Schumacher’in Ciddi Yaralanmasına Kask Kamerası Sebep Olmuş Olabilir!

Son çıkan haberlere göre 1.5 ay önce Fransa’da kayak kazası geçiren Michael Schumacher’in kafasının ciddi bir şekilde yaralanmasına kaskında yer alan kamera sebep olmuş olabilir.

Deneyimli bir kayakçı olan Schumacher, Fransa Alpleri’nde kaydığı esnada çok hızlı olmadığı bir anda düşerek kafasından darbe almıştı. Bu kaza ile kafasından ciddi yaralanan Schumacher, o dönemden beri hastanede bulunuyor. Uzun süre komada tutulan Schumacher daha geçtiğimiz günlerde uyandırılma sürecine girdi.

Olayı inceleyen kişilerin raporuna göre Schumacher’in kafa tasındaki ciddi yaralanmaya kask kamerası sebep olmuş olabilir. İncelemeye göre kamera çekiş etkisi görerek kaskın çatlamasına ve Schumacher’in normalden daha fazla yaralanmasına sebep olmuş olabileceği düşünülüyor.

Dünyanın önde gelen kayak ve tırmanma akademilerinden ENSA, Schumacher’inki gibi bir kazada kaskın kayaya vurulduğu anda üzerinde bir obje olmasının etkilerini test ederek inceledi.

Kaza anında kaskın en azından iki parça olduğu ancak kameranın hasar almadığı biliniyor. İncelemeyi yakından takip eden bir kişi “Kask tamamen kırıldı. En az iki parçaydı. ENSA materyalini kontrol etmek için kaskın bir parçasını inceledi ve her şey normaldi.”

“Ancak kask o an niye patladı? İşte burada kamera soru işaretlerini ortaya çıkarıyor. Laboratuvarda kameranın kaskın yapısını zayıflatıp zayıflatmadığı inceleniyor.” dedi.

Dün yapılan açıklamada olayı inceleyen savcı, olayda herhangi bir suçlunun olmaması nedeniyle dosyayı kapattıklarını duyurmuştu.

Hastaneden gelen haberlere göre doktorlar her saat başı Schumacher’i kontrol etmeye devam ediyorlar. Schumacher midesinden bir besleniyor ve bağımsız olarak nefes alamadığı için bir makine aracılığıyla oksijen alıyor. Bunun dışında günde 3 kere kaslarına ve eklemlerine zayıf kalmaması için masaj yapılıyor.

Sürekli olarak kontrol altında olan Schumacher’in kanı, trombozu engellemek için inceltildi. Bunun yanında Schumacher yatakta zaman zaman çeviriliyor ve kan akışı için bazen dik dahi tutuluyor.

Basınç yaralarını engellemek için özel hava dolu bir yatakta yatan Schumacher’in idrarı, bir başka ölümcül enfeksiyonu ortaya çıkarabilecek atık bakterilerin kan dolaşımına girmesini engellemek için kontrol altında tutuluyor.

Schumacher’in sürekli olarak yanında olan ailesi, Formula 1 efsanesinin iyileşeceğine çok güçlü bir şekilde inandığı açıklamıştı.


Yorumlar

“Schumacher’in Ciddi Yaralanmasına Kask Kamerası Sebep Olmuş Olabilir!” için 4 yanıt

  1. Lütfen Massa gibi sonu mutlu bitsin lütfen.

  2. Bu iş daha da uzayacak galiba. Sinirlerim bozulmaya başladı.

  3. çok zor gerçekten.allah yardımcıları olsun

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Schumi bu kadar üzdüğün yeter artık hadi dön aramıza ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir