Güvenlik Aracı, Valencia'da Büyük Rol Oynayabilir

yazar:

kategori:

Bu haftasonu Valencia’da yapılacak cadde yarışında güvenlik aracı periyodu çok önemli bir rol oynayabilir. Montreal gibi hızlı olan bu pistte, bazı takımlar ve pilotlar yarışın gidişatında güvenlik aracı periyodunun büyük önem taşıyacağına inanıyorlar.

Güvenlik aracı pistteyken gerekli işaret verilmeden önce pite giren araçların cezalandırılması kuralına dayanan mevcut yönetmelik daha önce birçok yarışı etkilemiş, Canada’da Lewis Hamilton ile Kimi Raikkonen’in pit alanında çarpışmasına neden olmuştu.

Valencia’daki yüksek bariyerler de kaza ihtimalini artırıyor ve hasarlı bir aracı pist üzerinden güvenli bir noktaya taşımanın ne kadar zaman alacağı bilinmiyor. Bu yüzden takımlar yarış stratejilerini bu duruma göre ayarlamaya dikkat edecekler.

Mike Gascoyne böyle bir durumdan avantaj sağlamak için çalışacaklarını söylüyor.

Ancak önlerde mücadele eden takımlar için güvenlik aracı periyodu yarışlarını berbat eden bir şey olabilir.

Şampiyonadaki dördüncülük için mücadele eden Red Bull’un pilotu Mark Webber ise mevcut yönetmelikle birlikte güvenlik aracı periyodundan endişe duyduklarını söylüyor.

 


Yorumlar

  1. arsivde var 3 mercedes li fotograf 🙂

  2. Şener  SALİH avatarı

    Ayrıca mclarenler pitleri yeni yapmış 1/2 giderken üstelik kısa 2.nci bölüm seçmişken şöyle bi 6/7 tur 1/2/3 mercedesler şeklindeki görüntü hoş olurdu :))

  3. Süpersin "Şener SALİH" kardeşim 🙂

  4. Şener  SALİH avatarı

    sl 65 amg black series olsa daha hoş

  5. resim harika.Çıksada izlesek demek isterdim ama .yol kenarında bile görmek istemiyorum:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir