Newey: “Son Yarışlara Çifte Puan F1’in Değerini Düşürür”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Teknik Patronu Adrian Newey, 2014’ten itibaren son yarışa çifte puan verilmesi fikrinin Formula 1’e zarar vereceğini düşünüyor.

Son senelerde Sebastian Vettel’in üstün olmasının ardından, şampiyonluk mücadelesinin son yarışa kadar devam edebilmesi için son yarıla çifte puan verilmesi kararlaştırıldı.

Newey “Ben bu fikrin taraftarı değilim. Bana göre Abu Dhabi’deki üçüncülüğün Monaco ya da diğer yarışlardaki birincilikten daha fazla puan kazandırması bana göre çok yapay.”

“Şampiyonluğun son yarışa kadar devam edebilmesi için son yarışta böyle yapay bir şey uygulamak kötü bir şey. Bu bana göre spora zarar verir.” dedi.

Newey, bu kuralda bu sene için bir değişikliğin olmayacağını ancak alınacak tepkilere göre 2015 için karar verileceğini düşündüğünü söyledi.

Newey “Bu sene bir değişiklik beklemiyorum. Sonraki senelerde değişiklik olup olmayacağı ise toplumun vereceği tepkiye bağlı olacak.”

“İzlenme istatistikleri yüksek olursa ve insanlar protesto olarak televizyonları kapatmıyorsa o zaman başarılı kabul edilecek ve devam edecek.” dedi.

Son yarışa çifte puan verilseydi geçen sene yine bir değişiklik olmayacaktı ve Vettel Hindistan yarışındaki galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecekti.


Yorumlar

“Newey: “Son Yarışlara Çifte Puan F1’in Değerini Düşürür”” için 2 yanıt

  1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Her ne kadar takımı vede kendisi antipati uyandirsada Bu konuda yerden göğe kadar haklı. Dünyanın en büyük spor organizasyonlarin dan biri olan Formula 1 gibi bir markaya ” Son yarışta ki puanlar çift sayılacak ” gibi amatör bir kural yakışmadı.

  2. Bana göre Abu Dhabi’deki üçüncülüğün Monaco ya da diğer yarışlardaki birincilikten daha fazla puan kazandırması bana göre çok yapay.

    Güzel ozetlemiş bana kalırsa. Arapları soyacam diye Bay E ne yapacagını bilemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir