2014 Bahreyn Testleri 3. Gün – Bu Sefer Hamilton Uçtu!

[vc_row][vc_column width=”2/3″][td_text_with_title title=”Canlı Anlatım”]


[/td_text_with_title][/vc_column][vc_column width="1/3"][td_ad_box spot_name="Adsense spot -- 160 dik"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][td_text_with_title title="Canlı Dereceler"]

[/td_text_with_title][vc_column_text]

2014 Bahreyn Testleri 3. Gün - Bu Sefer Hamilton Uçtu!

2014 Formula 1 sezonu öncesinde Bahreyn'de gerçekleştirilen testlerin 3. gününde Mercedes pilotu Lewis Hamilton en hızlı isim oldu.

Mercedes pilotu, 1.34.263'lük derecesiyle hem geçen seneki sıralama derecesine daha da yaklaştı hem de bu haftanın en hızlı tur zamanını kaydetti.

Bir diğer Mercedes motorlu aracı kullanan Mclaren sürücüsü Jenson Button, Hamilton'un 0.7 sn gerisinde 2. oldu. Button 103 tur ile bugünün en çalışkan ismiydi.

Öğleden sonra Williams'ta çalışmaları devralan Felipe Massa, son anda attığı tur ile 3. sıraya yükseldi ancak lider Hamilton ile arasındaki fark 2.8 sn oldu.

Ferrari motorlu araçlar içerisinde en yukarıda yer alan isim Sauber sürücüsü Esteban Gutierrez oldu. Gutierrez 4. olurken onu Force India'dan Sergio Perez takip etti.

Telemetre sorunları nedeniyle bugün verimli bir gün geçiremeyen Ferrari ile Kimi Raikkonen 6. olurken Toro Rosso'dan Daniil Kvyat 7. oldu.

Lotus ile ilk gününe çıkan Pastor Maldonado, bir çok teknik sorun nedeniyle fazla sürüş gerçekleştiremedi ve 8. sırada kaldı.

Red Bull bugün iyi başlangıç yapmış gibiydi ancak yine de günü erken kapattı. Daniel Ricciardo toplam 28 tur attı ve araçta daha önce görülen bir mekanik sorunun ortaya çıkması sonucunda daha fazla çalışamadı.

Testlerin 3. gününde son 2 sırada Caterham ve Marussia sürücüleri yer aldılar. Marcus Ericsson bugün 98 tur attı ve Button'dan sonra en çok çalışan isim oldu. Motor sorunu yaşayan Marussia sadece 4 tur atabildi.

Williams'tan Valtteri Bottas sabah bölümünde kokpitteydi. Bottas 55 tur atsa da hiç zaman turu kaydetmedi.

Poz Pilot                 Takım                     Süre       Fark    Tur
 1. Lewis Hamilton        Mercedes                 1m34.263s           67
 2. Jenson Button         McLaren-Mercedes         1m34.976s  +0.713s  103
 3. Felipe Massa          Williams-Mercedes        1m37.066s  +2.803s  60
 4. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari           1m37.180s  +2.917s  96
 5. Sergio Perez          Force India-Mercedes     1m37.367s  +3.104s  57
 6. Kimi Raikkonen        Ferrari                  1m37.476s  +3.213s  44
 7. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault       1m38.974s  +4.711s  57
 8. Pastor Maldonado      Lotus-Renault            1m39.642s  +5.379s  26
 9. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault         1m40.781s  +6.518s  28
10. Marcus Ericsson       Caterham-Renault         1m42.130s  +7.867s  98
11. Max Chilton           Marussia-Ferrari         1m46.672s  +12.409s  4
12. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes        Derece yok          55

 

07:30 - 2014 Formula 1 sezonu öncesinde Bahreyn'de gerçekleştirilen testlerin 3. gününden herkese merhaba. Bu sene tüm testlerde olduğu gibi bugün de testlerle ilgili gelişmeleri "elimizden geldiği kadar" sizlere sunmaya çalışacağız. Bizim yetişemediğimiz anlarda gelişmeleri yorumlardan sizler de bildirebilirsiniz.

Dün olduğu gibi Bahreyn'de testler sabah 08:00'da başlayacak ve akşam 16:00'da sona erecek.

Bahreyn'de ilk 2 güne baktığımızda tur dereceleri şaşırtıcı oldu. İlk gün Nico Hulkenberg'in en hızlı isim olmasının ardından dün bir diğer Mercedes motorlu araç en hızlı oldu. Mclaren sürücüsü Kevin Magnussen 1.34.910'luk derecesiyle günü lider tamamladı.

Bahreyn'de sıcaklıklar 20 derece civarı olmaya devam edecek.

Bahreyn'de 3. Gün Pilot Kadrosu:

  • Ferrari - Kimi Raikkonen
  • Mercedes - Lewis Hamilton
  • Red Bull - Daniel Ricciardo
  • Mclaren - Jenson Button
  • Lotus - Pastor Maldonado
  • Force India - Sergio Perez
  • Sauber - Esteban Gutierrez
  • Toro Rosso - Daniil Kvyat
  • Williams -
  • Marussia - Max Chilton
  • Caterham - Marcus Ericsson

 

Jerez'de olduğu gibi Bahreyn'de yaşananları da sizlere kısa süre içerisinde aktarmaya çalışacağız. Bunun için sayfadaki Twitter kutusunu takip edebilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 


Yorumlar

“2014 Bahreyn Testleri 3. Gün – Bu Sefer Hamilton Uçtu!” için 68 yanıt

  1. BU test sürüşlerinin canlı olarak izleme linki yokmu yada timing leri izlemek için

  2. Bizim için bir verimli gün daha ekiplerle sorunların giderildiğini görmek harika. Caterham motorun suyunu çıkartıyoruz diyebiliriz Marussia rakipleri 4 tur atabilmiş. STR sorunların üstesinden geldi yarın umarım daha verimli bir gün olur. Rbr aynı şekil de mekanik sorun biraz can acıtıcı ama olur böyle şeyler yarışta sorun yaşamaktansa testler de yaşamak her zaman iyidir Rbr bazı aerodinamik parçalar denedi ve gelen açıklamalar umut verici. Lotus şanssız başladı diyebilirim ama gelişim kaydettikleri ortada vites kutusu sorunu takımın başını ağrıttı ama yarın çözülür diye umut ediyorum.

    Yeni V6 Motorların V8 den hızlı olacağını Renault söylemişti ve bu yavaş yavaş çıkıyor. Düzlük hızları muazzam arabaların. Renault motorunun 8000 rpm de çalıştığı söyleniyor ya hani o devire göre şuan düzlük hızı gayet iyi. Son test gününü ve herkesin ilk yarış paketlerini yarış motorlarını ve Q3 ü görelim sezonu açalım.

  3. amus’un az önce geçtiği ikinci gün analizlerine göre Alonso dün 336 km/h ile en hızlı düzlük hızına ulaştı. Bu geçen seneden 22 km daha fazla. Mclaren ise 330 daydı. Amus’un analizine göre ferrari ve mercedes motorunun güç üretimlerinin çok yakın olduğu yönünde. Alonso’nun ise yine bu hıza rağmen sonradan yavaşlayıp akıl oyunları oynandığına dair fikirler vs. var.
    Muhtemelen dün son dakikalarda autosport’un rapor ettiği gibi alonso yumuşaklarla en hızlı orta sektör zamanını alıp gelirken 1.6 saniye yavaşladı ve geride kaldı, o sırada birşeyler oynadı sanırım 🙂 Bugünde hamilton yumuşaklarla o dereceyi azda olsa geçti, alonso’nun ne kdar hızlı geldiğini bilmesekte yakın olduğu buradan gözüküyor.
    Bugün ise telemetri sorunundan sonra fazla zorlamadıklarını görüyoruz, raikkonen 303 yapmış sadece. Birde uzun sürüşler içerisinde attı derecesini. Bugünün top speedleri bottas 330, hamilton 328.2.

    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/2014er-autos-deutlich-schneller-top-speeds-in-bahrain-22-km-h-hoeher-8087032.html

  4. Alonso yesterday set topspeed record. 336,4 kph – 22,4 kph higher than 2013. AMuS: http://ams.to/ky
    ALO 336
    Kevin 330
    MAS 327
    VER 308
    VET 301

  5. Alonso yesterday set topspeed record. 336,4 kph – 22,4 kph higher than 2013. AMuS: http://ams.to/ky

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar burası gazetenin köşe yazısı değil herkes yorum yapmaya çalışmasın zorunluluk yok

  7. Hamilton zaten kendisi söylemişti, bu hafta performansa bakacağız artık diye.
    Ama diğer takımlar ne yapıyor acaba. Sadece Mercedes’in performans denemesi yaptığını bilmek yetmiyor tabi. Bi karşılaştırma yapmak lazım ama onun için de başka hangi takımın gerçekten performans denemesi yaptığını bilmek lazım…
    McLaren belki bu kadar hızlı gözükmesine rağmen hala da hız saklıyor , sezonu da gelip domine edecek ?
    Ya da dendiği gibi Ferrari biraz gerilerde kaldı ama onlar da performans denemesi yapmadıkları için hızlarını pek belli etmediler. Çok daha iyi dereceler çıkarıcak bi araca sahip ve iki şampiyon pilotla ortalığı kasıp kavurabilirler ?
    Bekleyip görelim..
    Ama bu kadar çok kural değişikliği ve adeta yeni bir çağın başladığı bu sezon ne olursa olsun önceki sezonlar gibi olmamalı artık. Yani bu sezon zevkli ve sürprizlerle dolu olmalı ve umarım da öyle olur.

    1. Ferrarinin bu testlerde motor telemetrisine yoğunlaşacağını okumuştum , 2. Bahreyn testinde ortaya çıkacak gibi herşey

  8. Sansur turkiyede basladimi bilmem ama bu sitede baslamis anlasilan.Kenan sofuoglu ile ilgili mesajim tehlikeli bulunmus vallahi pes vaziyet Kenandan haz almayan fanatik adminler var galiba.pardon Adminso Adminayer.

    1. Yorumunuzu bizzat kendim açmıştım yalnız aynı yorumdan iki defa yazınca sistem sizi spam olarak algılamış ve yorumunuzu kaldırmış. Tek bir yorum görünmediğinde bu kadar yaygara koparmanın ne gereği var anlamadım doğrusu

      1. Kusura bakma kardes boyle bir durum oldugunu bilmiyordum.

  9. sezon öncesi testlerde, özellikle bilinmeyenlerin ve keşfedişmeyi bekleyen donanımların fazla olduğu şu günlerde, testlerde gördüklerimiz ilerisi için kanıt olamaz elbette, ama ufak ufak bir fikir verebilir.

    kimisi motoru test ediyor, kimisi dayanıklılığı, kimisi set-uplara yavaş yavaş girerken kimisi sorunlarla boğuşuyor. çok ilginç bir dönemin içerisinde formula1.

    mercedes motorunun gücü hakkında, geçen yıldan bu yana mercedes motorunun gücü ve dayanıklılığı konusunda düşüncelerini bildiren otoriteler boş konuşmamışlar belli ki. mercedes motorlu takımlar, motordan endişe etmek şöyle dursun, artık performans ve aracı iyileştirmek adına sürüşler yaptığını görebiliyoruz. daha ilk test olan jerez’de düzlük hızında 300+ görmüş olmaları (massa 302 görmüştü sanırım), mercedes fabrika takımının gün içinde attığı 100+ turlar, motorun yüksek kalitede üretildiğinin ve kontrollerinin daha piste inmeden yapılmış olduğunun bir işareti olmalıdır.

    ferrari adına işler iyi gidiyor. alonso hakkında konuşmaya gerek yok zaten, raikkonen de hızla eski takımına adapte oluyor. aracın ultra-çirkin ön yapısını bir kenara koyarsak (ki koyalım zaten, önemli olan görünüş değil), rekabetçi ve söylenenlere göre bazı yeni keşiflerle doğmuş bir araç.

    renault motoru ve bu motordan güç alan takımlar için ise durum tam anlamıyla bir fiyaskoya dönmüş durumda. renault bir açıklama yapıyor, takımlar başka. renault artık takımlar 60-70 tur atabilir diyor, ertesi gün pistte gidebilene aşk olsun. newey gibi bir adam dahi kafasını çaresizce kaşıyor ve renault bize çok zor bir hedef biçti diyorsa eğer, ortada sandığımzıdan dahi büyük bir sorun var gibi. ortalı konuşanları geçiyorum, bu konuda en delikanlı açıklamayı yapan kobayashi’ye göre renault motorunun sorunları, hem motor adına, hem de testlerin hayati önemde olduğu şu günlerde şasileri geliştirme adına çok büyük kayıplar olarak karşımıza çıkıyor.

    yine de bir başka pencereden daha bakmak gerekli diye düşünüyorum.
    renault, pistte 4 takıma motor sağlıyor. ve renault’un motorlarının ölü doğmuş olması, o motoru kullanan takımlar kadar formula1’in kendisine ve biz taraftarlara da zarar verir. biz değil miydik rekabet yok diye of puf yapanlar? geçtiğimiz senelerde formula1 rekabetten uzak kaldığı gerekçesiyle kıyasıya eleştirilirken, şimdi açık açık bir oh olsun durumuna dönüşmüş durumda maalesef. elbette rakiplerin bir miktar güçsüz kalması her taraftarı memnun eder, fakat geçmişte rekabet oluşmadığı için serzenişte bulunanların, şimdi rakibin 5+ saniye geride kaldığını gördükçe, pistte adam gibi tur bile atamadığını izledikçe içinin yağlarının erimesine kadar varan zevk duymaları ne garip bir ironi olarak karşımıza çıkıyor.. anlıyoruz ki kimsenin derdi rekabet filan değilmiş, kendi takımının geride kalmış olmasına duyulan öfkeymiş yalnızca.

    ayrıca, williams için de birkaç söz söylemek lazım.
    1 ay öncesine kadar hiç bir şekilde umut vaad etmeyen, q2’ye bir aracını geçirememesine alıştığımız takım, geçmişini unutmamış; küllerinden doğar gibi (önceki haline göre) devasa bir adım atmışa benziyor. tarihin en başarılı 3. takımının rekabetçi araçlar arasında olması taraflı tarafsız hemen hepimizi memnun edecektir sanıyorum. böyle bir dönemde felipeyi kolları açık şekilde istemeleri ve karşılamaları, güvenlerini açıkça belli etmiş olmaları da bir hayli değerli. felipe de williams gibi yeniden doğmuşa benziyor. aslında eksik bir yanı yoktu sürüşünde, en büyük eksik olan “özgüven” kısmını yeniden kazanmış olması; en büyük artısı. felipe asla pişman etmeyecektir williams takımını, kendisine “gerçekten” güvenenleri ve bu güveni boşa çıkarmadığını daha önce görmüştük, yine öyle olacaktır inşallah.

  10. Arkadaş herkesin yorumuna saygım var ama memo ferarioğlundan da mehmet günaydından da bıktım. Yorumları okumayarak kendimi cezalandırmak istemiyorum çünkü aklı başında mantıklı ve fanatiklikle gözü dönmemiş herkesin fikirlerini merak ediyorum. Bazı isimler sitede huzursuzluktan başka birşey yapmıyor. Ceza ya da engelleme sistemi getirilmesi ŞART!!!

    1. Kardes malesef okadar ayari kacmis bir millet olduk ki yukarda haberin altindaki kutucuklara bile hem olumlu hem olumsuz onay verenimiz var.yahu subjektif bir degerlendirmemi var da ortada hem olumlu hem de olumsuz butonunu kullaniyoruz.Biri harbi ucmus digerlerinin attiklari tur sayisi ve dereceler hepsi bu.Vallahi anlamak mumkun degil.

    2. Sevgili Demir, şimdi fanatikliğe girersek işin içinden çıkılmaz.

      Mesela sende zamanında Amus’ta yer alan 1-2 haber getirmiştin. Bunların asparagas olmadığı ne malumdu? La Gazetta Della Sport’ta aynı bizim Türk basını gibi abartmayı sever. Birçok Ferrari haberi orada çıkıyor. Şimdi benim kendimi inandırmam için illa başına La Gazetta’da çıkan mı yazmam lazım. Ki o kaynakta ne kadar güvenilir tartışılır.

      Sizler kapitalist sistemin elemanı olmuşsunuz. Birey tarafından yapılan en doğru yorumlara inanmayıp yönlendirici medya tarafından yapılan herşey’e inanır olmuşsunuz. Size göre kaynak herşeyden önemli. Adı kaynak olsunda ne olursa olsun.

      Mesela Renault Engine bugün bir fotoğraf koydu. Ferrari motorda sorun yaşıyor diye autosport’ta çıkan bir resim paylaştı.

      Bende ondan 15 dakika sonra çıktım dedimki Ferrari 14.30’da piste çıkacak kimsenin kuşkusu olmasın. Benim gibi cesur davranıp 1.5 saat önce şu saatte piste çıkacak diyen bir site oldu mu? olmadı.

      Şimdi olumlama neye göre doğru? kime göre doğru? fanatik’te çıkan haberlere iabılsa ne Eto’lar ne Ronaldinho’lar bitmişti. Bu da öyle. Dünyadaki hemen hemen tüm medya okunmak için asparagas haber yapar. Misalen ben senin yapmış olduğun Amus yorumuna; kardeşim bu haber asparagas neden koyuyorsun herşey söylenti desem ne düşünürdün? Bazen öyle ilginç şeyler var ki Della Sport’ta haber çıkmış onun altına kendi özgün yazı üslubumla yorum yazıyorum hemen hemen haberin içeriği ama yine suçlu bulunuyorum.

      Geçen arkadaşın biri sistem enjekte edilmez entegre edilir diyor, 17 Ocak tarihli bir haberde enjeksiyon kelimesi geçiyor. Ferrari yakıt tasarrufu için zekice bir yöntem kullanıyor haberinde.

      Benim diğer yaptığım şey de olabilir’li yorumlar. Kesinlik katmıyorum. Sitedeki haberlerde herhalde eleştirilmemek için olabilirli başlıklarla yayınlanıyor. Ve tabii kişisel bir yorum yapacak olursam yazı başında şahsi fikrim şeklinde başlıyorum.

      Aslında çoğu kişinin teknik dışındaki yapmış olduğu yorumlar sadece temenni den ibaret. Onlar kolayına kaçıyor şurada burada çıkan haber diyor ben o haberi önceden okuyorum aklımda kalanları subjektif şekilde yazıyorum fark bu.

      Tabii dediğiniz bazı şeylerde doğru uzun süre Ferrari taraftarlık forrumlarında bulunduğumuz için bazı anlar aşırı duygusal yorumlar yapıyoruz. Tepkiniz buna ise yapmam bir daha. Hatta galiba en olumlu yapacağım iş buradan defolup gitmek olacak.

      Site yöneticilerine genelden buradan çağrıda bulunuyorum. Bundan sonra beni engelleyin, üyeliğimi bitirin. Arada denk gelirse dışarıdan misafir gibi haber okur geçerim. Herkes esen kalsın. Sağlıcakla kalın. Herkesin gönlünün dilediği olsun. Kırdığım üzdüğüm varsa da affetsin. Site yönetimi Abdullah Bey Murnout kim şu an aktifse lütfen üyeliğimi silin.

      1. Sağlıcakla ,

  11. ya su f1 e duyulan ilgi güzel de bir TURK sporcu süpersportta gögsumuzu kabartıyor kimsenin ilgisi yok.Adını degiştir Kenan .Ne bileyim kenanso olsun yada kenanton kenanhayer.Olmaz mı? Adeta bir muhendis edasıyla herkez f1 araçlarının ısınma turlarını ve pilotlarının adeta kenef hıkayelerini bile agır cekimde takıp eder oldu.YAZIK YAZIK

  12. Mustafa Sar avatarı

    internet sansürü başladı mı bu arada…

    1. İnan sansürün başlayıp başlamaması zerre önemli değil.

      Yani eğer çok endişe ediliyorsa Zenmate diye bir eklenti var, ıp’ini direkt olarak İsviçreye Almanya’ya vs. atıyor. Vpn altyapılı.

      İnternet sansürü zaten yıllardır bir şekilde vardı. Belki genişletildi. İnsanlar eskiden izlendiklerini bilmiyordu şimdi biliyorlar bilinçli olarak hareket edecek. Vpn ya da Tor kuracak çok daha gizli dolaşacak.

      Burada bir duruma dikkat çekmek istiyorum, bazı arkadaşlarımız belki gün içinde başka şeylere sinirlenip, benim gibi kaygısız yorum yazanı da görünce iyice sinirlenip patlıyorlar. Bunu da belli ölçüde anlayışla karşılıyorum.

      Sorum benim sesimi bir şekilde kısmak ya da bu siteden attırmak isteyen arkadaşlara:

      Eğer bu mikro bireysel sansür size normal geliyorsa,yani benim engellenmem ya da atılıp bir daha gelmemem sizi memnun ediyorsa; Makra geniş sansürde geniş çapta başkalarını mutlu edecek demektir. Eğer halk böyle düşünüp belki gerekli belki gereksiz lanet olası bir herif olan beni bu ortamda engelliyorsa kendileri de başkaları tarafından aynı muameleye maruz kalırsa ne yapacaklar?

      Emin olun bu temel empatiyi kuramadığımız için daha çok yasak, daha çok sansür yiyeceğiz ve nafile olarak itiraz etmeye çalışacağız. Halbuki temel empati yapılmış olsa, herşey o kadar olumlu seyre girerki. Ne yazıkki sevgili Mustafa Sar’ın sormuş olduğu sorunun cevabı; kendi temel yaptıklarımızın geniş çaplı bedelini ödüyoruz şeklinde cevap buluyor.

  13. Mustafa Sar avatarı

    Ferrari bu sene de nanay.. Yok hız saklıyorlar yok şunu saklıyorlar yok bunu saklıyorlar..
    saklaya saklaya altı yıldır saklıyor zaten..
    saklanmaktan vazgeçin diyeceğim ama sadece kuma başlarını soktular..
    kıçları açıkta kaldı… MC lAREN şampiyon adayım…
    Dominicalli sene sonunu görmeden def olup gider…

  14. yalnız williams’ı da yabana atmamak lazım. hız anlamında jerez’den bu yana hep ilk üçteler ve ayrıca, ilk günü bir kenara bırakırsak, dün ve bugün totalda 231 tur attılar iki günde. dayanıklılıkları da fena görünmüyor. keza force india da öyle, avustralya’da işler çok karışacak, çook..

  15. Memo ferrarioğlu adamın yorumuna 50 ye yakın beğeni gelmiş demek ki yorumlarından rahatsız olanlar fazla bencede yorumların saçma ve gerçekten çocuksu…

  16. Billy Bones avatarı

    mehmet günaydın = sinan uzunoğlu= vettelheim.

    Vettel le aralarında platonik bir bağ var.ama adamın Alonso nefretine bayılıyorum doğrusu.Çıldırtıyor alonsocular bir lafıyla.eskiden bunu can çok güzel yapardı.bıraktı heralde oda :////

  17. Bugünü sorunsuz ve 101 tur atarak geçirmek takım adına çok büyük bir mutluluk ve gurur verici olmuştur.Tebrikler çocuklar.

  18. Seans başlamadan arzuladığım apaçık gerçekleşti. McLaren taraftarı olmanın mutluluğunu sonuna kadar yaşıyorum. 100 başarılı dayanıklılık turu ve 1.35 altında güzel bir derece. gecen yıldan beri boşuna demiyoruz #believeinMcLaren

  19. 80i gördük, hızımız ideal 100u görmeyi arzu ediyoruz.

  20. Bu arada ciddi bir haber Lotus yolda kalıyor kırmızı bayrağa neden oluyor.

    Bugün sanırım cuma günü olduğu için takımlar güvenlik endişesi duyuyor, öyle çok hareketli bir takım göremedik.

    Yarın normale döner ortam.

  21. http://www.youtube.com/watch?v=sIS7VYOhVG8

    Raikkonen’in neden erken ayrıldığı ortaya çıktı.

    Bahreyn’de cuma namazına gitmek farz imiş. Adamın günahını aldık.

    Raikkonen’in cuma namazındaki görüntülerine ulaşamadık ama Nihat Doğan’ın cenaze namazı görüntülerine ulaştık, bunla idare edin 🙂

    1. Sadece Bahreyn’de mi farzmış

      1. Hahah güzel soru 🙂

        Valla sevgili üstat her yerde farz da Türkiye’de kılmazsan cezası yok, burada kılmazsan adamı yol kenarından taşlarlar. O anlamda zorunluluk için farz 🙂

        Ama güzel soruydu 🙂

  22. Ferrari ne yapıyo bilen varmı.

  23. Beyler vettel egemenliği bitti şimdide bu kurallarla hamilton egemenliğimi başlıyor mercedes cidden hızlı mc.larende keza öyle ama pilot kadrosu yetersiz rosberg hamiltona bu sezon ezilmezse seneye vettel mc.larene geçebilir

  24. Kimsenin kuşkusu olmasın saat 14.30’da Ferrari piste çıkacak.

    Hazır havalar güzelken sezonda başlamamışken Raikkonen’le mangal yapalım dedik.

    Max Chilton mangalı yellendiriyor biz de açtık Fashio tv izliyoruz yan tarafta 🙂

    1. muazzam mizah

    2. Ne dediysek o Raikkonen 14.15’te piste çıktı 1.40.395 elde etti. 🙂

  25. Marussia’nın bu gün yaşadığı motor sorunu. Ayrıca Kimi’nin arabasın da Motor ve vites kutusu sorunu varmış.

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Şu video’yu tekrar koyayım.

      http://www.youtube.com/watch?v=kAaagDmlJBw

      1. Valla hangi video’yu bırakırsan bırak Ben çıkan dumanı Patlayan ilk V6 motorunu bilirim 🙂

        1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
          Fer.Alo|Yavuz|

          Aferim sana 🙂

    2. FerrariFanTR avatarı

      şair burda Ferrari motoruna laf atmış

  26. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    magnussen dün uçtuysa ,hamilton ay’a doğru yol alıyo 1.34.263 😀

  27. Raikkonen’e nazar değdi. Ben zaten simülatörde çalıştım boşa beni yormayın ulan diyerek tulumu çıkarıp yemeğe gidiyor. Dün gece okkalı içmiş demekki.

    Gelmeden böyle sorunlar çıkarsa vay bizim Ferrari’nin haline.

    1. Heyecanlanma yahu Raikkonen böyledir 🙂

  28. Maldonado durdu kırmızı bayrak

  29. Andrew Benson’un dünkü antrenmalarda alonso ve rosbergin uzun stintlerini analiz etmiş. Alonso’nun ortlalaması 1:42.84 iken Rosberg’in 1:42.65 olarak tespit edilmiş. Rosberg’in derecesinde en hızlı tur olduğu da göz önüne alındığında dereceler çok benzer görünüyor.

    Tabi ki milyon tane ihtimal söz konusu araçların piste nasıl çıktığı ile alakalı ama hızlar yakın olursa eğlenceli bir ilk yarış olacak gibi.

  30. Red Bull hızlı. Fakat motor problemleri gerçek hızlarının ortaya çıkarılamamasına sebep oluyor. Gerçekten favorim yok. Force İndia oldukça istikrarlı. Williams keza öyle. Mercedes saf hızda ilk sıradadır. Fakat yarışlarda Force İndia birşeyler yapabilir. Ferrari’yi unutmamak lazım. McLaren’ide öyle. Sauberde var 😀 işler iyice karışık anlayacağınız

  31. ÜZEYİR EMİRTEKİN avatarı
    ÜZEYİR EMİRTEKİN

    Mercedes amg bu testler gösterdiki ön sırayı Ferrari ile paylaşacak.Hangisi geçer bilinmez ama ben Ferraride bir numaralı pilot kavgası olacağını düşünüyorum. Buda Mercedes’e pozitif katkı sağlayacaktır.Mclaren ise dayanıklılık problemi yaşamazlarsa onlarda bu ikiliye katılır.
    go MERCEDESSSS

  32. Bottas 45 turu derece atmadan mı tamamladı her tur pitten geçiyor sanırım 🙂

    1. pit stop çalışması yaptığı söyleniyor.

  33. Raikkonen bugün biraz fazla içmiş. 1.43 ile günü açtı 10 tur attı kenara çekildi. Herhalde saat 13.00-14.00 olsunda uykudan iyice ayılayım diye bekliyor.

  34. mercedes tek tur atıp içeri giriyor, ayar çalışmalarıyla sonuna kadar zorluyorlar. Muhtemelen son gücü test ediyorlar.

  35. hamiltonun 1.34.8 derecesi softlarla, 1.34.2 süpersoftlarla geldi.

    dün alonso’da soft lastiklerle magnussenin derecesinden hızlıyken yavaşlamıştı, mercedes kartları göstermeye başladı. Soft lastiklerle yaklaşık aynı performansta denebilir. Ferrari bakalım gizlemeye devam edecekmi 🙂

    1. Alonso sadece orta sektör de en hızlıydı diğerlerinde kendi en iyi derecesini yapıyordu. Bugun yarın ferrari de set up ayarları için hızlanacaktır işte o zaman bir açıklığa kavuşur saklayıp saklamadığı

  36. Valla kim ne derse desin, görünen köy klavuz istemez. Ferrari taraftarı olarak bu senede hayal kırıklığına uğrayacaz. Şimdi diyecekler; yok gaz açmıyor, yok hızını saklıyor, yok şöyle yok böyle. Biz ne zaman cumartesi günleri ilk çizgide oluruz o zaman Ferrari hızlıdır. Sıralama turlarında 5 yada 6. olmakla şampiyon olunmaz (son 4 senedir olduğu gibi). Ferrari hız saklıyorsa Mercedes ve Mclaren neden saklamıyor? Geçin bunları. Adamlar hem hızlı hem dayanıklı. Bu kadar basit. Avustralya’ya kadar değişirmi bilmem şu an durum bu. Bu arada şimdi birileri çıkar şundan bundan anlamayanlar yorum yapıyor filan diyecekler ama 16-17 senedir kış testleri dahil sürekli takip halindeyimdir.
    Şu lafımı unutmayın:Ferrari ne zaman cumartesi günleri ilk çizgide olur o zaman Ferrari hızlıdır.

    1. Heyecanlanma yahu Raikkonen böyledir öğlene doğru hızlı bir set-up başlatır 1.35’i vurur hiç kafanı yorma

      1. Ok. Sen öyle diyorsan öyledir 🙂

    2. takip etmeden yorum yapmak böyledir :), dün alonso yumuşaklarla magnusenin derecesinden daha iyi gelirken yavaşladı 😉

      yaklaşık hamiltonda aynı dereceye denk geliyor. Onunda 1.34.8 yumuşaklarlaydı.

      1. Alonso’nun dün en iyi sektör zamanları ile geldiğini ve turunu iptal edip pite girdiğini gayet iyi biliyorum. Yani “takip ederek” yorum yapıyorum. Halen dediklerimin arkasındayım:Ferrari ne zaman cumartesi günleri ilk çizgide olur o zaman Ferrari hızlıdır.

    3. ÜZEYİR EMİRTEKİN avatarı
      ÜZEYİR EMİRTEKİN

      Nokta atış yorum olmuş 🙂

  37. Hamilton’dan 1.34.813 geldi. 1.33’ü dener mi acaba?

    1. Daha günün ilk saatleri gün ortası ya da gün sonunda 1:33 lü dereceler gelecek gibi.

  38. Simdi söyle bir durum var takımlar şampiyonu kesinlikle ferrari olur bu kesin gibi çünkü 2 tane baş pilot var takım emriyle yol verme olayı olmaz digerleri 1 bas pilotla sürecekler dolayısıyla aracı 1.pilota göre ayar verecekler ferrari bu çekismeyle avantajlı duruma geçecek 2007 örneģi gibi o yüzden maclarenle mercedes kapışır ferrari arkadan gelir diye dūsunmeyin 4 yıldır 2 sn.önde redbula alonso dışında kim direnebildi sonuç olarak ferrarinin 2 sampiyon pilotu oldugu icin 2 side yaris disi kalmadigi surece biri mutlaka podyumda olacaktır

  39. Billy Bones avatarı

    şu burundaki zımbırtılar olmasa en güzel araçlar Redbull ve STR. Diğerlerinin hepsi birbirinden çirkin.Mclaren gaga gibi komik,Ferrari nin önüne Dwayne ”The Rock” Johnson oturmuş gibi.

    Ama hız,dayanıklılık kısmına bakacaksak,Avustralya da Mercedes,Mclaren çekişir.Bunlardan sorun yaşayan olursa Ferrari podyum yapar.2011-2013 ün Redbull u Mercedes motorlular olacak.Neyseki ikisindede takım içi çekişme izni var.

  40. McLaren iyi tur dereceleri yapabileceğini hiz konusunda bir sıkıntının olmadığını kanıtladı. Efsanemizden bugün sadece 100 tur üzerine çıkması beklentim. Gerçi ilk gün 81 tur attı Kev ile ancak Button bunu 100 üzerine çıkarıp dayanıklılık konusunda da daha üçüncü günden aklimizdaki tüm kuşkuları temizlemeli.

  41. evet 3. testlere hoşgeldiniz bakalım değerli yorumcularımız bugün kimi şampiyon ilan edecekler bizi takip etmeye devam edin

    1. Bugün Caterham’I şampiyon ilan etmeyi düşünüyorum. Bize her takım şampiyon 🙂

      Marussia’nın tur zamanlarını da özenle seçip sayısal loto oynayacağız. Red Bull ile garajda mangal partisi düzenleyeceğiz. 1 acılı milton keynes alana iskender bedava 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir