Kimi Raikkonen ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Bu sabah sizi pistte dolaşırken gördük. İlk izlenimleriniz neler?

Kimi Raikkonen: "Çok hoş görünüyor. Oldukça geniş ve pist yüzeyi düzgün. Eğlenceli olacağını yarın göreceğiz. Yürürken güzel ama 300 km/s ile giderken tamamen farklı bir durum. Fakat yine de bundan zevk alacağımı dğşünüyorum."

Son yarışını kazandığınızdan bu yana sekiz yarış geçti. Sezonun gidişatından endişe duyuyor musunuz?

KR: "Kesinlikle daha fazla yarış kazanabilirdik. AŞnsımız oldu ama kazanamadık. Daha iyi olabilirdi ancak yine de şampiyonada yi bir pozisyondayız. Daha kötüsü de olablirdi."

"Genel olarak, şua anda olduğumuz durumdan memnunum. Son zamanlarda, yarışlar beklediğim gibi gitmedi. Bu yüzden umarım iyi yarışlar çıkarıp olmamız gereken yere dönebiliriz. en büyük sorunkötü bir sıralama geçirdikten sonra yarışta araçların arkasında takılmak. Bunu çözebilirsek çok iyi olacak. Bazı şeyler üzerinde çalışmalıyız. Yarış kazanabilecek duruma geri dönebileceğimizi umuyorum."

Sezonun geri kalanı için düşünceleriniz neler?

KR: "Zevk aldığım pistler var. Sorunları çözebilirsek buralarda yarış kazanmak için mücadele edebilirim. Hızımız iyi. Bunu sıralamalarda kullandıımız sürece yarışlar daha iyi oalcak."

"Hiç endişe duymuyorum. Daha önümüzde çok yarış var. Puan kaybetmek kolaydır ama kazanmak da öyle. Her haftasonu elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Birkaç yarış sonra yine iyi bir pozisyonda olabileceğimizi umuyorum ve sonra şampiyonluğu kazanabiliriz."

Son zamanlarda sıralamalarda yaşadığınız sorunları çözebildiniz mi ve bu haftasonu böyle bir sorun olmayacağına güveniyor musunuz?

KR: "En azından deneyeceğiz. Son yarışta pist dışına çıktım ve kontrol beklediğim gibi değildi. Sorunları çözdüğünü söylemek daima kolaydır ama iyi durumda olmalıyız."

"Her şey istediğimiz gibi olduğundahızlı olabileceğimiz biliyoruz ama bu kolay olmayacak. Geçen yıl olanlabenzer br durum. Bu yüzden bu ilk değil. Umarım sonu çözebiliriz ve daha iyi bir sıralama geçirip sonrasında da iyi bir yarış çıkarabiliriz."

Felipe Massa’nın sıralamalarda araçtan sizden daha fazlasını elde ettiği konusunda ne düşünüyorsunuz? Yaşadığınız problemler neler?

KR: "Bir sorun yok. Bazen doğru işliyor, bazen değil. Son yarışta pist dışına çıktım ve bu yardımcı olmadı. Ama söyledğimi gibi aracın kontrolünden memnun değildik.

"Problem herkesin arasındaki farkın çok az olması ve eğer 0.1 yavaşsanız üç sıra kaybedebiliyorsunuz. Neler yapacağımız bulursak bu sorunu aşacağız. Ama önce bir çözüm bulmalıyız. Sadece daha fazla çaba harcamaya ve doğru yolda olmayı denemeye ihtiyacımız var."

Burada eski performansınıza geri döneceğinizi düşünüyor musunuz? Lewis’i zorlayabileceğinizi düşünüyor musunuz çünkü lider durumda ve bunu korumaya ihtiyacı var.

KR: "Gereksiz şeyler yapmak için bir neden göremiyorum. Olabildiğimiz kadar rekabetçi olacağız, şansımız olduğunda geçiş yapmayı deneriz. Ama böyle durumda bu her zaman kolay değildir."

"Fark sadece 5 puan. Ama her zaman onun arkasında olursak daha fazla puan kaybederiz. Bu yüzden kesinlikle önde olmayı denemeliyiz. Daha öncekilerden daha iyi sürdüğümü düşünmüyorum ve daha kötü sürdğümü de düşünmüyorum. Sadece doğru yolu bulamadık. Bu haftasonu neler yapabileceğimizi göreceğiz."


Yorumlar

  1. mike shinoda avatarı

    Gereksiz şeyler yapmak için bir neden göremiyorum. Olabildiğimiz kadar rekabetçi olacağız, şansımız olduğunda geçiş yapmayı deneriz. Ama böyle durumda bu her zaman kolay değildir

    Bu adam Maacadayken arabaya hiç acımıodu nerde geçiş imkanı var zorlar gecerdi ama şimdi Ferrari de biraz mantığı değişmiş gibi… Japonya 2005 son tura girerken fisicoyu geçişini hatırlıyorum resmen delirmiş gibi gecmişti ilk viraja girerken… Ferrari de böle bi geçiş göremedim…. Kimi senden agresif geçişler bekliyoruz….

  2. Ertan Akkaş avatarı

    ''Puan kaybetmek kolaydır ama kazanmak da öyle''

    Bunu birde Force İndia'ya söyle 🙂

  3. Spa bi an önce gelsede geçişe uygun bi pistte mclaren-ferrari kapışması görsek burda ne ferrari nede mclaren kazansa haz vericeğini sanmıorm :S

  4. inşallah bu hafta şans bizimle olur….

  5. hadi bakalım hayırlısı:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir