Ricciardo: “Bu Sefer Sorun Motor Değildi”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Red Bull’un Bahreyn’de 3. günü erken kapatmasına sebep olan sorunun motor kaynaklı olmadığını söyledi.

Avustralyalı sürücü Bahreyn testlerinin 3. gününde ancak 28 tur atabildi. Takım, ayar değişikliği esnasında mekanik bir sorun olduğunu anlayınca çalışmalara ara verdi ve sorunu bulabilmek için aracı dağıtmaya başladı.

Ricciardo “Bugün öğleden sonra yaşadığımız sorun tamamen mekanikti. Daha fazla tur atmak isterdik ancak oraya doğru ilerliyoruz.”

“Seb dün neredeyse 60 tur attı ancak o duruma yaklaşıyoruz. Evet, bugün öğleden sonra mekanik bir sorun yaşadık bu yüzden günü erken kapatıp aracı yarına hazırlama kararı aldık. Umarım yarın tüm gün çalışırız.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Bu Sefer Sorun Motor Değildi”” için 3 yanıt

  1. Her zaman sorun motorda olmadı ki zaten gerçekleri konuşalım. Jerez de ilk gün Rbr arka süspansiyonun kurulumunda hata yaptığı için piste çıkamadı. İkinci gün ERS sisteminde sorunlar vardı. Üçüncü gün ve sonrası gerçeklerin ortaya çıkması soğutulma sorunları ama şimdi durum tamamen farklı doğru yolda emin adımlarla gidiyoruz Q3 de herkes acısıyla tatlısıyla gerçekleri görecektir.

  2. Şu boyalı kısımların büyütülmüş fotoğraflarına bakmak lazım.Sidepod un altkısmındaki sürünen boyada öyle bir oryantasyon varki; ön tarafdan gelen hava korkunç derecede düzgün gözüküyor.Bu boyaların düzgün akış gösterdiği araçlar beklentinin üzerinde performans gösterirler.

    1. Doğru bir analiz onu bende şimdi gördüm.Aero konusunda ön paket arka paket kombinasyonu muazzam bir iş çıkarıyor.Yanlız işte sıkıntı arka paket ve elektronik-sogutma sistemlerinde eğer onlarda tam olarak düzeltebilirsek Renault olarak Red-bull gelişmemiş hali ile (ki testlerde Mercedes-Ferrari-Mclaren) kadar veri toplama şansı olmadı en az 0.5 ile 1 saniye arasında bir farkla başlayacaktır (geride) tabi sezon içi bu adamlar bir anda normal insandan yeşil dev e döndüğü için aradaki farkı eriterek + saniyelere döndürebilirler ve sezonun ilerleyen kısımlarında baskınlığı tekrardan ele geçirebileceği ihtimalinide göz ardı etmemek lazım.Diğer takımların taraftarı ve personeli Renault un motorunun sorunlarla devam etmesini dua ederek istiyorlardır büyük ihtimal bu boyanın rengi renk düzeni düzen değil çünkü her an patlamaya hazır bir şasi harikası duruyor önümüzde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir