Schumacher Uyandırılma Sürecinde Bir de Zatürree İle Mücadele Ediyor

yazar:

kategori:

Son haberlere göre geçirdiği kayak kazasının ardından komadan uyandırılma sürecinde olan Michael Schumacher bir de zatürree ile mücadele ediyor.

Bild’in haberine göre doktorlar güçlü antibiyotikler ile bu durumu tedavi etmeye çalışıyorlar. Ancak uyandırılma sürecinin bu gelişmelerle duraklatılıp duraklatılmadığı bilinmiyor.

Profesör Heinz Peter Moecke “Takılı olan tüp hastanın öksürmesini engellediği için zatürree olmuş olabilir.”

“Sağlıklı insan farketmeden bir dakikada bir çok kez öksürür ve yutkunur. Bu da akciğerin enfeksiyon kapmasını engeller.” dedi.

“Zatürree komadaki hastalar için ciddi ve tehlikeli bir hastalıktır çünkü vücut az oksijen alır ve zayıftır.” dedi.


Yorumlar

“Schumacher Uyandırılma Sürecinde Bir de Zatürree İle Mücadele Ediyor” için 21 yanıt

  1. uyandırma çalışmalarına cevap vermiyor haberi gibi bu da yalanlandı. site yönetiminden ricam hiç değilse haberi ekledikten sonra henüz menejeri tarafından doğrulanmadı şeklinde bir not düşmeleri. ortalıktla schumacher ile ilgili çok dezenformasyon var.

  2. sabine kehm yalanladı bu haberi biz daha hala ne konusuyoruz.

    almanca bilenlere…
    Managerin Kehm: Kein Kommentar

    Das Management von Michael Schumacher hat einen Bericht der ‘Bild’-Zeitung über eine angebliche Lungenentzündung des verunglückten Formel-1-Rekordweltmeisters als Spekulation bezeichnet.

  3. sorunun doktorlarda olduğunu düşünmeye başladım artık. adam hastanede zatürre olmuş. enfeksiyon nasıl kapmış? zatürre tüpten olmaz mikroptan olur. adam 1 aydır komada yanına afedersiniz gerekli gereksiz gelmedik insan kalmadı. illa odanın içine girmeleri mi gerekliydi, gelen ziyaretçilerden mikrop kapmış olabilir. 1,5 aydır bir adım atmayan ve dedikleri gibi mikropları atmak için gerekli olan refleksif hareketlerden muaf bir insanın çok daha hijyenik bir ortamda tutulması gerekirdi.

    1. hastane enfeksiyonuyla zatürre farklı şeyler, öksüremediği için akciğerde sıvı birikiyor ve bu zatürre mikrobu için en ideal ortam, doktorların o konuda yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum

      1. “zatürre mikrobu” diyorsun kendin. zatürrenin hijyenik bir ortamda olacağını sanmıyorum. hijyenik ortamda mikrop da olmaz.

        1. her ortamda mikrop vardır mikrop olmaması için bir maddenin 140 derecede yaklaşık 15 dakika boyunca steril edilmesi gerekir, ki bu insanda uygulanamaz, mikrobu hastaneye yatmadan kendi içinde getirmiş vücut direnci düşünce hastalık başlamış da olabilir, direk doktorun önlüğündeki bir toz parçasından da, dediğin gibi misafirlerden de ama insan vücudu çeşitlidir aynı etkenler aynı ortamlarda aynı tip insanlarda farklı sonuçlar doğurabilir işin zorluğu da ordan gelir genel olarak

        2. mantıklı

    2. F1 i bıraktın Doktormu oldun Royal artık bir karar versen hangi mesleği seçmek istediğine 🙂

      Hani tamam F1 de az buçuk havaya söylemleri atıp birazda sataşarak işleri hallediyorsunda TIP da kurallar konuşur.

      Doktorların yoğun bakıma giriş çıkışları kontrol altında tuttuğunu bilmemek ve cam mekan arkasından ziyaretlerin gerçekleştirildiğini bilmeden yorum yapmak ancak sende var olan bir özellik.Kimse Schuminin yanına giremiyor sadece Karısı bir kaç defa girdi onun dışında kimse sokulmuyor o cam mekana.

      Yogun bakım denilen yerde steril ortam Türkiyedeki gibi değil bu birincisi artı her zaman 6 saate bir Sodyum Hypoklorit ile Dezenfeksiyon/Sterilizasyon kuralları uygulanır.İzolasyon odası günde en az bir kez deterjan ve dezenfektanlı solüsyon ile komple temizlenir.Havadan bulaşan bakteri ve mikroplar içinde High-Efficiency Particulate Air (HEPA) denilen teknikler uygulanır.

      Royal TIP ve kimya eğitimi ücretli F1 eğitimi gibi bedava değil onu bil ona göre yorum yaz 🙂

      1. maşallah spagetti kardeşim seninde royaldan kalır yanın yok hani.aynştayn (sizler kadar bilgim olmadığı için direk okunduğu gibi yazdım) gibi adamsın:)

  4. gerçekçi olalım muhtemelen bu adam uyanamaz ve ölür.kimse kusura bakmasın fanatikliğin lüzumuda yok.

    1. tamamda kardeş senin öfken kime ?. umut tasiyan insanlara ne diye burada öfkeni kusuyorsun hayret bir sey !!

    2. sen ne diyon.Allah tan ümit kesilmez durum kötüde olsa.böyle bir şeyi aleni yazman bırak alenisini ima dahi etmen schumi fanlarınının boğazlarının düğümlenmesine neden olabilir.onlarki aralarında çok sevdiğimiz insanlar var.biraz dikkat et.çok sinirlendim ama kendimi tutuyorum.daha fazlasını yazamayacağım.

      1. cevap kime ? yine nebi ye.avatarını çok seven nebi ye ..

        1. kardeşim jet :)elbette Allahtan umut kesilmez .bunu en iyi bilenlerdenim.ama şurasıda bir gerçek sanki insanların babaları hastaymışcasına ne bileyim yakını hastaymışcasına vahlar töhler falan.anlatmak istediğim ölümlü dünya bir gün hepimiz öleceğiz.bir taneside nefretini kusuyorsun falan.öyle bir niyetimin olmadığı az çok beni bilen bilir.bu tiplere hiç cevap vermemek lazım aslındada üzüntülerine veriyorum.

    3. Böyle konusmak senin haddine dusuyor mu? Kusura bakma demissin bir de.Sen burada bu kadar insanin umudunu kirma,hayallerini yikma hakkina sahip degilsin..

    4. Böyle hastalıklı insanların yorum yapmasını engelleseniz de, burada sinirlenmese düzgün insanlar. Duyrulur site yönetimine.

      1. ulan adam ölse benden bileceksiniz.kardeşim yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.ve doğru bildiğimi söylemekten çekinmeyeceğim. ki adam ölsün demiyorum.sen daha yazılanı anlamadan başkasına saldıracağına önce bir oku.

    5. yahu kardeş . aslinda senin gibi tiplere yorum dahi yazmamak gerekte neyse işte … tahrik ediyorsun burada insanları site yönetimine bu konuda inanılmaz güvenim var senin gibilerinin yorumlarını ya siler yada banlanirsin o yuzden içimiz rahat ..

    6. Peki sen ? Sen sonsuza dek yaşayacakmısın ? E o zaman birisi gelsin seni öldürsün. Zaten ölecektin. Niye üzülelim veya üzülsünlerki..

      Böyle saçma bir düşünce olabilir mi.. Önemli olan ölmesi değil, önemli olan ölmeyeceğine inanmak. Belki bu dünyadan göçer gider ama asla kalbimizde ölmez. Herkes birgün ölecek elbet. Bunun kaçarı yok. Ama asla inancımı yitirmem. Yitiremeyiz. Çünkü bu insanı yakından görmesekte hayatımızın bir parçası yapmışız. Çünkü bu adam bizi eğlendirdi. Gururlandırdı.. Yeri geldi ağlattı yeri geldi sevinçten ağlattı. En kötü gününde yanındaydık ve allah korusun ölürkende yanında olacağız. Belki bedenen değil ama kalbimizle herşeyimizle orada olacağız. Herşeyi yap ama insanları bundan vazgeçirmeye çalışma! çünkü Efsanenin destekten ve inançtan başka hiçbirşeye ihtiyacı yok.

    7. Durumunun çok ciddi olduğu açık. Gerçekçi olunması gerekiyorsa bu doğru.

      Ama hastaneden şimdiye kadar durumumun gerçek hali ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Birşeyler bir sebeple gizli tutuluyor ki bu benim canımı sıkıyor. Schumacher fanı olsaydım tepki gösterirdim ailesine.

      Açıklamaların net olmaması ve detay içermemesi durumun çok daha kötü olabileceğini düşünmeme sebep oluyor maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir