Mercedes ve Renault, Avustralya’da Ferrari’yi Protesto Edebilir

yazar:

kategori:

Son haberlere göre Mercedes ve Renault, sezonun açılış yarışı Avustralya’da çok hafif motor kapağına sahip olan Ferrari’yi protesto etmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık bir ay önce çıkan haberlerde Ferrari’nin yeni turbo motorunda yer alan kapağın Renault ve Mercedes motorlarından daha hafif olduğu iddia edilmişti.

Mercedes ve Renault, turbo sorunlarına karşı daha güvenli olması için daha sağlam bir motor kapağı gerektiğini düşünüyorlar. Ancak Ferrari’nin tasarımı FIA tarafından onaylandı.

Michael Schmidt “Mercedes ve Renault, FIA’nın memnun kaldığı şeyden memnun değiller.”

“Ya Ferrari daha güçlü bir motor kapağı yapacak ya da Melbourne’de protestolar olacak.” dedi.

Bir diğer seçenek ise Renault ve Mercedes’in Ferrari’yi kopyalayarak motor kapağını inceltmesi ve 3 kg hafiflemesi.


Yorumlar

“Mercedes ve Renault, Avustralya’da Ferrari’yi Protesto Edebilir” için 28 yanıt

  1. Ferrari’nin kapağı size kapak olsun, reno ve merco..

    Ferrari herzaman kapak tasarlama konusunda iyidir..

    Bkz: Jant kapağı 😀

  2. Benim anlamadığım mesele şudur… Ferrari ve Mercedes in dizaynları birbirine nasıl bu kadar benzeyebiliyor.Aldo Costa dan dolayımı yoksa başka bir etkimi var?

    1. Prostesto ya gelince… kim elinde ne varsa koysun ortaya.FIA nın güvenlik araştırmasından geçen bir kısmı çözememiş olanlar daha fazla incelemek için protesto etmek isterler. F-kanal,osuran egzoz,oryantal ön kanatlar,… vss gibi;

  3. ayrıca fia onay verdiyse protetostodan birşey çıkmaz. Çift katmanlı difüzörde de protesto oldu birşey çıkmadı, fia onay verdiyse prosedürden öteye geçmiyor.

    Çift katmanlı difüzörler gibi kopyalanmak zorunda kalınacak.

  4. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Vay be, Ferrari adına böyle haberde görecek miydik çok şaşırdım 🙂 genelde bir çok güncellememiz var fakat hiçbiri çalışmadı demeçlerine alışkınızda :))
    Boşuna heycanlanmayalım derim Ferrar’nin kaç senedir yenilikçi bir yapıtı işe yaradı ki? bu avantaj sağlasın, umarım haksız çıkarız.

  5. renaultun klasik taktiği, kendi yapamıyor rakipleri aşağı çekmeye çalışıyor.

  6. O değil de bu reno ve mercedes , ferrarinin böyle bir motor kapağı yaptığını nerden biliyor ?

    1. Benim de en çok merak ettiğim bu.

  7. Saçma sapan işler yapıyorlar. Size ne yahu, istediği şekilde dizayn eder motorunu. O konuda bir kısıtlama veya kural olmadığına göre -olması da saçma zaten- boş laf yapmayın.

  8. FIA da geçmişse yapacak birşey yok.Diğer üreticilerde yapmalı ozaman

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    oldu hemen ceza keserler. kapak hafif olabilir ama güvenlik açısından sağlam yapılmıştır. yoksa fia bu kadar kolay izin vermez. F1 kurallarında da motor kapağının tasarımıyla ilgili bir açıktan faydalanmışlardır. 2009da brawn gp’nin son 4 sezonda redbull’un yaptığı gibi aynen. onlara izin verdilerse ferrari’ye de vermek zorundalar. bu motor kapağınında brawn gp ve redbull’un yaptıklarının yanında çok büyük avantaj sağlamaz bence.

  10. Konu yeni bir şey keşfetmek üzerine değil. Bunu diğer firmalarda yapabilirler. V6 Turbo üreticileri bazı toplantılar yapmışlardı ve herhangi bir antlaşma olmasa bile, bazı parçalar konusunda bazı fikirler öngörülmüştür. Ferrari’nin buna uymadığını düşündükleri için protesto edebilirler. Yani etik olmadığını düşünüyorlar. Bence protesto böyle yeni bir düzende saçma olur. Adamı belki de bir adım öne taşıyacaksa neden yapmasın? Kendileri de bu düzenlemeye geçip ilerlemeleri en mantıklı yoldur. Ferrari riske girmiş ve daha ince, daha hafif bir parça ile avantaj sağlamış. 2014 sezonunda bu tip şeyleri bolca göreceğiz.

  11. fia daha sezon başlamadan onaylamış buradan bir cacık çıkmaz. mercedes ve renoya buradan ekmek yok. redbulldaki gibi sezon ortasında farkedilip şikayet edilse neyse. gerçi sezon ortasında bile şikayet etseniz fia böyle büyük bir cezanın altına girmz. tek yol kalıyor mercedes ve reno ağlak bebeler gibi zırlamayı kesip onu kopyalamaya çalışması.

  12. evet cok geçmeden gerek mühendislerimiz gerek hakem kurulu gerekse takım patronlarımız derhal olayı cözdüler artık fazla söze gerek yok

  13. alo-official avatarı

    bu ne aptalca bişeydir ferrari de artık şunu yapsın: (geçmişten örnek veriyorum) renault ya difüzörü aşırı besleyen fazla eksoz gazı çıkaran motor yaptığı için renault ya küssün 🙂 küstüm ben oynamıyom desin 😀

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Gereken ceza kesilir

  15. Benim sorum protesto dan bir şey cıkarmı

  16. Ben olası bir protestoya karşıyım. Ferrari daha hafif ve daha avantajlı bir kapak yapmış ise kopyalanabilir ve uygulanabilir tamam iki üreticin kapağı daha sağlam daha güvenilir olabilir ama şuanlık avantajlı olan ne ise o çözüm üzerine çalışılmalı. Olası bir patlamada yada sorun da FIA gerçeği görüp gerekli düzenlemeye gider zaten. Ya da herkes kendi çözüm bulduğu sistemine razı olup bu işi götürmeliler diye düşünüyorum.

    Duyduğum bir söylenti ise ne kadar doğru bilmiyorum ama yine de söyleyeyim Ferrari’nin F14 T de radyatör de bir pervane kullandığı bunun da yasal olmadığı söyleniyor. Pitte araba stop ediliyor ve halen pervanenin döndüğü söyleniyor.

    1. McLaren Forever avatarı
      McLaren Forever

      pervane konusunda öyle bişey olacağını sanmam, kurallara aykırı.

      1. Kesinlikle bana göre’de öyle ama maalesef düşündürücü bir ses.

    2. Bi yerlerde onun normal turbo sesi olduğunu duydum gerçi ne kadar doğru bilmiyorum ama bi düşün istersen

      1. Bende düşündüm Turbonun pervanesinin sesi olabilir mi diye ama bu turbonun pervanesi egzoz gazı dönderiyor motor stop etmiş halen dönüyorsa ilginç.

        1. Turbo timer vardır belki. 😀

        2. emrecanzilfi avatarı

          Turbo motor durduktan sonra, soğutmayı hemen devre dışı bırakmaz, muhtemelen soğutma sistemiyle alakalı bir ses o. Problem çıkaracağını hiç sanmam, ama tahmin sadece, bekleyip görelim 🙂

  17. Fia onay verdiyse siz de aynı yolu izleyin kardeşim.

  18. Bu yeni sistemimiz vatana millete vatikan’a malta’ya, sicilya’ya sardunya’ya, adriyatiğe, korsika’ya hayırlı uğurlu olsun.

    Protesto eden protesto olsun. Yıllar sonra yeni yeni icatlar bulmuşuz, motor soğutma’dan tut yakıt tasarrufuna kadar tüm icatları bulmuşuz adamlar protesto ediyor. 🙂

    Red Bull’u da biz protesto ettik ne oldu? Yine olacağına vardı şampiyon oldu.

    Tekrar Ferrari’ye gönül veren kardeşlerimizi sevince davet ediyorum. Sevinin, gezin dolaşın, yarın pikniğe gidin kır yürüyüşü kır koşusu falan düzenleyin işte eğlenin. Gün bizim gece bizim. Kar’da yürürüm belli olmaz izim demiş şair.

  19. Ağlamak istiyorum şaka bir tarafa protesto olursa ne olur

  20. emrecanzilfi avatarı

    İnanmıyorum, Ferrari uzun bir aradan sonra kopyalanacak ve protesto edilebilecek bir tasarıma imza atmış anlaşılan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir