2014 Formula 1 Sıralama Formatı Netleşiyor

2014 Formula 1 sezonunda uygulanması planlanan sıralama formatına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

21 Şubat’ta Bahreyn’de yapılacak olan toplantıda FIA yetkilileri ve takım sorumluları sıralamalarda 3. seansın daha heyecanlı olması için fikirleri değerlendirecekler.

Lastik saklama stratejileri nedeniyle sürücülerin piste çıkmasını önlemek için, son seansta sürücülere ekstra set lastik verilmesi bekleniyor.

Autosprint’ten Roberto Chinchero, son seansta kullanılmak üzere o haftanın en hızlı lastiklerinden bir set ekstra lastik verileceğini belirtti.

Bunun yanında sürücülerin son bölümde daha fazla zorlayabilmeleri için, son seansta kullanılan lastikle yarışa başlama zorunluluğunun kaldırılacağı, bunun yerine 2. seansta en iyi derecenin elde edildiği lastikle yarışa başlatılacağı söyleniyor.

Bu değişikliklerin dışında son seansın 12 dk’ya çıkarılması, ilk seansın ise 2 dk düşürülerek 18 dk olması bekleniyor.


Yorumlar

“2014 Formula 1 Sıralama Formatı Netleşiyor” için 7 yanıt

  1. FIA’ya helal olsun ama. Doğrudan diretmeyi sevmiyor. Pasif çözümler uyguluyor, doğrudan müdahale yok. İşleri kendi akışına bırakma yoluna gidiyor. Bir bildikleri olmalı.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaş neden illa sıralamada kullanılan lastikle yarışa başlama olayında ısrarla devam etmekteler? Bırakın kim hangi lastiği isterse yarışa onunla başlasın. Ben bu kuralı anlamakta güçlük çekiyorum. Bu kuralda neden ısrar edildiği konusunda buradan bir açıklama yapan çıkarsa çok müteşekkir kalacağım.

    1. Evet ya. Diren özgür sıralama turu 🙂

  3. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Lastik kısmı güzel ama q3’te zorlama adına q2’de en hızlı tur atılan lastiğin yarış için kullanılması bence saçma olur.

  4. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    F1’in ..kunu çıkardınız, şimdi nasıl sıvasak diye tırmalıyosunuz bırakın allah aşkına , motorları v10 yapın gerisine karışmayın biz daha çok zevk alırız emin olun , amaç bizlerin zevk almasıysa eğer ?

  5. İşte bu habere şapka çıkartırım daha heyecanlı demek daha fazla tutku demek FIA senden daha cesur kararlar bekliyoruz…

    1. puhhahahahahaha şaka yapıyorsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir