Alonso, Madrid Uçak Kazasına Saygı İçin Çağrıda Bulundu

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Fernando Alonso, Valensiya’daki Avrupa GP’nin ilk antrenmanı öncesinde dünkü Madrid uçak kazasında ölen 153 kişiye hürmet için arkadaşlarını kendisine katılmaya teşvik ediyor.

Madrid Havaalanı’ndan kalkışından sonra düşen uçağın ardından kişisel saygı için siyah kol bandı takacak olan Alonso, Valensiya’da ilk defa piste çıkmadan önce bir dakikalık saygı duruşunda griddeki diğer 19 pilotun da kendisine katılmasını umuyor.

Alonso: "Siyah bir kol bandı takacağım ve yarın, pilotlarla konuşacağım. Belki başlangıçtan önce bir şeyler yapabiliriz, belki pit yolunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunabiliriz"

Alonso ayrıca, bu trajedinin Valensiya’daki ilk GP heyecanını gölgede bıraktığına inanıyor.

Alonso: "Bu, kesinlikle benim için hafta sonunu değiştirdi. Çünkü olan şey bir trajedi. Bütün İspanyol halkı şokta ve ben de öyleyim. Belki de bir hafta sonuna benim için en kötü yaklaşım"

"Yarın hafta sonuna yavaş yavaş başlayacağız, hayat devam ediyor. Ama olması gerekene göre farklı bir hafta sonu."

Bu çağrının ardından pilotlardan destekler gelmeye başladı bile. McLaren pilotu Hamilton ve Ferrari’den Felipe Massa, Alonso’ya destek vereceklerini belirtti.

Hamilton: "Evet, buna kesinlikle destek vereceğim"

"İnsanlara içtenliğimle sesleniyorum. Burası güzel bir ülke ve güzel bir şehirdeyiz. Bunun (kazanın), buradaki hafta sonunun hızını kesmemesini umuyorum. Çünkü çıkıp, saygı göstermeliyiz."

Felipe Massa: "Buna benzer bir kazayı geçen sene Brezilya’da yaşadık ve bu insanlara %100 desteğimi veriyorum."

"Çok üzücü bir an"

İspanya’da 3 günlük ulusal yas süreci ilan edildi.


Yorumlar

  1. Gerçekten yürekten kutluyorum alonsoyu. Ben hiç alonsodan böyle bişey beklemezdim.

  2. Ertan Akkaş avatarı

    mike shinoda bunu şu anlamda söyledim. Çok çalışmak ve az çalımakla ilgili değil. Bugüne kadar çoğu F1 pilotu kişilikleri ilede eleştirilmiş ve övülmüştür. Öyleki Schumi'yi bile kişiliğinin iyi olmadığını söyleyip sevmeyenler vardı. Bu pilotlar şampiyon olunca bir çok motorseverin dikkatlerini üzerine çekiyorlar büyük bir başarı kazandıkları için… Ve bir şekilde insanlara örnek olmaları gerekiyor. Şunu söylüyüm Massa Alonso ve Hamilton bu olayı basın açıklamasıyla dile getirmeselerdi bu konu üzerine bu kadar dikkat çekilir miydi? Elimden geldiği kadarıyla açıklamaya çalıştım.

  3. Şampanya patlicağını sanmıorm bu hafta.Herkez şampayasını ve kupasını alıp basın toplantısına gider çok büük ihtimal.

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    2006 monacoda micheline firmasının çok önemli bi yöneticisi yatıyla açılmıştı ve ölmüştü bu yarışdan 1-2 gün önce olmuştu ,sanırım kastedilen bu.Alonso podyumda kafasındaki şapkayı(micheline şapkasını)işaret ederek anmıştı…

  5. ne olmuskı 2006 monaco da ?

  6. 2006 monacoyu hatırlayın…

  7. ya alosno yapmıs schumı yapmıs alı velı yapmıs farketmez orda olen 150 ınsan ıcın herkesın katılması lazım umarım sampanyada patlatılmaz

  8. ya mike arkadaşın ne anlamda yaazdığını anlamısoan bişi demiyorum sana…. yaaa :)))

  9. mike shinoda avatarı

    arkadaşım ne alaka şampiyonlukla kaza sonucu hayatını kaybeden insanların anısına saygı durusunda bulunmanın… onu anlamadım şimdi Kimi sene boyu cok calısıcak yada kubica yada button sezon sonan geldiğimizde acık ara şampiyon lugunu ilan edicekler ama saygı durusuna katılmadıkları için haketmemiş olcaklar öylemi –
    çok güzelll

  10. Ertan Akkaş avatarı

    İşte bu yüzden bu kişiler F1 pilotu olmayı şampiyon olmayı hakediyor…

  11. helal alonso sana be massa ve hemıltınada helal

  12. helal olsun alanzo kardeşim tebrikler sanada bu yakışır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir