BMW, KERS Şokunun Tehlikeli Olmadığını Söyledi

yazar:

kategori:

BMW-Sauber, geçen ay testler sırasında KERS’in denendiği araca dokunan ve şok yaşayan mekanikerin hiç bir zaman ciddi bir tehlike altında olmadığında ısrar ediyor.

BMW’nin güç üretim elemanları sorumlusu Markus Duesmann: "Mekaniker, aracın direksiyonuna ve sidepopd’una dokunmasının ardından bir elektriksel şoka uğradı.Bu iki temas noktası arasında yüksek frakanslı bir Ac voltajı vardı"

"Ciddi bir tehlike yoktu. Bu kapasitif kaplin etkisi üzerinden sadece küçük bir enerji transferi olabilir. Bununla birlikte enerji, oldukça acılı reaksiyonlara neden olmaya elverişli. Pilot, yarış tulumu ve eldivenleri ile izole edilmişti ve herhangi bir tehlikede değildi"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    Yol otmobillerinde dahi %80 olarak kullanılmayan bir sistemin bu kadar kısa zamanda sadece bazı şeyleri değiştirmek olsun veya zevk katmak adı altında yapılması yanlış bakalım 2009 başında kaç takım kullanacak ….

  2. Turk usulu oldu demi 🙂

  3. Olur boyle seyler takmayin, statik elektrik olusmustur oda mekaniker uzerinden negatif (veya pozitif) kutuba akmistir, birisi olmedigi surece sorun yok 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir