Bridgestone, Köprü Bölümünün İncelenmesini İstedi

yazar:

kategori:

Formula 1 lastik tedarikçisi Bridgestone, FIA’dan Valencia pistindeki köprü bölümünü incelemesini istedi. Köprü ile yolun birleştiği noktada asfalttaki yükselti farkının lastiklerde sorunlara yol açacağından korkuluyor.

Bridgestone, FIA’dan bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor. Firma, aradaki yükselti farkının büyük olduğunu ve özellikle süper yumuşak lastiklerin patlama sorunu ile karşılaşabileceğini söylüyor.

Hirohide Hamashima, FIA yarış direktörü Charlie Whiting’e yolladığı elektronik postada konunun incelenmesini istedi.

Hamashima, "Charlie’ye konuyu incelemeleri için bir yazı yazdım. Pist, köprü bölümünde açıkça yükseliyor ve eğer lastikler buralara çarparsa patlayabilir."

"Çok kötü değil ama eğer bunu düzeltebilirlerse mutlu olacağız." diye konuştu.

Kimi Raikkonen ise bu sorun hakkında: "Biraz tümsek var çünkü sanırım köprüyü bazen hareket ettirmek zorunda kalıyorlar. Burası pistte tümsekli gördüğüm tek nokta ve bir tanesi virajın tam ortasında. Bu yüzden etkili olabilir."

"Ancak bundan ayrı olarak, pist oldukça pürüzsüz ve çok iyi. Yarın ne kadar iyi olduğunu göreceğiz ama ben zevk alacağımı umuyorum."


Yorumlar

  1. tijs_wervest avatarı

    araçların önü şaha kalkabilir 🙂

  2. Tümsek farkı da bayağı var gibi. Yarışta inanılömaz şeyler izleyebiliriz.

  3. Türkiyede ki gibi oraya yavaşlatıcı parçalardan koysunlar tehlike azalır 300 le gelip yavaşlayıp geçerler:D

  4. samet demirel avatarı

    orası nasıl bişi sanki f1 Araçları yol Araçları da o kadar yükselkilk var valla acil çözüm almaları lazım oraya yoksa lasitk patlatma sorunu normaldir

  5. Eğer bu gün kü antremanlarda ve cumartesi antremanlarda o bölgede sürekli lastik patlarsa dediğiniz tez gerçek olabilir.Olamaz die şuan bi garanti yok cidden bomba olur yani 😀

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hakkaten o nedir öyle ya lastiklere kesin zarar verir. aracın dengeside bozulur. kaza olursa orada olur yani :))

  7. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    olursa şaşırmam
    ,bu sefer force india cıkar belki…

  8. Şener  SALİH avatarı

    2005 te Michelin kullanıcıları İndianapolis yarışını protesto edip yarışa katılmamıştı istermisiniz pazar günüde bridgestone kullanıcıları protesto etsin ve yarışın ısınma turundan sonra araçlar padok alanına yönelsin ve 1,5 saatlik yarış 1,5 dakikada bitsin süper bomba olur ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir