….

  41. ilk kamyon ha :):):):):) Anca kamyon kamyonet panelvan yapsın. Biz yapmayız. Karizmamız var.

  42. ilk kamyon ha :):):):):) Anca kamyon kamyonet panelvan yapsın. Biz yapmayız. Karizmamız var.

  43. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  44. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  45. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  46. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  47. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  48. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  49. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  50. Saçma nerden en güçlüsü superchargerla güçlü olacağına hiç olmasın.Sen mi karar veriyorsun dünyanın en büyük motor ödüllerini aldık daha ne. Yok işte yok yapamıyor mercedes motor anla artık ödül göster bir tane. AMG ayrı bir bölümdür amgnin açılımını incele kim kurmuş sonra nasıl mercedese dahil olmuş. BMW M GMBH bmwnin kendiği kurduğu bölümdür.

  51. gurcan hezer avatarı

    Son olaraka atmosferik motordan bahseden arkadaşım dünyanın en güçlü ATMOSFERİK V8 İ MERCEDESTEDİR…..

  52. Gökhan Demir avatarı

    Youtube' da videolar var, Enzo ile SLK yarışları var bir izle.Evet evet yanlış duymadınız SLK.SLR değil.Sen milyon kilometre diye birşey duydun mu, araştırsana bir BMW' nin milyon kilometre yapan aracı var mı ?Neden F1' de o üstün motorlarınıza rağmen zirvede değilsiniz.Neden hala orta sıralarda birileri kaybedince ancak yarış kazanabiliyorsunuz.Ayrıca SLR' nin Porsche ile kıyaslanması komik olurdu, o araç Enzo'lar ile Galardo' lar ile kıyaslanıyor.AMG' ye bile laf atmışsın ya..BAşka bir şey dememek lazım aslında sana.Bütün Mercedes dostlarını bu arkadaşa başka cevap yazmamaya davet ediyorum.Çünkü gerçekten komik yaa elimde 3 klasör kıyaslama var dergilerden kopardığım yıllardır Mercedes her konuda üstün.Sen hala laf söylüyorsun..Ayrıca ABS ve Airbag' siz bir araç ile hiç kaza yapmadın değil mi.Aynı şeyin ismini değiştirerek kullanmak yeni olduğu anlamına gelmez.Kim araştırdı ve buldu bana onu söyle.İlk araba, ilk motor, ilk kamyon, ilk otobüs..Yaa yok daha fazla bu seviyesiz mukayeseye devam etmeyeceğim.Özür dilerim.Bir daha yorum yapmayacağım.

  53. gurcan hezer avatarı

    Arkadaşlar özellikle de uncle Sam arkadaşım lütfen yorumlarımızı kişisel varsayımlar yerine doğrular ve gerçek veriler üzerine kuralım…
    Sen AMG nin de mercedesin olmadığını ısrarla iddia etmiştim ,ve hep aynı klişe cümlelerinle artık 12-13 sene öncesine dönerek bence kkendini de kandırmanın ötesin de komik olmaya başlıyorsun..
    Buradan son defa soruyorun sana mükemmel mütoelar ve otomobiller yapan BMWnin hangi süper spor modeli akıllarra kazındı veya şu anda böyle bir modeli var mı_?
    507 BG 400NM tork değerleri 5lt bir motor için yeterli midir?
    SON OLARAK o kadar beğenmediğin vew vasat bulduğun SLR dışında SL 65 BLACK SERİSİ ile karşılaştırılabilecek bir modeli var mı…
    Mantıklı ve makul cevaplar vermeni temelli edeirm yoksa yazdıklarının benim için değeri olmayacaktır ,gülmem dışında!!!

  54. Hala Gurca bey slr ın mercedesin kendi aracı olduğunu zannediyor. McLaren yaptı o aracı mclaren mercedes de sadece dandik superchargerlı verimsiz motorunu koydu. McLaren f1 de koyulan bmw motoru atmosferik anlıyormusun atmosferik ne demek.!! Bilirmisin Superchargerla atmosferik arasındaki farkı. O motor e36 kasa m3 ün motruyla beraber lt/100 bg sınırını aşan ilk motor. M power arkadaşımın dediği gibi hiç bir c serisi amg, m3 ün koltuğuna oturamamıştır. Bunu autocar , car, ve evo gibi dergileri takip eden herkes bilir.

  55. Ahmet  Keleş avatarı

    ayrıca SLR tutmadı değil söylediğim gibi o arabayı her isteyen alamıyor sınırlı bir üretimi vardı SERİ ÜRETİM ARABA DEĞİLDİ, el yapımıydı. Bir de şu açından bakmak lazım bu araba 2003 yılında çıktı 5 senelik araba insaf edin artık yani. Mercedes'in sanat eseri yapıp yapmadığını kaç senede bir model değiştirdiğine bakın, kaç senede bir köklü değişim yaptığına bakın.

  56. Mercedes ve çarpışma denilince aklıma daha hızlı ve daha öfkeli deki çarpışma sahnesi geliyor:D

  57. Ahmet  Keleş avatarı

    ya tutturdunuz bir ödülleri topluyoruz diye ona bakarsanız Renault her sene Euro NCAP 5 yıldız aldık en güvenli araçlar bizimki diye bir tarafını yırtıyor, getirip test etsinler bakalım Mercedes'le ne oluyor.

  58. Şener  SALİH avatarı

    BMW ///M POWER arkadaşım ;
    1)Slr nin tutulmasına gerek yok üretim sayısı belliydi ,
    2)Ürettimden kalkma nedeni miadını doldurması aynı modeli 30 yıl üretemezsin 2003 ten beri kademe kademe model model üretildi (belirli sayılarda) ve sonunda üretimden kaldırıldı en son cabriosu üretilerek ,mercedes zaten herhangi bir modelin kasasını eskiden 8 yılda bir di tüketimler değişince daha sık aralıklarla değiştirmeye başladı fakat süpersporlarda model değiştirmen lazım gelecek olan modelde SLS veya SLC ,ucuz maliyetli prototipler değil SLR ye göre ucuz araçlar ayrıca prototip tek olur SL ise piyasada ve f1 de ;
    3)Mercedes motor olarak yol otomobillerinde her zaman için ortalama motorlar kullanır çok güçlü değillerdir fakat ömürleri fazladır (yolda 30 yaşında 5 BMW görürsen inan 50 tane Mercedes görürsün)
    4)O günün şartlarında antlaşma BMW ile yapıldı Mercedes zaten Sauberle hem F1 de idi hem de Lemans ta siz boştaydınız :);
    5)Mercedesin şirket politikasından kaynaklanan bir durum kendi iç kaynaklarıyla değil hizmeti dışarıdan satın alarak büyüme modeli hazıra konmak diyebilirsin ;
    5)ikinci 5 sen öyle yazmışsın :)2004 yılı Mercedesin Mclareni satın almak istediği yıllardı belki firma politikası belki entrika belki dönemsel yetersizlik Mercedesin o dönem motor yapma konusunu engelledi ,f1 de kişi transferi olmayan bir şey veya çok yeni bir durum değilki kaldıki geçişler olmayacaksa idi Ferrarideki Brawn Hondaya gitmezdi ;
    6)4.ncü şıkta yazdığım bunun içinde geçerli ,fakat o motor C serisi için bence yeterli hatta fazla bile ;
    7)Mercedes spor otomobil üreticisi değil fakat üretmiyorda değil ayrıca o karşılaştırmalarda sizin ///M serisi varsa Mercedesin SL ,SLK ,CLK ,CL hatta ve hatta yerine göre C serisi AMG versiyonları da var ayrıca sizin olmadığınız yerlerde ismini yazmadığın firmalarlada karşılaştırmalar var ;
    8)Mercedesin CLR diye bir modeli yok fakat SL de kullanılacak motor DODGE VİPER da test edildi biliyorsun CHRYSLER de Mercedesin ve onu uygun gördüler onda kullandılar ayrıca Mercedes ve BMW yi prototip konusunda kıyaslarsak zarar edersin kanısındayım ;
    9)///M3 her ne kadar sedan görünümünde olsada motoru pek sedana benzemez sedandan daha kuvvetlidir ayrıca Mercedes yeni C serisine kadar o segmentte o kadar iddalı değildi fakat yeni C serisi ile E serisinde olan amiral gemiliği bu dönemde C ye geçmiş oldu ayrıca sizin 5 seriside hiçbir zaman E serisi ile yarışamadı fakat şu anda C serisi sizin 3 serisi ile yarışıyor ;
    10)google daki sayılar
    Mercedes-Benz= 92.200.000
    Mercedes =223.000.000
    BMW =280.000.000
    Mercedesin ismi sadece tek şekilde yazılısa evet fakat çok farklı yazılımları var yukarıda gördüğün üzere ayrıca bunlara bağlı kurumu olan AMG ,MAYBACH ,SMART ,McLAREN isimlerde dahil değil üstelik gerek te yok araç modellerine baktığında zaten gerekli fark bence göze batıyor fakat ben zannetmiyorumki bu yazdıklarımla sendeki BMW tutkusunu veya sevgisini değiştirebileceğimi şayet BMW çok büyükse Mercedes te onunla kıyaslanabiliyorsa demekki Mercedes te büyük ,yok Mercedes büyükse ve BMW onunla kıyaslanıyorsa o da büyüktür ki bu durumda ben şahsen BMW nin büyük bir firma veya rakip olduğunu kabul ediyorum bence sizde veya sende arkadaşım Mercedesin varlığını kabu et ki bir parçada kabul ediyorsunki kıyas yapıyorsun ….

  59. gurcan hezer avatarı

    BMW ///M Power arkadaşim yazdıklarını umutsuz bie şaşkınlıkla okudum ve malesef yazdıklarının hiç bir dayanağı yok …
    Sana buradan açıkça soruyorum BMW nin hangi spor modeli SLR ,ENZO .CARRERA GT ,PAGANİ ZOMDA S ,SL 65 AMG BLAK SERİSİ ile karşılaştırılabilir yada böyle bir modeli VAR MIDIR?
    Ayrıca tutturmuşsunuz yüksek hacim şarkıları BMW ninde 6 lt motorları vardır ve 438 hp gibi hacmine oranla az güç üretir dahası sen kıyasla
    5,5lt 650hp 820nm(slr)
    5 lt 507 hp 400nm(M5,M6)
    artık hacim çeşitlemesi yapmassın umarım …
    Bunlara MANTIKLI ve verilere dayalı cevaplar verirden sevinirim yoksa yine yazdıklarına gülmek zorunda kalıcam …)

  60. dünyanın en pahalı arabası diye bir tabir kullanmak yanlıştır çünkü herhangi bir kişi çıkıp herhangibi bir araba için 1 milyar euro değer biçebilir ve o araba dünyanın en pahalı arabası olur, illede bi kıyas yapmak isteniyosa, bugüne kadar bir arabaya verilmiş en yüksek para değerini araştırmak gerekir eğer gerçekçi olmak gerekiyosa, dünyada bir arabaya verilmiş en yüksek para bir bentley veya bugatti'ye(tam hatırlayamıyorum bu kısmı) verilmiştir, sözü geçen araç 1930 model fln olmalıydı ve dünyada sadece 3 örneği kalmış, zaten sadece 6 tane yapılmıştı:)

    evet, şimdide en pahalı araç hangi markaya aittir diye bi tartışma başlattım farkındayım:)

  61. BMW  ///M Power avatarı
    BMW ///M Power

    Ne yorum ne yorum ne yorum. Gözlerim yaşardı inanın. Çok dukunaklı vallahi :)) Yaa bu kadar da çocukça bilgisizce bir yorum olmaz yaaa. Efsaneymiş de falanmış filanmış.BMW nin araçları soluk donukmuş:)) Geçin bunları artık.
    1-Senin slr dediğin araç madem sanat eseriydi neden tutulmadı?
    2-Neden üretimden kalktı? Neden Mercedes durumu toparlamak için daha ucuz maliyetli prototipler üzerinde çalışıyor?
    3-Neden BMW ödülleri toplarken motor konusunda Mercedes geride kalıyor?
    4-Neden piyasaya çıktığında en hızlı yol otomobili olan ve şimdiki Slr den çok daha güçlü ve hızlı bir otomobil olan McLaren F1 otomobili için BMW S70/2 V12 tercih edildi?
    5-Neden BMW formula 1e girdiğinde ///M mühendisleri şıkır şıkır V10 tasarlarken Mercedes illmor engineerig şirketiyle ortaklık kurdu ve daha sonra şirketi satın aldı.
    5-Neden 2004 sezonunda ultra-süper Mercedes motorları hep blok çatlatı? cayır cayır yandı ve McLaren takımı doğru belli puan alamadan sezonu kapattı? Ve neden 2002 sezonu sonunda BMW motor departmanından şimdi ismini hatırlayamadığım bir mühendisi apar topar takımlarına aldılar?
    6- Neden BMW süper spor otomobil üreticileri (Başta Ferrari, Lamborghini) gibi özellikle ///M araçlarında atmosferik motorlar kullanırken Mercedes yüksek hacimli ve aşırı beslemeli verimsiz motorlar üretti?( C63 amg en iyi örnek 6,3 litre çift turbo 514 bhp verimsizlik efsanesi denilebilecek bir motor)
    7- Neden BMW araçlarını otomobil dergilerinde ve ilgili internet sitelerinde bir Porsche ile kıyaslanırken görürüz de bir Mercedes'i göremeyiz?
    8- Neden Mercedes yeni clr testlerini özgün bir tasarımla değil de alenen apaçık besbelli ortada araştırın göreceksiniz bir dodge viperla yapıyor yoksa sil baştan araç üretmek zorlarına mı gidiyor?
    9- Neden aslında sedandan bozma biraraç olan ///M3 e spor otomobil gözüyle bakılır ve öyle değerlendirilir her yerde de (oto dergilerini takip edenler iyi bilir) Mercedes C serisi AMG ler bu imajı hiç bir zaman yakalayamamıştır.
    10- Neden google de BMW'yi aradığınızda 278 milyon sonuç elde edersiniz de Mercedes bir bayan ismi olarak da kullanılmasına rağmen 222 milyon sonuç elde edersiniz? Yoksa çok fazla efsaneleşmiş olmasından kaymaklanıyor olmasın? (inanmayan bu linkten ulaşabilir http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=bmw&word2=mercedes )

    Mercedes'ci arkadaşlar bunları cevaplayın gerçek efsane ayın ondördü gibi ortaya çıkacaktır.

  62. gurcan hezer avatarı

    Rakamalar doğrudur, AUTO BİLD in resmi internet sitesinden(www.autobild.de) alıntıdır…

  63. Şener  SALİH avatarı

    Gürcan arkadaşım saat 16:30 dan beri yazı yazmamıştı fakat kapanışı iyi yaptı veya arayı kapattı ;bu arada 22 milyon euro doğru değilmi sıfır hatası yok ….

  64. ne yorum ama bitiriş güzeldi o bizim yıldızımız 😀

  65. gurcan hezer avatarı

    Mercedes arabaları baştan aşağıya sanat eseridir ve bakanları kendisine hayran bırakır ,bir araba çok hızlı ,cok güçlü yada çok daytanıklı olabilir ama güzel değilse kendisine bakılmaktan yoksundur.
    Bugün yolda SLR görüpte bu araca hayran olmayan insanın güzellik kavramı gelişmemiştir çünkü sanat bu araç sanat eserisir.Keza yeni SL serisi tamamiyle başyapıttır.
    İç tasarıma gelince de arkadaşlarım kusura bakmasım BMW sınıfta kalır ,snelerdir donuk ve sönük bir yapı ,insanın içini karartan orta konsol ,ve nasıl kullanıldığı hala çözülemeyen i drive…
    Sadece motor değil ,bir otomobilin MERCEDES ile kıyaslanabilmesi için aynı seviyede olması gerekir …
    Bütün kriterleri gözönünde bulundurduğumuzda BMW ,MERCEDESe rakip olamamaktadır,mercedes sanat eserleri üretir ve efsaneleşir ,bügün dünyanın en pahalı arabası 22000000euro değerindeki sl 300 gulwing yarış arabasıdır,efsaneleri firmalar yaratır insanlar şekillendirir ve bu yüzyıldaki şekli parlayan yıldızdır…..

  66. Mercedesin direksiyonu yeter be sırf onun için alınır o otomobil 😀

  67. Şener  SALİH avatarı

    Mercedesle arası iyi olanlar Mercedes Müzesini benim gibi gezemeyenler veya bilgi almak öğrenmek isteyenler lütfen şu linki kullansın gayet hoş
    http://www.museum-mercedes-benz.com/
    belki bakmışsınızdır bile….

  68. Ahmet  Keleş avatarı

    sen daha az yakıt harcamaktan bahsediyorsun şu anda Mercedes-Benz Yakıt tasarrufu yapan araç değil yakıtsız çalışan araçlarını geliştirmeye başladı ve tarih olarak 2012-2013 gösterildi bunu hiç duymuşmuydun buna çok büyük bir bütçe ayırıldı ve Mercedes-Benz'den yapılan resmi bir açıklamadır !!!

  69. 2012 de yeni emisyonlar yürülüğe girince görüşürüz. Herşey ne için yapılıyı efficient dynamics nedir? Neden daha az yakıt harcayarak daha hızlı gidebileceğimizi düşünmeye başladığımız zaman beni anlarsınız herkese iyi akşamlar. BMW POWER

  70. güç tamam tork tamam dayanıklılık tamam yakıtta da fark cok mu:D ordan kapatıyorsunuz heralde.kabul ettirmeye çalışmıyorum diyorsan bakıcaksın yorumlarına

  71. Ben kimseye birşey kabul ettirmeye çalışmıyorum. Herkes istediği markayı sever ve tutar sevdalısı olur. Ben sadece motorda üstün olduğumuzu söylüyorum. Çünkü yanılmıyorsam bir fanatik arkadaş vardı 10. mesajda sallamış da sallamış yok eniyi v8 yapar yok ferrariden iyi v8 yapar. Tüm yorumlarımı ona karşı yaptım."Dünyanın en iyi atmosferik V8 motorlarını üreten firma (güç ,tork,yakıt tüketimi,dayanıklılık…)mercedestir." Bu nedir ya otoritemisin kardeşim. Nerde yazıyo hiç bulamadım böyle bir söz.

  72. Şener  SALİH avatarı

    SLS bir gerçek fakat tipini daha kesinleştiremediler fakat SL in bir sonraki kasasının martı kanat olma ihtimali var ayrıca bazıları kızacak fakat mclarenle ortaklaşa (çoğu mclaren projesidir) yürütülen birçok süperspor otomobil çalışmaları var bunların çizimleri hatta yollarda olanları var (Can-am ,Manta ,Mp-11B) ;dünya globalleşmeye ,maliyetleri düşürmeye ve profesyonelleşmeye bu kadar önem verirken mclaren gibi bir şasi üreticisi ile işbirliği yapıyorsa Mercedes neden şasi üretsinki süperspor otomobillere hatta LOTEC ve PAGANİ dede durum bundan farklı değil ;
    yorumlarıma alaka gösterenlere teşekkür ederim ve bilmukabil ;
    bu arada bir karar verelim yorumları 250 yapacakmıyız 🙂 ….

  73. Ahmet  Keleş avatarı

    bu sözlerine sadece Mercedes'in sloganıyla cevap veriyorum: Beauty is nothing without a brain…Mercedes-Benz !

  74. Bu dünyaya abs, asr den daha önemli katkılarımız oldu:)Biraz araştır anlarsın ama o sistemlerin ne yazıkki yarısı bile mercedeslerde yok şuanki s serisini arka kaputundan tut vites kolu ve i-drive sistemi de bmw den kopya. Aktif direksiyon sistemimiz bir çığır açtı. DSC, DTC ler biz asr kullanmayız. Ne olursa olsun insanların gözüne, hislerine, ve motor sesiyle kulaklarına hitap edeceğimiz arabaları üretecek BMW. The Ultimate Driving Machine.

  75. Ahmet  Keleş avatarı

    birazdan burada Alman arabası japon arabası tartışması da çıkacak galiba XD Mercedes Hayranıyım Bmw pek sevmiyorum bu benim kendi meselem sizde mercedes beğenmeyebilirsiniz ama uncle sam niye kabul ettirmeye çalışıyorsun kendi doğrularını yaşlı arabaı işte ne demektir ya benim için değil sana itaat etmek zorundamıyız. Bence Ferrari'de yalandır Alman arabasının üstüne araba tanımıyorum ben var mı fikrimi değiştirebilecek biri çıksın??? bu bağlamda Bence dünyada Mercedes 1 numaradır size göre BMW dir veya Audi'dir bende bu üçünün üstüne tanımıyorum.

  76. Ben konfor isterim benim zevkime mercedes hitap eder sen nerden biliyorsun.kendini toplum olarak mı görüyorsun da genelleme yapıp sonuca varıyorsun.CEvap veremeyeceğin yorumlar görünce hep aynı tarafa kacıp duruyorsun.
    Bunu beğenmemek sana kalmış merak eden yok ama burdaki çoğu kişi bu araçları beğenebilir.
    http://shows.autospies.com/gallery/2009-Mercedes-SL-Series-72/

  77. almanyanın çoğu segmentte rakip firmalar diyerek onları saydım.Artniyet yok valla:)

  78. Mercedesi 50 yaş üstü kullanıyor da ondan tertemiz.:) Bakın sokaktaki bmwlere de tip görsün design görsün gözün kardeşim. Yaşlı arabası işte. Yüksek hacimli motorlarla bulabiliyo anca gücü. Bunu herkes yapabilir. Verim çok önemli burda.
    Ayrıca slr supercharged v8 ta lt/100 bg zaten geçmezse ayıp atmosferik motorla aşırı beslemeli motorun ayrımını yapamıyormusun.?????

  79. Mc Laren o araçların yanına niye Ferrari'yi katmadın. Bak ayıp ettin şimdi 🙂

  80. Arakdaşlar lütfen kin oluşturacak kötülemeler yapmayalım.Bizim Mercedes tartışmamız bazı arkadaşların kötülemesinden kaynaklanıyor.Aynı şekilde cevap olmaz.Mercedes Bmw Audi hepsi iyi teknolojik gelişmiş araçlardır.Ben mercedes hayranıyım ama bmw kötü diyemem

  81. Bende arasıra Şener diyorum o zaman sende kusura bakma Şener arkadaşım :))

  82. Gökhan Demir avatarı

    ŞENER SALİH yazdıklarını çok beğendim, sağol kardeşim.Benim anlatmak istediğim farklı birşeydi.Sen başta olmak üzere bazıları anlamış.58 ayrı segmentte, 100' e yakın birbirinden farklı araç üreten bir firma Mercedes.İlk ABS ve Airbag' i 1980' lerde kullandığı zaman BMW mühendisleri o harflerin ne anlama geldiğini bile bilmiyordu.Dışarıya çıkınca bir bak 30 yaşın üstünde Yüzlerce Mercedes görebilirsin.Ama 15 yaşın üstünde BMW bir günde 10 taneden fazla göremezsin.Bu mu dayanıklılık.Neden bahsettiğin hakkında aslında seninde bir fikrin yok ama amaç zirveyi taşlamak.122 yılda senin kullandığın arabalarda emniyet kemeri, airbag, abs, asr, esr gibi sayamayacağım 10'larca faydalı buluşun sahibidir Mercedes.Ben en azından bunlara saygı göstermeni beklerim.Önemli olan başarı değildir.Başarıyı devam ettirebilmektir.

  83. Ahmet  Keleş avatarı

    Birde 2010 Mercedes SLS var + Mclaren F1 in tipini çok seviyorsan bir de Yenilenecek olan Mercedes-Benz Mclaren F1 i ara 2011 yılı ! !

  84. Ahmet  Keleş avatarı

    ayrıca 4 göz ne alaka yaa sen 3 kasa önceki 3 serilerini bilmiyorsun heralde say bakalım kaç farı var. Ayrıca Mercedes SLC yi de bir araştırın Mercedes'in SLR ayarında çıkaracağı yeni arabası şu anda test aşamasında. Pardon ama Mercedes anca ortak araba yapar demişsin de Mclaren F1 ne oluyo bu arada ??? BMW mclaren'ı Mercedes'e kaptırdı diye kıskançlık kokusu alıyorummm !!!

  85. gurcan hezer avatarı

    uncle Sam arkadaşım , daha önceden de amg nin mercedesşn olmadığını iddaa etimiştin şimdi mclarendeki bmw motorunu mercedesin hala geçemediğini idda ettin .
    Ben sana slr ve black serisinde kullanılan motorların verilerini verdim ve bir soru sordum …
    Cevaplarını bekliyorum…

  86. Uncle Sam, amma hırs yapmışın hocam bu kadar ciddiye alma yahu :)) bmw iyidir iyi arabalar yapar..ama ben şahsen alabilecek durumda olsam slr den şaşmam..tipi için şöyle böyle demişsin,ama slr çok estetik yahu..hani, beğeni görecelidir ama bu kadar da değil 🙂
    ayrıca, 2.dünya savaşında almanların üstün hava hakimiyetinin en büyük sebebi o günün şartlarına göre seleflerinden hayli hayli iyi performans gösteren mercedes motorlarının kullanıldığı avcı uçaklarıydı.

  87. Ahmet  Keleş avatarı

    SLR ın tipini beğenmeyen vaaaaar XD

  88. Gökhan Demir avatarı

    Siz anca ortakla araba yaparsınız diyorsun ama "Ve de ayrıca lotusla da ortak bir süperspor araç daha çıkaracaklar." bu sözler kime ait.Ben şunu anlayamadım uçak motoru yapmak ve uçak içi tasarlamak ile neyi anlatmak istiyorsun anlamadım ki.Yani o kadar boş konuşuyorsun ki.6 yaşında oğlum var o bile gülüyor senin sözlerine sem amca.

  89. Şener  SALİH avatarı

    Bülent arkadaşım az önce Bülent dedim kusuruma bakma

  90. Şener  SALİH avatarı

    Yazmayacaktım fakat Bülent yorumuna dayanamadım Mercedes te BMW de 250km/s ile sınırlandırılmışlardır ;güç iyi güzelde onlarda kendilerini sınırlandırmışlar bence yorumlarıda 250 yorum/1 haber le sınırlandıralım 🙂

  91. kimse zorla sevdirmiyor sana.Sen tipini beğenmiyorsun diye kötü heralde.SAna beğendirmeye çalışanad yokken kötülemeye çalışma

  92. Yorum sayısı 200 olmassa kabul etmiyorum. Yakışmaz bu siteye. Hadi gayret 151.si benden 🙂

  93. gurcan hezer avatarı

    5.5lt 650hp 820nm(slr)
    6lt 670hp 1000nm (sl 65 black series)
    Geçemiyor dediğin motor da dahil bu verilere sahip bir BMW motoru yada bunu geçen bir güç ünitesi var mı bmw de ?
    Lütfen, konuyu çarpıtmadan net yanıtlar vermeni bekliyorum..

  94. O motoru hala senin sevdiğin mercedes geçemedi verimde 15 sene öncesinin.litre/100 bg

  95. BMWlerin egzozlarını göre göre mercedesçilerin çok sinirleri bozulmuş. Dört gözlü araba üreticisi. Bakın diyorum motor ödüllerini kim alıyo. Hala bakmıyorsun kardeşim. Siz anca ortak araba yaparsınız ortaklaşa mclarenla.

  96. http://www.topspeed.com/cars/bmw/1991-bmw-nazca-c2-ar35098.html

    http://www.supercars.net/cars/826.html

    Neler yapmışız neler. Şimdi de bunların yenileri geliyo. BMW yakında hem süper hafif ortadan motorlu süper spor arabası için çalışıyor. Mükemmel bir araç olacağı söyleniyor. Ve de ayrıca lotusla da ortak bir süperspor araç daha çıkaracaklar.

  97. gurcan hezer avatarı

    arkadaşlar tuturmuşsunuz 15 sene öncesinin BMW motorunun promasyonunu yapıyorsunuz hala..
    Bir aracı bile yok bu sınıfta.
    En yeni motoru 5lt yani ufak bi hacmi yok 507hp 400nm tork var hala anllamsızca uzatıyorsunuz
    ferrari,mercedes ,audi…6lt üretiyor bi BMW üretmiyor zannetmeyin.
    760 da kullanılıyor hala en verimsiz v12 lerden bir 6lt 438 hp
    İnanın KOMİKLİK sınırını da aştınız..

  98. Ahmet  Keleş avatarı

    ayrıca mercedes Tank motoru da yapıyordu ama şu anda bilmiyorum.

  99. Ya ferrari lambo mclaren f1 lm varken neden alayım o tipsiz arabayı. Sevmiyorum kardeşim sevmiyorum tipini beğenmiyorum slr`ın. McLaren f1 ona bin basar.

  100. Ahmet  Keleş avatarı

    ben kendimi ele filan vermedim ben SLR'ın çıktığı 2003 yılından beri neredeyse hergün SLR ile ilgili araştırma yapan biriyim ben o arabanın aşığıyım. Arabanın farkını sana söyleyeyim aslında bunu tek şu cümleden anlaman gerek. SLR tamamen el yapımıdır ve dünyada az sayıda üretilmiş almak için çok güçlü referanslar bulman gereken bir arabadır. Türkiye'de sadece bir tane vardır. Pistin karakteri Formula1 de araçları nasıl etkiliyorsa o söylediğin verilere de öyle bakmak gerekir. Gene yok diyorsan araştır SLR'ın Ferrari Fiorano veya Enzo'yla yapılan testlerine ve gör. Yani F430 u alan adam SLR'ıda alır diyemezsin!!!

  101. The McLaren F1 with the BMW S70 engine had a 0-60 mph time of 3.1 seconds and a top speed of 230-240 mph. The McLaren set the world speed record of 240.1 mph for the fastest production car in March 1998.

    The engine for the McLaren F1 LM model produced 680 hp and 520 ft-lbs of torque! Issued in honor of the McLaren F1's that won the 1995 LeMans race, the LM's set a 0-100-0 mph world record for a production car by ripping through the tach in a gut wrenching 11.5 seconds while traveling a distance of only 828.4 feet!

  102. Bu arada 2. dünya savaşındaki almanların uçakları bmw motorluydu. Bundan dolayı düşman hep BMW fabrikalarını bombalamıştır.

  103. Nedense airbus uçaklarının iç tasarımlarını da bmw yapıyor:)

  104. Kendi zevkinden neden bahsediyorsun anlamıyorum.Başkasıda bmw yi beğenmeyebilir.Mercedes 6lt yse bmw 3 4 lt mi ki abartıyorsun.
    Araçların sadece kendinize yarayan değerlerini alıp buraya yazmakla tartışmayalım.Komple değerlendirmek yapacak olan varsa yazsın okuyalım.Başka forumlardada çok görüyorum şu markada şu model aldım kötüydü o modelin hedef kitlesi sen değilsinki ama anlamaz o markanın bütün modelleri kötüdür ona göre.Sonra denedim gördüm ben bilirim sözcükleri.

  105. Şener  SALİH avatarı

    Sinan arkadaşım sana çocukken anlatılanlar gerçekti ve Mercedesin yıldızı gökyüzündeki yıldızı değil motorlu araçları ifade eder ;gökyüzündeki motorlu araçlara örnek=zeplinler ve 2.nci dünya savaşındaki alman avcı uçaklarının motorları ayrıca airbusla olan ortaklığı çerçevesinde airbusa illaki bir katkısı vardır (daimler ag.nin airbusla ortaklığı=22.4% European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) – a parent company of Airbus of Europe) ;denizdeki araçlarını bende bilmiyorum özelliklede araştırmadım fakat Almanların denizciliğe verdiğe önemi biliyorum ve illaki bir antlaşmaları vardır diye tahmin ediyorum ;
    Tanrı kelimesine gelince bence takılmayın çünkü kelimelerin açılımları ve ifade ettikleri önemlidir ,dünya üzerinde hatta mitolojilerde çok tanrı var fakat TEK olan bellidir ve şöyle diyesim geliyor sizin oralara Tanrı mı bakıyor hala çünkü bizim buralarla ilgilenmeye Tanrıların gücü yetmiyor ;onun için bu kapasitesi ,açılımı ve manası kısıtlı olan kelimeye başta bende çok kızıyordum insanlar neden böyle kısıtlı kelimeleri kullanırda daha iyisini kullanmaz diyordum fakat sonradan anladımki kelimeler insanların karakterlerini yansıtıyor ve kullandıkları kelimelerde mükemmelliyeti ne kadar aradıklarını veya ne kadar istediklerini belli ediyor ;
    Konuyu bayağı uzattık ve neredeyse değinmediğimiz hiçbir şey kalmadı ,kendi adıma rahatsızlık verdiysem ve arkadaşları kırdığım konular varsa özür dilerim ….

  106. Rus Mig9 larda da BMW motoru varmış bende bak bunu yeni öğrendim.

  107. BMW ile mercedesi hiçbir anlamda karşılaştırmam. Hala 2-3 sene öncesine kadar ürettiği küt burunlu tipsiz arabaları aklımda. Motor olarak ta bütün serilerinde çok güçsüz motorlar üreten bir otomobil şirketi. Bir tek AMGler güçlü onlarda da deli gibi motor hacmi var tüketim oldukça fazla. Hele formula 1 gibi bir sporda bile KERS gibi bir sistemi araçları daha az yaksın diye devreye soktukları günümüzde amg nin ürettiği 6.5 litrelik oluk oluk benzin yakan makinalar artık ömrünü yitirmiştir. Arkadaşım McLaren motor yapmaz müdahale de edemez. McLaren şasi üretir. Ayrıca o motor litre başına 100 beygiri geçen ilk atmosferik motordur. BMW ile mclarenın yaptığı bir şaheserdir o araç.

  108. Sinan arkadaşım gülmene gerek yok biraz araştırırsan bmw den aldıkları 6 lt motorun hacimi 6.1lt'ye yükseltmişler, bunun sonucundada 627bg ve 651 nm/tork güç elde etmişlerdir.motora parçalarının bir bölümü altın dedim,50-60 beygir gücünden bahsetmedim…yazımı düzgünce okursan anlayabilirsin…

  109. gurcan hezer avatarı

    Top ranked vehicles

    Subcompact: Kia Rio/Rio5

    Compact: Honda Civic

    Compact sporty: Mazda MX-5 Miata

    Compact premium sporty: Porsche Boxster

    Entry Premium: Lincoln MKZ

    Midsized premium: Mercedes-Benz E-class

    Large premium: Audi A8/Mercedes-Benz S-class

    Premium sporty: Mercedes-Benz SL-class

    Midsized sporty: Ford Mustang

    Midsize: Mercury Milan

    Large: Pontiac Grand Prix

    Compact SUV: Honda CR-V

    Midsize SUV: Toyota 4Runner

    Lage SUV: Toyota Sequoia

    Midsize Premium SUV: Lexus RX

    Large Premium SUV: Lincoln Mark LT

    Large pickup: Chevrolet Silverado Classic HD

    CNN nin dünya çapındaki anketi,,)

  110. http://www.usautoparts.net/bmw/engines/vintage1.htm
    Şener arkadaşım uçak bu olmalı..

    "BMW:Tanrı bizm iş ortağımızdır. "
    Bknz: Espri yapıyım derken sözü .. edenler.

    son derece sakin tartıştığım ve hatta yazarken zevk aldığım şu ortamda.aslında var olan yazıyı,benim espiri gibi üretip uydurduğumu son derce sakıncalı sözler sarfederek yazan bunun sonucundada sonunda beni sinrilendirmeyi başarıp kendini bişey sananlar.

  111. "BMW:Tanrı bizm iş ortağımızdır. "
    Bknz: Espri yapıyım derken sözü .. edenler.

  112. sen söylediklerine kendin inanabiliyormusun?mclaren BMW motorunu aldı ve onu geliştirdi haahahaha işte buna gülerim.ron dennisi kendi kulaklarımla duydum ben BMW bize bu muhteşem motoru verdi kusursuzdu derken diye.motorla şasi arasındaki kabloların çoğunun altın olduğu doğru ama bu motora direk olarak öyle 50-60 hp katkı sağlamaz.çamur atmayın bence eniyisi.Şener arkadaşım BMW RR aracılığıyla zaten uçak motoru üretiyor.Boeing te kullanıyor daha varmıdır kullanan bilmiyorum.artı daha geçenlerde BMW nin biyerde konspet bi uçağını görmüştüm ama şimdi bulamadım.küçük lüks bi uçaktı.durum böyleyken üretmese bile BMW zaten zamanında üretmiş ve 2. dünya savaşından sonra bütün üretim tesisleri bombalanmış.bu olaylara bakark bile şuan üretmeyip anısını armasında yaratmak isteyebilir.bunda yanlış olan ne?mercedesin arması gökteki yıldızlar kadar güzelden gelir benim bildiğm.karada havada denizde filan bunlara çocukken inanırdım.hadi öyle karada filan olsun sen bana mercedesin uçaklarını ve gemilerini gösterebilirmisin?
    padokman arkadaşım senn dediğin o bizden iyisini tanrı yapar şeklindeki yazın benim bu sitenin forumundaki imzamdır.ama onunda altında şöyle bir yazı vardır hemen ekliyeyim.
    BMW:Tanrı bizm iş ortağımızdır.

  113. mercedes fabrikasında sizi karşılayan yazı gibi,"bizden iyisini Tanrı yapar.."

  114. Mclaren F1 de,BMW den alınan motor direk kullanılmamıştır,motorun hacmi,torku,ve beygir gücü yükseltilmiştir,mclaren tarafından ayrıca oluşan ısıyı en aza indirebilmek için motorun birçok yerinde 24 ayar altın kullanılmıştır…Mclaren Mercedes ile ortaklık yapmadan önce üretilmiş bir araçtır..92-98 arası 100 adet üretilmiştir…burdan yola mclaren ortağından motor almayıp bmw den alıyor demeyin…10 yılı aşkındırda süperspor otomobillerin en iyisi olmuş bir araçtır…ayrıca karizma yaratmak her segmentte en iyi aracı yapmak ile olur…otomobil ve motor üretmekle değil…honda otomobili bırak uçak üretmeye başlayacak yakında,robot bile yapıyorlar..ne kadar karizmaları çizik adamlar öyle,mantığa bakın…

  115. Şener  SALİH avatarı

    Unuttum MERCEDES in yıldızının manası ''karada ,denizde ve havadaki motorlu araçlar'' ı sembolize ettiğinden her alanda üretim yapıyor ;ey BMW severler ben olsam firmam neden uçak üretmiyor madem üretmiyor ve üretmiyorsa o armayı neden kullanıyor diye sorarım …

  116. Şener  SALİH avatarı

    Süperspor otomobilmi 2 tane prototipimiz var yanlış değilsem CHRYSLER ME412 ,MAYBACH EXELERO buyurun bakın otmobiller hakkında bu kadar çok bilgi bildiğiniz için zaten biliyorsunuzdur ;
    ayrıca v12 demişken NİSSAN GTR de 1700 beygirlik Mercedes v12 kullanıldı arabayı nerede kullandılar onu bilmiyorum ;
    zaten yazdığım iki araç daha vardı PAGANİ ve LOTEC ;
    bu iki firma her zaman bu piyasada oldular ve olmaya devam edecekler bir gün biri daha iyi olacak bir gün diğeri fakat iki firmada birbiriyle rekabete devam edecek bu tartışmalar veya muhabbetler devam edecek fakat MERCEDES lüksten BMW sürüşten taviz vermeyecek ,çoğunlukla gençler BMW tercih edecek orta yaş olanlarda MERCEDES ,MERCEDES her zaman taklit edilecek her zaman ismi anılan olacak ve dünya ikiye ayrılmaya devam edecek MERCEDES ve diğerleri bunu burada yazı yazan hiç kimsenin değiştirebilme gibi bir durumuda olmayacak neden mi? MERCEDES her alanda üretim yapmaya devam edecekte ondan ve bu alanların hiçbirinde lüksten ve beklentilerden taviz vermeyecek ….

  117. gurcan hezer avatarı

    507HP yi aşabilen bi motorunuz da yok ,gerçekten havalısınız!!!

  118. "only flying is better" BMW POWER
    Ha bu arada bizim panelvan, kamyonet ve yük taşıyan da bir modelimiz yok.:) Havamız batsın. karizmayız.

  119. 6.0 litre V12 lerimiz de çok ünlü. McLaren f1 de takılı olan:) Ayrıca sıralı 6 silindir ustasıyız. 2 tane sıralı 6 silindir yan yana 12 olur:):):):):):). Motorda üstümüze yok.

  120. Hımmmm… Bütün yorumları usanmadan okudum. Tam 121 yorum… Anladığım kadarıyla aramıza yeni kardeşlerimiz katılmış, "Hoşgeldiniz" diyorum.

    BMW'ler şimdiye kadar Renault'lar ile bu şekilde (insanı yıldırırcasına) tartışmaya girerlerdi. Açıkçası orada karşı çıkan taraf Renault'lar olurdu. Burada McLaren'lere BMW'ler karşı çıkmış. Ve ilginçtir Ferrari'ler bu tartışmadan uzak durmuş.

    Bilenler bilir, bir söz vardır, bir Fransız otomobil markası için "Yahudi Mercedes'i" (Yahudiliği nereden geliyor bilemiyorum, belki sermaye yapısında ortaklık olabilir) derler. Ayrıca bir Japon otomobil markası için de "Japon Mercedes'i" derler.

    Bilemiyorum, anlatabildim mi

  121. Keşke SLR nin dev gibi superchargerınıda koysaydın o istatistiğe ama ne yalan söyleyeyim şaşırtmadın beni.Ayrıca sadece biz değil Engine Awards Komiteside M5 ve M6 nın motorları daha iyi diyor.

  122. gurcan hezer avatarı

    Artık şu büyük hacimli motor çeşitlemelerinden ne zaman vazgeçiceksiniz yada nereye kadar bu konuda gözünüzü kapatıp desteksiz
    (s)açıklamalarınıza devam edeceksiniz anlamıyorum…
    Küçük hacimden ve M3 ten başka bi şey yok lugatınızda …
    5,5lt 650hp 820 nm tork (slr)
    5lt 507hp 400nm tokr (m5,M6)
    yukarıdaki veriler doğrultusunda 0,5 lt hacimden bu kadar performans BMW teknolojisi midir?
    Bu verilere dayanarak BMW daha iyi motor yapıyo diyen arkadaşım varsa banada anlatsın da ben de anlıyayım !!!

  123. Ya hala m3csl ye hartge kit takarım 3 saniyede çıkar ne olacak şimdi. Marifet mi. Genele bak kardeşim. 6.5 10 litrelerle uğraşma az litreden çok güç elde et. Arabanın pist özelliklerini geliştir.

  124. round 3 : Ve sonunda Ferrarilerde oyuna dahil olur.. :)))

  125. ben m3 ü alıpta birebir slr ile karşılaştırmadım arkadaşım.okadar anlarım arabadan.ben pist üstündeki verileri verdim.sizin öve öve bitiremediğinix biryandan süperspor deyip öteyandan tamamen performans amaçlı değil diyerek beni gülümsettiğiniz ! slr koca pistte standart m3csl den 10 sn hızlı m3 gtr dende 10larca sn yavaş.ben böyle bi karşılaştırma yaptım yoksa bana sorsan bende gerçek hayatta slr ye binmek isterim önce bunu kararlaştıralım(csl yerine).o fiyatına baksın dediğin arkadaş fiyatına baktı slr nin.kendi kendini ele veriyorsun resmen.insanların slr ye okadar para vermeyip gidip başka arabaları tercih etmesi beni bağlamaz.slr fiyat performans bakımından o ferrarilerdende lambolardanda geride.bu nedenle tercih edilmiyor.ayrıca ferrari f430 a okadar para veren bence slr yede para verebilir.aradaki bikaçyüzbin euro fark koymaz ferrari lambo alan adama.demekki bişeyleri eksik bu slr nin insanlar ilgi göstermiyor.mercedes bile bekleneni veremiyor deyip üretimden kaldırmak üzere olduğu arabasını çılgınlar gibi savunuyorsunuz.fiyat/performans bakımından iyi bir araba değildir slr.o koca motoru bana tak bende çıkarım 3.3 sn 0 dan 100e virajlarda ne yapıyor o araba onu söyle bana.sadece 0-100 olarak bakarsan bisürü muscle car var amerikada onlar üstünmü slr den?tabbiki değil.o yüzden slr de o ferrolardan lambolardan iyi değil.

  126. Ahmet  Keleş avatarı

    ya uncle sam ne kadar komik bi yorum yapmışsın yaa. Diyosunki evet tercih meselesidir sonra ama kabul etmek lazım en ii bmw dir diyosun Ne anladık abi bundan gene Bmw yi kabul ettirmeye çalışıyosun ya XD

  127. Ahmet  Keleş avatarı

    ben konuya biraz uzak kaldım arkadaşlar ama birisi m3'ü SLR la karşılaştırmış. Mercedes firması hiçbir zaman tamamen performans amaçlı bir araba yapmamıştır tarihinde. Mercedes'in vizyonu genel olarak konfordur, lüks araçtır. İlgileniyorsanız duymuşsunuzdur 200'le giderken sanki araba 40'la gidiyormuş gibi hiçbirşey anlamıyorsun kasmıyor araba diye. SLR'da bu koşullara en uygun yapılmış supercar kategorsindeki arabalardandır. Mühendisleri o kadar iddialıdır ki SLR'ın cabrio modeliyle (tavansız olan model şimdi ona da bişe dersiniz) 260'la giderken bile yanınızdakiyle normal konuşma sesinizde muhabbet edebilirsiniz diyor. SLR OTOMATİK şanzımanlıdır ve bahsettiğiniz araçlarla karşılaştırmak ne kadar doğrudur bilemiyorum dünyadaki en HIZLI otomatik arabadır. BAŞKA HANGİ OTOMATİK ARABA 3.8 SANİYEDE 100'e çıkıyor ki SLR 722 Edition 3.2 saniyede çıkar. anlamanız için söyleyeyim Ferrari F430 4.1 saniyede çıkar ve otomatik değildir tabiiki. Birde yine aynı arkadaş neden SLR yerine bunlar bunlar tercih ediliyor demiş. O arkadaş açıp SLR'ın fiyatına baksın diyorum sadece. İki tane F430 alıyor çünkü. Bu arada Mercedes AMG'nin tamamına sahiptir atıp tutmayın açın araştırın. Mclaren'ın yüzde 40 hisse sahibi olduğu doğru ama en fazla hisse sahibi Mercedes'tir yani onun sözü geçer. %15'i Ronald Dennis'in %15'i de Bahreyn Prensinindir, ve Mercedes bu Hisselerin tamamını istiyor %51'ini değil kendine ortak istemiyor yani.

  128. BMW 3.30 Cabrio boşverin gerisini :)) Ufak tefek makyajlarla araç tam bir canavara dönüşüyor. Gerek motor gerekse karizma.. Tek geçerim ;))

  129. Kaan TANYERİ avatarı

    arkadaşlar oyle bir durumun olduğu meçhul bişidir FIA her şeyi inceliyor yarış oncesi yarış sonrası herşeyi hafta araları garajları pilotların özel hayatını bile inceliyolar nerdeyse çok özel olmadığı sürece FIA buna mı izin verecek yapmayın o onceden incelenmişdir ve temiz olduğu belirtilmiştir!!

    FeRRaRİ TaRaFTaRI >>>>> KaaN#TR# direthewolf!!!

  130. oooo millet gecikmişim herhal ben siz baya konu yapmışınız yaa uzatmaya heç gerenk yok ferrari şampiyon yaa 🙂

  131. M1 yakında çıkıyor çıkınca görürsün efsaneyi. Orda da 1. oluruz merak etme. Nürburgring de dönerken el sallar diğer arabalara. Başka firmalarla ortak da değil kendi bünyemizde yapacağız.

  132. gurcan hezer avatarı

    Tebrikler ..Bu kadar ödül alan ve bu alanda 1 numara olan BMW firmasının 2005 yılından(2005 dahil) bu yana hangi muhteşem ,yeni efsane ,tasarım harikası ,süper spor ….bigi methiyelerle bezenmiş bir otomobilini gördünüz?

  133. uncle sam in yorumları biraz fanatikçe gelebilir ama doğruları söylüyor işte.alın bakın ödüllere yıllardır toplıyoruz ödülleri.her hacimde hemde.ama ne hikmetse pist üzerindeki derecelerde toplanan ödüllerde yetmiyor arkadaşlara.

  134. ya arkadaşım hala uzatıyorsun tutturmuşsun BMW motoru daha iyidir sana göre iyidir başkasına göre en kötü motordur kimseye zorla istediğini yaptıramazsın konuyu daha uzatmanın gereği yok..

  135. Alın birde burda yakın beyler.Motor ödülleri değilmi?2007 ve 2008.Kaç tane BMW var ben sayamadım.M5 2 yıldır en performanslı motor seçiliyordu bu sene 2. olmuşlar 2-3 puan farkla.ama hala 4 litre üzeri kategoride 1.ler,3yıldır.3!
    http://www.ukipme.com/engineoftheyear/winners_08/bestperf.html

    http://www.caradvice.com.au/2629/2007-engine-of-the-year-awards/

  136. Hele şükür birisi serkan arkadaş gibi dürüst bir yorum yapmış. Tercih meselesidir evet merceds de bme de güzel araçlar yapar ama eskiden beri gelen bişey var gözardı edemeyiz BMW nin motorları hep biraz daha iyidir. Hatta aerodaki zayıflığını motoruyla kapatıp geçmek ister rakiplerini bunu anlatmaya çalışıyorum ben sadece.

  137. yani sanki devlet meselesiymiş gibi sahiplenmişsiniz konuyu ve taraflarınızı, bmw veya mercedes ne fark ederki, tercih ve tarz meselesidir sadece, ben bir mclarenci olarak bmw sahibiyim ve herzamanda böyle olmasını isterim, ama çıkıpta şu bundan üstündür diye kimseye kanıtlamaya çalışmıyorum, komik olur.. yaptığınız şey tercihleri yargılamaktan başka bişiy diil, parmaklarınızı yormayın, onları başka işler için kullanabilirsiniz..

  138. tamam sam amca en iyisi sizsiniz süpersiniz,olağanüstüsünüz,sizden iyisini uzaylılar yapar…

  139. Kardeşim en iyi motorları hep BMW üretir. Ultimate Driving Machine

  140. 03 04 de mercedes 05 06 07 bmw v10 ödül alıyor car of the year perfo dan

  141. şuan burdaki yorumların çoğu konudan sapmış durumda neden bahsediyorsun konuş başlığına bak yorumlara bak.

  142. Şener  SALİH avatarı

    Evet konumuzdan sapmayalım konumuz motor ödülleriydi dimi ?

  143. Ya ne güzel işte %40 mış. Mercedesin daha tamamına sahip olduğu formula 1 takımı bile yok.:)

  144. mclaren vodafone mclaren mercedes takımının %40 hıssesıne sahıptır fakat %51 hısse ıstıyor sanırım yaknda %51 hisse alacak mclaren %51 istiyor

  145. bu arada kastettiğim X5 sıradan 3.0 dizel filan değil.X5 Lemans tır.yine bilenler bilir diyorum.2000 modeldi sanırım 2004 model slr den 10 sn yavaş nordschleifte.

  146. Şener  SALİH avatarı

    Amg hakkında bilgiler burada benim yabancı lisanım yok olanlar bakabilir belkide bakmışlardır (http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-AMG) ;
    AMG göreceğiniz üzere artık Mercedesindir Mclarenin de %60 ı değil %40 ı Mercedesindir ayrıca modifiye firmaları olarak Mercedes le çalışan diğer firmalarda vardır ve özellikle OPERA dizaynın yaptığı 700 küsür beygir gücündeki (2005 e kadar en güçlüsü) araçtan daha güçlüsü yoktu bu modifiye firmaları BRABUS ,KLEEMANN ,CARLLSON ,OPERA ;BMW ile genelde çalışan HEMANN ,AB bunlar modifiye firmaları ;
    Üretilen efsane motorlar denmiş Mercedesin v12 sini halen kullanan PAGANİ ZONDA ,LOTEC (1000 küsür beygir) var kendi üretimi olarak kullandıklarını saymıyorum ve geneldede kullanılmıyor kullanılırsada modifiye firmaları tarafından özel olarak kullanılıyor ;
    Mercedesin hangi aracı var sorusuna gelelim NTVMSNBC portalında otomobiller başlığı var aranılan bilgiler orada rahatlıkla bulunabilir BMW nin süper sporuna gelince lansmanı yapılan arkadan (ortadan motorlu) yeni M1 serisi evet hoş olmuş fakat motor verileri hakkında bilgim yok yanlış değilsemde açıklanmadı ….

  147. Mercedes McLarenin %40 hissesine sahip şuan..

  148. Her hafta birisi çıkıyor şöyledir böyledir diyen 🙂 Bu haftanın talihlisi Sam amcaymış.Birazdan yorumlar silinir kasmayın kendinizi fazla.aa Bu akşam tv de Sarı Mercedes varmış:) ilyas salman izleyin biraz.Türk ün gönlündeki aracı öğrenin:)

  149. kim atıp tutuyor acaba mercedes mclarenin yüzde 40 ına sahiptir…

  150. gurcan hezer avatarı

    Tartışmayı başka noktalara taşıyıp mevcut konuyu saptırnakla veya maddeleri sıralayıp (s)açıklamalar yapmakla gerçekler değizmez …
    X5 e efsane diyen bir zihniyet zaten spor otomobiller hakkında yorum yapmasın lütfen…
    Motor hacmi küçük diye sırada BMW motorbisikletleri mi var!!!
    Bu konuyu noktalamadan önce yineliyorum , konudan anlayan arkadaşlar varsa zevkle okurum yoksa güler geçerim yine…
    BMW nin süper spor otomobil diye sınıflandırılan ligde bir otomomobili var mı varsa nedir bi yazın lüften…
    SL 65 BLACK SERİSİ,ENZO CARRERA GT ,PAGANİ ZONDA…
    cevaplar olarak X5 yada M5 gibi gelirse beraber güleriz,,))

  151. Bu tartışmalardan ben de çıkmak istiyorum hiç bir öşeyi bilmeden atıp tutanlarla burda tartışmak istemiyorum. Yazan istediğiniz yazar bu saatten sonra. Herkes araştırsın neyin ne olduğunu görsün. Baksın karşılaştırsın engine awardslara baksın. (hatta pişkin pişkin bir de şike vardır bu işte desin). Herkese iyi günler. Konu başından nerelere geldi. BMW POWER

  152. benim sinir yaptığım yok ki 🙂 karşımdakinin düşüncelerini yeni yeni kavradım şimdi.
    1-sen iyi motorun tanımını bilmiyorsun arkadaşım hiç debeleme 🙂
    2-senin yazdıklarına göre bugatti veyronun karşsında f1 araçları da dahil olmak üzere hiçbir 4 lastikli makine duramaz.çünkü en iyi motor onda ve çok güçlü
    3-sen efsanenin tanımını bilmiyorsun.
    4-BMW nin araçlarını ve felsefesini bilmiyorsun.
    5-sana verdiğim linkte dahi listenin en tepesinde m3 gtr var.ve daha can alıcı nokta ise normal m3 ün o koca pistte senin slr den sadece 10 sn yavaş olması.sen buna rağmen yok pist değişti bilmemne diye kıvırıyorsun oysa kendinde biliyorsunki orda turlayan adamlar o dereceleri oraya yazıyorsa karşılaştırmalar yeterince adil ortamda yazılmıştır.eğer ordaki araçlardan biri avantajlı bi derece yapsaydı orada yer almazdı veya not düşülürdü.
    6-bugüne kadar herhangi bi oto dergisine baksaydın BMW M5 ten 5 kapılı efsane diye bahsedildiğini görürdün.
    7-hani nerde senin o bahsettiğin arabaların motorları kaç tane uluslararası ödül kazanmış?oysa BMW nin 1 serisinden itibaren motorlarına bak kazanmadıkları ödül varmı?
    8-slr okadar müthişte neden üretimden kaldırmayı düşünüyor mercedes?neden insanlar slr ye porscheleri lamboları ferrarileri tercih ediyor.
    9-iyi arabanın tanımını yapmayacağım o zevkten zevke değişir.ama iyi motor mümkün oldukça hafif,kompakt,az enerji harcayıp çok güç üreten yani verimli ve sağlam motordur.mercedes o koca koca motorlu arabaları üretir sağlamda yapar ama o koca motorlu arabalar virajda deli gibi understeer yaşatır bi yandanda benzini su gibi yakarlar.BMW ise belki 1000 cc daha zayıf motor yapar ama gücü kafa kafayıdr ve 150 kg daha hafiftir nitekim virajda drift bile yaparsın o arabayla.o derecede atik ve kıvraktır.

    hiç boşuna kasma arkadaşım.ben sana gerçekler bahsederken sen bana ironi filan diyorsan.baştan BMW nin efsane arabası yok deseydin keşke seninle hiç tarışmayı uzatmazdın.o cümleyle belli ettin kendini.sana dahada bişey yazmam ben bu saatten sonra sana iyi günler.

  153. gurcan hezer avatarı

    Malesef şaşkınlıkla okuyorum uncle sam arkadaşımı ..
    Ben mercedes üretümi araçlardan bahsediyorum sen mclaren f1 diyorsun..
    AMG de mercedesin değildir diyorsun hala…
    Mercdes hantal ve tipi klasikmiş…
    http://www.europeancarweb.com/news/epcp_0806_mercedes_sl550_vs_bmw_650i/photo_01.html
    bu resme bakıp da aynı yorumu yapabilirsen gerçekten bravooo

  154. kaçına sahip

  155. nasıl mercedes mclarenin yüzde 60 hissesine sahip oluyor arkadaş atıp tutmayın ya

  156. AMG ayrı bir firmadır işte bünyeye katılmış McLAREN da ayrı bir firmadır mercedes %60 hissesinin sahibidir

  157. Sen clk gtr de esklerden ben de McLaren F1 diyeyim.

  158. gurcan hezer avatarı

    uncle sam arkaşadım google gibi bir kolaylık varken neden araştırmadan torum yaparsın anlamam ,AMG nin mercedesn olmadığını yazmışsın , vahim kere mühüm bir yanlış!!Umarım başka iddalarda bulunmadan birazcık bilgi toplarsın..
    AMG mercedesin RESSSMİİİ firmasıdır..
    AMG kuruluş yıllarının başında, yarış motorlarının test ve dizayn odaklı çalışıyordu. Sonradan büyüme kararı alarak; ısmarlama araç siparişi ve standart mercedes marka otomobillere odaklanmıştır. 1999 yılında Mercedes firması bünyesine katılarak Mercedes'in resmi modifiye şirketi haline gelmiştir. AMG firması araç üretmez. Varolan Mercedes marka araçtan en iyi derecede verim alınması için aracın gerek iç aksamıyla gerekse dış aksamı olan şasesinde modifikasyonlara giderek, varolan aracın ekstrem bir yapıya kavuşmasını sağlar.

    AMG firması tarafından dokunulmuş araçlara sertifika verilir. Bu sertifika AMG tesislerinde üretilen her motorun silindir kapağı üzerine yapıştırılır ve bu yapıştırılan sertifika kesinlikle yerinden sökülemez. Taklidi üretilemez çünkü her sertifika üzerinde "özel" bir seri numarası bulunur ve bu seri numarası aracın belirli yerlerinde tekrar edilir.

  159. Mercedes hantal arabalar üretir tipi de klasiktir. BMW spor ve hızlı arabalar üretir. BMW ile mercedesin birbirine denk gelen serilerini karşılaştırın. Hep daha hızlı olan BMW dir. Ayrıca Mercedesin en sevmediğim özelliği de kamyon van kamyonet panelvan gibi tipteki araçları üretmesidir. Nerede kaldı markanın karizması. BMW Mercedesten hızlıdır arkadaşlar. Birbirine denk düşen tüm serileri inceleyin dizelinden benzinlisine. Ayrıca bir defa daha soruyorum motor ödüllerini kim alıyo her sene. kim kim.

  160. eminim mercede ve bmwnin ceo ları bukadar tartsmıyodr arkadaslar görende bmwden mercedesten para alıyosunuz sancakk tekrar hatrlatyrm konumuz FORMULA 1 bosuna sınır yapıosnzz mıllet arabalardan cebını dolduruyo bızlerde burda yok su daha ıyı yok bu…

  161. gurcan hezer avatarı

    Lütfen karşılaştırma kriterlerimizi mantıklı bir platforma taşıyıp da sürdürelim…
    Ben CLK GTR , SLR derken sen X5 ,M5 …filan diyorsan ironik bir durum oluşturursun…

  162. Evet mizahi olur amg mercedesin değil (fabrika dışı) ama BMW M GMBH bmw nin ve Mercedes 6500cc motor üretiyo. Bende bir motor bloğounu yüksek hacimli cnc de işlerim ve sana çok güçlü bir motor yaparım çalışma prensibi belli.önemli olan az miktarda harcayıp en hafifini ve en iyisini yapmak. Ben de sana bi modifiyeli bir kaç bmw söyleyeyim sen de söylemişsin ya amg diye.Breyton hartge. AMG Mercedese ait değil kardeş. Biz yaptık mı dandik süper spor yapmayız yaptıkmı ortaklarımızla tam yaparız. McLaren F1 in motoruna bak. BMW nin 6.0 V12 nasıl motor bir incele. İnterneti inceleyin burda motordan konuşuyoruz. Markayı bi kenara bırakalım. McLaren SLR da mercedesle mclaren ın ortaklaşa yaptığı araç. Mercedesin hangi aracı var. BMW ama yakında çıkarıyo süper sporu o zaman gör bakalım süper spor nasıl olur.

  163. mike shinoda avatarı

    ncle sam arkadaşımız biraz olaydan uzaklaşmış sanırım… İyi motor kriteri nedir ?? en yüksek devirmi ? en güçlü tork mu ? evet hiç şüphesiz bunlar ama dayanıklılık da söz konusu… Ve lütfen bu anlamsız söz düellosunu bırakın isterseniz motorunuz 1. viteste 200 km hız yapsın tartıştığımız platform arkadaşlar FORMULA 1 ! bukadar kuvvetli motora sahip olun ama şasiniz iyi değilse, aero yapınız hızlı değilse neye yarar (Örnek Toyota motoru) lütfen Uncle Sam arkadaşımız araştırma demiş bu araştırma değil temeldir… F1 de hızlı olma kriteri 4 ana başılta incelenir… 1.Motor, 2.Şasi, 3.Pilot, 4.Lastikne tekbaşına motor işi götürür ne lastik ne pilot nede şasi hepsi birbirine bağlıdır. ayrılmaz bütünün parçalarıdır… Araştırmaya da gerek yok F1 araçlarının temeli budur.

  164. meğer ben burda BMW nin efsane arabası yok diyen biriyle tartışıyormuşum.nasıl yani BMW nin efsane olmuş arabası yok?BMW 2002,M1,M3,M5,X5 lemans ve bunların yarış versiyonları gayette efsane arabalardır.sen öyle kabul etmiyorsan bilemem.hatta bunlara muhteşem motor sayesinde mclaren f1 bile eklenebilir.en baştada dediğim gibi burda herkes bildiklerini yazıyor ve kimse kimseye birşeyi kabul ettiremez.evet biliyorum pist bugüne kadar çok değişti ama bu arabalrın karşılaştırılması açısından tam doğru olmamasını anlıyorum fakat çokta yanıltıcı olacağını sanmıyorum.benimde daha diyebeilecğim bişey yok.gerekeni yazdım,rakamlarınıda veridm anlayan anlar anlamayanın kendi görüşüne ve tutkusuna kalmış.zaten bugüne kadar BMW den mercedese geçeni veya tersini yapanıda görmedim.

  165. gurcan hezer avatarı

    önemli olan genel anlamda motor , şasi ve diger parçaların araca entegre olarak performans ve kullanım konforu açısından en iyiyi sunmasıdır.
    BMW güzel otomobiller üretir ama kabul adelim efsane olmuş bir arabası yoktur ,şu anda bile firmaların son seri üretim sporcularına bakalım…
    sl 65 amg black serisi ve M6
    Ben hehangi bir veri vermiyorum , karşılaştırma açısından mizahi bir durum olur…
    Farklı düşünen arkadaşları da bir yere kadar anlabiliyorum !!!

  166. gurcan hezer avatarı

    20832 m 6:25.91 Porsche 956 Gr. C Stefan Bellof 29 May 1983 [31] 1983 1000 km Nürburgring
    20832 m 6:28.03 March-BMW 832 F2 Christian Danner 24 April 1983 [32] 1983 Eifelrennen (193.272 km/h)

    gördüğün gibi nurburgring pisti , gwçmişinden beri değişime uğramakta ve pistin bağzı bölümleri veya kısınları revize edilerek takrar piste dahil edilmektedir……

  167. ne olmuş bu konu böyle Mercedes-BMW çatışmasına dönmüş 2 side çok iyi marka olmuş isimler neyin tartışması yapılıyor anlamıyorum Sinan kardeşim ve diğer McLarenci arkadaşlar tartışmaya dönemsin durum lütfen..

  168. verdiğin cevaplara bakarak seninle tartışmayı çok uzatmak istemiyorum.nitekim motor hesaplama mühendisi olduğun anlaşılıyor.şöyle bişey buldum BMW nin nasıl sınıfta kaldığının kanıtıda budur heralde değilmi?
    http://www.modifiyem.com/forum/f275/nurgburgring-nordschleife-3384/

  169. gurcan hezer avatarı

    Söz konusu tork ise BMW bu konu da iki kere sınıfta kalır…

  170. mercedesin v8 nasılmı BMW v12 den güçlü olabilir?
    silindir sayısıyla güç doğru orantılı değildir.aksine silindir arttıkça sürtünme artacağından güç kaybı bile yaşanır motorlarda.o bakımdan az silindirli turbo beslemeli veya büyük hacimli bi motorun 2 silindir fazlası olan bikaçyüz cc daha zayıf atmosferik bi motoru geçmesinde bi anormallik yoktur.ayrıca motorda hp herşey değildir.torku iyi olan araç zayıf hp ile pekala kalkışta ve ara hızlanmalarda hp olarak güçlü rakibini geçebilir.silindir sayısına takılmyın.

  171. gurcan hezer avatarı

    BMW kullanan arkadaşlarım durumu çok güzel özetlemişler M3 , 850csi biri üretimden kalkmış diğeri orta sınıf bir performans otomobili …
    MERCEDES SÜPER SPOR otomobiller üretir …
    SL 55 AMG nin italyanın nardo pistinde yapılan bir karşılaştırması
    0-300 km/h:
    aston martin vanquish 55.0 s
    ferrari 550 maranello 61.2 s
    lamborghini murciélago 34.2 s
    mercedes sl55 amg 32.5 s
    porsche gt2 40.9 s
    ben bir BMW modeli göremiyorum , çünkü bu seviyede bir otomobili yok..
    CLK GTR,SLR MCLAREN,şimdi de SL 65 BLACK SERİES…bunların hepsi otoritelerin saygısını kazanmış döneminin kült otomobilleridir…
    Bağzı arkadaşlarım top gear karşılaştırmalarından bahsetmiş …
    Top gear'in sunucusu jeremy clarkson, sl 55 amg almak için .ferrari 355 f1'ini satmışıtır bilgilerinize…..

  172. Şener  SALİH avatarı

    BMW nin yeni 3 serisinin cupe cabrio sunun görüntüsü ve çizgileri hoş otomobil kapı üst çizgileri bagaj kapağının üst çizgisi ile aynı hizada olmasına çalışılmış ve gayet hoş durmuş ayrıca hardtop tavanda yakışmış ,BMW bazı alışkanlıklarından bu modelde vaz geçti ;Sam amca arkadaşım ciğerini biliyorsunda rakiplerini tam tanımıyorsun gibime geliyor ve rakipleri tam tanımamak dezavantajdır ;bence iki firmanında temel felsefelerini ,hareket alanlarını ,hitap ettikleri pazarları ,pazarlardaki pazar paylarını ,bu paylardaki yıllık artışları azalışları ,ortaklıklarını ,ortaklıklarının bugünkü getirilerini ,gelecekte pazarın değişmesi durumunda olabilecek değişimleri ,yaptıkları veya yapmayı planladıkları atılımları bilmek daha iyi olacaktır kanısındayım veya hiç değilse sizi rakibinizi küçük görmekten kurtarır kanısındayım ….

  173. Herşey o kadar basit olsaydı.tüm şöförleri fifty gear a sunucu yaparlardı.Zevk ve renk farklılığı olan şeyler bunlar.Sen bunu seviyorsan başkasıda onu sever.Ama bu diğerinin kötü olduğunu mu gösterir.

  174. Bir M3 cabrio mesela. Bir 850csi.:)

  175. BMW her anlamda daha iyi motorlar üretir. Ayrıca bugüne kadar 1 mercedes ve 2 bmw eskittim(sahip olarak)ve hala da BMW kullanıyorum. Ve kıbrısta 5 sene kaldım meşhur zz ler zamanında. Hemen hemen iki üreticinin de bütün modellerini kullandım. BMW nin ve mercedesin ciğerini bilirim. Kimsenin kuşkusu olmasın.

  176. Bir genç olaraktan ben :)) BMW 3.30 Cabrio'nun "karizmasını" her zaman tek geçerim.

  177. Şener  SALİH avatarı

    Yazı yazan bazı arkadaşlardan bir ricam var ''kuru kafa milliyetçiliği'' kelimesinin açılımı nedir ? Şayet Phantom (yürüyen hayalet) sa çok güzel her daim yaparım 10 kaplan gücü az değil , ayrıca burada BMW daha kötü Mercedes daha iyi diyene rastlamadım ikiside aynı ülke üreticisi olmasına rağmen otomobil ve motor pazarında birbirine rakip üstelik aynı segmetlerde birbirleriyle yarışıyorlar biri çok önde biri çok geride değil ;bu iki firmayı ayıran fark kullanıcılarının beklentileri ve onun içindirki BMW yi gençler Mercedes i orta yaş grubu tercih ediyor şu anda bunu tersine çevirmek için Mercedes uğraş veriyor kanıtıda daha sportif çizgilere sahip C serisi beraberinde aynı seriye ait CLC modeli ;bir arkadaş da yazmış bu kadar tipsiz araçlar görmedim diye ilk defa böyle bir cümle duydum ve beraberinde Mclaren olmasa idi ne yapardı demiş ,o arkadaş cevaben Mercedes i bilmem fakat Mclaren şayet Mercedes olmasa idi Williams la yarışırdı ancak (düşüncem bu realitesini bilmem) ;araç görüntüsünü olarakda ben hiç bir araçta markasını bu kadar ön plana çıkaran bir görüntü görmedim örnek Mercedesin ön kaputunun tampona iniş kısmı M harfini andırır ve bagaj kapağının arka tamponla birleştiği yerde aynı şekilde M harfidir ;
    Mercedes her segmente araç üreticisi olması sebebiyledir belki ,belkide eskiden uğraş verdiği dal olduğu için f1 de ve bence gayet hoş ayrıca ben hala Volkswagenin bu iki rakibine katılacağı günü bekliyorum ve Williams la olmasını temenni ediyorum ….

  178. gurcan hezer avatarı

    dergisi bu firmanın türkiye yayıncısıdır.Bu testleri yapan insanlarda arabada anladıklarına !!! göre bakın karşılaştırmalara sonra konuşun , markanızı destekleyin ama sabitleyip şartlamayın kendinizi..
    Aynı hacimli motorlardan bahdseden arkadaşlarıma bir sorum var…
    Mercedesi V8 i nasıl bmw v 12 sinden güçlü olabiliyor niye bunu taşımıyor sunuz bu sayfalara …

  179. gurcan hezer avatarı

    Arkadaşalar biraz dergi okuyan yada internetten takip eden varsa aranızda mercedesin bmw den daha iyi olduğunu görmedim ifadesine şu anda nasıl katılarak düldüğümü tahmin edenilirler…
    AUTOBİLD.DE dünyanın en iyi kuruluşudur bu konuda ve türkiyede de AUTO SHOW

  180. arkadaşım keko falan yazmayın şuraya kaç tane mercedes araban olduda kullndında keko arabası diyorsun o zaman dünyadaki bütün devlet başkanları keko :)))

  181. sadece motor önemli değil,ikiside iyi motor üretiyor bana sorarsanız motor bakımından en dayanıklı ve isim yapmış şirket Honda sırf motoru iyi diye araç satan bir şirket bence…f1 deki en iyi motorlardan birine sahip ama force-india dan bile kötü bir aeroları var…BMW uçak yaparak piyasaya girmiş bir şirket amblemleride zaten gökyüzü üzerine uçak pervanesi şekli…hepside değerli şirket ler ama sadece motor ve şasi yetmiyor önemli olan F1 aracındaki 5000 parçanında uyumlu ve düzgün çalışması…

  182. bu tartışmanın başlayacağını en başından tahmin etmiştim aslında.burda bazı arkadaşları biliyorum nekadar fanatik olduklarını o yüzden kendi fikirlerimi kimseye kabul ettirmeye çalışmıycam.diğer arkadaşlara tavsiyem onlarında böyle yapması yönünde.bende yıllardır gerek internetten gerek dergilerden otomobil piyasasını takip ederim.daha pistte veya rakamlar üzerinde aynı hacimli 2 motordan mercedesin BMW yi geçtiğini görmedim.2 arabayı test edip açıkça mercedes BMW den iyi araba diyenide görmedim.mercedes yıllardır turbo motorlar üretir BMW ise atmosferik.mercedes büyük hacimli aşırı beseleme motorlarıyla anca kafa tutar BMW ye.ilk motoru mercedes yaptı diye bazı arkadaşlar ilah yapmış.onlar öyle sansın.bu alemde motorun kralını BMW yapar.daha küçük ve atmosferik motorlarıyla büyük turbo motorlu mercedese pistte haddini bildirmeyide iyi bilir.merak adenler youtube dan herangi bi mercedes BMW kapıştırmasını bizleyebilir.top gear veya fifth gear farketmez.şimdi bazı arkadaşlar çıkar gene şöyle böyle der.ben nasıl onları ikna edemeyeceğimi bile bile bu yazıyı yazdıysam onlarda yazacaktır.ama nafile tabiiki kimse kimsenin görüşünü değiştiremez.

  183. Şener  SALİH avatarı

    BMW uçak motoru üretiyor demiş bazı arkadaşlar 2.nci dünya savaşında Alman avcı uçaklarının(Messerschmitt) motorları Mercedes v12 idi ayrıca Almanların dünyaya tanıttığı zeplinleride yine Mercedes bünyesinde bulunan Maybach yapıyordu onun için buraya pek yazma taraftarı değilim fakat BMW tek uçak motoru üreticisi değil ;
    Bazı arkadaşlar galerilerden bahsetmiş bende yollardan bahsedeyim yollarda kaç tane 20 yaşının üzerinde BMW görüyorsunuz birde Mercedes olarak bakın kaç tane görüyorsunuz ;
    Alman otomobil üreticilerinden 1990 lara kadar piyasada çoğunlukla Mercedes vardı ,AUDİ nin veya BMW nin patlama yılları dünyada 1990 lardan sonradır dünyada motorsiklet hariç her segmentte (gerçi Chrysler i aldıktan sonra Dodge Tomahawk adlı bir motor dahi yapıldı ,demekki onuda üretmiş) motorlu araç üreten üstelik dünyanın her yerinde ,yeri ve zamanı geldiğinde araçlara ait segmetleri belirleyen bir firmadır Mercedes en basit örneği günümüzdeki CLS serisidir onun için lafın özü Mercedes öncüdür ;
    Dünyada üreticiler ve araçlar ikiye ayrılır Mercedes ve diğerleri (bunu ben söylemiyorum ayrıca tarih söylüyor)….

  184. el alıskanlıgı mclaren yazmısım 😀 mercedes olcaktı

  185. ben mclaren motorunun dayanıklılık güç anlamında bmwden dha ıyı oldugunu dusunyrm (formula 1 dısında) en basit galeride araba muhabbeti yapan adam bile der bmw nin eskıden cıddı motor problemlerı vardı tabı bu yenı araclarında yok ama eskıden boyleydı ama yiğidi öldür hakkını ver yakıt tasarrufu konusundabmw 10 numaradır tabıkı ıkısıde muthıs güçte markalar fakat terazı koydugmzda mercedes bı haylı agır kacar

  186. kapıp götürüyormus bilmem ne yapıyormus.Ortamda kavga arıyorsun ama yazmayı bile beceremiyorsun.Mercedes in kaç jeep ini gördün acaba ki X5 den kötüymüş.Burada zaten konu bu değil.Birisini övelim derken yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz.Diğerini mutlaka küçültmek hakaret etmek gerekmiyor.Biraz daha sabredelim yarışlar başlasın .RAhatlarız araçları görünce İnşallah.

  187. Ya formula 1 den anlamak için araştırmak lazım biraz araştırın kuru marka milliyetçiliği yapmayın. Biraz araştırırsanız en iyi motorları kim üretiyor anlarsınız.

  188. En büyük örneği. SLR McLaren. Araç V8 motora sahip ama karşılaştırıldığı ve yarıştığı araçlar ya V10 ya da V12 Kendi sınıfını zaten hesaba katmıyor bile. Bu v10 ve 12 lerin % 80 ini de tokatladığına göre. Bırakın da Mercedes iyi olsun. Mercedes güzel otomobil yapıyor güzel. Hepsi güzel. Hele şu SL serileri yokmu.

  189. kaan arkadaısm o dedgın markaları f1de mucadele etmıyo kı:D ben f1 de mucadele eden markalar arasından dedım tabı mclaren slr yi saymazsak:D

  190. gurcan hezer avatarı

    Malesef yazılanları umutsuz şaşkınlıkla okuyorum ,Mercedeste ,Bmw otomobil dünyadının en önde gelen markalarıdır ,ancak motor konusunda Mercedes her zaman bir adım öndedir…
    Arkadaşlarım lütfen baan söylesin ,mercedes 1955 te başlayan SL serisinden itibaren ( 300 SL Gullwing modeli 300 hp güç ve 300 km barajını aşan tek otomobil) süper spor otomobilller ütetirken BMW sadece bağzı modellerini M başlığı altında modifiye ederek piyasaya sunmuştur.
    Şu anda BMW nin en güçlü seti üretim modellleri 2005 yılındadi V 10 ile yani 507 hp güç üretecek şekilde piyasadadır.
    İsterseniz iki firmanında 6ltveya diğer motorlarını karşılaştırın ,güç , tork ,yakıt tüketimi…
    Kısaca mercedes amg ile motor konusunda şu anda dünyada standartları belirleyen firmadır, Mercedesin motorlarını turbo ile beslediği , hacmini geni tutarak TURBOCHARGE & SUPERCHARGE ile desteklediği öne sürülmektedir…
    Meraklı arkadaşlarım biraz inceleme yaparlarsa şu andda dünyanın en güçlü atmosferik V8 motorunun mercedeste olduğunu göreceklerdir…
    Ferrari senelerdir güzel V8 ler yapmaktadır fakat hiçbiri mercedes V8 leri ile karkılaştırılacak seviyede değildir….

  191. kaan kaanhan avatarı

    F1 dışındaki araçlarda sana göre Kral ferraridir, başkasına göre Porschedur Bugattidir , başkasına göre Lamborghinidir,Dodge Viper veya McLaren SLR dır vs… uzar gider bu arkadaşım herkesin gönlünde bir Kral yatar zaten.

  192. kaan kaanhan avatarı

    öyle veya böyle,benim görüşüm şu anda F1 deki en dayanıklı ve en performanslı V8 mercedeste. sonra başkaları daha iyisini yapar ve o en iyi olur doğal bir döngü. zaten en iyi motoru yapmakla iş bitmiyor öyle olsaydı Williams-BMW şampiyonluk yaşardı veya Honda 1000HP lik V10 üretmişti ama olmadı, Mercedes çok güçlü ve devri 21+K yı bulan motorlara kadar çıktı ama dayanıklılık problemleri oldu. paket bir bütün, herhangi bir noktada ezik kalıyorsanız pist affetmiyor malesef.

  193. yav kendınıze gelin 😀 konumuz formula 1:D:D allalalala bıze ne f1 dısı araclardan f1 dısına bakarsak en kral araba ferraridir ozmn en iyi ferrari:D

  194. Hakan Sınır a katılıyorum :)))))))))))))

  195. bmw ve mclerenden aşşa kalacak arabası yokki kafa kafaya girer örnek x5 2008 nercedesin jiplerini alır götürür

  196. bırak allah aşkına ya mclereni aznda kapıp götürecek bmw nin çok arabası var x5 mercedesin jipleri alır götürer bee

  197. Yapma ya abone olduğun detrgileri değiştir o zaman. Biraz ingilizcen varsa araştır bakalım 20000 devir limitlerini kim kırmış P84 ü araştır biraz. Mercedesin hangi motoru iyi yapmayın. Mercedes binek araçlarda motor konusunda çok geride. McLaren F1 üzerindeki 12 silindirli BMW motoru litre başına 100 beygiri geçen ilk motordur. Ve hala süper motorlar arasında gösterilir. Marka milliyetçiliği yapmayın kaynak gösterin. Şu ana kadarki sezonları dökün ortaya hangi motor daha güçlü kaynaklarıyla 4 dergiye abone imişsin ya. Ayrıca yol motorlarını da karşılaştıralım 2.0 litreden 5.0 6.0 litrelere bakalım hangisi daha verimli. Hersene engine awardsları kim alıyor aç bak.

  198. Gökhan Demir avatarı

    Otomobil tarihinin miladı MERCEDES ile başlar.Bu yüzden Mercedes ile ilgili yorum yaparken biraz dikkatli olalım.122 yıllık bir firmayı bu kadar kolay eleştiremezsiniz.

  199. Gökhan Demir avatarı

    " Uncle Sam " Otomobil üzerine 2' si yabancı toplam 4 dergiye aboneyim yıllardır.Ve motor konusunda hiç bir BMW' nin Mercedes'ten iyi olduğunu görmedim.Hele de SLR gibi bir motor varken M5' teki motoru övmenizi anlayabilmiş değilim.Mercedes motorlarının torku her zaman daha fazla olup, çekiş anlamında daha güçlüdür.BMW' nin uçak motoru yapması otomobil motoru konusunda iyi olacağı anlamına gelmez.Sonuçta otomobil motoru yapmayıda Mercedes' ten öğrendi herkes.(Yıl 1886 Daimler-Benz)Konumuz otomobil ayrıca uçak değil.

  200. mike shinoda avatarı

    Uncle arkadaşım çok doğrutespitlerde bulunmuş ve güzel söylemiş fakat bahsettiğimiz F1 teknolojileri… Uçak motoru geliştirmek ile formula 1 aracı motorunu geliştirmek arasında inanki çok fark var… çünkü en basitinden bir uçak motoru 1 saatlik ucusta bile olsa sürekli devir yükseltir ve bir müddet sonra devir sabitlenir herşey optimuma alınır. F1 araçlarında ise vites değiştirme pit sırasında, viray geçişlerinde devir düşer ve yeniden yükselir buda motor çalışmasında kısmi kararsızlık demektir. En basitinden bir yol otomobili otobanda seyrederken hararet hızlı gitmenize rağmen düşük seviyede bulunurken şehir içinde fazla sürat olmamasada hararet göstergesi olması gerektiğinden biraz daha yüksektir… Demem odur ki F1 motorları arasında şu anda Mercedes'in avantajlı olduğuna inanmıyorum çünkü max süratler ve düzlük performanslarında ve ilk kalkınmada (macaristan yarışından sonra) şu anda Ferrari biraz daha önde görünüyor. Fakat diğer bileşenlerde göz önünde bulundurulmalı (lastik Aero v.s) görünüğy

  201. BMW nin M5 teki V10 motoru tamamen F1 deki deneyimlerle geliştirildi. Ve şuanda dünyadaki en verimli motorlar arasında gösteriliyor. Ve hersene en iyi motor seçiliyor. BMW nin eskiden gelen bir ünü var motorda. Reno dediğin marka V10 araç yapmıyordur ama inan çok kaliteli motorları var. BMW motorda ileridir bunu herkes bilir. Rolls Royce un sahibidir ve rolls royce da hala uçak motoru (jet motor) üretiyor. BMW nin motorlarının mercedes motorlarından üstün olduğunu herkes biliyor. Geçtiğimiz senelerdeki güç oranlarını da inceleyin.

  202. Yorumlar gerçekten çok ilginç duruma gelmiş 😀 Ben ilk yazdığımda v8 motoru ilk yapan firma mercedes olduğu için anası babası demiştim zmnla bilgi birikimleri daha fazla yazmıştım.Bazı bmw ciler bizde v10 en iyi motoru yaptk bazı maccacılar da v8 de en bizis fln yazmış binek araçlar için baya kıyaslama yapan arkadaşlar Renault 2005-2006 da şampiyon olduda v10 motoru hangi binek aracında vardı 😀 f1 ve binek araçlarda ki motorlar tamamen farklı

  203. yaw:) bmw nin şefi McLaren Force india dan 25hp fazla demiyor heralde.ilk sırada mclaren olduguna göre f1in genelindeki araçları kastediyor.Ben daha öncede fikrimi söyledim zaten 25hp önemli bir etken değil.Heyecanla haftasonunu bekliyorum.Artık konusmak yerine izleyelim biraz 🙂

  204. …BMW mercedesten 25hp aşağıda dememiş…(olucak 🙂 )

  205. evet seri üretim araçlarda her sene topluyoruz ödülleri.buarada bu tartışma altı boş bi iddia üstünden yürüyor unutmadan belirtelim.willi rampfın çıkıp mercedes 25 hp güçlü bizden diyecek hali yok.hem bunu bilemez,hemde onun konusu motor değil şasi.dikkat ettiyseniz yine şasi üzerinden dezavantajınızı bildirmiş zaten.bize göre doğru olan söz 25 hp nin pist üstünde 0.4 sn getirdiğidir.BMW mercedesten 25 hp dememiş ısrarla çiziyorum altını.

  206. Bunu Bmw Teknik Şefi Willy Rampf söylüyor.Bmw taraftarına göre bu sözün dogru olması lazım:)

  207. Motor konusunda şuanda BMW en üstte neyi konuşuyorsunuz. Hersene bütün motor ödüllerini (engine awards) V10 da da V8 dede R6 da da almaktan bıktık. Mersedes motorları hep yüksek hacimli sıkıştırma olmayan motorlar. BMW motorda çok ileri. Bu söylenti nerden çıktı onu da bilmiyorum. 3 – 4 ay önce de BMW nin motorunun diğer üreticilerden 20 bg fazlalığı olduğu söyleniyordu.

  208. Hooop durun orda v8 en iyi motor ford cosvort di.McLaren için avantaj olduğunu nerden bildiniz?Birileri kendileriyle yarıştığı zamanlar kimse biyerlerde bişeyler ara(ya)mıyorlardı.

  209. evet bende f1 i kastettim zaten 🙂 yoksa koca mercedesin yol otomobillerindeki 10 silindirli motor için gidip crysler e olacak hali yok tabiiki.

  210. Şener  SALİH avatarı

    İlmor u v10 için değil f1 için satın aldı ;
    Bülent ŞAHİN arkadaşım yazdıklarına itirazım yok zaten v10 dan v8 e geçiş evet mercedes için avantajdır bu yadsınamaz bir gerçek fakat 2006 da yeterli olmadı veya işlerine gelmedi , ecu olayıda aynı bir avantaj olabilir fakat avantajını yitirmiş durumda (bu benim değil f1 deki diğer takımların düşüncesi ,en fazla 3/4 yarış sürer diyorlardı o yarışlarda da mclarenin durumu ortada) ,ben konunun avantaj veya dezavantaj tarafında ,olayların komplo veya geçen yıl şunlar bu yıl bunlar söyledi tarafında da değilim sadece acaba diyorum geçen yıl bilgi hırsızlığıyla bu yılda motor gücü olayıyla ortada bir dolaplarmı dönüyor kısmındayım ….

  211. mercedes v10 için ilmor engineering i aldı diye biliyorum ben.crysler ortaklığının altında v10 değil ticari beklentiler olmalı.

  212. Şener  SALİH avatarı

    salih yildiz arkadaşım sahibi olmadığın bir şirketin %80,1 ini nasıl satabilirsin cerberus diye bir firmaya şimdi ortaklık durumundalar fakat 2007 yılına kadar Mercedes Chrysler in sahibiydi hatta yüzyılın otomobil devlerinin birleşmesiydi bu sebepleki isim DAİMLER&CHRYSLER AG. oldu ;
    Gelelim Chryslerin satın alma nedenine Amerikan pazarında zaten Ford kamyonlarının sahibi olan Mercedes aşırı milliyetçi olan bu pazarda küçük otomobillerde var olmak istediği için Chrysleri satın aldı ,V10 motor olayı işin bir parça espiri olsada çok yanlış değil geçen yılda sürekli zarar dolayısıyla Chryslerin %19,9 elde tutulmak suretiyle satıldı ;
    Mercedesi savunma konusuna gelince ''aynası iştir kişinin lafa bakılmaz'' deyişinden hareketle pek savunma gerektirecek bir durum olmadığı yeterince aşikardır ve bir konudaki zayıflığın bilinip bunun kabul edilerek güçlendirme yönünde yaptığınız hamleler sizi küçük düşürmez aksine büyütür ne demişler ''bilmemek değil öğrenmemek ayıp'' ;
    F1 in gelişim için bir basamak olduğu doğrudur fakat bu 3/4 yıl öncesi oluşan olaylarla biraz rafa kalkmış durumda şu anda f1 sadece ve sadece güç gösterilerilerin ekonomik büyüklüklerin yarıştığı bir arena ;
    İlgilenenlere Mercedes Rus kamyon üreticisi KAMAZ ı satın alarak asya pazarına girmek istiyormuş belkide satın almış bile olabiler net bilmiyorum ….

  213. Şener Salih arkadaşım. Yorumlarına saygım var fakat V10 motorlardan V8 motorlara geçişte McLaren Mercedes takımının avantajlı olacağı zaten bilinmiyormuydu. Sana göre bir komplo varsa neden V8'e geçilsin ki?? Artık iç dünyalardaki şu önyargıları bitirin lütfen. Geçen yıl bilgiler çalındı diyenlerle bugün motorlar diyenlar aynı kişiler mi? Lütfen aklına farklı fikirler yerleşmesin. Hem V8' geçildi hemde ECU destekli ünite getirildi. Bunlar en çok hangi takıma yaradı dersin. Yok bizim takımımıza yaramadı bu sistem dersen zaten sizden başka hiç bir takıma da yaramadı ki.. Ama yaradı dersen??..
    Saygılarımla..

  214. salih yildiz avatarı

    Mercedes Crysleri satın almadı sadece ortaklık kurdular bir de Mercedes f1 de v 10 motor yapamadığı içinmi ortaklık kurdu böyle bir şey olabilirmi o sadece günlük kullandığımız araçlar için üretim ve satış için kurulmuş stratejik bir ortaklıktı. Mercedesi savunurken yanlışlıkla kötülüyorsunuz.Öyle olsaydı dünyada en iyi motorları ürettiği iddia edilen toyota ve honda f1 de bu duruma gelirmiydi F1 motor teknolojisi ile normal hayatta kullanılan teknolojiyi aynı kefeye koymayın f1 sadece onların gelişimi için öncü veya deneme alanı olabilir.

  215. Şener  SALİH avatarı

    Zaten meselede o devir muhabbeti kulanıcıların çoğunluğu bu devir olayından memnun fakat vibrasyon ve ömür olayından değil 🙂 onun içindir belki 40 yaşına kadar BMW ye bindin bindin sonra vaktini doldurdun derler 🙂 BMW kullanıcıların çoğunluğunu gençler oluştururken onlarda araçlarını genelde 3/5 yıllık dönemlerde değiştirdiği dikkat çeker ….

  216. BMW de 2005 te yapmaya başladı V10 motor kendi arabalarına.önceden üretimdeki araçlarında V10 yoktu.yani onlarda v10 konusunda mercedesten daha tecrübeli değildi.önceki mesajında yol otomobillerinden bahsettiğini anlamadım.özür dilerim.ama anlayamadım nokta BMW motorlarının aşırı vibrasyondan dolayı kendilerini bitirdiğini nasıl anlandığın.yollarda hem BMW nin hemde mercedesin çok eski araçları var zaten.o bakımdan arada çok bi kalite farkı olduğunu zannetmiyorum.vibrasyon içinse eğer doğruysa şunu diyebilirim.BMW zaten devirli motorlar üretmeyi seviyor.hatta yol otomobillerine baktığımızda hemen hemen hepsi yüksek devirli.bunlardada diğer marka motorlardan daha fazla vibrasyon olması normaldir bence.

  217. Şener  SALİH avatarı

    Sağolsun Mc Laren arkadaş benim yazacağımı yazmış ve yazdığı doğru bahsetmek istediğim yol otomobilleri için geçerliydi ayrıca Mercedes pek V10 motor yapan bir firma değildi ve CHRYSLER i satın almasıda o döneme tekabül ediyor yani bir nevi V10 motor yapamadığını kabul ediyor ve bunu çaresini V10 motor üreticisi Amerikan firmasında arıyordu fakat çok iyi bilmememe rağmen BMW V10 motor yapıyor yanlış değilsem ….

  218. aslın da girmeyecektim konuya ama şunuda söylemeden edemeyeceğim.Ben mercedesin 25 hp farkla en güçlü oabileceğine inanmıyorum.Motorlar arasında o denli büyük farklar kalmadı artık.

  219. sinan bilir Şener F1 deki bmw den bahsetmiyor yorumu okuduysan

  220. BMW son 3 senedir kaç motor yaktı bana söyleyebilirmisin Şener arkadaşım?2006 dan Önceki yıllarda dersen zaten v10 zamanı diğerlerinden çok daha güçlü ve limitteydi.ama mercedes senede 3 motor patlatıyorsa BMW de sizin demek istediğiniz gibi 10 motor patlatmıyordu v10 da. onlarda da, mercedes 3 se BMW 4 veya 5 patlatıyordu.2004 ten hiç sözetmiyorum bile sizin için 🙂

  221. Şener  SALİH avatarı

    Geçen yıl bilgileri çaldılar dediler bu yıl motor diyorlar inşallah bu olayın sonucu geçen yıl ki gibi olmaz sadece rivayette kalır yoksa geçen yıl kullanılan bilgi olmamasına rağmen ceza yiyen mclaren bu yıl yapılan incelemede motoru temiz çıkan mercedes ve geneldede hep şampiyonanın kızıştığı ve mclarenin yavaş yavaş üstünleştiği dönemlerde ortay çıkan bu sıkıntılar akıllara veya benim aklıma hep farklı fikirler yerleştiriyor ….

  222. Mc laren arkadaşımıza ilk kez katılıyorum. Olay sadece v8 motorun ne kadar güçlü olduğu değil bunun ne kadarını kullanabildiği önemli. 25 hp direkt 0.4 sn olarak yansımış olsaydı şu an mclareni hiç bir araç yakalayamıyordu. Şasideki en ufak değişiklik 0.4 saniye avantajınızı bir anda dezavantaja çevirebiliyor.
    Bu kadar güçlü olduğu söylenen bir motorun son hız olarak hala ferrarinin gerisinde olması da bundan olsa gerek.

  223. Şener  SALİH avatarı

    Motorlar güzel şeyler fakat BMW ///M Power arkadaşıma bir şey sormak istiyorum bmw iyi güzel güçlü motorlar yapıyorda bu motorların kendini yemesi sorununu bundan 20 yıl evvel de çözememişti şimdi de çözemiyor motorda sürekli bir vibrasyon var ve bu da ne yazıkki motoru daha erken bitiriyor belki de mercedesin motorlardaki dayanıklılığı bmw yi otomobil pazarında geride bırakmasına sebeptir

  224. Arkadasım F1 de V8 kullanıldıgı için McLAren nin değil mercedes in deneyiminden bahsediliyor.Bmw kötü diyen olmadı.V10 dan bahseden hiç olmadı.Ayrıca Bmw patronu 25hp 0.4 demiş ama bu araçlar bi yerden kazanırken bi yerden kaybediyor.Belli bir güçten sonra fazla hp nin direk hız olarak yansıyacağını da sanmıyorum

  225. BMW  ///M Power avatarı
    BMW ///M Power

    Evet Mercedes yılların V8 üreticisidir ve V8 motorları meşhurdur. Otobüsünden kamyonuna otomobiline bir çok aracında Mercedes üstün V8 ler yapmıştır. Ancak bu konuda fazla kibirlenmeye gerek yok. Bundan 2 sezon öncesinde dörtt birden de daha düşük maliyete Cosworth ün neler yaptığını unutmayın. Ayrıca ben Mc Laren aracının hızını motora değil şasiye bağlıyorum. Çünkü sınırlı geliştirmelerle 25 beygir güç fazlası olası değil. Sezon başında McLaren BMW'nin de gerisindeydi hız olarak. Motorlar artık statik bir yapıya sahip bence. 25 beygir fark olsa olsa Renault ile aralarındaki bir farktır diye düşünüyorum. Ayrıca her takımın da ///M GmbH gibi bir kuruluşu yok. F1 e girdikleri yıl olmasa bile diğer yıllarda bütün motorlara taş çıkartacak V10 ları BMW üretti.2002 sezonunda Mercede V10undan yaklaşık 75 beygir daha güçlü ve aynı zamanda da daha az yakıt yakan motorlar BMW'nin ürünüdür.(///M Gmbh) BMW'nin motor konusundaki bilgi birikimi kesinlikle yadsınamaz. Zaten Williy Rampf da konuyu ''eğer söylenenler doğruysa'' şeklinde cevaplandırmış. Mercedes in motoru bizden 25 beygir güçlü dememiş. Unutmayın bir kaç hafta sonu evvel de Ferrari için aynı şeyler söyleniyordu. Onun için Mercedes'ci arkadaşların hemen havaya girmesine gerek yok.

  226. evet mclaren motor yagının kaan arkdasımızında söyledıgı gıbı cok ozel bır karısım hazırladıgı dogrudur.nitekim son yarışlarda apeks ve speed traplerde hep mclarenın en hızlı zamanlara cıktıgı goruluyor.ingiltere gpye kadar genelde ferrari bu alanda ustundu.sene basında aynı sey 25hp lık fazladan beygır kuvvetı ferrari için söylendi.ayrıca mclaren motorunda kural dılı bişe bulunmadı vya modifiyeye rastlanmadı.ama kafayı kullanıp iyi geliştirmişler.motorun yaratıcısı olup püf noktalarını herkesten ıı goruyorlar.

  227. Sezonun başında Ferrarinin motorunu geçen yılki araca oranla 20 beygir geliştirdiğini ve bunun kural dışı olabileceğini söylüyorlardı.

  228. sezon başında aynı şeyi ferrari için söylüyorlardı

  229. gurcan hezer avatarı

    Dünyanın en iyi atmosferik V8 motorlarını üreten firma (güç ,tork,yakıt tüketimi,dayanıklılık…)mercedestir.
    Ferraride güçlü ve rijit V8 motorlar üretmektedir fakat beygir gücü ve tork açısından mercedesten geridedir,alt devirlerde max gücü ve torku açısından zaten mercedesten daha iyisi yoktur.
    Her takımında amg gibi bir kuruluşu bulunmadından bu sonuç gayet doğaldır.
    AMG senelerdir özellikle DTM yarışlarındaki v8 deneyimini f1 aktarmaktadır.
    2001 yılındaki SL 55 AMG de bulunan 5.5lt V8 motorunun otoriteler tarafından en iyi V8 olarak kabul edilmesi de bu durumu açıklar niteliktedir…..

  230. Şener  SALİH avatarı

    Şampiyon olurmuyuz acaba ? :))

  231. aeoro sorunu özellikle sezonun ilk 4-5 yarışlık bölümünde oldu İspanyadan itibaren takım geliştirmeler yaptı eksiklikler kapattı ve bütün olarak iyi bir araç haline geldi zaten Hamilton son demeçlerinde araç şuana kadarki en güçlü halinde ve daha da güçlendirmek için çalışıyoruz dedi şuan gerçekten komple bir araca sahibiz bence.

  232. Aero sorununu neye dayanarak söylüyorsunuz.Benim bir bilgim yok ama bu kadar parça deneyen takımın kendisi için en iyi olanı zaten bulmuş olması gerekir.
    Ayrıca McLaren aero dan kaybediyorsa kimlerin aerodan avantajlı olduğu söylenebilir ve bunu nasıl anlarız?

  233. bizim motor iyidi ama aero olarak sorun yaşıyorduk şimdi takım her yarış yeni parçalarla aracın genel downforce gücünü arttırdı ve buda hızdan feraget etmeden aracın daha iyi tutuş ile hızlı olması sağlanıyor son 3 yarışta bunu daha iyi gördük..

  234. V8 motoru ilk yapan Mercedes dir.O yüzden V8 in anasıda babasıda Mercedes bırakında herşeyi bilsinler fazladan bilgiyede sahip olsunlar 😀

  235. kaan kaanhan avatarı

    mercedes motorunun diğerlerine nazaran fazladan HP sahip olduğu sanırım artık sır değil, bana kalırsa macaristanda ferrari bu farkı minimize edecek motor ayarları ile çıktı, az kalsın başarıyorlardı ama kumar tutmadı. kimilerine göre bu HP farkı ExxonMobil tarafından sağlanan özel formullü yağlayıcıdan kaynaklanıyor(söylenti).Aero bakımından iyi durumdayız apex speed ve uzun virajlarda türkiye den beridir geçen seneye göre durum baya değişti, fransayı tam olarak baz alamıyoruz çünkü ordaki şartlar malumunuz.

  236. Aero bakımından en avantajlı olması gereken takım mclaren.25 beygirlik fark oldugunu gösteren bir pist değeri ben hatırlamıyorum son yarışlarda.

  237. Almanyada Lewisin motoru temiz raporu almıştı.Sezon başında Ferrari içinde bu tip spekülasyonlar çıkmıştı ama herhangi bir inceleme yada araştırma yapılmadı.Bu haberin arkasından bakalım neler olacak?

  238. mclaren motorunu incelemeye almışlardı ne oldu sonuç acaba.Eğer mclarenin 25 beygirlik güç avantajı varsa ve bu 25 beygir tur başına 0.4 saniye ediyorsa o zaman aero olarak pek de iyi değiliz demektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir