Red Bull Cosworth’un Turbo Motorunu mu Satın Alıyor?

Son çıkan iddialara göre Cosworth, 2014’te müşterisi olmamasına rağmen turbo motorunu hazırladı ve Red Bull o projeyi satın alıp 2015’te kendi motoruyla yarışabilir.

Jerez’de Renault’nun motorunda yaşadığı sorunların ardından Red Bull’un gelecek sene için başka bir üretici ile görüştüğü iddia ediliyor.

Ancak bu bu söylentiler karşısında Red Bull ve Renault, 2014 Formula 1 sezonu öncesinde sıkıntılı başlangıç yapmalarının ardından ayrılabilecekleri yönündeki iddiaları kabul etmediler.

Sport Bild’e konuşan Renault’dan Remi Taffin “Bu konuda bir bilgim yok. Şu anda Red Bull ile çok yakın çalışıyoruz. Bir çok Red Bull mühendisi şu anda Viry’de yeni güç ünitesi ile şasinin entegrasyonu için çalışıyorlar.” dedi.

Sebastian Vettel “Jerez testleri tabi ki istediğimiz gibi geçmedi. Diğer takımlar çok kilometre kat ettiler ve bu tamamen yeni teknoloji olması nedeniyle önemliydi.”

“Ancak yarışta sorun yaşamaktansa testlerde yaşamak daha iyidir.” dedi.

Helmut Marko ise ihtiyatlı bir açıklama yaptı ve performansa dayalı uzun vadeli anlaşmalarının olduğunu söylemişti.


Yorumlar

“Red Bull Cosworth’un Turbo Motorunu mu Satın Alıyor?” için 8 yanıt

  1. Bence çok düşük bir ihtimal. Renault’un yapamadığını Cosworth nasıl yapacak? Cosworth geçmişin efsanelerinden biri, ancak V8 dönemindeki durumu ortada. Yeni turbo motor öyle ha deyince yapılacak bir şey değil. Mesele o kadar basit değil.

  2. Hımmmm. Şimdiden temiz temiz verileri ve teknikleri toplayıp Cosworth’e aktarabilirler. Red Bull bu, beklenir.

  3. İki gün önce Dietrich Mateschitz’in bir açıklaması vardı kendi motorumuzu üretmeden Renault’dan ayrılmayız diye Mercedes ve Ferrari ile eşit bir rekabet için hangi güç ünitesini kullanacağız diye de bir sorusu vardı sonuna kadar haklı.

    Cosworth harika bir motor üretici bir için bir efsanedir saygıyı sonuna kadarda hak ediyorlar ama maalesef V8 döneminde iyi işler başaramadılar en güçlü ekipleri Williams’ı kaybetmeleri hayal kırıklığına uğrattı. 2014 Turbo motorunun resmini yayınladılar Dyno’da elde edilmiş tork güç eğrisini yayınladılar ve bu proje maalesef yarıda kaldı 2015 motor kuralları şuan ki motor kurallarından farklı motor üreticileri bununda üzerine çalışıyorlar Cosworth zaten 2014 motoru yarıda bırakmış 2015 motoru hiç ortada yok ve de ekip dağılmış durumda Rbr böyle bir departmanı olmayan motor tecrübesi ile kaç yılda düzeltebilir ?

  4. Redbull ve toro rosonun yillik motor parasi ile coswortu rahatlikla satin alabilirsiniz.Irlde turbo v8 kullanilan donemden buyuk tecrubeleri var.Iyi olur.

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mantıklı bir adım.

    Mercedes şuan da Red Bull’a motor hayatta motor vermez. Keza aynı şekilde Ferrari’de. bu 2 üretici rakibi olan Red Bull’a motor verip onların potansiyel başarılarına katkı vermek istemez.

    Honda durumu da bence kapalı. McLaren ile Honda arasında bir iyi niyet anlaşması var. McLaren hem Honda’dan ücretsiz motor, hemde para alacak. Üstelik McLaren’in onayı olmaksızın Honda kimseye motor vermeyecek. McLaren’de, Red Bull’a Honda’nın motor vermesini kabul etmez.

    Red Bull’un da artık Renault ile ilişkilerini bitirmeye doğru gitti bir gerçek. Son 1 hafta da bununla ilgili kaç tane haber çıkmışken Red Bull ile Renault’un arasının çok iyi olduğunu söylemek fazla iyimserlik olur.

    Şuan Red Bull’un en büyük rakipleri kim? McLaren, Ferrari ve Mercedes. Bunlardan Mercedes ve Ferrari zaten kendi ürettikleri motorları kullanıyor. McLaren ise Honda ile yaptığı anlaşmada adeta bir üretici konumuna geçti yeniden. Renault ile Red Bull’un anlaşma şartları da çok iyi ama Renault’un Turbo döneminin başında yaşadığı büyük problemlerden dolayı Red Bull’un farklı bir motor kullanmak istemesi çok normal.

    Sonuç olarak Red Bull’un önümüzdeki yıl Renault ile yoluna devam etmemesi sürpriz olmaz kanaatimce.

  6. Cosswort ün bu sene F1 den çekilmesine rağmen halaa geliştirmeye devam ediyoruz açıklamasından şüphe duymuştum.Hatta bazı söylentiler taaa o günlerde dahi RBR i gösteriyordu ki sanırım gitgidr daha belirginleşti.Umarım diğer motor üreticileri gibi yalın ve işini yapmaya odaklı bir çalışma yaparlar.Esneyen kanatlar gibi hacim değiştiren motorlar yaparlarsa o zaman F1 diye bir şey kalmaz. Hinvilde ki motorla dahi bu kadar hinlik yapan takım biraz mimli oluyor.

  7. Ne ağlak bir takım ya bunlar nefret ettirdiler iyice

  8. Kendimi bildim bileli Renault sever 2004 yılından beridir de F1 sever ve artık olmayan Renault takımının taraftarıyım bundan kaynaklı bir Alonso fanıyım ne kadar Renault ile arasındaki bağ “fabrika takımı” seviyesinde olsa bile Sebastian Vettel ve Helmut Marko gibi sevimsiz adamlar yüzünden Redbull’a hiç bir zaman ısınamadım “Christian Horner ve Adrian Newey’nin yeteneklerine büyük saygım var Redbull’un başarısındaki anahtar bu iki adamdır bana göre” beklediğim gibi ilk sendelemede Renault’yu satma planlarına başladılar şimdiye kadar bu tarz dedikoduların yanlış çıkıtığını pek fazla görmedim F1 camiasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir