Ferrari Jerez Testlerinde Kasıtlı Olarak Yavaş mı Kaldı?

Son haberlere göre Ferrari, geride kalan Jerez testlerinde aracı maksimum seviyeden uzakta tutarak bilerek yavaş kalmış olabilir.

Auto Motor und Sport, Jerez testlerini inceledi ve bu analize göre Jerez’de maksimum hızlara bakıldığında ilk 5 sırada Mercedes motorlu araçlar yer aldı.

Ferrari’den Williams’a geçen Felipe Massa, ön düzlükte 286 km/sa, uzun düzlükte ise 307 km/sa hızlara ulaştı ve yeni motorlarla en yüksek hıza ulaşan isim oldu.

Ferrari’de ise Kimi Raikkonen ön düzlükte 268, arka düzlükte ise 289 km/sa hıza ancak ulaşabildi. Bu da Mercedes araçlarına kıyasla oldukça yavaş kalındığı anlamına geliyor.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, Ferrari’nin yeni araçla ilk testlerde tam güç açmadığını kabul ettiğini açıkladı.

Mercedes’ten Niki Lauda ise kendilerinin hiç bir şekilde yavaş olma çabası göstermediklerini söyledi.

Lauda “Mümkün olduğu kadar sınırlarda gittik çünkü bilerek yavaşlamanın bir anlamı yoktu. O şekilde bir şey öğrenemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari Jerez Testlerinde Kasıtlı Olarak Yavaş mı Kaldı?” için 8 yanıt

  1. İlk Testlerde Maksimum çıkartmaya gerek yok takım zaten kendi ne dedi dayanıklılık ve gidebildiğimiz kadar fazla yol kat etmek dedi, buradan ne çıkartıyoruz maksatları hızlı değil dayanıklı motor olması ve sorunsuz geçmesi, şu anda konumuz hız değil bunu anca bahreyn testlerinde görebiliriz, en hızlı motor için şu anda yorum yapmak erken şu anda ilk görevler dayanıklılık, ve fazla yol kat etmek, aracı anlamak, hız sonraki iş.Bunu takım kendi açıkladı.

  2. Sadece maximum hız değerlerine bakarak böyle bir kanıya varmayı yanlış buluyorum. Sen maximum hızdan feragat edecek bir ayar yapıyor isen, diğer alanlarda performans kazanıyorsun demektir.

  3. hız karşılaştırmalarıyla bunu zaten hesaplamışlar. Bugün ferrari’nin aracıyla ilgili oldukça fazla bilgi çıkmaya başladı.
    Bir analize göre de F14T’nin yeni dönemin teknik bir devrimi olacağı söyleniyor. Aracın iç yapısı oldukça karmaşık ve pahalı sistemlerle donatılmış. Bunların en bilinenleride motor ve soğutma sistemi. Dünyanın en büyük soğutma şirketlerinden Amerika’lı MezzoTech ile tasarladıkları soğutma sisteminden bahsediliyor. MezzoTech firması Nasa ile yaptıkları uzay çalışmaları ve Boeing uçaklarında ileri teknolojili soğutma sistemleriyle tanınıyor. Teknolojisinin karmaşık yapısı ve geleneksel sistemlerin maliyetlerine göre 10kat daha pahalı deniyor.

    Geçenlerde ferrari’nin kasıtlı yavaş kalma bi haberi daha vardı orada da amerikalı soğutma firmasını yazmıştım. Ayrıntılar dahada çıkmaya başladı. Bakalım daha neler göreceğiz. Takımlar çok zorluyor, özelliklede mercedes ve ferrari gibi büyük takımlar.

    http://motorsport.nextgen-auto.com/A-Ferrari-la-revolution-technique-de-2014,72542.html
    http://autosprint.corrieredellosport.it/2014/02/13/ferrari-il-segreto-della-f14-t/13179/

  4. Icemanraikkonenf1 avatarı
    Icemanraikkonenf1

    O zaman Ferrarinin gerçek gücünü Melbournede görebiliriz sabırrr 🙂

  5. Laudanin eski yorumlarinida dusundugumuzde,bu yorumu hayatinda yaptigi en mantikli birkaç yorumdan biridir herhalde…

  6. İlk Bahreyn testinde de bu durumun devam edeceğini okumuştum. Modifiyeli bir güç ünitesiyle birlikte ferrari ilk bahreyn testlerinde motor gelişimi dondurulmadan önce elde ebileceği maksimumum motor verisini elde etmeye çalışacağı yazıyordu. Ferrari hakkında fikir yürütmek için sanırım son testleri bekleyeceğiz.

  7. Ya o 100 hp fark iddiası gerçekse.
    Auto motor und sport.
    Toplam sistem gücünü 860 hp olarak vermiş.
    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/mercedes-motorenchef-andy-cowell-exklusiv-drei-mal-so-viele-teile-wie-frueher-8032979.html

  8. Lauda mantıklı birşey söylemiş. Yavaş giderek şu kısıtlı test günlerinde data elde etmek pek verimli olmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir