2014 Bahreyn Testleri 1. Gün – Hulkenberg Lider

[vc_row][vc_column width=”2/3″][td_text_with_title title=”Canlı Anlatım”]


[/td_text_with_title][/vc_column][vc_column width="1/3"][td_ad_box spot_name="Adsense spot -- 160 dik"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][td_text_with_title title="Canlı Dereceler"]

[/td_text_with_title][vc_column_text]

2014 Formula 1 sezonu öncesinde Bahreyn'de gerçekleştirilen testlerin ilk gününde Force India pilotu Nico Hulkenberg en hızlı isim oldu.

Öğleden sonra hızlı turlar atan Hulkenberg, 1.36.880'lık derecesi ile günün en hızlı ismi oldu. Hulkenberg ayrıca Bahreyn'de geçen sene yarışta elde edilen en hızlı tur zamanını da geçmeyi başararak turbo motorlu araçların o kadar da yavaş olmadığını gösterdi.

Hulkenberg'i 0.999 sn geriden Fernando Alonso takip ederken sabah bölümünün iki hızlı ismi Lewis Hamilton ve Kevin Magnussen 3 ve 4. sıralarda yer aldılar.

Jerez'de büyük sorun yaşayan Red Bull, bugün de piste çok geç çıktı. Sebastian Vettel günün sonunda 5. sırada yer aldı. Vettel, arka frenlerdeki bir sorun nedeniyle spin atınca günü erken kapattı.

Onu Sutil, Frijns ve Kvyat takip ederken bugün yeni aracını görücüye çıkarak Lotus pilotu Romain Grosjean son sırada yer aldı.

Yakıt sisteminde sorunlar yaşayan Williams ve Marussia'dan hızlı turlar gelmedi.

Poz Pilot           Takım                  Süre       Fark    Tur
 1. Nico Hulkenberg   Force India-Mercedes  1m36.880s           78
 2. Fernando Alonso   Ferrari               1m37.879s  +0.999s  64
 3. Lewis Hamilton    Mercedes              1m37.908s  +1.028s  74
 4. Kevin Magnussen   McLaren-Mercedes      1m38.295s  +1.415s  81
 5. Sebastian Vettel  Red Bull-Renault      1m40.224s  +3.344s  14
 6. Adrian Sutil      Sauber-Ferrari        1m40.443s  +3.563s  82
 7. Robin Frijns      Caterham-Renault      1m42.534s  +5.654s  68
 8. Daniil Kvyat      Toro Rosso-Renault    1m44.346s  +7.466s   5
 9. Romain Grosjean   Lotus-Renault         1m44.832s  +7.952s   8
10. Felipe Massa      Williams-Mercedes     süre yok             5
11. Jules Bianchi     Marussia-Ferrari      süre yok             3

 

Bahreyn'de 1. Gün Sabahı Magnussen Lider

2014 Formula 1 sezon öncesi testlerinin 2. ayağının gerçekleştirildiği Bahreyn'de 1. gün sabahında Mclaren'in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen en hızlı isim oldu.

Sabaha hızlı başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton'u geçmeyi başaran Magnussen, 1.39.224 ile en hızlı isim oldu. Onu 0.24 sn geriden Hamilton takip etti.

Force India'dan Nico Hulkenberg 3. olurken onu sabah ilk kırmızı bayraklara sebep olan Fernando Alonso takip etti.

Red Bull henüz piste çıkmayı başaramazken Toro Rosso yağ sızıntısı yaşadı.

Williams'tan Felipe Massa ve Marussia'dan Jules Bianchi bir kaç keşif turu dışında hızlı tur atamadılar.

Yeni aracını bugün ilk kez toplu teste çıkaran Lotus'tan Romain Grosjean 5.6 sn geride 7. sırada yer aldı.

Poz Pilot            Takım                  Süre       Fark
 1. Kevin Magnussen   McLaren-Mercedes      1m39.224s
 2. Lewis Hamilton    Mercedes              1m39.464s  +0.240s
 3. Nico Hulkenberg   Force India-Mercedes  1m39.923s  +0.699s
 4. Fernando Alonso   Ferrari               1m41.115s  +1.891s
 5. Adian Sutil       Sauber-Ferrari        1m42.849s  +3.625s
 6. Robin Frijns      Caterham-Renault      1m44.337s  +5.113s
 7. Romain Grosjean   Lotus-Renault         1m44.832s  +5.608s

Bugünden Kareler:

2014 Formula 1 sezonu öncesinde gerçekleştirilen kış testlerinin ikinci ayağı bu sabah 08:30 itibariyle başladı. Bahreyn'de testler 4 + 4 şeklinde 8 gün sürecek.

Bahreyn testlerinin ilk gününde özellikle kum fırtınası nedeniyle pistin çok yeşil (kaygan) olması bekleniyor. Bununla birlikte tur zamanlarının ilk gün düşük seviyelerde kalması bekleniyor.

Şu ana kadar Lotus hariç tüm takımlar yeni araçlarını piste çıkarmıştı. Lotus ise E22 aracını bu sabah görücüye çıkardı.

Bugün çalışacak isimler:
Red Bull – Sebastian Vettel
Mercedes – Lewis Hamilton
Ferrari – Fernando Alonso
Lotus – Romain Grosjean
McLaren – Kevin Magnussen
Force India – Nico Hulkenberg
Sauber – Adrian Sutil
Toro Rosso – Daniil Kvyat
Williams - Felipe Massa
Caterham – Robin Frijns
Marussia – Jules Bianchi

Jerez'de olduğu gibi Bahreyn'de yaşananları da sizlere kısa süre içerisinde aktarmaya çalışacağız. Bunun için sayfadaki Twitter kutusunu takip edebilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Yorumlar

“2014 Bahreyn Testleri 1. Gün – Hulkenberg Lider” için 75 yanıt

  1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Gün içinde göze çarpan önemli detaylar oldu mu ? Yani takımların son durumları performanslarını değerlendirebilecek biri varmı ?

  2. Oncelikle sunu belirtmek isterim.
    Bu forum birilerinin kose yazisi yazip saga sola savurdugu bir kalite ya da kalitesizlik tespit kurumu degil.Burasi kimsenin yorumunu ukalalikla degerlendirmeye calisan terbiyeden nasibini almamis kaliteli kimselerin ego tatmin yeri de degil arkadasim.Imkan olsa once senin yorumunu gostermeyecek bir site tasarlanmali Bence.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      terbiyesizlik durumu görüldüğünde “yorumu bildir” butonunu kullanabilirsiniz.

      bir terbiyesizlik görmedim ama yine de hoşuma gitmedi diyorsanız ona henüz yapacak bir şey yok.

      0versterr‘in dediği doğru, bazı forumlardakine benzer bir engelleme butonu şart.

    2. Bencede o bahse konu buton sart arkadasim.

    3. öncelikle bu yorumunu üzerime alınarak cevap verdiğimi belirteyim, sanırım bilmeden yada bilerek cevap ver butonuna basmadın benim mesajım altındaki;)

      Birisinin kalitesini ölçme, bunu halka açıklama, yada bundan prim yapma gibi bir amacım yok. Benim fikrim bu, fikrimin de arkasındayım, bazı insanların davranışlarından rahatsız oluyorum, kendimi ve benim gibi bu insanlardan rahatsız olan insanları koruma amaçlı bir öneri bu… Benzerini Facebook’ta yaptım mesela, o insanlar hala ağızlarına geleni sayıyorlardır belki, ama ben onların ‘çöp’ olarak nitelendirdiğim yorumlarını görmüyorum…

      Egom olduğu da doğrudur, ama burada birilerine kendimi falan ispat etmeye falan çalışmıyorum, özellikle an itibari ile hiç öyle bir niyetim yok…

      Benim yorumumu göstermeyecek bir site tasarlanmasına gelince, zaten amacım o, adminler yapabilirse böyle bir şey, ilk benim yorumlarımı engelle, bak ne kadar güzel bir çözüm, benimle uğraşmak zorunda kalmazsın, bana cevap vereceğine haberle alakalı, F1 ile alakalı yorum yaparsın 🙂

  3. yorumları gizle tarzı bir şey olsa keşke, yada kullanıcı engelleme… senelerdir buradan adminlere haber yolluyorum yorumlar aracılığı ile ama bu fikrim tutmadı bir türlü :)) Facebook’ta çok güzel işliyor bu sistem, tamam herkes istediğini yazsın, özgürlüğünü kullansın ama ben gerçekten her gün saçma sapan yorumlar görmekten sıkıldım… Görmemezlikten geliyorum elimden geldiğince okumuyorum falan zaten, ama sayfanın yarısını kaplayanlar, haber 5 satırsa 15 satır makale yazanlar var… ondan sonra o 15 satırı uzatıp uzatıp haber altını çöpe çevirenler… Forum olsa ‘flood’ tan zaten engelleme yiyen kesin olurdu…

    Hiç girmemeyi de denedim siteye bir çok kere, ama bu sefer olay kendi zevkimizi boykot etmek oluyor, tamam kalite genel olarak belli olsa da çoğunluktan ziyade, sorun bir elin, taş çatlasa iki elin parmağını geçmeyecek kadar insanda, ben mesela bu kişileri engellesem, yada yorumlarını gizleyebilsem görmesem ne kadar mutlu olurum anlatamam… Hiç kimsenin özgürlüğü vs. kısıtlanmamış olur 🙂

    olmayacaksa, biz manuel olarak görmemezden gelmeye devam etmeye çalışacağız demektir…

    habere geri dönecek olursak ise, çıkartılabilecek tek sonuç, bu araçların korkulduğu kadar yavaş olmadığı, en azından tek turda… yarışta yakıt tasarrufu falan derken neler göreceğiz hala tartışılır

  4. yeni galeri güzel olmamış pek, diğerine göre bir artısını göremedim. bir de son yorumlar kısmı biraz karışık görünüyor. başlıklar yokken ben chrome’da yorumun üstüne gelip sol alta bakardım, bu şekilde hangi habere yazdığı görülürdü. yorumların yazıldığı haber başlıkları bold olsa veya değişik renkte olsa karışıklık kalkar gibi.

    1. cevaplayınca sürekli sağa kaymaması iyiydi, eski sistemle yine karışmış ortalık. anasayfada noktacıkları olan sistem çok kullanışsız, eski sitedeki gibi 5-6 resim olsa alt kısımda ordan seçsek çok daha güzel olurdu. bence.

    2. evet eski görünüm daha iyiydi adminin dikkatine!

  5. 5. Sebastian Vettel Red Bull Ren. RB10 1:40.224 3.344 14
    bir gerçek var birnci teste katımadılar gibi .
    ikinci teste 3.344 sn yaklaşmaları insanın aklına soru işareti getiriyor.
    yarın önde olurlarsa hiç kimse şaşırmasın

  6. arkadaslar ya bu hız saklama hıkayesi nedir anlamadım gitti.Byle bir sezonda kimsenin elindekini gorebilmek adına fazla birsey saklayabileceğine pek ihtimal vermiyorum.Belli standartlarda gerçeklesen testlerde her takım birseyler saklıyor olabilir.Ama bu yıl motor kurallar sase vs her sey yeni kimse sankı her seyi 4 4luk halletmiş gücünü gizlemeye falan calışmıyordur bence en azından bir ölçüye kadar ve su an için konusuyorum.

  7. Ferrarinin 3 yarış üst üste kazandığı gün Doğum günümdür artık 😀

  8. Şu An Bi Ferrari Taraftarı olarak ferrari iyi tur atınca şampiyon olduğunu zannedenlere sesleniyorum sakin olalım 😀 adamlar sezonun son yarışı 20 puan farkla şampiyon olacakmışız gibi yorum atıyorlar 😀

  9. Şu an da kişisel gözlemlerime göre Nasa uzay füze sstemlerinde de kullanılan soğutma sistemleri yerine oturursa Ferrari downforce olarak en öndeki araç gibi duryor. Araç düşük devirde tur atmasına rağmen downforce gücüyle Hulkenberg’in arkasına geldi.

    Önceki senelerde hep downforce’tan çekerdik bu sene downforce fazlası olacak gibi. Sauber’de buna benzer bir soğutma kullanıyor ama daha ucuzundan. Onlar şu anda bu sistemi enjekte etmek için uğraşıyorlar. Yoksa Sauber’in gerçek hızı da en az Force India kadar hatta belki ufak 1 tık yukarıda. Marussia’da batarya sorunları olabilir yazılım ve kalibrasyon geç yapılmıştı. Ama Marussia’nında Caterham’dan iyi olduğunu düşünüyorum. Şayet Renault böyle devam ederse Marussia Toro Rosso ile kafa kafaya oynar.

    Benim gibi heyecanlı yorum yapmayı seven Gary Anderson abimiz bu konular bu akşam değinir hafiften. Ferrari’nin hız saklama haberleri çok büyük ölçüde doğru. Ama tabii zaman ne gösterir bilinmez belki öbürleri de sakladıkları hızda yine Ferrari kadar iyidir bilemeyiz.

    1. uzun zamandır kendimi tutuyorum ama artık dayanamadım, lütfen saçma sapan yorumlarına bir süre ara ver.Bir şey biliyormuş gibi yazıyorsun ama hepsi saçmalık, uyan artık rüyandan.

      Sen şimdi ağzından salyalar saçarak bana saldıracaksın ama ”bu benim kisisel gorusumdu” diyerek senin yaptığın gibi önceden sıyrılıyorum.

      Ayrıca yorumlarini okumak zorunda degilim biliyorum.Zaten çoğunuda okumadan geçiyorum ama sorun ben ve benim gibilerin okuması veya okumaması değil bu spora yeni merak salmış, bilgisi ve tecrübesi eksik arkadaşlarımızın senden saçma sapan sşeyler öğrenecek olması.

      Ha bu arada sistem enjekte değil entegre edilir haberin olsun

      1. Duygularıma tercüman oldun. Sağol.

      2. Nando tersini düşünüyorsan sebepleriyle beraber açıkla.. Yok ağzıda salyaymış saldırmaymış bulaşmaymış gibi şeyler söylemek seni haklı çıkarmaz. Eğer ferrarinin güçsüz olduğunu düşünüyorsan bize neden olduğunu açıkla biz de bilelim.

        1. ferrarinin gucsuz oldugunu dusunmuyorum acikcasi

      3. dostum bu sitede herkesin düşüncesini söyleme hakkı var ne yani sana saçma geliyor diye bu adam yazmayı mı bıraksın sana ne kardeşim isteyen istediğini kurallar çerçevesinde yazar .bilgisi ve tecrübesi eksik arkadaşlarada doğruları sen öğret o zaman Allah Allah

        1. bir suru teknik bilgiye sahip cevher gibi adamlar niye birakti burayi biliyor musun?bilmiyorsan dusun tahmin et.

          acikcasi ben kendimi birilerine ahkam kesecek kadar bilgili gormuyorum.burada yazacagim seyler biraz arastiran merakli kisiler tarafindan rahatca bulunabilir

      4. Selam olsun.
        Boşuna atmadım o kadar mesajı da.
        Ferrari soylumuza göre herkes haksız bi kendisi haklı gerekirse.
        O yüzden vakit harcamayın boşuna. Söylediğiniz gibi okumayın mesajları, kendi vaktinizden kaybetmeyin boşuna da, birbirimize saldırmayalım boşu boşuna.

    2. Vatandaşın bilmediği bir durum var, Ferrari’nin çok özel denen soğutma sistemi farklı radyatörler değil. Mezzo üretimi deniyor, ama bilmiyorlar ki takımların neredeyse tamamı bu markayı kullanıyor. Adamlar işin babası sayılıyor zaten. Özel denen soğutma işi su ile ara soğutma ki buna sahip olan tek üretici de değiller.

      1. bilgi icin tesekkurler

    3. Nasa falan sallıyorsun ama adamların astronotlarını artık rusya getirip goturuyor uzaya senin haberin yok sanırım. adamların su anda uzay programları askıda paraları yok. Kişisel gozlem nasıl oluyor sogutma sistemlerinde onuda anlamadım ama motor kapagının altınımı goruyorsunda gozlem yapıp fikir sahibi olabiliyorsun.

  10. Mehmet günaydın kardeşim ne olmuş vettelin arka tekerine bilgin varmı

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Telefon bekliyorum kardeşim haber vericekler birazdan

      1. Mehmet Günaydın kardeşimize sahip çıkalım. Olabilir herkesin tuttuğu takım sorun yaşayabilir. Dilerse Ferrari’ye geçebilir. Bu işler siyasi parti adaylığı gibidir, başka partiden aday olabilirsin zaman değiştikçe fikirlerde değişir bu Ferrari hakkaten büyükmüş dersin. Kırmızı renge tutku beslemeye başlarsın falan filan.

        Tabii geçmezsende özgür kararın saygı duymak lazım senle dalga geçmemek lazım. Sende buradaki dostlarımızdan birisin. Bazen kazanmanın heyecanıyla bize atıp tutmuş olabilirsin ama geçmişle yaşamayız pırt bir sünger çekilir unutulur gider. Sakız gibide uzatmayız.

        Şimdi sorum şu Ferrari’ye bonservisini alalım mı? transfer olmak istiyor musun? 🙂

        1. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          Ben dönek değilim kardeş uğraşma Ferrari taraftarı olup seninle aynı safta olacağıma ölmeyi tercih ederim.

          1. vaşşşşşş memedimin cevabına bak.sen bence fazla zorlama memed devreleri yakarsın bu gidişle.

      2. yemin ediyorum adamsın bilgi icin teşekkürler

  11. renault bu sorunları çözmemişiydi yaw, etrafa mavi boncuk dağıtıp duruyorlar. Esteban zorlayınca araç stop ediyor 😀

    diğer takımlarında çalışmalarını batırıyorlar.

  12. cgdsny_Ferr avatarı

    Fernando hafif bir zorladı: 2. sıra, fark 0,999!

    1. araç gitmiyor bari frene asılayım demiş vettel heralde, ya da arka lastikleri kontrol eden yeni sistem arızası 🙂

      1. ferrarimi o? avatarı

        araç lastik izlerinden (daha geniş bir resimde de görüldüğü gibi) spin atıp duruyor tabi zira sağ ön tekerde de bir deformasyon söz konusu spine ne sebep oldu bunu bilemiyoruz!

  13. işte bu yüzden mercedes’e mercedes, reno’ya ise reno deniyor. açık bir motor sıralaması var gibi, ama ferrari’den yine de birşeyler bekliyorum. geçen seneki en iyi test zamanına da ilk günden baya bir yaklaştılar.

    5 senedir baydı vettel ve tayfası. umarım baya bi süre zirveden uzak kalıp özlerler 🙂 team radioyu çocuk bahçesine çevirmişlerdi. ricciardo da vettel’i yenerse (izin verilirse) mis gibi bir sezon geliyor demektir.

    ferrari, mclaren ve mercedes’in çekiştiği, orta sınıfların da sürprizler yapabildiği, redbull’un sıkıcı yıllarını unutturan, massa’nın güldüğü, “adamların” yarıştığı süper bir sezon olsun bu. çok mu şey istiyorum 🙂

    1. Hocam hepimizin yani en azından çoğumuzun temennisi bu yönde. Bu sezon güzel yarışlar izleyeceğimizden eminim 🙂

  14. Mercedes motoru kendini geliştirmiş, Ferrari hakkında yorum yapamayacağım. Renault’ta 89 ocakta neredeyse hemen hemen orada. Sezon içi 1.5 ay izin alsalar ancak geliştirirler motoru. Caterham’ herhalde zaten bize kötü motor veriyorlar titiz araç tasarlamaya gerek yok demiş, Renault Caterham’a iyi uymuş böylece. Çünkü Caterham’ın hızlı olma sorunu yok. Açmışlardır Karosore 3-4 delik, motor soğutmayı yapıyorlardır. Ötekiler ya karoser’e delik açacak ya da Renault Fia’dan izin alıp bu motoru şöyle bir 15 gün durmadan geliştirecek. Yoksa hızlı olalım diyen takımlar hızlı olamaz hızlı olamadığı gibi Renault motoru bu araçlarda sezonun en az 6-7 yarışı patlar. Karoser’e delik kaçınılmaz görünüyor. Tıpkı eski Red Bull pilotu Christian’ın dediği gibi.

    1. Biraz önce Vettel devir artırıp hızlı turlar atmaya hazırlanırken motor izin vermedi. Dediğimiz gibi hızdan ödün vermezse motoru patlatır verirse de ön grupta olamaz.

      Bu motor kendini geliştirmezse Red Bull’da Toror Rosso da çok hararet yapar daha. En ufak zorlamada motor alarm veriyor. Her halükârda papaz bu sefer pilav yemeyecek gibi duruyor.

  15. Seans hareketlenmeye başladı. Hulk devliğini gösteriyor ve 1.36 sınırına dayanıyor. Ferrari’nin de sabahki sorunu biraz tedirginlk yaratsada artık sorun zannedersem halledildi ve Alonso bir kademe daha hızlanmak için birazdan set’lere başlar.

    1. Hulk’un turları gösteriyorki devir açan takımlar geçen sene’nin pole derecesiyle bile kafaya oynar. Kış vakti görece soğuk pist üstünde geçen seneki yarışın fastest lap’ını yapıyorlarsa daha temiz bir pistte yarın neler olmaz neler?

      Bence sanılanın aksine Turbo motorlar turbo’nun hikmetiyle 15.000’e merdiven dayayıp o barajı geçecekler ve biraz dayanıklı lastiklerle pole derecesinde bu sene dahi kafa kafaya oynanır. Korkuların yersiz olduğu anlaşıldı. Gp2 seviyelerine asla düşülmeyecek. Hatta Ers hikmetiyle geçişler düzlükler daha heyecanlı olacak. Bu sene güzel başladı bozulmaz umarım.

  16. Yusuf Hitay avatarı

    yeni galeri sistemi kullanışsız olmuş, büyük ekranda çok küçük kalıyor resimler ve büyütme şansı yok gördüğüm kadarıyla. bir de normal konsoldan üye girişi yapamadığım ve alternatif ekranda remember me seçeneği olmadığı için her seferinde tekrar giriş yapmak zorunda kalıyorum.

  17. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    bizim karaoğlan kankisiyle turluyo 😀 ( a.sutil )

  18. Mercedes damgasını vurdu ya hakikaten motorlar arasında 100 hp fark var söylemine inanmaya başlıcam.

  19. RB sonunda piste çıkmış ve 4 tur atabilmiş helal olsun demek geliyor içimden 🙂

  20. Mudur Ferrariden Felipe Massa demissin 🙂 Willimasdan olmasin 🙂

  21. Jerez’de MP-29 için en dengelli ya da alıştığımız tabirle ” en rayda giden araç ” deniliyordu. Testler hiçbir şey ifade etmesede Kevin’ın attığı turun etkileyici olduğunu söylemek lazım. Pistin kum içinde olduğunu, daha öğlen saatlerinde olunmasını, Mclaren’ın %100 zorlamadığını ve hala testlerde olduğumuzu düşünürsek geçen seneki polden 6 sn yavaş olan bir zamanın güçlü olduğunu düşünüyorum.

    Aman nazar değmesin :d

  22. Konuşmak için tabi daha erken ama mc.laren bir yıldızı daha f1 kazandıra bilir hakinen rai hamilton gibi maggusende hayat var mc laren güçlü olursa bence bu genç ilk 3 de olabilir

  23. mclaren hızlıda çok mu hızlı diğerleri pek zorlamadığı için çözemiyoruz, kısa sürüşlerle atıyorlar turları sürekli deponun durumunuda bilmediğimiz için herşey belirsiz.

  24. Mclaren milletle dalga geçiyor. Zorlarsak 1.37’ye de ineriz 1.36’ya da demeye getiriyorlar. Magnussen 20 tur atmış 12’sinde tur zamanını geliştirmiş serice. Demekki dayanıklılığa güveniyor. . Mclaren 1 yıldır bu harika aracı tasarlamak için uğraşıyormuş anlaşılan.

    Eskiden bir yorumum vardı. Mclaren 2013’te yavaş kalacak ama dayanıklılığı çözecek 2014 ve 2015’e bomba gibi girecek bu sefer hem hızlı hem dayanıklı araçları olacak şeklinde. O öngörü her geçen gün haklı çıkmaya aday hale geliyor. Magnussenden de destanmsı bir Hamilto 2007’ye benzer performans görebiliriz.

  25. “Ferrari’den Felipe Massa ve Marussia’dan Jules Bianchi bir kaç keşif turu dışında hızlı tur atamadılar”.

    bu kadar uzun bir birlektelikten sonra felipeyi diğer takımlarda hatırlamak gerçekten zor 🙂

  26. Duyduğuma göre Red Bull pedallı(deniz bisikleti gibi.) araba geliştiriyormuş.Bu şekilde en azından bir kaç tur atmayı başarabileceklerini düşünüyorlarmış.
    :Ö)

  27. vay arkadaş telefonun şarjı bitti 🙁

  28. Magnussen iç kulvardan bir atakla yardırıyor ve 0,858 farkla 1.38,295 ile liderliği alıyor

  29. Testler oldukça cansız geçiyor. Bizim Marussia piste çıkmadı, Sauber ve Ferrari yeterince rekabetçi değil. Red Bull ve Toro Rosso durgun. Garajlarında in cin top oynuyor, Curling oynuyor. Newey açmış Fashion tv izliyor. Vettel Hanna ile konuşuyor.Suratı asık.

    Franz Tost ile Horner garajın arkasına ızgarayı atmış mangal yapıyorlar, Helmut Markoyla Niki Lauda tavla oynuyorlar. Böyle test mi olur allasen? Kimse de heyecan yok. Sanki bu sene kimin kazanan takım olacağı belli de millet formalite icabı buraya gelmiş gibi duruyor.

    Trf1.net’in canlı anlatımı bile durgun bugün. Bakalım saat 13.00 Tsi ile bir canlanma bekleniyor. Red Bull mangal’dan sonra paintball oynamak için piste çıkabilir. =)

    1. Marussa piste çıktı ama zaman turu atmadı eklinde düzeltelim. Ferrari’nin sabah attığı kara duman’da yağ sızıntısı ve sensörün bir sistemi etkilemiş olabilmesinden kaynaklanıyor olabilir.

      O kara duman bugün Ferrari’nin rekabetten uzak olmasına yol açtı. Yanıyoruz Fuat abi durumu oldu. Sorun çözüldü mü bilinmez ama Ferrari riske atmamak için deviri belli seviye’nin üstüne çıkarmadı gibi görünüyor. Williams’ta da bir cansızlık var . Bakalım 13.00 Tsi den itibaren neler olacaksa olacak bugün için.

  30. Red-bull umu getirin bana 🙂

    Red-bull sorunları çözücekte sonra hızlanıcaklar dayarış kazanıcaklar.En yakın Reno motoru 5 saniye yemekle meşgul.Sorunları çözmüşler hakikaten 🙂

  31. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
    Fer.Alo|Yavuz|

    Alonso’nun aracı pit yolunda niye duman aldı ? Motordamı sorun varmış yoksa başka şeylerde mi ?

  32. Daha herşey yeni ancak yavaş yavaş şekillenen birşeyler de var.Mercedes çok hızlı başladı ve Mclaren de gayet iyi Redbull dayanıklılık sorunlarını aşmış değil.Bana göre Mercedes ve Mclaren Bir adım önde diğerlerinden ancak Ferrari birşeyler saklıyor gibi duruyor inşallah öyledir..

  33. Magnussen konusunda yanılmamışa benziyorum ve umudum da bu yönde: Yeni bir muhtemel Hakkinen…

  34. bayreyn de geçen yıl ki pol derecesi 1:32.330 ile nico rosberg’e ait yarıştaki en hızlı tur derecesi ise 1:36.961 ile sebastian vettel elde etmişti geçen yılki ilk antrenmanların en hızlı turu ise 1:34.487 ile massaya ait
    bugünün ilk seans olmasına pistin yeterince kirli olmasına rağmen dereceler hızlı geldi gün sonuna doğru daha gelişeceklerini düşünüyorum böylece araçların geçen yıla oranla çokta yavaş olmadığı görülüyor

  35. Kevin Magnussen fırtına gibi girdi olaya. Çok rekabetçi turlar atıyor. Ferrari’nin ilk testlere göre görece zayıf bir performansı var şu an’a kadarki zaman diliminde. Mercedes sanki üstüne koymuş gibi görünürken Ferrari daha bir kapalı kutu görünümünde.

  36. Red Bull Twitter’dan açıklama yaptı. Günün ilerleyen dakikalarda piste çıkacaklarını söylüyorlar. Autosport editörü Edd Saman’ın aktardığına göre, Renault Jerez’deki sorunları biraz aşmış, fakat Red Bull’un rekabetçi turlar atması 1-2 gün pek olası görünmüyor. Araç yeni güncellenmiş tasarıma motorla birlikte ne derece cevap verecek bunları kimse öngöremiyor.

    1. Hamilton çok müthiş turlar atıyor. 1.39.464 yaparak 1.38’i sınıyor. Mercedes şahsına münhasır şekilde gümbür gümbür geliyor. Bu arada site niye bu kadar boş? Prens Esat nerede yahu? Buralar dutluğa döndü. Millet’in hevesi kaçmış gibi yeni F1 döeminde.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Memo ben burdayım hepinize yeterim 🙂

  37. Fernando Alonso’nun pitte durmasına sebep olan sorun.

  38. bence bu sene en sağlam ve en hızlı motora sahip araba şampiyon olacak daha sonraki senelerde aerodinami önplana cıkacak redbull bu sene işi zor ferrari ve mercedes mcleranıda katıyorum bunlar güreşir şampiyonluk için ama sanki mercedes bir adım önde

  39. Şu an’a kadar 7-8 pilot tur atmış. Fakat yukarıdaki zaman ekranlarına yansımıyor. Force India, Williams, Caterham, Marussia ve Ferrari pilotları tur atıllar. Ayrıca Lotus’ta 1 keşif turu attı. Red Bull ve Toro Rosso şu an’a kadar tur atmadı.

    Grosjean az önce zaman turu da attı. Sorun Red Bull’da olabilir. Lotus gayet iyi gibi görünüyor.

  40. Ferrari aracı sensörle piste çıkartmıştı. Yine ufak bir yazılımsal eksiklik olabilir. Fernando Alonso’nun bugün çok çalışması lazım. İlk gün önemlidir. Zaten simülatörde de sık çalışmadığı söyleniyor. Biraz asılması lazım işe.

  41. Ferrari motoru ve Sauber güne hızlı başladı. Sutil 1.44’e indi. Sauber burada Avustralya’Nın ufak bir provasına yapacak getirdiği parçalarla. Tabii yalnızca Sauber değil yavaş yavaş herkes elindeki kozları sürmeye başlayacak. Ama o 2. Bahreyn testlerinde olabilir.

  42. Kritik testler başladı. Evvela bu testlerde takipçileri canlı anlatımla bilgilendirecek Abdullah Bey’e sonra da tüm takımlara şans diliyorum. Bizler de yorumlarla canlılık katmaya çalışacağız. Haydi bakalım şov başlasın.

    1. Billy Bones avatarı

      çalış memooooooooooo çalışşşşşş canlılık olmadan olmaz aga

      1. Komik olduğunu sanıyorsun ama değil.

        1. Billy Bones avatarı

          komik değil çok komik 😀 sende çalış ammmaaaan marussia nın turlarını ezberleyin akşam sorular soracam 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir