Lauda: Mücadele Çok Yakın

yazar:

kategori:

Eski Dünya Şampiyonu Niki Lauda şampiyonluk mücadelesinin çok yakın geçtiğini ve parasını ne McLaren’in ne de Ferrari’nin üzerine yatıracağını söylüyor.

Sürücüler klasmanında geride kazanılcak yetmiş puanın kalmasıyla Lewis Hamilton,Kimi Raikkonen ve Felipe Massa’nın olduğu üçlü şampiyonluk çekişmesi dikkat çekiyor.Hamilton’ın liderliğinde üçlü sadece 8 puan farkla ayrılıyor.

Takımlar şampiyonasıda Ferrari’nin McLarenin sadece 11 puan önünde olması ortalığın daha da kızışıcağı anlamına geliyor.

Yakın çekişmelerin pilotların hata yapmasından kaynaklı olduğunu düşünen Lauda kimin birinci olucağı konusunda herhangi bir tahmin yapmaktan kaçınıyor.

F1’in resmi sitesine konuşan Lauda:"Şuanda,hem takımlar hemde pilotlar bazen hatalar yapabiliyor,Massa Macaristanda harika bir yarış çıkarıyordu fakat bu bir işe yaramadı çünkü Ferrari aracının motoru patladı"

"Şuana kadar yarış Hamilton ve Massa arasında geçti çünkü Raikkonen sürekli olarak inişli ve çıkışlı bir grafik çizdi."

Aslında şuan iki Ferrari sürücüsüde şampiyonluk için savaşıyor ama Lauda’ya göre şimdi ama sonra birinci pilotun seçilceğini ve buna en yakın adayın Massa olduğunu düşündüğünü söyledi.

"Bu durum  otomatik olarak yakın bir zamanda çözüme kavuşucaktır,fakat pilotlarda şuan ki durumu  Massa’nın Raikkonen’e göre daha avantajlı bir konumda olduğudur."

Raikkonen’in şampiyonluk statüsünün ona bir avantaj getirip getirmiyeceği sorusuna ise,"Şuanda,açıkça hayır."dedi.


Yorumlar

  1. recep ivedik avatarı

    görürsün…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir