Renault, Toyota'yı Yenebileceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Renault Mühendislik Şefi Pat Symonds, takımının Toyota’yı yenip şampiyonada dördüncülüğü elde edebileceğine inanıyor.

Symonds, “BMW’nin kötü bir haftasonu geçirdiğini gördük ve Toyota da iyi bir haftasonu geçirdi. Ama her şeyin böyle kısa sürede değiştiğini düşünmüyorum.”

“Biz şu anda gelişim gösteriyoruz. BMW ise düşüşte. Toyota’da da inişli çıkışlı bir durum var.” diyor.

Symonds, R28’in yaz arası boyunca geliştiğini de söylüyor ve Macaristan’da elde edilen puanların istikrarlı şekilde devam edebileceğine inanıyor.

“Sezon içindeki en güçlü sonucumuzun bu olduğunu düşünüyorum. Nelson’ın Almanya’daki sonucu kağıt üzerinde daha iyi bir dereceydi ama o sonuçta şansın da rol oynadığının farkındayız.”

“Macaristan’da her şey daha farklıydı ve iki aracmız güçlü rakiplerine karşı eşit şartlarda rekabetçi olabildiler. Oraya gittiğimizde araçlarımız zaten rekabetçiydi. Çok iyi bir sıralama sonucu elde ettik. Çok iyi yarıştık ve sonuç için iyi bir strateji kullandık. Elde ettiğimiz puanlar memnun edici. Son iki yarışta sadece McLaren bizden daha fazla puan toplayabildi.”

“Macaristan’daki performans doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bana en hızlı üçüncü araçla şampiyonayı dördüncü sırada bitirebileceğimiz konusunda güven veriyor.”


Yorumlar

  1. haklısın ulaş genelde ispanya ve fransaya yogunlasıyo takım en cok taraftar bu ıkı ulkede:D belkı bu yarıstada alonso pole oynar dusuk benzın yukuyle ama agır kalkınca daha ıyı oluyor sırf artıstlık ıcın P1 P2 P3 alıpta 8.sırada bıtrmektense agır kalkıp P3 P4 ü hedeflemek daha mantıklı sanırım:D

  2. ewt toyotoda bütcesi ii olan bir takım ama reno onu bu sene gececektir zaten reno kaç aydan beri bu yarış için hazırlanıyor

  3. toyotadaki para renault da olsun alonsoda bir yere gitmesin scmaher dönemi başlar arkadaşlar yapman allah aşkına yaa

  4. kardeş ne güzel konuşmusun diline sağlık kardeş toyota iyiki bir 2 bitirdi yarın bir günde ferrariyle kıyaslarlar bunlar kardeş renault nerde olursa olsun toyotayı geçmiştir bunu böyle bilin yarışta görüşeceğiz toyota ile

  5. hemen muhalefet olmana gerek yok. Ben yorumda sana veya toyota ya laf söylemedim. Ama madem istedin söyleyim.

    Bildiğin gibi reno 2001 de yaklaşık 4 senelik bir aranın ardından yeniden f1'e döndü.Toyota da 2002 yılından bu yana F1 de.6 yıl kadar yeterli bir tecrübeye sahip, aynı zamanda mclareni ve ferrariyi geride bırakacak kadar büyük bir bütçeye sahip olan bir takım.
    Arkadaşım tarihte belki de ilk kez, 5 yarıştır toyota renonun önünde. Ve sadece 4 puanlık bir farkla. Olaya hangi bakış açısından bakarsan bak, geçmişte de şimdi de reno ezici bir üstünlük kurmuş ve sezonun belki de geri kalanında yine kuracak.
    Öyle ise ortada bir sorun var.Toyotanın da, onun iyi olduğunu söyleyenlerinde oturup düşünmesi lazım.
    Bana göre bıraksın Kersi,lexusu gitsin o parayı bir hayır kurumuna bağışlasın sevaba girsinler. Çünkü onlara F1 i beceremiyorlar.

  6. tabikide tarihe bakacaklar snn gibi tek yarısa bakıp hüküm verecek hali yok yha milletin snn mantıkla toyta ve renault bmwninde önünde ahhh bu insanlar neden akıllarının değilde kalplerinin sesiyle hareket ederler anlamıs deılım:D

  7. Şu şundan iyi denilince hemen tarihe bakıyorsunuz bu neyi açıklıyor hiçbirşeyi çünkü şuan yapılan yarışta eski puanları saymıyorlar.Geçmişi öne sürmen yada renault un bu işe az para harcaması toyotanın arkasında olması gerçeğini değiştirmez.Toyota istediği kadar para harcayabilir onların bütçesidir arge olarak kullanıyorlardır.Kers içinde anı şeyi yapacaklar .Lexus teknolojisini kullanacaklar ve sonra gidecekler Lexus u geliştirecekler:)

  8. ağzıma sağlık be kardeşim

  9. Renaultu hiç sevmeyen birisi olarak toyota renault karşılaştırmasını yapıyorum. Bu şekilde belki tartışmanıza bir yön verebilirsiniz.
    F1 i yakından takip eden arkadaşlarında bildiği gibi reno f1 in en köklü takımlarından birisidir.Bazen tek başına bir takım bazende motor sağlayıcısı olarak aralıklarla 30 yıla yakın bir geçmişi vardır.
    Bu süre zarfında da bir çok yeniliklere imza atmışlardır. Toyota ise 2002 yılından bu yana f1 de vardır. Şöyle bir baktığımız zaman 2002 yılından itibaren toyota hiç bir zaman renoya üstünlük kuramamıştır.
    2002 yılından bu güne kadar takım olarak puanları hesaplarsak, toyota 198 puan toplarken, reno 695 puan gibi ezici bir üstünlük kurmuştur ki bu puan mclarenin 2002 yılından bu yana aldığı puanlardan daha yüksektir. (mclaren 668 puan, resmi olarak 2007 yılı hesaplanmamıştır.)
    Bütçede ise toyotanın resmi olmamakla beraber 420 milyon euro ile en büyük bütçeye sahip olduğu aşikar. Reno ise sadece 240 milyon euro. Bu rakam bmw den, hondadan hatta toro rossodan bile daha düşük bir rakam.
    Bukadar büyük bir bütçeyle bana göre reno-toyota yarışında durumun yukarıda verdiğim bilgilerin tam tersi olması gerekirdi.

  10. Konuşma tarzınızla ilgili bir sorun varKimse tartışmıyor siz Halletmek yere sermek vs. diyorsunuz.
    Burada Renault a kötü diyen ben görmedim.Ama Toyota iyi denilince sizin şekliniz değişiyor.Toyota puan olarak önde olduğuna göre piquet gibi şansa puan almadıklarına göre mantıklı olarak "BEN" iyi diyorum.

  11. bazı arkadaslar utanmasa ıkı defa baslı basına toplamda 5-6 kez sampıyon olmus bir motoru grıdın en kötü motoru yapacaklar kendınıze gelin be toyota dünyanın en iyisiymiş renaultta en kötüsü yha bazıları fesatlıklarından camur ustune camur atıyolar toyota yenıymıs f1 de renault cokmu eski 2002-2008 toyotada aynı tarıhler toyota nın butcesı f1ın en buyuklerınden ama buna ragmen f1 ın en yüz karası takımlarından o bütçeyle en iyi dereceleri kacıncılık bır arastırın renault 6.en büyük bütçeyle şampiyon oldu ferrari mccca bmw honda ve toyotanın ardında bu sezona kadar hiçbr basarısı olmyayan para babası toyota mı renaultu yere serecek hadı sersınde goreyım bu sezon kac yarısta ortaya cıkmıs toyota sadece 3 monacoda canadada spinleri atarken nerdeydnzz road show yapıyo bu adamlar dedğimizde neden yoktunuz nerden saldrsak dıye fırsat kolluyosnz ama herzmnkı gıbı renault agzınınzın payını verecktr

  12. Marlboro Parliement avatarı
    Marlboro Parliement

    Trulli de çok kaliteli bir pilot bence. Ayrıca burak dediğine katılıyorum. Toyota zamanla Formula 1 de çok başarılı olacaktır.

  13. Bir arkadaş renault motoru toyota motorundan her halukarda iyidir demiş. Buna sadece gülerim. Toyota pistteki en iyi motorlardan. Dünya da motor üretiminda birinci sıradalar. Çok başarılı bir motorsporları geçmişleri var. Formula 1 de Renault a göre deneyimleri daha az. Ama buna rağmen Toyota Renault tan iyidir. Ve Alonso gibi kaliteli bir pilota sahip olmalarına rağmen performansları daha güçlü.

  14. toyota basından beri gücünü gösterıyo dıyen arkadasın f1 yarıslarını ızleyip izlemedgnden kusku duyarım toyota 3 yarısta öne cıktı magny cours budapeste bide avusturulya gerisinde ne yaptı monacoda canadada toyota araclarının bırbırınden guzel spinlerinin izleyip bunlar yarısmıyo road show yapıyor demedkmı yha bu mılleti anlamyamyrm tek yarısla hüküm vermek moda oldu ispanyadan sonra güç olarak en istikrarli takım renaulttur(toyota-redbull-renault baz alırsak)tek yarısla hüküm vermeyi bırakın artık toyota nezmn ıstıkrarlı oldu kı

  15. Kimse burda REnault kötü demiyor.Ama piquet bir daha kolay puan alamıyabilir ve alonso ne zaman önlerde olsa zorladıgı için kaybediyor.Bu durumda 2 pilotuta iyi durumda olan Toyota aracıyla bmw yi yalnız bırakmaz.Tabi Toyota nın her yarışta iyi olabilmesi için kusursuz setupla çıkıp araç farkını azaltması gerekecek.

  16. arkadaşlar yılların renosu ölmedi daha biz birle 2 le oynarken onlar 10 11 le oynuyorlarıdı bunu unutmayın renault 4 lüğü alacaktır kesin bu monokada öyle gitti puanlar ispanyada öyle gitti puanlar alo 3 giderken yarış dışı kaldı öyle gitti puanlar bunları unutmayalım arkadaşlar lütfen

  17. Toyota nın sadece Alonso su yok.Emin ol motor konusunda iyiler.

  18. valla renault toyotayı yenecektir ama toyata motorla oynarsa bimeme ama her halukerda renault motoru toyatanan güçlüdür

  19. sen öyle san.iki yarış üst üste puan aldın die toyotayı küçümseme.onlar sene başından beri güçlerini gösteriyolar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir