Ferrari, Yakıt Tasarrufu İçin Zekice Bir Yöntem Kullanıyor

Son haberlere göre Mclaren’in dikkat çeken arka süspansiyonlarının yanında bu sene dikkat çeken bir diğer teknoloji Ferrari F14 T’de bulunuyor.

Geçen hafta çıkan haberlerde Ferrari F14 T’nin yeni motorların soğutulması için oldukça küçük sidepodların olmasını sağlayan yegane bir soğutma sistemine sahip olduğu ortaya çıkmıştı.

La Gazetta Della Sport’un haberine göre Ferrari’nin yeni V6 turbo motoru oldukça yenilikçi. Habere göre motorda enjeksiyon sistemi ile birlikte çalışan ve motor sıcaklığını düşük tutup yakıt tasarrufu yapan bir sistem bulunuyor.

Bu sayede yanma odasına yakıt gidişi kesilirken motor çalışmaya devam ediyor.


Yorumlar

“Ferrari, Yakıt Tasarrufu İçin Zekice Bir Yöntem Kullanıyor” için 11 yanıt

  1. Kimi’nin 2014 şampiyonu olarak şu burunla tarihe geçecek olması çok acı.

  2. air to air yerine air to water olayı olabilir.benim bildiğim tüm takımlarda benzer bir sistem var.bu kadar basit olamaz.eğer özgün bir sistem varsa mutlaka çok detaylı bir açıklaması vardır.

  3. Araçtaki burna bak yahu..Bu sene ne hale geldi F1..

  4. Habere göre motorda enjeksiyon sistemi ile birlikte çalışan ve motor sıcaklığını düşük tutup yakıt tasarrufu yapan bir sistem bulunuyor.

    Su enjeksiyonu? Bilenler?

  5. En son buldukları yenilik jant kapağıydı yanılmıyorsam. Yenilikçi tasarımları Ferrari’de görmek iyi bir gelişme. Umarım hayrını görürler.

  6. Yarışda başını alıp giden otomobiller olmadığı sürece izleyenler için iyi olacaktır.1 ila 2. araç arasındaki fark 6-7 saniyeden daha fazla olursa işin tadı tuzu kalmıyor.

  7. Hadi bakalım.Güçü bir Ferrari güçlü bir F1 dir.

    Mercedesi ve Hamiltonı desteklememe rağmen güçlü bir Ferrari istiyorum bu sene Mercedes-Ferrari-Mclaren kapışması F1 e tekrar renk katıcaktır.Şu 3 araç 0,5 sn içerisinde gidip gelsin sene boyunca da gerçek rekabet görek

    1. durum öyle gözüküyor, mercedes ve ferrari o pilot kadrolarıyla kesin güzel kapışmalar izletecek, mclaren’in pilot kadrosu biraz zayıf. Merc ve ferrari’nin jerezde tam güç açmadığınıda düşünürsek, beklediğimiz kadar güçlü bulamayabiliriz.

      Diğerlerinin durumu zaten malum, yoruma gerek yok 😀

  8. Uzun zaman sonra buldugumuz tek yenilik umarım dogrudur ve düzgün calısır

  9. acaba tek noktadan enjeksiyonmu buldukları.örnek: Kartal 1.6 ie

    1. Tofaş fabrikasından mühendis çağırmışlar F1 motoru gelişimi için Maranello’ya..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir