Bazı Takımlar Bahreyn’de Mclaren Tarzı Süspansiyonları Test Edecek

yazar:

kategori:

Formula 1 takımlarının bazıları, Jerez testlerinin en çok konuşulan yeniliklerinden birisi olan Mclaren tarzı arka süspansiyonları test etmeye hazırlanıyorlar.

Sezonun ilk testlerinde yeni araçların piste çıkmasıyla birlikte en çok dikkat çeken yenilik Mclaren’in arka süspansiyonları olmuştu.

Jerez’de takımların bazıları bu sistemi inceleyeceklerini açıklamıştı.

Son haberlere göre önümüzdeki hafta Bahreyn’de yapılacak testlerde bazı takımlar kendi tasarımlarını deneyecekler.

 


Yorumlar

“Bazı Takımlar Bahreyn’de Mclaren Tarzı Süspansiyonları Test Edecek” için 20 yanıt

  1. Umarim rbr ebd si gibi kimse tam olarak verimli kullanamaz Ve McLarenin bir baska icadi diger takimlara hediye edilmez…

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    F kanalıda Mclaren buldu ama şampiyon Redbull oldu bulan değil en iyi kullanabilen fayda sağlar.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      F Kanal’ı en iyi kullanan yine McLaren’di. Araç tasarlanırken F Kanal ile bütün olarak tasarlandı. Red Bull ve diğerlerinin F Kanal sistemleri kokpitten kontrol ediliyordu. Red Bull’un en iyi kullandığı sistem EBD’ydi.

      1. Sezon başından itibaren elde edilen toplam kazanç olarak ele alırsan evet McLaren’di ancak Renault’un Spa’da getirdiği sistem yaklaşık 0.5 saniye getirmişti tur başına. Ancak tabi McLaren sezon başında sisteme sahip olduğu için diğerleri getirip adapte edene kadar geçen süre de ki kazanç toplam kazanç kısmında onları öne geçiriyordu.
        McLaren’in sistemi en iyiden ziyade kullanımı en kolay sistemdi. Pilot ayağıyla kontrol edebildiği için direksiyonu bırakmak zorunda kalmıyor ve haliyle de daha kullanışlı bir durum ortaya çıkıyordu.

  3. McLaren bu kadar erken gösterdiğine göre bu sistemi vardır bir bildiği..Ya kopyalanamayacağından emin yada başka birşey saklıyorlar..

    1. ya da sistemin veriminden emin değiller, bir an önce pistte test etmek istediler 🙂

  4. Bu icat rakiplerin algısını yönlendirmek için fake bir icat.

    Buna zaman harcayarak vakit kaybedeceğime ve asla aslı gibi yapamayacağıma göre, kendi iyi bildiğim ve kendi aracıma uyarladığım sistemleri geliştirmeye bakarım.

    Brawn Gp ile Red Bull yenilikçi sistemler buldular, millet o sistemlere kafa yoracam diye kendi iyi yaptıkları işleri yapmaz oldular. Tabii ki fikrin orjianlini bulan Red Bull avantajlı oldu ve kopyacılar döküldü. Burada da kopyacılar dökülebilir.

    O yüzden kopyadan taklitten kaçmak şart. Özenti olmak benim anlayışıma ters. Trollde görünsem kendim olurum. Sanki kopyalayınca aslı gibi mi yapacaksınız? hayır. O halde uğraşmaya ve kafa yormaya değmez. Orjinal fikir üretmek lazım.

  5. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    McLaren fia dan patentini almalı her bulduğu şeyin.
    rakipler kullanmak istiyorlarsa McLaren’e ödeme yapmalı.
    Bu ödemeler ile McLaren yeni şeyler icat etme potansiyelini büyütmeli.
    Bu, bu sporun gelişimi açısından önemli.

      1. canbundy (spa2000) avatarı
        canbundy (spa2000)

        Bence de.

    1. Tabi sadece Mclaren degil, tum takimlar icin bu gecerli olmali..

    2. iyi fikirde mclaren ferrari’den yaptığı casuslukların faturasını ne yapacak, tüm takımını satmalı. 2007’de 4 tane ferrari aracının mücadelesini izledik casusluk yüzünden. 😀

  6. Aslinda bariz kopyalamalari yasaklayacaksin, ufak tefek olanlar neyse de kafayi calistirip buyuk yenilik bulan takimlarin korunmasi lazim dusuncesindeyim..

  7. İnş.verim alamaz sisteminiz geri teper 😀 şaka bir yana umarım McLaren mühendisleri daha bir çok yenilikle karşımıza çıkarda kopyalan değil sistemi en verimli kullanan takım oluruz.

  8. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    2014’ün ebd ‘si bu mu yani ?

    1. Ebd denemez, egzoz ile hic bir alakasi yok cunku, bir cesit alcak kanat..

    2. Süspansiyon beslemeli difüzör 🙂

  9. thechosenone avatarı

    çok erken gösterdik bu sistemi. ama yapıcak bişey yok tabi

  10. belgesellerde çita bir av yakalar nefes nefese daha başında 2 ısırık almadan sırtlan sürüsü gelip çalar ya, ona benzettim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir